1/2/08

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008



«Δε θέλω κόσμο να θωρούν
τα μάτια τα δικά μου
ας είναι σκοτεινά
ως είναι η καρδιά μου»


Καλό μήνα σε όλους!


Αν δεν το ξέρατε, ο ήλιος είναι στους ιχθύς. Αν κοιτάξουμε τα άστρα θα μας πουν πως ο άντρας χαρακτηρίζεται ευαίσθητος, ιδεαλιστής, φιλικός, θετικός, εύθικτος, που ξέρει να κρατά μυστικά και προσαρμόζεται στις εκάστοτε απαιτήσεις (μα για μένα λέει που το πέτυχε!). Και για τη γυναίκα θα μας πουν ότι χαρακτηρίζεται μοναχική, περίπλοκη προσωπικότητα, περιζήτητη σύζυγος, φίλη και ερωμένη με πλούσιο ψυχικό κόσμο.

Ας πάρουμε τώρα το βλέμμα μας από τα αστέρια και ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα γιατί έχουμε πολλές δουλειές να κάνουμε! Τσάπες, φτυάρια, ψεκαστήρες, κλαδευτήρια ανά χείρας και πάμε....

Αγροτικές Εργασίες Κατά Το Μήνα Φεβρουάριο

Γεωργία. (Και δεν εννοώ την φίλη μου τη Γεωργία!) Ξεκινάμε να σκαλίζουμε όπου χρειάζεται και νιτράρουμε επιφανειακά τα σιτηρά για να μην μας τα φάνε οι αρουραίοι. Προσοχή στα οργώματά μας, να τα κάνουμε λίγο βαθειά για να αποθηκεύουν περισσότερο νερό. Όσοι καλλιεργούμε καπνό να ετοιμάσουμε τα καπνοσπορεία και να σπείρουμε φυντάνι ενώ στην περίπτωση που έχει φυτρώσει να κάνουμε αραιώματα, πότισμα και βοτάνισμα. Μην ξεχάσουμε να ετοιμάσουμε τα χωράφια για βαμβάκι και καλαμπόκι. Ξεκινάμε στις αρχές του μήνα με σπορά ρεβιθιών, ρόβης κλπ.

Αμπελουργία. Εάν τον προηγούμενο μήνα βαριόμασταν, πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε το κλάδεμα στα αμπέλια. Επίσης να αρχίσουμε τις λιπάνσεις με αζωτούχα λιπάσματα και συνεχίζουμε το σκάψιμο, το όργωμα και το φύτεμα των καταβολάδων.

Λαχανοκομία. Μεταφυτεύουμε τα φυτά της ντομάτας, της πιπεριάς και της μελιτζάνας σε σακουλάκια με αχώνευτη κοπριά και τα προσέχουμε από την παγωνιά ώστε μετά από 20-30 μέρες να είναι έτοιμα για φύτεμα. Μην ξεχάσουνε να ετοιμάσουμε τις φραγιές και για τα άλλα λαχανικά όπως οι ντομάτες και τα κολοκυθάκια. Κατά το τέλος του μήνα να σπείρουμε αντίδια, ραδίκια, σέσκουλα, και κρεμμύδια. Και θα φάμε κάτι σαλάτες ...μούρλια!

Δενδροκομία. Χωρίς να χάνουμε χρόνο, κάνουμε κλαδέματα με περισσότερη δραστηριότητα. Ασχολούμαστε με το φύτεμα όλων των δένδρων, κάνουμε βαθύ όργωμα για να καλύψουμε τη φυτική βλάστηση και όποτε έχει κακοκαιρία φυτεύουμε τα αειθαλή. Δεν ξεχνάμε να κόβουμε για να διατηρούμε μπόλια και να κόβουμε μοσχεύματα από κυδωνιές, συκιές, λεπτοκαρυές και να τα παραχώνουμε σε ζεστό και ελαφρό μέρος. Το ίδιο κάνουμε και με τους σπόρους της μηλιάς, της αχλαδιάς και της μουριάς. Γρήγορα να ψεκάσουμε τα δέντρα για να προλάβουμε τον εξώκοκκο, τη μονίλια στα πυρηνόκαρπα και τη σκωρίαση στα γιγαρτόκαρπα. Όσον αφορά τώρα τις ελιές μας, οργώνουμε και λιπαίνουμε με θεϊκή αμμωνία και κρατάμε μια απόσταση 8-10 μέτρα στα νέα δενδρύλλια που φυτεύουμε. Δεν ξεχνάμε ποτέ να συμβουλευόμαστε τον Γεωπόνο μας για μας προτείνει φάρμακα κατά της ψώρας. Ε ρε δουλειές που έχουμε να κάνουμε!

Κτηνοτροφία. Σβαρνίζουμε από τώρα τα χωράφια για την ανοιξιάτικη σπορά του τριφυλλιού. Ταΐζουμε με γρασίδι τα αρνάκια ενώ παράλληλα τα βυζαίνουμε πρωί–βράδυ στις μανάδες τους. Προσέχουμε τα μεγαλύτερα ζώα να τρώνε λίγο–λίγο για να αποφύγουμε τον τυμπανισμό και την κλαπάτσα (ή διστομίαση) που θα αρχίσει να εμφανίζεται απ’ αυτό το μήνα και πάντα συμβουλευόμαστε τον Κτηνίατρο για φάρμακα που θα χορηγήσουμε (όπως διστόλ, μαλβόξ).

Πτηνοτροφία. Βάζουμε κλώσες για πουλιά και σε κλωσομηχανές εκκολάπτουμε νεοσσούς που τους ταγίζουμε πάντα με φύραμα ανάπτυξης και σπόρους από γιαρμά. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την υγρασία γιατί κρυολογούν εύκολα οι νεοσσοί για αυτό καλό είναι να τους δίνουμε χλιαρό νερό και στην περίπτωση που με το πολύ κρύο παγώσουν τα λοφία να τα αλείψουμε με βαζελίνη! Να μια ακόμα χρήση της βαζελίνης, το ξέρατε?

Ανθοκομία. Οι κυρίες που τους αρέσουν τα άνθη, μπορούν να φυτεύουν τα μοσχεύματα των γαριφαλιών και να μεταφυτεύουν τα μοσχεύματα από γαρδένιες, ορτανσίες και καμέλιες σε γλάστρες. Ελέγξτε τις παλιές γλάστρες αν χρειάζονται αλλαγή ή συμπλήρωση χώματος και σιγά-σιγά φυτέψτε ντάλιες, γλαδιόλες και υάκινθους. Άντε να ομορφύνει το μπαλκόνι σας, αμάν πια με αυτή τη μουντίλα!

Μελισσοκομία. Λοιπόν, εδώ πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Πλησιάζει ο καιρός που τα σμάρια φεύγουν για να δημιουργήσουν νέα μελίσσια και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή όταν βγαίνουν για βοσκή.


Μουρλοκομία. Αυτή είναι ειδική κατηγορία που την πρότεινε η Moody. Προσέχουμε λοιπόν να παίρνουμε τα φάρμακά μας όπως μας είπε ο γιατρός μας και να αποφεύγουμε τις δυσάρεστες σκέψεις και προβληματισμούς. Καλό είναι για αυτούς που μένουν σε ορόφους να κλειδώνουν τις μπαλκονόπορτες. Αν παρ’ όλα αυτά νοιώσετε άσχημη διάθεση μπορείτε να καλέσετε τον τρελογιατρό MAD που θα έρθει να σας βοηθήσει με το ασθενοφόρο της χαράς, ιιιουυυυ -ιιιουυυυ.

Λέει ο σοφός λαός μας:
- Δεν υπάρχει χάδι πιο τρυφερό, από την παρηγοριά
- Η τεμπελιά είναι ο θάνατος της ζωής
- Ο τρελός είδε το μεθυσμένο και φοβήθηκε
- Καμιά ευτυχία δεν είναι μόνιμη


Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους κατά φαντασίαν αγρότες των πόλεων.

Special αφιέρωση στο Λαχανάκι από εμάς με πολλή αγάπη!

ΥΓ. Ελπίζω να τα διαβάζεται αυτά που γράφω γιατί σε ανύποπτο χρόνο θα κάνω διαγωνισμό.

54 σχόλια:

Lily είπε...

Enan Kazamia ton i8ela tettoia wra (4.30 to proi)
Kalimera sas

Ra Ma είπε...

@Lily, χα,χα,χα, είναι μια καλή ώρα για να σηκωθείς και όχι για να κοιμηθείς!
Οι δουλειές απ' ότι βλέπεις είναι πολλές, βάλε και εσύ ένα χεράκι γιατί δεν βλέπω να προλαβαίνουμε! :))

Καλημέρα και καλό μήνα.

Σπύρος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΚΟΝΑΚΙ :)...

Τι βλέπω ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ανυσηχίες σε κόλλησε η τρελο BETTY???? τστστστσ γυναίκες ρε παιδί μου:) Απο ότι βλέπω ειναι ο μήνα ΧΟΣΕ-ΚΟΥΕΡΒΟ :):) ΤΣΑΠΑ και δουλεια :)....Ευτυχως ειναι κουτσο-μήνας:) χε χεχ εχε

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ :) ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ :)

betty είπε...

@Marconaki, χαθήκαμε!!!! Μη μου πεις ότι έχεις γενέθλια και δεν το ξέρουμε, κάτι τέτοιο υπονοείς στα αστροφυσικά σου στην αρχή ή κάνω λάθος;
Νέα ρετσινιά μου κόλλησε ο Σπύρος, κατά μια περίεργη σύμπτωση, προβλέπω αστρολογικά φαινόμενα!!!
Μιας και ασχολείσαι με τις αγροτικές εργασίες, πες μου σε παρακαλώ, έχω φυτέψει εδώ και μήνες πιπερίτσες μικρές καυτερές και δε λένε να μεγαλώσουν, είναι στους 3 πόντους από το έδαφος, τι να κάνω; Επίσης η λεμονιά μου έχει κάποιο σαράκι και ξεραίνονται τα φύλλα της. Ανυπομονώ να τα σώσεις!
(Μη μας βάλεις δύσκολα θέματα στο τεστ)

Ra Ma είπε...

@Σπύρο, πολύ δουλειά λέμε αυτό το μήνα!!! Σωστά είπες ότι είναι κουτσός και είχα ένα άγχος αν θα προλάβω όλα.
Θέλω να δω πως ενέπνευσες τη betty!

Καλημέρα και καλό μήνα.

Ra Ma είπε...

@betty σε έχασα :(
Η αλήθεια είναι ότι μέσα στον Μάρτη κλείνω τα ?5! Ελπίζω να μην έχουμε πολύ δουλειά στα χωράφια!

Μου δίνεις μια καλή ευκαιρία να πω ότι πρέπει να συμβουλευόμαστε τον Γεωπόνο μας! συμβουλές χωρίς αυτοψία δεν μπορώ να δώσω :)

Καλημέρα και καλό μήνα.

Ανώνυμος είπε...

Wow μου κάνανε αφιέρωση τον καζαμία!! Μετά από αυτό δεν θέλω τίποτα!! χιχιχιχι... αλλά επειδή είσαι καψουρό Blog (Δεν φταίω εγώ να μην έβαζες την κούλα) θα ζητήσω και άλλη αφιέρωση στο chatbox σου!! χιχιχιχι... δημόσια πράγματα!

Ra Ma είπε...

@laxanaki, xa,xa,xa, μα δεν υπάρχει καλύτερη αφιέρωση όταν μιλάμε για ζαρζαβατικά από το να την κάνουμε στο ...laxanaki!

Κάνε αφιέρωση αλλά θα την δω το βράδυ. Γίνεται block το chat box από το δίκτυο :(

Καλημέρα και καλό μήνα.

Penthesila είπε...

Καλημερα καλο μηνα!
Κοιτα να δεις η βαζελινη!!

δεσποιναριον είπε...

Τι; Ολες αυτες τις αγγαρειες εχουμε να κανουμε ακομα δεν αλλαξε ο μηνας. Ε οχι, γυριζω πλευρο και κουκουλωνομαι. Κουραστηκα μονο που τα διαβασα. Καλο κουτσουρεμενο μηνα φιλτατε.

Ra Ma είπε...

@Penthesila, είδες? όσο ζεις μαθαίνεις!!!!
(Μήπως έχεις και κανένα e-mail πρόχειρο να σε ενημερώσω?)

Καλό μεσημέρι και καλό μήνα.

Ra Ma είπε...

@δεσποινάριον, χα,χα,χα, έχουμε πολύ δουλειά, τα χωράφια και τα ζώα μας χρειάζονται!
Είναι και καλή γυμναστική από την άλλη αλλά και το να γυρίσεις πλευρό δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα!

Καλό μεσημέρι και καλό μήνα.

Penthesila είπε...

Ραδιο penthesilanb στο g καλε μου!(το πιασες φανταζομαι)

rain είπε...

Καλά, έγινα πτώμα μόνο που τα διάβασα, και πρέπει να ξαπλώσω. Πριν όμως να σου πω πως έχω μεινει άφωνη γιατί διαβάζουμε την ίδια σειρά στον ίδιο χρόνο. Εχω σημειώσει όμως καθυστέρηση καθώς είμαι στον 2ο τόμο ΝΕΚΡΟΣΚΟΠΟΣ ΙΙ ΒΑΜΠΙΡΙ. μωρέ συμπτωση.Καλησπέρα σου

KitsosMitsos είπε...

Τώρα που μάθαμε και για τις καθημερινές μας ασχολίες, μπορούμε να γεμίσουμε και αυτό το μήνα...
Πέρα από την πλάκα, εναλλακτικός καζαμίας του μήνα - κάτι σαν εναλλακτικός αγροτουρισμός! Για να βλέπουμε πώς περνούσαν τον καιρό τους 2 γενιές πριν...
Την καλησπέρα μου και καλό μήνα να έχουμε.

Ra Ma είπε...

@rain, είναι λίγο κουραστική η ζωή του αγρότη!!!
Ο Νεκροσκόπος είναι πολύ καλός, ίσως κάπου κουράζει αλλά κυλάει δυνατά. Ο 5ος τόμος φαίνεται να είναι ο τελευταίος οπότε θα σου πω πως τελειώνει. Λοιπόν.... άντε δεν στο λέω. Θα πω μόνο ότι μου θύμισε το τέλος του "Μαύρου Πύργου" του Stephen King.

Καλό βράδυ.

Ra Ma είπε...

@KitsMits, άσε τις φιλοσοφίες και δώσε ένα χεράκι!
Είπα κάθε μήνα να το κάνω... Μου αρέσει να διαβάζω τα ονόματα των δέντρων, των φυτών, των λαχανικών, των εργασιών κλπ.
Επίσης βάζω σε μια εποχιακή σειρά τα φρούτα και τα λαχανικά που βλέπω στον μανάβη και μαθαίνω και τον κόπο που χρειάζεται να γίνουν.
Πάντως οι εργασίες εξακολουθούν να γίνονται πιστεύω, αλλάζουν λίγο στις βαριές δουλειές τα εργαλεία.

Αυτό και αν είναι ραδιοαγροτουρισμός!

Καλό βράδυ και καλό μήνα φίλε!

rain είπε...

Μου έχουν πει ότι είναι εξη τόμοι.. άρα προφανώς αναμένεις κι άλλο για το τέλος και μην τολμήσεις να μου πεις λέξη και ευτυχώς αυτό του King είναι από τα λίγα που δεν έχω διαβάσει. Είναι καλό?

ΩΣΗΕ είπε...

Λοιπόν, εγώ επμίπττω στην μουρλοκομία. θα συμβουλευτώ τον mad! Αλλά πάλιν αυτό που λες '' ο τρελός είδε το μεθυσμένο και φοβήθηκε'', τι να κάνω εγώ που' μαι κι απ' τα δύο; χαχα

Μαρκόνι, ο Ωσηέ, εαν ελήφθη, έτοιμος

Natalia είπε...

πολλή δουλεια μου εβαλες marc

κλαδεμα, σπορά, μεταφυτευση, ταισμα ζωων...

ξαναφεύγω για Μόσχα
καλό μηνα

η αληθεια ειναι ότι εμαθα και μερικά πράγματα για τις αγροτικές δουλειές από το post σου, γιατί ειμαι αντιπροσωπευτικό τεκνο της πόλης...

zouzouna είπε...

Καλά τα αντιγράφεις. Αντε να σε δω, να φυτεύεις στις γλάστρες, ρεβύθια και καλαμπόκι.
Να φυτέψεις καταβολάδες για να έχεις σταφυλάκι το καλοκαίρι στο μπαλκόνι.
Να βάλεις ντοματούλες και να κάνουμε σαλάτα με πιπεριές, να φυτέψεις και κρεμμυδάκια.
Μια λεμονιά επισης στο μπαλκόνι, μια χαρά θα είναι.
Μην γελάς, δεν είπαμε να μεγαλώσεις αρνάκι, άσε ούτε κοτοπουλάκια, θα μας φάνε τους σπόρους. Ομως μπορείς να βάλεις σε μιαν άκρη δυο βολβούς γλαδιόλας να δεις τι ωραίες που γίνονται.
Ασε που ένα μελίσσι στον Υμηττό, δεν θα σε χαλούσε διόλου (έχω φίλους που το κάνουν, και τρώμε μέλι). Βρίσκεις μία τοποθεσία και βάζεις το κουτί και.....ε,όλα θα σου τα πω?
Με όλα αυτά, δεν χρειάζονται φάρμακα. Είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Πιστεψε με. Απο τον Μαϊο ως τον Δεκέμβριο, φύτεψα ένα σώρο και είχα καρπους. Μέχρι καρπούζι και πεπόνι. Κάτσε να βρω το link να σε συνδέσω να δεις. Φιλιά και επιστρέφω

ZouZouna είπε...

Οποιος δεν βαριέται, ας ρίξει μια ματιά εδώ παρακάτω για του λόγου το αληθές !!!!
http://zouzouna-agoodlife.blogspot.com/2007/05/blog-post_1898.html

http://zouzouna-agoodlife.blogspot.com/2007/09/blog-post_14.html
http://zouzouna-agoodlife.blogspot.com/2007/10/blog-post_22.html
http://zouzouna-agoodlife.blogspot.com/2007/10/blog-post_25.html

Το παρόν, αποτελεί διαφήμηση, ευχαριστώ και θυμίσου να χρεώσεις τον χώρο !!!! Νταξ?

Ra Ma είπε...

@rain, διαβάζω στο οπισθόφυλο "Η καταιγιστική κατάληξη της επιτυχημένης πενταλογίας.." και όταν το διαβάσεις θα δεις ότι κάνει τον ...κύκλο της η ιστορία! (hint!)
Από την άλλη εχω δει και τριλογίες που γίνονται πεντολογίες!!! Εχω καιρό να επισκεφτώ βιβλιοπωλείο οπότε θα δω και θα σε ενημερώσω.

Για το Μαύρο Πύργο θα σου πω ότι περίμενα με αγωνία να κυκλοφορίσει ο επόμενος τόμος!!!!!! Καπου το κουράζει (King είναι αυτός!) αλλά μου άρεσε πολύ.

Καλό μεσημέρι.

Ra Ma είπε...

@ΩΣΗΕ, σε έλαβα! Ο MAD με την τελευταία ερωτική περιπέτειά του δεν ξέρω πόσο μπορεί να βοηθήσει!

Εσύ έχεις δική σου κατηγορία: "Ποιηματογραφία". Καλλιεργείς λέξεις και φτιάχνεις στοίχους.

Να είσαι καλά να σε απολαμβάνουμε.

Ra Ma είπε...

@Natalia, εσύ κορίτσι μου δεν είσαι φτειαχμένη για τέτοια. Για καόποιους άλλους γνωστούς μου άχρηστους τα γράφω!!!!

Αν έμαθες κάτι θετικό είναι.

Καλό μεσημέρι.

Ra Ma είπε...

@zouzouna, βρε αθεόφοβη έβαλες ΚΑΡΠΟΥΖΙ!!!!! δεν σε πιστεύω!!!!

Κουράζομαι πολύ που τα γράφω γιατί συνδιάζω τρις διαφορετικούς καζαμίες παλαιών ετών! Άστα...

Μπράβο βρε για όλα αυτά, συνεχίζεις ακόμα? Έχω σκοπό να σε ψάξω προς τα πίσω να δω άν έχεις και καμιά φωτο από το μπαλκόνι γιατί τότε δεν σε γνώριζα.

Καλό μεσημέρι μπαλκονο-αγρότισα!

ZouZouna είπε...

Χα, χα, χα, Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η ΜΠΑΛΚΟΝΟ-ΑΓΡΟΤΙΑ !
Να μπεις στα Links να δεις και φωτογραφίες!!! το πεπονάκι και το καρπουζάκι !!!Και βέβαια συνεχίζω. Εχω αγγινάρες και περιμένω να γίνουν.....!!

Ανώνυμος είπε...

Καλό σου μήνα!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αααα...μπράβο!!!
Και τριανταφυλλιές μοσχεύματα φύτευε η μαμά μου αυτό το μήνα.
Τί ήτανε να το πω του Γλάρου όλα τα τριαντάφυλλα που μαραίνονται τα ¨"χώνει" στις γλάστρες. Ξεραίνονται και μαζεύω ξυλιασμένα κοτσάνια...
Πού ξέρεις μπορεί να πιάσει κανένα..

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Feidias είπε...

Καλημέρα φίλε marconi και καλό μήνα!
Πάλι μας στρώνεις στη δουλειά έτσι??Καλά κάνεις...ξεκουράζομαι να τα διαβάζω,σίγουρα όχι να τα έκανα,αλλά όλα θέμα συνήθειας είναι!
Είδα τις καρδιές που φωτογράφησες και πρόλαβες να διασώσεις,να γίνονται οδοφράγματα χθες...σκέψου πίκρα οι δημιουργοί τους!
"Οι καρδιές μας που φλέγονται" ένα πράγμα,τι να πεις...Καλή Κυριακή εύχομαι και να την ευχαριστηθείς γιατί είναι κρίμα να κάτσεις μέσα με τέτοια μέρα ε??Άντε έξω τώρα,τα λέμε κάπου παραλία!

Skouliki είπε...

καλημερα καλο μηνα ...

εγω θα περασω στον διαγωνισμο εχω μεσο ........αν δεν με περασεις θα σε δειρει ο κιτσος χαχχαχ

prasino liker είπε...

Εισαι απιστευτος.
Πρωτα μας χαριζεις καρδιες και μετα τσαπες ,κλοσσομηχανες,λιπασματα κτλ κτλ.
Καλη εργασια λοιπον στους φαν του ειδους.Οι υπολοιποι ας φτιαξομε τον καφε για τους εργαζομενους.
Καλο μηνα .

Roadartist είπε...

Καθιερώθηκε απ'ότι κατάλαβα.. ο καζαμίας κάθε 1η του μήνα?? Φιλιά καλό μήνα να έχουμε!

Ra Ma είπε...

@Αγριο...zouzouna, θα σε μελετήσω και θα πάρω οδηγίες....

Καλή εβδομάδα.

Ra Ma είπε...

@if..., καλή εβδομάδα να έχουμε.

Ra Ma είπε...

@Γλαρένια, οι μαμάδες ...ξέρουν και τα έχουν μάθει από τους παλαιότερους. Η δική μας γενιά να δω τι θα διδάξει στους επόμενους! Εγώ πάντως δεν έχω να πω τίποτα στα δικά μου!!!
Είναι να μην δώσεις project στο γλάρο σπυ ε? Σωστός... χα,χα,χα ποτέ δεν ξέρεις!

Καλή εβδομάδα.

Ra Ma είπε...

@Feidia, ναι, είναι και θέμα καθημερινότητας.
Σήμερα που πέρασα από Σύνταγμα περίμενα να δω τις καρδιές σε μαύρο χάλι. Έμεινα έκπληκτος όταν όσες είδα (8) ήταν μια χαρά! Δεν το πίστευα μετά τα επεισόδια του Σαββάτου.

Έτσι είναι οι καρδιές, λύγισαν από πόνο στα πεζοδρόμια με τους πιστούς την Πέμπτη και έγιναν σκληρές σαν πέτρα, όπλα των διαδηλωτών στα επεισόδια του Σαββάτου!

Καλή εβδομάδα.

Ra Ma είπε...

@Skouliki, θα τα βρούμε, αν και χρησιμοποιείς βίαια μέσα!!!!!

Καλή εβδομάδα.

Ra Ma είπε...

@Λικεράκι, δύσκολη η δουλειά του αγρότη! Πάντως το ξαναλέω ότι μου αρέσει. Δεν ξέρω τώρα πως θα ήταν αν θα έπρεπε να ζήσω από αυτό, αλλά σαν ιδέα μου αρέσει. Την ...ιδέα προάγω!!!!
Και οι καφέδες στους εργαζόμενους μια χαρά είναι!

Καλή εβδομάδα.

Ra Ma είπε...

@Road, καλά κατάλαβες! χα,χα, Λέω να το συνεχίσω για κάθε μήνα αν και βλέπω ότι πολλοί κουράζονται με το διάβασμα και μόνο χα,χα,χα!
Κατ' αρχήν αρέσει σε μένα! αν και με παιδεύει να κάνω merge πληροφορίες....

Καλή εβδομάδα!

Ra Ma είπε...

@Betty, κράτα το καφενείο του σταθμού! Κέρασε καφεδάκια και κράτησε αφιερώσεις!

Στηρίζομαι πάνω σου! Είσαι η ψυχή του σταθμού!!!!!!

Καλή εβδομάδα.

Pastaflora είπε...

κύριε ραδιοπειρατή μου, πολύ σας ευχαριστούμε για τις χρήσιμες συμβουλές σας, ειδικότερα στο φλέγον ζήτημα της μουρλοκομίας. Σας καλημερίζω και πάω να κλαδέψω τις σπάνιες ορτανσίες μου!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα και καλο μηνα!

με πηγες πισω στα μικρατα μου που καθε μηνα μαθαιναμε για τις εργασιες και την αποδοση της γης στο σχολειο...
χρησιμες και οι συμβουλες για την μουρλοκομια χαχαχα : ))))

Dr_MAD είπε...

Θύμιο thanks για την πελατεία χαχαχα

Απλά το δικό μου το κέφι είναι λίγο πεσμένο από τη χτεσινή εφημερία.

Γιατί ρε γαμώτο οδηγείτε ακόμα πιωμένοι? ΓΙΑΤΙ?

Καλη βδομάδα και καλό μήνα που δεν είπαμε.

PS: Ωσηέ, πέρνα να σου κάνω μια αναισθητική. Βοηθάει. Τουλάχιστον μέχρι να ξεμπλοκάρω κι εγώ (υποτίθεται θα ανέβαζα χιουμοριστική ανάρτηση και μου βγήκε αλληγορία-δράμα)

Ra Ma είπε...

@pastaflora, καλύτερα να κλαδέψετε τις σπάνιες ορτανσίες σας και αφήσετε κατά μέρος τις σπάνιες συμβουλές μας, διότι μπορεί από σπάνιες να καταλήξουν παρελθόν!

Καλή εβδομάδα.

Ra Ma είπε...

@una mama, αν και πρέπει να είμαστε ίδια ηλικία, δεν θυμάμαι να μας μάθαιναν τέτοια εμάς ή ήμουν εντελώς αλλού (παίζει με μεγάλες πιθανότητες ως ιχθύς και αυτό!)

Η Μουρλοκομία είναι το hit!
Καλή εβδομάδα.

Ra Ma είπε...

@MAD, γιατρέ μου φαντάζομαι ότι θα πέρασες δύσκολη νύκτα. Εγώ το λέω δεν θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά σου!

Αλήθεια ακόμα οδηγούν ποιωμένοι?
Δεν βλέπουν γύρω τους τι γίνεται. Ως νέοι το παρακάναμε και εμείς λιγάκι είναι η αλήθεια!

Καλή ξεκούραση και καλή εβδομάδα φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που όταν πιω ένα-δύο ποτήρια κρασί νυστάζω, οπότε δεν μπορώ να οδηγήσω! Γιατρέ, συμμερίζομαι τον πόνο σου. Οι μεθυσμένοι σκοτώνουν τον εαυτό τους, τους άλλους αλλά και σου κάνουν τη νύχτα δυσκολότερη. Γιαυτό όταν βγείτε έξω και θέλετε να πιείτε, σας παρακαλώ να λυπηθείτε τους γιατρούς... Μουρλοκομία και πάσης Ελλάδος...

Ra Ma είπε...

@Πειραματικέ καλημέρα. Με μπέρδεψες λίγο στο τέλος, είναι και πρωϊ! Επειδή έχουμε ανταλάξει δυο κουβέντες με το γιατρό θα ήθελα να πω ότι λέει το "γιατί?" όχι γιατί γίνεται κουραστική η βάρδια του αλλά γιατί σκοτώνεται ο κόσμος.

Μου έγραψε ένας φίλος από Άρτα στο "Το ραδιόφωνο και εγώ ως μέσο εκπομπής" δες αν θέλεις έχει το ενδιαφέρον του. Λες να ακούς τον φίλο του τα βράδυα?

Καλημέρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Μη με παρεξηγήσεις φίλε Marconi, δεν εννοώ ότι η βάρδια του γιατρού γίνεται κουραστική επειδή υπάρχουν πολλά ατυχήματα αλλά, μάλλον από την ψυχολογική πλευρά, επειδή είναι μεγάλη η πικρία για κάτι που συνέβη ενώ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Ra Ma είπε...

@Πειραματικέ, το λιγότερο που θέλω είανι να ...παρεξηγηθούμε! Όλα καλά. Ένοιωσα να κάνω αυτή τη διευκρίνηση, του έχω και μια αδυναμία του MAD! χα,χα,χα

Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Βρήκα αυτό στην ιστοσελίδα http://hlektronika.gr


ΒΟΗΘΕΙΑ!!! ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ. ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ) . ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ (παιδο-ογκολογικό) (2310 993506 και 2310 993944).
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ, ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ... ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ... ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ...(Πηγη:Press-gr)

mmexer είπε...

Υπάρχει και η σκέτη κομία....

Παίρνουμε το dvd το μεταφέρουμε από γραφείο σε γραφείο μετά το πάμε στους δημοσιογράφους για να μας πουν "δεν το είδα" και στο τέλος το δίνουμε δωρεάν με το "ΘΕΜΑ" της Κυριακής....

Πολύ ωραίο post που με γυρνάει πίσω κάτι χρόνια... στο χωριό :) Μην φανταστείτε ακόμη γίνονται κάποια από αυτά δεν είμαι τόσο μεγάαααλος σνιφ κλαψ!!!

Ra Ma είπε...

@mmexer, χα,χα,χα πολύ καλό! Επίσης παίζει και το DVDοκομία. Θα το έχω υπ' όψην μου.

Στην επαρχία και στα χωριά σίγουρα γίνονται αυτά τα πράγματα, τα μέσα έχουν αλλάξει!

Καλημέρα.