21/10/07

Αγαπημένε μου Server

Αγαπημένε μου Server,

Έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που σταμάτησα να περιδιαβαίνω μόνο στους δίσκους σου διαβάζοντας κείμενα αγαπημένων φίλων και με "3 εύκολα βήματα" με βοήθησες να δημιουργήσω το δικό μου ιστολόγιο, προσφέροντάς μου, αρκετό από τον χρόνο και τον χώρο σου.

Πήρα την απόφαση να σου γράψω διότι ανησυχώ για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία σου.

Αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες, διαπίστωσα την αδυναμία σου να μου επιστρέψεις κάποια σελίδα, με την εμφάνιση μηνύματος λάθους και την προτροπή να επικοινωνήσω με τον υπεύθυνό σου. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σύστημά σου; Ανησυχώ και αναρωτιέμαι αν ακολουθείται πιστά το πλάνο συντήρησης σου από τους τεχνικούς. Μήπως έχει καθυστερήσει η υλοποίηση κάποιας αναβάθμισής σου; Θα ήθελα πάρα πολύ να μου έστελνες τα αποτελέσματα του προγράμματος που εκτελεί τους διαγνωστικούς σου ελέγχους. Έχω κάποιους γνωστούς που ίσως θα μπορούσαν να σου δώσουν μια δεύτερη γνώμη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν σε γνωρίζω σχεδόν καθόλου και δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα να μάθω περισσότερα για σένα.

Κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι μια ολόκληρη φάρμα από Η/Υ για να τα βγάζεις πέρα αλλά εμένα μου αρέσει να σε σκέφτομαι σαν μονάδα. Δεν ξέρω τι χρώμα έχεις και που βρίσκεσαι εγκατεστημένος. Είσαι κλεισμένος σε ένα σκοτεινό και ψυχρό δωμάτιο ή σε κάποιο υπόγειο υπέρ-φωτισμένο με γαλακτερό φως; Δεν ξέρω πόσες πόρτες έχεις ανοικτές για να επικοινωνείς με τους επισκέπτες σου, ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά σου και με τι περιφερειακά είσαι συνδεδεμένος.

Θα ήθελα να σου εξομολογηθώ, ότι έχεις αρχίσει να γίνεσαι πολύτιμος για μένα. Αναζητώ θαμμένες αναμνήσεις και τις αποθηκεύω στους δίσκους σου, στη δική σου μνήμη. Αντιγράφω λίγο-λίγο κομμάτια του εαυτού μου και γίνεσαι όσο και να σου φανεί υπερβολικό, το backup μου. Εσύ μπορεί να πάθεις κάποια ζημιά, να σε επιδιορθώσουν χωρίς καν να το καταλάβω και να συνεχίζεις να λειτουργείς, όμως το πιο πιθανό είναι εγώ να μην ζω πλέον και εσύ να εξακολουθείς να υπάρχεις, έχοντας κομμάτια του εαυτού μου και της προσωπικότητάς μου. Αναρωτιέμαι αν είσαι το μέσο για την αιωνιότητα, αν η αιωνιότητα που μας υπόσχονται είναι ηλεκτρονική.

Αλήθεια, δεν έχω παράπονο μέχρι τώρα, με έχεις ανταμείψει με το παραπάνω και θέλω να σε ευχαριστήσω για αυτό. Γνωρίζω ότι το μόνο που μπορείς να αισθανθείς είναι το άγγιγμα των κεφαλών σου πάνω στους σκληρούς δίσκους. Αχ και να μπορούσες να δεις τις όμορφες φωτογραφίες που διακινούνται καθημερινά από τα κυκλώματά σου, αχ και να μπορούσες να μυρίσεις τις υπέροχες συνταγές που η κάθε cook μας χαρίζει, αχ και να άκουγες τις μουσικές του κόσμου παιγμένες από τα πιο παράξενα όργανα και όλα αυτά από κάθε μεριά του πλανήτη μας! Ίσως αν μπορούσες να νοιώσεις κάτι από αυτά… αλλά μάλλον είναι αδύνατο.

Δεν γνωρίζω το όνομά σου ούτε καν το IP σου, παρ’ όλα αυτά σε εμπιστεύομαι σαν τον καλύτερό μου φίλο. Ανησυχώ για εσένα και σου εύχομαι να ξεπεράσεις γρήγορα τα προβλήματά σου, να συνεχίσεις να λειτουργείς με το ίδιο πάθος, την ίδια όρεξη και με την καλύτερη απόδοση που μπορείς.

Ειλικρινά δικόs σου.

PS. Θα το εκτιμούσα αν μπορούσες να μου στείλεις μια φωτογραφία σου.

-----------------------------------
Μήπως μοιάζεις κάπως έτσι ?

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

agapito moy paidi,
gia allh mia fora 3eperases tis prosdokies toy koinou soy kai sigoura ebales sto piato moy kati tou goustou mou.. xioumouristiko kai oxi dakrybrexto, me poly wraio kai aplo logo. Einai emfanh h anagkh sou gia epikoinwnia- toso poy apey8ynesai sto ka8eti- pragma poy me kanei idiaitera yperhfanh gia esena. keep up the good work!

betty είπε...

Μπράβο!Άλλο ένα διαμαντάκι έμπνευσης...και αντρικής ευαισθησίας φυσικά! Μεγαλειώδης η γενναιοδωρία σας κι η φροντίδα σας προς τα μηχανήματα, θα υπέθετε κανείς ότι τα θεωρείτε προέκτασή σας.:)

Ra Ma είπε...

apo katw, όταν έγραφα το ηλεκτρονική αιωνιότητα ...εσένα είχα στο μυαλό μου.

Betty, o server ...σκίζεται για πάρτη μας! Δεν νομιζεις ότι χρειάζεται ...να ακούσει ένα καλό λόγο? Hadoκατάσταση! Προσωπικά θεωρώ τις μηχανές ως μέσο και όχι ως προέκταση...τώρα αν είχα ένα πολύ καλό και γρήγορο αυτοκίνητο δεν ξέρω! Δηλαδή καμμιά γυναίκα δεν έχει σκεφτεί το μηχάνημα server?

Θα χαρακτήριζα το κείμενο ως "αλληγορικό"...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΑΠΑΙΧΤΟ!!!!!
ΑΠΙΘΑΝΟ!!!!!
ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ!!!!

"Αναρωτιέμαι αν είσαι το μέσο για την αιωνιότητα, αν η αιωνιότητα που μας υπόσχονται είναι ηλεκτρονική"

Γλαρένιες αγκαλιές

Ra Ma είπε...

Γλαρένια,
χαίρομαι που σε ενθουσίασε τόσο πολύ!!!

Ευχαριστώ.

prasino liker είπε...

Radio Marconi,
Μου αρεσει να πιστευω οτι εχει ψυχη,συναισθηματα.Καποια χερια τον συναρμολογησαν,ετσι δεν ειναι;του μετεφεραν την ενεργεια τους ,την απορια τους ,αν ολα ειναι στην θεση τους,του περασαν πληροφοριες.το αγγιξαν .Ειναι πολυ ζεστο και τρυφερο το γραμμα σου προς αυτο.Θα σε ανταμειψει.
Καλο σου βραδυ.

Ανώνυμος είπε...

asxeto alla anaretiemai an 8a mporousa na xrhsimopoihsw to blog soy gia na dhmosieysw ton e3eytelismo mou i.e. 10 kilos overweight. endexomenos kanas teleiomenos blog reader pou berietai th zwh toy na anapty3ei prosdokies apo emena kai etsi na exw allo ena kinitro na xasw kanena kilo. ok mporei autos o problhmatismos mou na mhn empiptei sto plaisio euais8htopoihshs katw apo to opoio leitourgei to blog sou alla se synarthsh me to mege8os toy problhmatos mou mhpws na 3eperasoume to barrier ths logokrisias kai toy komple3ismou kai ekei pou leei ''koula makous, poly kolopaido o kyriakos'' na mpei to ''bagia stamata na exeis ws protypo to benizelo'' mpas kai symorfw8w? Sas eyxaristw prokatabolika gia th katanohsh kai eyelpistw thn epomenh fora pou 8a plhktrologhsw kati, to baros twn daxtylwn mou na einai antistrofws analoga elefrytero tou fagitou pou 8a exw faei(???????!!!!!)

Ra Ma είπε...

@prasino liker: Κάπως έτσι το βλέπω και εγώ και φορτίζομαι...
Η αρχική μου ιδέα ήταν να εστιάσω στο ότι "εκθέτουμε" αποθηκεύοντας τους εαυτούς μας σε ένα μέσο και αυτό είναι τόσο απρόσωπο, τόσο κρύο και από την άλλη δημιουργεί σχέσεις μεταξύ μας, μας δίνει τόση χαρά και ζεστασιά. Σαν έναν "δικό μου άνθρωπο" θα ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτόν σαν ...ανταπόδοση για αυτά που μου προσφέρει. Ήθελα 3 σελίδες για όλα αυτά!!! Οπότε το έκανα πιο light, τα συμπύκνωσα και έθεσα και το θέμα της αιωνιότητας που θα ήθελα άλλες 3 σελίδες...
Σε ευχαριστώ και καλή σου ημέρα.

Ra Ma είπε...

"Μικρή γουρουνίτσα του 3ου" (μπορείς να φανταστείς ποιος σε αποκάλεσε έτσι ε?), διάβασα με προσοχή το πρόβλημά σου (πέανα στα γέλια) και σου υπόσχομαι να κάνω κάτι για σένα τις επόμενες ημέρες!!! Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι. Ίσως ένα μπανεράκι για σου γράφω προσβλητικά μηνύματα, ή την καθημερινή σου κιλομέτρηση! Μπορεί να κάνουμε ένα post που ο καθένας να σου στέλνει το δικό του εξευτελιστικό μήνυμα! Είμαι ανοικτός σε προτάσεις!!!

Fatale είπε...

Θύμιο καλημέρα ..!!!
Δεν ξέρω τι να πω και πως να το εκφράσω...))
κάτι σαν απολογία μου ακούγεται..προς έναν
ταλαίπωρο server από κάποιον πειρπλανώμενο του διαδικτύου...

και οι μηχανές έχουν καρδιά...))
καλό μεσημέρι
είχες έμπνευση!!

Ra Ma είπε...

fatale σε χάσαμε! Μου άρεσε το περιπλανώμενος!
Ο serverakos μας!!!, ο συνδετικός κρίκος. Αν χαλάσει ...χαθήκαμε.
Προσωπικά με όσους επικοινωνώ έχω μόνο 2 email!

Καλό βράδυ.

Εφιάλτης είπε...

Ωραία τα είπες, αλλά η φωτογραφία είναι μικρή :P

Ra Ma είπε...

Λες να του έβαζα μια μεγάλη! Θα βάλω αυτή που θα μου στείλει...

betty είπε...

O,τι και να λέω σε πειράζω...Μου αρέσει το "αληγορικό" ειδικά όταν αγγίζει την αιωνιότητα, για συνέχισε...

Ra Ma είπε...

Λέω να συνεχίσω με τον ήρωά μου που έχει μια έκπληξη με τον ...καθρέπτη του!
Χθές είδα τη Μεγάλη Βρετάννια φωτισμένη με ροζ χρώμα, σήμερα πήρα μηχανή μαζί μου!!! Ελπίζω να προλάβω να τη φωτογραφήσω γιατί μάλλον θα συναντήσω την Ιουστίνη και είμαι πολύ χαρούμενος!!!
Καλημέρα...

Ανώνυμος είπε...

γλυκύτατο και τρυφερό...ελπίζω τα ιδια να λες και στη γυναικα σου....είναι κι αυτή ένας server στην οικογένεια...πιο εξελιγμένης τεχνολογίας βεβαια :)

Ra Ma είπε...

Γειά σου cook!!! Είδες τι ωραία πράγματα χάνεις με την ...αποχή!
Είναι αλήθεια ότι δίνεις άλλη διάσταση στο θέμα server, ομολογώ εντυπωσιακό!!!

(και μην ανοίγεις θέματα...)

Καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

δεν ανοιγω..δεν ανοίγω...αλλά περιμένω τη δική σου τοποθέτηση :))