15/10/07

HADO Με Μια Προσευχή Στον Πλανήτη



"Κάντο με μια προσευχή στον πλανήτη"

Όταν ένας φίλος και συνεργάτης με ρώτησε «το έχεις δει αυτό» και μου το έδειξε, δεν θα φανταζόταν ότι θα με έβαζε σε τέτοιο προβληματισμό που μετά από 3 ημέρες ακόμα δεν θα είχα καλά-καλά συνέλθει. Ο σκοπός δεν ήταν να μεταφράσω αυτά που έχουν γραφτεί για το Hado σε άλλα sites (μπορείτε να τα δείτε και μόνοι σας), αλλά να σας δώσω ένα νέο ερέθισμα, μια άλλη οπτική αντιμετώπισης της μόλυνσης του πλανήτη και γιατί όχι της ύπαρξής μας.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Εάν βρεθήκατε ποτέ σε ένα χώρο γεμάτο ανθρώπους και αισθανθήκατε την διάθεσή τους ή αν κάποιος σας έκανε μια «ζεστή» αγκαλιά και νοιώσατε να φεύγει ένα βάρος από πάνω σας, τότε έχετε δοκιμάσει την δύναμη το Hado.

Η λέξη Hado υπάρχει για αιώνες στην Ιαπωνική γλώσσα και κυριολεκτικά μεταφρασμένο σημαίνει κίνηση ή δόνηση κυμάτων και εμφανίζεται με δύο ιδεογράμματα, του κύματος και της κίνησης. Μέσα σε λίγες δεκαετίες το Hado έχει συζητηθεί στα πλαίσια της φιλοσοφίας, της επιστήμης, της κβαντικής φυσικής, ενώ τελευταία έχει επεκταθεί στο πνευματικό επίπεδο για να εκφράσει τις θεραπευτικές και τις μετασχηματιστικές ιδιότητες της ενέργειας. Το Hado είναι παντού, στο σπίτι, στο γραφείο, στα πράγματα, στο νερό, στον υπολογιστή, κυκλοφορεί μέσα στο σώμα μας, στα φυτά και επιστρέφει στον αέρα, στη φύση.

Hado creates words Words are the vibrations of nature Therefore beautiful words create beautiful nature Ugly words create ugly nature This is the root of the universe.”
by Masaru Emoto

“Hado is the intrinsic vibrational pattern at the atomic level in all matter, the smallest unit of energy. Its basis is the energy of human consciousness.”
by Masaru Emoto

ΛΙΓΗ ΘΕΩΡΙΑ. Ο Dr. Emoto (Ιάπωνας ερευνητής και προϊστάμενος του ιδρύματος Hado στο Τόκιο) ανακάλυψε πως το νερό ανταποκρίνεται στις λέξεις (προφορικές ή γραπτές), στις σκέψεις, στα συναισθήματα, στις εικόνες στη μουσική και σε πολλά άλλα ερεθίσματα. Η δομή του νερού (η ΦΥΣΙΚΗ του πραγματικότητα) φαίνεται να μεταβάλλεται αφού τα ευγενή λόγια παράγουν υπέροχους κρυστάλλους ενώ οι θυμωμένες και παράφωνες εκφράσεις παράγουν διαστρεβλωμένους. Πραγματικά εντυπωσιακό, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που έχουν ληφθεί. Ας δούμε στη συνέχεια το νερό σαν κομιστή μηνυμάτων και τον συντονισμό στη φύση που φαίνεται να παίζει τον δικό του ρόλο.

Ο συντονισμός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αντιληφθούμε και να εξηγήσουμε τα κύματα ήχων που δεν είναι μόνο ήχος αλλά πληροφορία και ενέργεια. Όταν δύο μέσα παράξουν την ίδια συχνότητα (πχ. μια νότα ενός οργάνου με την ίδια νότα από τη φωνή ενός ανθρώπου), παράγεται ο συντονισμός που δεν μπορούμε να τον δούμε αλλά είναι γύρω μας και παντού. Οι άνθρωποι συντονίζονται μεταξύ τους, με θετικά ή αρνητικά κύματα, αυτοί που συντονίζονται σε παρόμοιες συχνότητες προσελκύονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δημιουργούν σχέσεις φιλίας ενώ άλλοι παραμένουν αδιάφοροι. Τα αισθήματα: αγάπη και ευγνωμοσύνη ή θυμός και η θλίψη συντονίζονται, αλλά οι συχνότητες αυτές βρίσκονται στις αντίθετες άκρες της κλίμακας, η δε αρχή του συντονισμού εκτείνετε στο άπειρο.

Το νερό είναι μεταφορέας μηνυμάτων: σκέψεων, συναισθημάτων, λέξεων και δονήσεων της ίδιας της ζωής. Ο κόσμος μας περιστοιχίζεται από ήχους που δεν μπορούμε να ακούσουμε. Κάθε πρόσωπο, ζώο ή αντικείμενο, είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με πεδία ενέργειας που είναι πέρα από την δυνατότητα μας να τα μετρήσουμε επιστημονικά ή να γίνουν αντιληπτά από τις πέντε αισθήσεις μας. Ο Dr. Masaru Emoto στο βιβλίο του "The Hidden Messages in Water" υποστηρίζει ότι αυτές οι συχνότητες της ενέργειας καθρεφτίζονται από το νερό - όταν γίνονται κρύσταλλοι μέσα σε αυτό. Ακόμα ότι με το νερό που ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή (πίνουμε, κάνουμε μπάνιο κλπ) λαμβάνουμε μηνύματα αφού οι κρύσταλλοι του νερού που βρίσκονται στη βροχή, στα ποτάμια, στους ωκεανούς, έχουν διαποτισθεί με μηνύματα από το περιβάλλον. Αυτή η ανακάλυψη καταλήγει, μας οδηγεί στο να κατανοήσουμε ότι κυριολεκτικά διαμορφώνουμε και ελέγχουμε το κόσμο μας, το σώμα μας, τη συναισθηματική ευημερία μας και όλα αυτά με τα οποία ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή μέσω των σκέψεων, των συναισθημάτων και των λέξεων.

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια έρευνας για την δημιουργία και την φωτογράφηση των κρυστάλλων του νερού από τον Dr. Emoto και η εξέλιξη της τεχνολογίας έκανε κατανοητή τη σημασία της ανακάλυψής του. Η διαδικασία εν συντομία είναι, ότι με πολλή προσοχή και σε ελεγχόμενο περιβάλλον, το νερό εκτίθεται σε μια συγκεκριμένη παλμική επιρροή (γραπτές ή προφορικές λέξεις, μουσική, σκέψεις, φωτογραφίες), στη συνέχεια ψύχεται στους -25ο για 3 ώρες και τέλος, πολύ γρήγορα σε ένα περιβάλλον -5ο φωτογραφίζεται μέσω ενός μικροσκοπίου μεγεθυνόμενο κατά 200 φορές. Το αποτέλεσμα των φωτογραφιών είναι εντυπωσιακό. Όταν μπορούμε τόσο εύκολα να επηρεάσουμε τη δομή του νερού, φανταστείτε πως μπορούμε να επηρεάσουμε τον οργανισμό μας (που το περισσότερο μέρος του αποτελείται από νερό) και όλη τη φύση. Δείτε φωτογραφίες εδώ:
http://www.hadousa.com/gallery.html
https://www.hado.net/watercrystals/index.php

Αντίδραση με λέξεις:
Do It!......... Let's Do It
I will kill you! Love and Thanks
Dirty........... Beautiful

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ. Με την προσευχή (όχι απαραίτητα θρησκευτική) υποστηρίζει ο Dr. Emoto μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα.
Στις 25 Ιουλίου του 1999, έγινε μια τελετή όπου 350 άνθρωποι προσέφεραν την προσευχή τους στη λίμνη Biwa. Η Biwa είναι μια πολύ μεγάλη λίμνη εξαιρετικά μολυσμένη που κάθε καλοκαίρι αναδίδει μια αποκρουστική μυρωδιά. Ένα μήνα αργότερα υπήρξε ένα άρθρο στην εφημερίδα, που έγραφε ότι δεν υπήρξε καμία καταγγελία από την μυρουδιά της μολυσμένης λίμνης. Η μόλυνση είχε μειωθεί σημαντικά.
Η λίμνηShinagawa πριν Η λίμνη Shinagawa μετά

Θυμάστε την αποστολή Απόλλων 13 τον Απρίλιο του 1970? Ήμουν τότε 7 χρονών και τότε όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε στην τηλεόραση με αγωνία την προσπάθεια των αστροναυτών και προσευχόταν για την ασφαλή επιστροφή τους με τα τόσα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Ίσως ήταν η πρώτη φορά που ολόκληρος ο πλανήτης σκεπτόταν, ανησυχούσε και προσευχόταν για τον ίδιο σκοπό.

ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. Σας μεταφέρω συνοπτικά μερικές μόνο σκέψεις του Dr. Emoto που μου έκαναν εντύπωση.

Για να πραγματοποιήσω την αποστολή μου λέει, δεν μπορώ να αρνηθώ την ύπαρξη του δημιουργού που για να μας κάνει ευτυχισμένους και σε αρμονία έβαλε θετική και αρνητική ενέργεια στο νερό και μας το έδωσε. Και ήταν πολύ έξυπνος για να σκεφτεί την ισορροπία μεταξύ αγάπης και ευγνωμοσύνης. Με την αγάπη δίνεις ενέργεια και πρέπει να είναι ένα, ενώ η ευγνωμοσύνη που είναι μια παθητική ενέργεια (επειδή λαμβάνει ενέργεια) για την διατήρηση της ισορροπίας πρέπει να είναι δύο και αυτό εξηγεί την αληθινή έννοια τους συμβόλου Η20 για το νερό.

Κάπου αλλού παρομοιάζει τη γη σαν ένα σχολείο όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν στο δημοτικό και που θα πρέπει να αποφοιτήσουν για να πάνε στο επόμενο επίπεδο του γυμνασίου, που με σκληρή μελέτη θα μετακινηθούν στο επόμενο επίπεδο του λυκείου και μετά στο υψηλότερο επίπεδο του πανεπιστημίου. Η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι, δεν είναι ικανοί να αποφοιτήσουν από το δημοτικό. Υπάρχουν πολλές εγκαταλείψεις το χρόνο και αυτό αυξάνει τα επίπεδα της μόλυνσης.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ. Κάθισε λοιπόν η Δύση και σκέφτηκε: Ωραία όλα αυτά, αλλά με ποιο τρόπο θα βγάλουμε λεφτά? Έφτιαξε λοιπόν ανθρώπους και σεμινάρια να μιλάνε για αυτό όπως και μια σειρά προϊόντων, από καταπληκτικές φωτογραφίες των κρυστάλλων, αυτοκόλλητα με όμορφες λέξεις για να κολληθούν παντού, μέχρι cd με χαλαρωτική μουσική και προσευχές!


Αυτά διάβασα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Ο Dr. Emoto (που ο ίδιος δεν θεωρεί τον εαυτό του θρησκευτικό ηγέτη) πιστεύει ότι αφού μπορούμε να επηρεάζουμε την φυσική δομή του νερού με ευγενικές σκέψεις μπορούμε να επηρεάσουμε και το ίδιο περιβάλλον από τη στιγμή που το νερό είναι το ενδιάμεσο της επικοινωνίας. Αυτό νομίζω ότι είναι και το μήνυμα της σημερινής ημέρας, Όσον το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, να μιλήσουμε, να ανησυχήσουμε, να ευαισθητοποιηθούμε, να ενώσουμε τις σκέψεις μας και να προσευχηθούμε για το περιβάλλον.

Πάντα πίστευα πως ο άνθρωπος με κάποιο τρόπο συνδέεται με το περιβάλλον του. Το μυαλό μου είναι ανοικτό στο να δέχεται νέα ερεθίσματα και η θεωρία ήρθε και «κούμπωσε» στα κενά που υπήρχαν στις σκέψεις μου. Τα μηνύματα που μεταδίδει Dr. Emoto δεν μου φαίνονται διαφορετικά από τις αρχές που με μεγάλωσαν οι δικοί μου στα πλαίσια της αγάπης και της ανταπόδοσης. Σκέφτομαι ότι όταν συναντώ ανθρώπους για πρώτη φορά άλλους τους απορρίπτω και άλλους θέλω να τους γνωρίσω καλύτερα. Νοιώθω αν κάποιος φέρεται αρνητικά απέναντί μου. Βλέπω τα μικρά παιδιά και τα ζώα να αντιδρούν θετικά ή αρνητικά στην πρώτη επαφή με κάποιον. Μαθαίνουμε ότι παλιά γινόντουσαν γιορτές την εποχή της σποράς, της σοδιάς και σε κάθε εκδήλωση των ανθρώπων προς τη γη, γιατί την θεωρούσαν μητέρα, αφού τους ταΐζε με τους καρπούς της. Ακόμη και σήμερα γίνονται γιορτές (πχ κρασιού) αλλά μάλλον έχει χαθεί το βαθύτερο νόημα.

Η Γένεση αρχίζει με το «Εν αρχή ήν ο Λόγος». Ο Dr. Emoto σκέφτεται ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει το "Λόγος" με τη "Δόνηση". Εγώ λέω κάτι άλλο. Φανταστείτε τι δύναμη θα είχε ο Λόγος όταν ειπώθηκαν από το ύψιστο, αγνό και ευγενικό πνεύμα του Δημιουργού!

---------------------------------------------------------
Μπορείτε να δείτε και μάθετε περισσότερα εδώ:
http://www.hadousa.com/
http://www.hado.net/
http://www.masaru-emoto.net/

20 σχόλια:

betty είπε...

Θύμιο χαίρομαι που ο συντονισμός και η αρμονία υπάρχει όχι μόνο στα γραπτά μας αλλά και στην αόρατη συχνότητά μας! Πραγματικά είναι ενδιαφέρον όταν επιβεβαιώνεται κάτι το οποίο ζεις από μικρός με τη μορφή παραμυθιού ή "αθώου" ψέματος, αφού , η πίστη στον Δημιουργό δεν είναι κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα, τουλάχιστον μέχρι τώρα...
Όσο για τα υπόλοιπα, πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να σκέπτεται..."ακόμη κι αν όλα είναι ψέμα...θα έχω ζήσει τουλάχιστον χρόνια γεμάτα από την ανθρωπιά και την παρηγοριά αυτού του ψέματος"! Ελπίζουμε όμως γι'αυτό που δεν βλέπουμε και γι'αυτό προσπαθούμε...

Ra Ma είπε...

χα, χα μου άρεσε αυτό για την αόρατη συχνότητα. Υπάρχει ...συντονισμός! Ο Δημιουργός είναι ένα ...θέμα, το post έχει να κάνει μόνο με ...ιδέες. Πάντως το κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό, μου έχει βγει σε καλό και δεν έχω σκοπό να αλλάξω τώρα στα γεράματα!

betty είπε...

Με βρίσκεις σύμφωνη!

Ανώνυμος είπε...

εγώ έμεινα άφωνη από το ποστ...το Hado με αφήνει επίσης εκστατική...ανεξαρτητα απο τη θρησκεία του καθενός νομιζω πως όλοι συγκλίνουν στο άρρηκτο ανθρωπου και περιβάλλοντος,και οι φωτο,τι εντυπωσιακές.... πολύ συχνα νοιώθω τα συναισθήματα των ανθρώπων,μια περίεργη αίσθηση,σα να είμαι μες την καρδιά τους,σα να ξεφυλλίζω βιβλίο...δε γνωρίζω τη σκέψη τους,αλλά νοιώθω ο,τι νοιώθουν,...ανθρωπων που μπορεί να μη γνωρίζω ή να μην έχω συναντήσει ποτε από κοντά....λές να έχει σχέση με το Hado?
τελος πάντων είναι εξαιρετικό το ποστ...πειράζει να του κάνω λίγη διαφήμιση? :)

Ra Ma είπε...

Τιμή μου να το διαφημίσεις. Το θέμα είναι ότι κουράστηκα και ξεχνύτησα να το τελειώσω, οπότε προς το τέλος το έχω ...ξεπετάξει και ο γραπτός λόγος μου δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελα (είμαι τελειομανής). Η κβαντομηχανική έχει αποδείξει ότι μπορεί το αποτέλεσμα ενός πειράματος να μεταβληθεί όταν υπάρξει παρατηρητής στο πείραμα, κυκλοφορούν videos στο δίκτυο. Ο επιστήμονάς μας, δεν λέει κάτι διαφορετικό, έχει όμως καταφέρει να φωτογραφήσει το αποτύπωμα, το καθέφτισμα όπως το λέει πάνω στο πάγο. Ως εκ τούτου, δεν θεωρώ ότι προσπαθεί να περάσει μια νέα θρησκεία, ίσως ένα ρεύμα στη χειρότερη περίπτωση. Αν κάποιοι ενοχλούνται με τον τρόπο που σκέπτεται για κάποια πράγματα, ας μείνουν στο αποτύπωμα, είναι από μόνο του σημαντικό. Πάντα βέβαια υπάρχουν και οι πορωμένοι που το παρακάνουν! Αν κάποιος ξέρει κάτι περισσότερο θα με ενδιέφερε. Οι απόψεις του μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον. Υπάρχουν καταπληκτικές φωτο του ίδρύματος στο hado.net που χρειαζόταν άδεια για να σας τις δείξω. Νομίζω ότι γίνομαι καλύτερος σαν άνθρωπος, γιατί από το πρωϊ που μπαίνω στο μπάνιο έως το βράδυ που γυρίζω σπίτι λέω συνέχεια ...ευχαριστώ (προς όλες τις κατευθύνσεις!). ...Κακό είναι αυτό?
(PS. Ενδιαφέρον θέμα για μόνιμη ανοικτή συζήτηση)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ααα..έμαθα ενδιαφέροντα πράγματα σήμερα.
Εκτυπώνω πάραυτα και μελετάω το πρωϊ.
Και τούτη η διαδικτυακή αγκαλιά δηλαδή σε δύναμη Hado δε μεταφράζεται;
Σ' ευχαριστώ

Γλαρένιες αγκαλιές

Ra Ma είπε...

Γλαρένια οι μαμάδες ...κοιμούνται τέτοια ώρα! εκτός αν περιμένεις τους γλάρους σου να γυρίσουν στη φωλίτσα τους! Θα συμφωνήσω με την διαδυκτιακή αγκαλιά και θα σας πω κάτι που το θυμήθηκα τώρα. Κάποτε σε κάποια μαθήματα διαπραγμάτευσης που έκανα, μας έλεγα ο δάσκαλος όταν ήταν στην Αμερική και τον έστειλε το αφεντικό του να κάνει μια σημαντική συνάντηση. Εν συντομία τον οδήγησε με την κουβέντα που έκαναν, να πάει από την προηγούμενη ημέρα, να χρονομετρήσει τη διαδρομή, να γνωρίσει τη γειτονιά, να δει που θα παρκάρει αλλά το καλύτερο ήταν που του είπε να πάει στο κτίριο και να το ...χαϊδέψει, για να το γνωρίσει και να το νοιώσει! Δεν μπορείς να φανταστείς τι γέλιο έπεσε! Για να είμαι ειλικρινής κάπου μέσα μου είπα ότι δεν ήταν άσχημη ιδέα. Τελικά μου φαίνεται ότι για όλα υπάρχει λόγος. Καλημέρα και ευχαριστώ που το διάβασες.

Fatale είπε...

Μπλογκομπαμπά..ή αλλιώς Θύμιο,

ένα από τα πιο ενδιαφέροντα post που έχω διαβάσει,δεν είναι κολακεία και δεν έπεσα λοιπόν έξω στο ότι ξέρετε να γράφετε και φυσικά το θέμα σας είναι άξιο προσοχής και θαυμασμού !!

Ενεργειακά πεδία είμαστε κατά έναν τρόπο που μεταδίδουν κύματα ενεργείας τα οποία προκαλούν συντονισμό ή αποσυντονισμό..συμπάθειες ή αντιπάθειες...ναι..μήπως και το σύμπαν ολόκληρο δεν είναι ένα μείγμα ενεργειών? Καλό σας βράδυ!!

prasino liker είπε...

Καλησπερα,
Σε ανακαλυψα απο την Betty και Cook.
Υπεροχο κειμενο .Ναι εχω διαβασει σχετικα με αυτα που αναφερεις.Δεν σου κρυβω οτι οταν πιανω μια πετρα νιωθω οτι εχει ψυχη ,οτι καταλαβαινει .Επισης δεν ειναι τυχαιο που η ομοιοπαθητικη τα φαρμακα που χρησιμοποιει ειναι απο το ορυκτο ,φυτικο βασιλειο.Πολλα πραγματα στην καθημερινοτητα μας θα ειχαν αλλαξει αν αφηναμε την ευαισθησια μας και την απλετη αγαπη μας να ξεδιπλωθει.
Καλο σου βραδυ.

Ra Ma είπε...

Μαμά Fatale, μου αποδίδετε ...ιδιότητες που δεν έχω! Δηλώνω σαν ..."άσχετος της χθεσινής ημέρας" και μπορώ να σας αποδείξω ότι στις πανελλήνιες στην έκθεση πήρα ...κάτω από τη βάση!, το δε θέμα είναι άξιο προσοχής από μόνο του.
(Γιατί μιλάμε στον πληθυντικό?)

Συμφωνώ με όσα γράφεις, άλλωστε οι σκέψεις μετακινούνται στον εγκέφαλό μας σαν ρεύματα. Θυμάσαι τις φωτογραφίες Kirlian που πίστευαν ότι φωτογράφιζαν την αύρα του ανθρώπου? Όπως αποδείχθηκε αργότερα, οι φωτογραφίες Kirlian δεν εμφανιζόντουσαν σε κενό χώρο (που δεν υπάρχει ιονισμένο αέριο), έτσι έφτασαν στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίει η ...υγρασία (πάλι το νερό) που έχουν μόνο οι ζωντανοί οργανισμοί. Όταν ο ηλεκτρισμός διέρχεται από ένα ζωντανό αντικείμενο παράγει γύρω του ιονισμένο αέριο και μέσω της υγρασίας προκαλείται η αλλαγή της κατανομής του ηλεκτρικού φορτίου στην περιοχή γαλακτώματος της φωτογραφικής πλάκας. Θέλω να με πιστέψεις ότι πριν λίγο διάβασα τις πρόσφατες εξελίξεις!!!

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.

Ra Ma είπε...

prasino liker, τι ωραίο nick! Όσες φορές έχω επισκεφτεί τα Χανιά, περνάω για μεζέ από το ...Χαμάμ (φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και λιγότερο τουριστικά μαγαζιά).

Δυστυχώς βάζουμε φρένα στα αισθήματά μας και αυτό δεν ξέρω αλλά, αν μερικές φορές δεν βάζαμε, στη ζούγκλα που ζούμε δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε. Νομίζω ότι θέλει ...συλλογική προσπάθεια, μάλλον πράγμα αδύνατο. Ας ξεδιπλώσουμε τις ευαισθησίες μας ...κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία μας!

Το «αν αφήναμε» που είπες μου θύμισε πολύ παλιά, όταν είχα διαβάσει για την θεωρία των φίλτρων. Βλέπουμε, ακούμε, λειτουργούμε σε περιορισμένο φάσμα συχνοτήτων. Έλεγε ο συγγραφέας (δεν θυμάμαι το όνομά του ...κρίμα) ότι μεγαλώνοντας, μαθαίνουμε να βάζουμε (να μας βάζουν) αυτά τα φίλτρα ώστε να λειτουργούν σαν όρια σε αυτά που αντιλαμβανόμαστε. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον όταν το διάβασα.

Σε ευχαριστώ πολύ και καλή σου ημέρα.

Ανώνυμος είπε...

....Η Γένεση αρχίζει με το «Εν αρχή ήν ο Λόγος». Ο Dr. Emoto σκέφτεται ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει το "Λόγος" με τη "Δόνηση". Εγώ λέω κάτι άλλο. Φανταστείτε τι δύναμη θα είχε ο Λόγος όταν ειπώθηκαν από το ύψιστο, αγνό και ευγενικό πνεύμα του Δημιουργού!....
MAKH 8A KSERASW....

Ανώνυμος είπε...

OLA GAMW, MEXRI POY TO SHMEIO POY KOLHSES TA PERI DHMIOYRGOY. EPISHS MIA ERWTHSH. SORRY AN EIMAI LIGO PEZH ALLA OLES OI PIC META TOYS "KALOYS" HXOYS EIXAN WS APOTELESMA AYTO POU BLEPOYME NA METAMORFONETE SE LOYLOYDOKATASTASH. HOW CAM?

Ra Ma είπε...

"apo katw", είσαι άπαιχτη! Ανέβα επάνω αμέσως για ιδιαίτερα! και μην σε πιάνει τρέλλα με τον δημιουργό, εσύ πες το όπως θέλεις. Από την άλλη δικό μου είναι το post και ...θέλω δημιουργό! Επίσης λουλουδοκαταστάσεις δεν βλέπουμε μόνο όταν καπνίζουμε τον ...κάμπο της Ηλείας!!!

Ανώνυμος είπε...

to mono pou mporw na kanw meta apo auth thn apanthsh einai na siwphsw. Me kalypses plhrws. Diko sou to blog, dikh sou kai h ey8ynh. Ti ftaiw egw omws pou kylaei sto swma mou to aima ths amfisbhtishs. Mhn to pairneis proswpika, exa kanei anafores amfisbitisis kai se spoudaioterous.

Dr_MAD είπε...

Θα κλαίω!
Και είχα σχεδόν έτοιμο το post... Και έβαλα ένα σωρό φωτογρφίες στο scanner! Δεν πειράζει, θα σκεφτώ κάτι άλλο να γράψω. Ομολογουμένως δεν το πήρα πρεφα ότι κάποιος πριν από μένα ασχολήθηκε. Το βιβλίο αυτό απλά φυσάει και η επιστημονική του αλήθεια με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, ακόμα και αν συγκαταλέγομαι στους αμφισβητίες γενικότερα. Ευχαριστώ πάντως που με απέτρεψες από το να επαναληφθώ...

Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου ;-)

Ra Ma είπε...

@MAD, όπως σου έχω ήδη πει, δεν ήθελα να σε αποτρέψω, αντίθετα περιμένω με πραγματικό ενδιαφέρον την άποψη του επιστήμονα, ειδικά αν έχεις προσπαθήσει να το εφαρμόσεις στη δουλειά σου.

Την ημέρα του post είχα την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα!!!!! για αυτό το έβαλα στη λίστα με την "Μεγαλύτερη Ακροαματικότητα". Βέβαια δεν ήταν τυχαίο αφού έπεσε διαφήμηση απο την cook!!!!
(cookthebook.blogspot.com)

Είχα και ωραίες φωτο αλλά ήθελαν άδεια για δημοσίευση.
Πάντως δεν βρήκα καμμία άλλη ελληνική δημοσίευση για το θέμα!!!

Γιατρέ μην με απογοητεύσεις....

tzonakos είπε...

Κοίτα να δείς διαμάντια θέματα που βάζει ο Μαρκόνι που τα γλυκά χουφτώνει !
Ηρθα εδω απο τον MAD.
Ανέβασε ενα απίστευτο θέμα για το θέμα ακριβώς αυτό.
Η θετική ενέρεγια, η καλή ψυχολογία βοηθούν να νιώθουμε καλύτερα. Το γιατι ακριβώς, το λέει αυτο το άρθρο.
Τωρα, πάει, με κολλήσατε εσυ κι ο MAD. Θα το ψάξω και αλλού το θέμα.
Μπράβο ρε Μαρκόνι !

Ra Ma είπε...

@ΤΖΟΝ, είδες τι περίεργα πράγματα συναντά κανείς στο δρόμο του?

Να είσαι καλά βρε!

Ανώνυμος είπε...

Hey, I can't view your site properly within Opera, I actually hope you look into fixing this.