1/11/08

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008



"Ωσάν τα κρίνα του αγρού
που τη βροχή ποθούνε
έτσι ποθούν τα μάτια μου
τα μάτια σου να δούνε"


Καλό Μήνα σε όλους!


Οι αρχαίοι Έλληνες τον έλεγαν Μαιμακτηρίων (Μαιμάκτης=θυελλώδης) προς τιμήν του θεού Δία και οργάνωναν τα Μαιμακτήρια για να εξασφαλίζουν την εύνοιά του, για καλό καιρό. Είναι ο Νοέμβριος ή Νοέμβρης, ο ενδέκατος μήνας του Γρηγοριανού ημερολογίου. Το όνομά του το πήρε από το λατινικό November (novem=εννέα), αφού ξεκίνησε ως ένατος μήνας για να καταλήξει ενδέκατος επί αυτοκράτορα Νουμά Πομπήλιου, διατηρώντας και αυτός την αρχική του ονομασία.

Τον συνανάμε επίσης και με πολλά άλλα ονόματα, όπως Σποριάς, Βροχάρης, Σκιγιάτης, Κρασομηνάς, Αρχαγγελίτης, Αϊ-Στράτης κλπ.

Για να ρίξουμε μια ματιά στα άστρα, τώρα που ο ήλιος βρίσκεται στον Τοξότη! Λαμπερό πρόσωπο, αριστοκρατικό και ευγενικό λένε για τον άντρα. Ηρωικός σαν χαρακτήρας, περήφανος και τολμηρός. Ειλικρινής στις σχέσεις του, καλός ακροατής και ομιλητής, τον ενδιαφέρει ο έρωτας, η φιλία και η ομορφιά. Για τη γυναίκα, λένε πως με τον θόρυβο που δημιουργεί γύρω της δεν περνά ποτέ απαρατήρητη! Όμορφη, ατίθαση, την έλκουν οι νέοι άνθρωποι και ιδέες. Ειλικρινής, φιλελεύθερη, δεν φοβάται να εκφράσει τη γνώμη της.

Πολλά ...ξεκωλώματα έχει αυτός ο μήνας και ας δούμε τις δουλειές που έχουν να γίνουν γιατί είμαστε έξω από την μισάνοιχτη πόρτα του χειμώνα και μας περιμένει δίπλα στο τζάκι του.

Αγροτικές Εργασίες Κατά Το Μήνα Νοέμβριο


Γεωργία. Η σπορά των σιτηρών βρίσκεται σε γενίκευση, φροντίζοντας πάντα ο σπόρος να είναι καλά απολυμασμένος. Στα φτωχά χωράφια ρίχνουμε επιφανειακά λίπασμα σε 2-3 δόσεις, ενώ οργώνουμε τα χωράφια που κρατάμε σε αγρανάπαυση καθώς και αυτά που προορίζουμε για ανοιξιάτικα. Οπωσδήποτε, μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχουμε ξεμπερδέψει με τη σπορά της σίκαλης, της βρώμης, του κριθαριού και το μάζεμα του ποτιστικού βαμβακιού. Όσο για την πατάτα, ότι κάναμε τον Οκτώβρη το κάνουμε και τώρα.

Δενδροκομία. Συνεχίζουμε εντατικά τα οργώματα, τα σκαψίματα και τις λιπάνσεις. Ραντίζουμε με πολτό για τη ψώρα για τον εξώασκο, τη μονίλια και για τα άλλα βλαβερά έντομα. Στρωματώνουμε για προβλάστηση μύγδαλα, καρύδια, δαμάσκηνα και ροδάκινα. Εντατικά συνεχίζουμε και την ελαιοσυλλογή, τα οργώματα και τα ξελακκώματα στους ελαιώνες. Και επιτέλους τελειώνει ο πόλεμος κατά του δάκου και του πυρηνοτρήτη.

Αμπελουργία. Τις πρώτες μέρες του μήνα τελειώνει ο τρύγος των όψιμων σταφυλιών. Αν θέλουμε και του χρόνου να γεμίσουμε τα βαρέλια μας, συνεχίζουμε τον κάθαρο, το ξελάκκωμα και την λίπανση του αμπελιού. Ρίχνουμε αν έχουμε κοπριά, φυτεύουμε αμερικάνικα κλήματα για τη φυλλοξήρα και μαζεύουμε από το αμπέλι μας, τις φούρκες και τους πασσάλους στήριξης.

Λαχανοκομία. Αρχίζουμε το ξεκώλωμα της ντομάτας, της πιπεριάς, της μελιτζάνας και των φασολιών. Σπέρνουμε σπανάκι, και όψιμα αντίδια και σέλινα. Ρίχνουμε νίτρο στο λάχανο, και σκαλίζουμε τα κουκιά. Στις νότιες περιοχές σπέρνουμε πρώιμο αρακά και καλλιεργούμε ραδίκια.

Ανθοκομία. Συνεχίζουμε το φύτεμα των βολβόριζων. Μεταφυτεύουμε τριανταφυλλιές, ιβίσκους, γλυσίνιες, πασχαλιές, πανσέδες, μυοσωτίδες για να προκάμουν να ανθίσουν την άνοιξη. Φυτεύουμε επίσης καλλωπιστικά δέντρα και θάμνους. Ετοιμάζουμε χαρμάνια για τα σπορεία.

Πτηνοτροφία. Μπολιάζουμε για τη χολέρα (παστεριδίαση) όσες κότες δεν μπολιάστηκαν. Στις διετείς κότες αυγοπαραγωγής δίνουμε βιταμίνες και άλατα ασβεστίου, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να δίνουμε μουρουνόλαδο.

Κτηνοτροφία. Συνεχίζουμε τη τροφή των χοίρων με βοσκές βελανιδιών και αγριοκάστανων με σκοπό την πάχυνσή τους. Τελειώνει η σπορά των κτηνοτροφικών φυτών και αρχίζει το βόσκημα του γρασιδιού από νεογεννημένα οικόσιτα πρόβατα και κατσίκες.

Μελισσοκομία. Αφού υπάρχει ακόμα η ανθοφορία της κουμαριάς, η κυψέλη εφοδιάζεται για το χειμώνα αλλά θα πρέπει να προσέξουμε τα αποθέματά της σε μέλι και αν χρειαστεί να την ενισχύσουμε. Μεταφέρουμε τις κυψέλες στις οριστικές τους θέσεις για το χειμώνα.

Λέει ο σοφός λαός μας:

- Του Αϊ-Ντριός, αντρειεύει το κρύο
- Ο Νοέμβρης έκλεισε; Τα ζευγάρια είναι στο σταύλο
- Νοέμβρη οργώματα και ελιές, δεν απολείπουν οι δουλειές
- Η Πούλια βασιλεύοντας, το μήνυμα της στέλνει. Ούτε τσοπάνος στα βουνά, ούτε ζευγάς στους κάμπους
(ή αλλιώς)
- Στις δεκαφτά ή στις δεκοχτώ πέφτει η Πούλια στο γιαλό και πίσω παραγγέλνει: Μηδέ στανίτσα στα βουνά, μήτε γιωργός στους κάμπους


Στο PODCAST αφήνω να ακούγονται οι Cocteau Twins από το προηγούμενο post, γιατί απλά ...δεν τους χόρτασα!!!

64 σχόλια:

Skouliki είπε...

ημουν σιγουρη πως θα εβαζες κατι τετοιο εξεπιτηδες για να δηλωσω οτι και παλι δεν γνωριζω κατι κα να φανω καπως αλλα εχασεςςςςςςς
γιατι σαφως και ηξερα οτι "στις νότιες περιοχές σπέρνουμε πρώιμο αρακά και καλλιεργούμε ραδίκια"
ειναι πολυ γνωστο αυτο !!!!

καλημερα και καλο μηνα

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα skoulikaki και βέβαια τα γνωρίζεις αυτά!!! Τόση εκπαίδευση σου έχω κάνει!
Τι κάνεις βρε τέτοια ώρα στο σπίτι!!!!

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

δεσποιναριον είπε...

Απ' οτι εμαθα φετος επειδη δεν εβρεξε, οι ελιες δε φουσκωσαν και η παραγωγη λαδιου θα ειναι παρα πολυ χαμηλη. Καλο Μηνα λοιπον και παμε να ξεκωλωθουμε στις δουλειες. Φιλια!

VAD είπε...

21 Νοέμβρη γιορτάζει η Παναγία η Ξεισπειρίτσα(Ξεσπειρίτισσα), υποτίθεται ότι τότε πρέπει νάχει τελειώσει ο σπαρμός(η σπορά) των σιτηρών.Ενα προσωνύμιο της Παναγίας το οποίο δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού εκτός απ'το χωριό μου.

Καλό μήνα, Ασύρματε....

Maria Tzirita είπε...

Καλό μήνα Πειρατή, συγκεντρώνω υλικό για το λεύκωμα!

La Gigi είπε...

Στις δεκοχτώ πέφτει η Πούλια στο γιαλό.. τελικά εδώ έχουμε άλλο μήνα, αυτή εδώ η Πούλια έχει βουλιάξει πια!
Καλό μήνα Μαρκόνι!

Kaveiros είπε...

Πάλι δουλειές ρε συ?!!!

Ra Ma είπε...

δεσποιναριον εμ! σταματήσαμε τα Μαιμακτήρια!!!!, κάτι ήξεραν οι αρχαίοι!

Δυστυχώς ο καιρός είναι ο "ρυθμιστής" για αυτό και με τη φύση πρέπει να τα έχουμε καλά! Από δουλειές ...κανονικά :)))

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

VaD διαβάζω πως δίνουν ονομασίες στο μήνα ανάλογα με τις γιορτές που έχει. Βρήκα ακόμα το Ανακατωμένος, Χαμένος, Μεθυστής γιατί δοκιμάζουν τα νέα κρασιά, Τρυγομήνας γιατί μαζεύουν τις ελιές, Αϊ Ταξιάρχης ή Αϊ Στράτηγος, Αγιομηνάς, Φιλιππιάτης, Αντριάς από τον Άγιο Ανδρέα, Σκιγιάτης από τη σκιά τη νύχτα.

Κατά τόπους όπως λες υπάρχουν έθιμα που τα έχουν συνδυάσει με τις γιορτές. πχ. στις 11 Νοέμβρη του Αγίου Μηνά, "που θεωρείται από το λαό ο μηνυτής της αδικίας και φανερωτής των χαμένων και κλοπιμαίων, σε ορισμένες περιοχές, τη μέρα αυτή δεν ανοίγουν τα ψαλίδια και ράβουν ένα κομμάτι δέρμα ή μαλλί προβάτου με κλωστή, για να κρατήσει ο λύκος το στόμα του κλειστό και να μην το ανοίξει. Οι βοσκοί πολλές φορές επικαλούνται το όνομά του για τα χαμένα ζώα τους." Δεν κάνω τον έξυπνο τα ...διαβάζω ε? :)

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα, Maria είσαι απίστευτη!

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

melissoula ναι βλέπω τα πρώτα χιόνια σε σας!!!! Βρε έλα εδώ που σου λέωωωωω... :))

Εμείς εδώ με το που θα δύσει η Πούλια (οι Πλειάδες) θα πούμε πως ο χειμώνας μπήκε και πρέπει να έχουμε τελειώσει όλες μας τις δουλειές και τα ζώα μας στα χειμαδιά ε? ξέρεις εσύ!!!

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

Kaveire άστα, δεν είναι να μου κάνεις επίσκεψη αρχές του μήνα, ...χρεώνω εργασίες!!! Από την άλλη κάνει καλό στο σώμα και στη ψυχή, ε?

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Κοίτα τώρα...πόσα λέει για τη γυναίκα...σκορπίνα.

Χθες που λες Θύμιο μου, καταπιαστήκαμε με το "ξεκώλωμα" μιας δευτερης και επίσης αυτοφυούς πεπονιάς (κακό ελάττωμα έχει ο Γλάρος να ρίχνει σπόρια στον κήπο για να γίνουν κ
λέει "φουσκί")
Επρόκειτο για το νοστιμότερο και πιο αρωματικό πεπόνι που έχω φάει για χρόνια.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Sophia Kollia είπε...

Καλό μήνα και καλό βδομάδα!

νατασσΆκι είπε...

Τώρα δεν χρειαζόμαστε Μαιμακτήρια για καλό καιρό -έχουμε, έτσι κι αλλιώς! Άλλωστε, αργεί του Αϊ Ντριός..

(κι εμάς στις γλάστρες μας έχει ακόμα πεπόνια και καρπούζια, σήμερα κόψαμε τα τελευταία)

Μεθυστή τον λένε και στο δικό μου χωριό το Νοέμβρη. Κι εκτός από κρασιά, έχουμε και καζανέματα ρακής, τα τελευταία τούτο το μήνα

Καλό μήνα!
:))

Φωτεινή S είπε...

Καλό μήνα, Radio Marconi,
ότι και να λες εσύ, ο Νοέμβρης είναι ο πιο χαλαρός μήνας στη δουλειά για μένα (λογιστικά). Όλα τα υπολοιπα μονο για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Roadartist είπε...

"Πολλά ...ξεκωλώματα έχει αυτός ο μήνας " χαα οοοχχ και αυτός??!!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ :)

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Καλό μήνα ευγενικέ Marconi!!!

KitsosMitsos είπε...

Ο καλύτερος μήνας!!!

Σπύρος είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΦΙΛΙΑ :)!!!!!

faraona είπε...

"""Λαχανοκομία. Αρχίζουμε το ξεκώλωμα της ντομάτας"""


Oύι ούι ούι !!!
Τι εχει να παθει η ντοματα η εύοσμος...!!!


Ουτως ειπειν...
ξερίζωμα εννοει ο κακομοιρης ο΄Λαχανοκομος αλλα με τα ζόρια που τραβάει στους αγρους τι να τουρθει αλλοο στο μυαλο απ το ξεκωλωμα χαχαχα!!!
Ωραιος ο Νοεμβριος ΡαδιοΜαρκονιους
καλο μας μηνα

Ra Ma είπε...

Γλαρένια η απορία μου είναι, αν το πεπονάκι ήταν το ίδιο "μινιόν" με το προηγούμενο που θυμάμαι πως ήταν επίσης νοστιμότατο!!

Καλημέρα και καλό μήνα!

Ra Ma είπε...

sofia ευχαριστώ και ανταποδίδω με καλημέρα, καλό μήνα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

νατασσάκι, μια χαρά είμαστε μέχρι να αντρειέψει ο καιρός. Μετά να δούμε τι θα γίνει!

Καλά και εσύ πεπονάκια στις γλάστρες? Έχει αρχίσει να μου καλοαρέσει η ιδέα! Νομίζω μια λεμονιά που κάνει και ωραίο ίσκιο και δυο τρια άλλα πραγματάκια μπορώ να τα βάλω!

Κράτα καβάτζα ρακή να την ...τεστάρουμε!!!

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

Φωτεινή, χαλάρωσε όσο μπορεις γιατί θα αρχίσουν αργότερα οι δηλώσεις! Φαντάζομαι και στα τρίμηνα θα γίνεται ένας χαμός...

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

Road έτσι όπως πάνε τα πράγματα, από δω και στο εξής μόνο ...ξεκωλώματα προβλέπονται! :)))

Καλημέρα και ακλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Ευχαριστώ PAVLO πάρα πολύ :)

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

KitsMits είμαστε και ένα βήμα από τις γιορτές! Το κρύο δε βλέπω!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

LOC καλημέρα σε σένα και σε ολόκληρο το νησί!!!
Επίσης καλό μήνα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Τι έπαθε η κακόμοιρη η ντομάτα faraona μου! Σωστή η παρατηρησή σου!!! Ομολογώ πως αυτό δεν το είχα σκεφτεί! χα,χα,χα
Ίσως το ξεκώλωμα σαν λέξη, τη λέμε στα μέρη μου και δεν μου ξενοακούγεται!

Καλό μήνα να έχουμε και καλή εβδομάδα!!! Καλημέρες!!!

mrs Smith είπε...

Πως τρέχει έτσι ο καιρός!
Νοέμβριασε, με μια φύση να αντιστέκεται:)
Ίσως θέλει να διαβεί και αυτή το πέτρινο γεφύρι...και διστάζει λίγο...

Καλό μήνα να έχουμε :))))

Υ.Γ. Ο Σκορπιός είναι τώρα, μετά ο Τοξότης :)

anepidoti είπε...

καλέ βιβλίο φυτολογίας άνοιξα, τι είναι τούτο...πω πω, επιτέλους θα μάθω κάτι κι εγώ η άσχετη...
μεταξύ μας τώρα, εσείς όλα αυτά τα ξέρετε απ' έξω?
λέμε τώρα, για ν' αρχίσω να σας θαυμάζω κι άλλο κι άλλο....
χιχιχιχιχιχιχι!
σημ. τα μυρμηγκάκια στην...πτηνοτροφία ανήκουν?

zouzouna είπε...

Καλό μήνα.
Για τους ανθρώπους στην πόλη, δεν γράφει τιπ'τις ο καζαμίας σου? Κουράστηκα να διαβάζω για την κτηνοτροφία.
Ενα καρότο καλλιεργώ και κάτι λαχανόφυλλα όλα κι όλα....
Ασε που είναι και "κάθετα" λάθος στο ζώδιο...
αει, φιλιά !

Pastaflora είπε...

Θα μείνω στην παροιμία Του Αϊ-Ντριός, αντρειεύει το κρύο και θα καταγγείλω τη φετεινή λιποψυχία του ψύχους που μάλλον κάπου κάνει διακοπές διαρκείας και πίνει βοτκίτσες με τις πολικές αρκούδες

Skouliki είπε...

καλο μηνα ...τι κανω ...με εχει πιασει αυτος ο φρονιμητης καιτα βραδυα κανω το φαντασμα γυρω γυρω ολοι

αλλα δεν το βγαζω διοτι τον Νοεμβρηηηηηηη δεν ασχολουμαστε με τα δοντι α...μηπως το Δεκεμβρη σπερνουμε τιποτα σε οδοντιατρους ?

rain είπε...

Με "ποθούν τα κρίνα του αγρού"? Οϊμέ! μαρκονάκι, μου'φτιαξες τη βραδιά. Οσο για τα υπόλοιπα τα'χουμε ξαναπεί! Εγώ και η φύση καμμία σχέση ένα πράμα!
Φιλλιά μαρκονάκι

Ra Ma είπε...

mrs Smith άστα να πάνε!, θα αλλάξει ο χρόνος και δεν θα το καταλάβουμε!!!

Η φύση με τίποτα δεν θέλει να περάσει απέναντι. Εγώ πάντως το πέρασα και θα σας πω τι βρήκα, στο 'σκοτεινό δωμάτιο' όμως γιατί θα είναι λίγο μαύρο!

Αυτό με τα ζώδια είναι ένα θέμα. Μέσα στο μήνα μπαίνει στον Τοξότη (λέω εγώ ο άσχετος με την αστρολογία) αλλά πρέπει να βάλουμε ένα μήνα! Τοξότης λέει ο καζαμίας, τοξότης γράφω και εγώ :)))

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

anepidoti Μην ...ψαρώνεις, άσχετος είμαι. Δες το σαν ένα αστείο, με σωστές εργασίες και συμβουλές!

Η πλάκα είναι όταν διάβαζα τα μυρμηγκάκια σου, ήσουν εδώ και με ...θαύμαζες! χα,χα,χα

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

zouaouna, το παρόν blog διαβάζεται πολύ στην επαρχία, για αυτό λέι για ζώα! λέμεεεε τώρααααα!!

Τέρμα τα καρπουζάκια και τα πεπονάκια? Και περίμενες βρε εδώ να μάθεις για τα ζώδια ???? :))))

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Σωστή η παρατηρησή σου pastaflora! Το ψύχος δεν έχει επιστρέψει ακόμα από την άδειά του και προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις!
Αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως πλακώσει φτιαγμένος!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Πονάει το δοντάκι skoulikaki μου? Τι ...δάγκωσες???? :))

Στους οδοντίατρους σπέρνουμε 50άευρα όλο το χρόνο, αλλά εσύ πόσο μεγάλο είσαι που έβγαλες φρονιμίτη? :))

Καλημέρα και ..περαστικά!

tzonakos είπε...

N α έχεις
O τι
E πιθυμείς
M αρκόνι
B ουτηχτή γλυκών
Ρ αδιόφωνε
Η λιοκαμμένε
Σ οφέ.

Ra Ma είπε...

rain χαίρομαι όταν φτιάχνω τη διάθεση των άλλων!!!
Τώρα εσύ κατάλαβες πως η φύση είναι ο ...δεύτερός μου εαυτός? χα,χα,χα Έχω μαζέψει ελιές, δουλέψει σε ελιαοτριβείο, έχω τρυγήσει, πατήσει σταφύλια, έχω βγάλει πατάτα, καρπούζι, έχω δουλέψει σε οικοδομή (άσχετο). Μια επαφή την είχα, αλλά άσχετος δηλώνω πάλι!!!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Για σου TZON με τα ωραία σου. Κάτσε να σε κεράσω γλυκάκι για τα καλά σου λόγια!

Για το Σ δεν βρήκε κάτι πιο κοντά στην πραγματικότητα, ίσως Σουφλέ ή Σουσουράδα ή Σαββατογεννημένε ή Σαγηνευτικέ ή Σαδιστή ή Σαλιάρη ή Σαλπιγκτή ή Σαλτιμπάγκο (έχω ανοίξει λεξικό λέμε!!!) χα,χα,χα
(Ώρα για δουλειά!!!)

Καλημέρα!!!

Απόστολος Σαμπαζιώτης είπε...

ποτέ δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι χωράνε τόσες πληροφορίες για ένα ποστ για το Νοέμβριο! πολύ ενδιαφέρον! καλό μήνα να έχουμε και καλώς σας βρήκα!

panikos kai fovera είπε...

Ουαου!
Εχω μείνει άφωνη!
Τοσες πολλες πληροφοριες για το Νοέμβριο!!!
Παντως η καλυτερη μερα του Νοεμβριου ειναι η 17η...
Ζήτω το Πολυτεχνείο και καλό μήνα!!!

Unknown είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες για το πως ονομάστηκε έτσι αυτός ο μήνας.

Καλό μήνα να έχουμε Marconi! :)
Πέρασα και για μια καλησπέρα αφού δεν το χάνω ποτέ τον καζαμία.

(Πρώην Samael)

Ra Ma είπε...

Απόστολε καλώς ήρθες! Ουσιαστικά ξεκίνησαν αυτές οι αναρτήσεις να λένε τις εργασίες του κάθε μήνα και κατέληξε λίγο απ΄ όλα!!!
Έχεις σχέση με Μεσσηνία ή Λευκάδα?

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

p&f πάει το υιοθέτησα το όνομα! Μην εντυπωσιάζεσαι βρε, άκου ...έμεινες άφωνη! :))
Σου αρέσει η 17 Νοέμβρη? Μωρέ μπας και είσαι ...μαθήτρια? :)))

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

Βρε WOLFHEART προς στιγμήν με ...τρόμαξες! Όλο αλλαγές μου είσαι!

Καλό μήνα και να είσαι καλά!!!

fevis είπε...

Καλό μήνα, έστω και ελαφρώς ετεροχρονισμένα!!!!

Skouliki είπε...

ψιτ οκ ..σαν να περασε ..αλλα αυτο που δαγκωσα δεν εχει σχεση ....

οβερ ..καλησπερες


τζονακοοοοοοοοοοο μια χαραααααααα ΕΙΝΣΟΥ

So_Far είπε...

"Αρχίζουμε το ξεκώλωμα της ντομάτας, της πιπεριάς, της μελιτζάνας και των φασολιών"

Τί τραβάνε κι αυτά τα έρημα μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι μας...!!!!!!!!

Ra Ma είπε...

Καλοδεχούμενες fevis οι ευχές, όποτε και να είναι!

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

Νομίζω skouliki πως μετά την τελευταία φορά που τα είπαμε, καταλαβαίνω περισσότερα πράγματα!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Αγαπητή So_Far είδατε πως ξεκινά το ταξίδι των ζαρζαβατικών? Με ένα ξεκώλωμα! Βέβαια το ξεκώλωμα συνεχίζεται μετά με εμάς που το αγοράζουμε και πάει λέγοντας...
Eλπίζω να τα βρήκατε με τον Bloggera!

Καλημέρα!!!

Valisia είπε...

Καλέ,μουρουνέλαιο μου δίνανε μέχρι τα 18 μου για να καρδαμώσω κι εσύ μου λες για κότες και για μπόλιασμα;
Κατά τ'άλλα μιλάμε για πολύ ξεκώλωμα τον Νοέμβριο(και δεν εννοώ την γεωργία μήτε την πτηνοτροφία).

. είπε...

Πολύ δουλειά έχει ο Νοέμβρης βρε Μαρκονάκο μου! Πω πω! Ξεκώλωμα σκέτο,σαν αυτό της ντομάτας!

Καλό μήνα πουλί μου κι ας είναι 6 σήμερα.

melomenos είπε...

για εμάς δεν έγραψες τι μας μέλη να πάθουμε το Νοέμβρη!
θα βασιλέψουμε με την Πούλια ποιο γοργά?
ή θα ποτιστούμε να δέσουμε καρπό? :)

προτιμώ το δεύτερο, τι λες?
το κανονίζουμε?
καλό σου απόγευμα

Side21 είπε...

Όπως τα πάει ο καιρός
Το φθινόπωρο θα μπεί
τα Χριστούγεννα !!!
Εδώ στη Σάμο έχει ένα μήνα να βρέξει,
τρελαθήκαμε στα μπάνια ...
Κουκιά, μαρούλια και σπανάκια
θα βάλω το Γενάρη μου φαίνεται !!!

Ra Ma είπε...

Valisis χα,χα, έτσι ακριβώς είναι! Και τον περασμένο μήνα μουρουνέλαιο δίναμε στις κότες και πάλι γελάσαμε! Το δίνουν συμπληρωματικά γιατί τις προστατεύει από τη ραχίτιδα!
Ο Νοέμβρης και για μένα πολύ δύσκολος!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Πολύ δουλειά Ανασαιμιά μου για να προλάβουμε το χειμώνα! Μετά θα ...καθόμαστε, που έλεγε ο μακαρίτης ο Φωτιάδης!
Οι ευχές είναι πάντα ευπρόσδεκτες!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Εμείς melomene να προετοιμαζόμαστε για τον Δεκέμβρη γιατί θα είναι πιο δύσκολος!
Να δέσουμε καρπό λέω και εγώ αλλά στα οργανωτικά είμαι ...άστα να πάνε!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Ακόμα μπάνια κάνετε βρε Side21??? Μια χαρά σας βλέπω, μπορώ να πω πως σας ζηλεύω ακόμα. Βέβαια για τους γεωργούς δεν είναι καλά νέα αυτά.
Βάλε απ΄όλα τα ζαρζαβατικά!!!

Καλημέρα!!!