25/10/07

Ντυμένη στα ροζ

Περνώντας ένα απόγευμα από το Σύνταγμα και βλέποντας το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία φωτισμένη ροζ δεν μπόρεσα να αντισταθώ και την επόμενη ημέρα ήμουν παρών με την φωτογραφική μου μηχανή.

Η φωταγώγηση έγινε στα πλαίσια της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, από την γνωστή εταιρία καλλυντικών ESTEE LAUDER. Η ίδια εταιρία έχει συμβολικά φωταγωγήσει μέχρι σήμερα 150 κτίρια-ορόσημα μεταξύ των οποίων, το Empire State Building, οι καταρράκτες του Νιαγάρα και η Όπερα του Σύδνευ.

Κατά τα άλλα, η ζωή γύρω από το ξενοδοχείο συνεχίζεται κανονικά. Κόσμος παρακολουθεί φωτογραφίζοντας την αλλαγή φρουράς στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, οι EMO (Emotional) φορώντας μαύρα ρούχα και με την φράντζα μπροστά να τους κλείνει το ένα μάτι ποζάρουν στα σκαλοπάτια της πλατείας Συντάγματος, πιο δίπλα skate boarders επιδίδονται στην εκμάθηση νέων εντυπωσιακών φιγούρων και τέλος στα διπλανά παγκάκια μια ομάδα αλλοδαπών συζητά έντονα στην μητρική τους γλώσσα.

Είναι ωραία η Αθήνα τη νύκτα ή μάλλον είναι ωραία η φωτεινή πλευρά της Αθήνας τη νύκτα.

----------------------------------------------
Στη φωτογράφηση έκανα ότι μπορούσα (δεν ξέρω γιατί, αλλά το σωστό χρώμα είναι της μεσαίας στην πρώτη σειρά)


22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Very, very, very fine pics. Pink is not my color but the pics do rok. Makh, an den mporeis na mas trofodoteis ka8hmerina me keimena, mia idea einai na postareis fotos. E?E? Not bad...

Ra Ma είπε...

Μπα, να και μια καλή κουβέντα!!!! Κερνάω καφέ. Το pink είναι για τα εξάχρονα ε?
Για να είμαι ειλικρινής ...το έχω σκεφτεί για τις φωτογραφίες!

Σπύρος είπε...

Εκπληκτικές οι φώτος ....:) Πανέμορφη η Αθήνα σε κάτι τέτοιες στιγμές σε μαγεύει . . .μου λείπει:( . . 25 χρόνια Πατήσια αχ !

Το μύνημα κατά του καρκίνου . . ειναι αυτό που πρέπει να λάβουμε όλοι ...:)

Καλη σου μέρα Θυμιο :)

Ανώνυμος είπε...

ti ennoeis to exeis skeftei? An to exeis skeftei 8a eprepe na exeis katalh3ei. To mono pou exeis na skefteis einai to poso kala mporeis na antapokri8eis stis prosdokies toy koinou, i.e. na kaneis post every day!!!
ps: akoma den exw akousei ena bravo oute apo esena oute apo ton alhth to diplano sou gia to x8esino mou kator8wma. Ax.. pou einai h empsyxwsh ntei?

betty είπε...

Διαβάζω κι εγώ τον τίτλο, "ντυμένη στα ροζ" (α,μάλιστα, η Ιουστίνη θα φορούσε ροζ,λογικό αφού πήγαινε για tango...πάμε παρακάτω...)
Η Αθήνα στα ροζ και ο καρκίνος , α τον ατιμούλη πώς τα δένει...κι αυτό ήταν! Νόμιζα άλλα γιατί μας έμαθες στις εκπλήξεις! Καλό πάντως και οι φωτό επίσης!

Fatale είπε...

Μια άλλη ρόζ πλευρά της Αθήνας...
Την προτιμώ έτσι φωτισμένη...όμορφες οι φώτο!!

καλημέρα Θύμιο!!

Ra Ma είπε...

Σπύρο, όπου υπάρχει φως είναι όμορφα, όμως δυο στενά πιο κάτω η Αθήνα είναι αγνώριστη (τα έχεις δει σίγουρα στα Πατήσια), άλλος καρκίνος αυτός. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν στιγμές που είναι μαγευτική!

Από την άλλη μεριά, εγώ ζηλεύω τους ...εκτός Αθηνών!

Ra Ma είπε...

@apo katw: Να είχαμε περισσότερο χρόνο καλά θα ήταν!

Θέλω να δηλώσω δημοσίως ότι η "apw katw", κράτησε χαρακτήρα και δεν επιτέθηκε στο κουτί με τα λαχταριστά γλυκάκια που ήταν δίπλα της! (Συνήθως τρώει δύο και παίρνει ένα για τον δρόμο!) ΕΥΓΕ!!!

Ra Ma είπε...

betty, ομολογώ ότι η αφορμή ήταν το κτίριο. Σηματικό θέμα ο καρκίνος του μαστού αλλά και εμείς λόγω φύλου έχουμε το θέμα του καρκίνου του προστάτη.

Ο τίτλος ήταν για την Μεγάλη Βρετάννια αλλά όταν το έγραψα είδα ότι ταίριαζε και για την Αθήνα και το άφησα έτσι.

Το κείμενο εξελίσετε (...λέμε τώρα)σε 4 διαφορετικα επίπεδα, όπως και οι παράγραφοι.

Τις φωτο τις τράβηξα χθες βράδυ, λίγο πριν με πιάσει βροχή!
Καλό μεσημέρι!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αχ, ναι! Σαν ζαχαρένιο παλάτι του παραμυθιού είναι. Εορταστική ατμόσφαιρα...
Τί μπορεί να κάνει ο ΄κατάλληλος και σωστός κατά περίπτωση φωτισμός..ΘΑΥΜΑΤΑ!!!

Γλαρένιες αγκαλιές

Ra Ma είπε...

μαμά fatale (το έχω υοθετήσει αυτό!) μου αρέσει πολύ έτσι όπως το έθεσες!

Είδες όμως, ροζ από ροζ τι διαφορά έχουν...

Καλό μεσημέρι.

Ra Ma είπε...

Γλαρένια έχεις δίκαιο. Μου επιτρέπεις να το κάνω λίγο θρίλερ?

"Σαν ζαχαρένιο παλάτι του παραμυθιού είναι.. που μέσα η πληγωμένη πριγκίπισσα λαβωμένη από τον καρκίνο του μαστού, περιμένει το φιλί από το θάνατο και όχι από το βασιλόπουλο που τόσο πολύ λαχταρούσε»

Σκέφτομαι τώρα, μήπως αυτά τα μηνύματα είναι καλό να περνάνε από τα παραμύθια στα παιδιά? Δεν μου φαίνεται άσχημη ιδέα.

Καλό μεσημέρι.

prasino liker είπε...

Mακαρι ο καρκινος να ειχε ροζ χρωμα.
Οι φωτο πολυ ωραιες,αλλα νομιζω οτι γραφεις καταπληκτικα.Συνεχισε τα κειμενακια σου,και ποτε ποτε βαζε και καμμια φωτο.
Καλο βραδυ.

Ra Ma είπε...

Σωστό το σχόλιο σου.
Απόρώ, τόσα χρόνια και δεν έχουν βρει τίποτα ή τα συμφέροντα είναι τέτοια που... (δεν μπορώ να το διανοηθώ αυτό).

Ευχαριστώ και καλή σου ημέρα.

betty είπε...

Κι όμως Θύμιο, η αρχή έχει γίνει για τη θεραπεία του καρκίνου. Απλώς είναι θέμα χρόνου...Διάβασα πρόσφατα το άρθρο ενός γιατρού. Έλεγε ότι ο καρκίνος δεν είναι μία αλλά πολλές ασθένειες. Άλλος οφείλεται σε ιούς και άλλος σε διαφορετικούς παράγοντες(το 80% πάντως είναι περιβαλλοντικοί παράγοντες...). Επίσης, είπε ότι το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου είναι όπως τότε που ανακάλυψαν την πενικιλίνη ως τον πρώτο τρόπο αντιβίωσης...Θα περάσουν χρόνια σε πειραματικό στάδιο για άλλα εμβόλια όπως για τον καρκίνο των πνευμόνων.
Ακόμη, είπε ότι πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι δικά μας και πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αναγνωρίζει ότι είναι προβληματικά και να τα πολεμά(ένας πολύπλοκος μηχανισμός με πρωτείνεςκ.α.). Ετσι, εστιάζουν οι γιατροί στο να μπορέσουν να δημιουργήσουν τέτοιου είδους "φάρμακα" ώστε να καταργηθούν εντελώς οι χημειοθεραπείες και οι ραδιοθεραπείες που καταστρέφουν το ανοσοποιητικό. Αυτά θυμάμαι...είμαστε κοντά λοιπόν αλλά χρειάζονται μερικά χρόνια ακόμη.

Ra Ma είπε...

Το εύχομαι.
Σε ένα συνέδριο πρόσφατα στη Θεσ/νίκη ανακοινώθηκε ένα εμβόλιο που φτιάχνεται στη Γερμανία από το αίμα του κάθε ασθενή. Στέλνεις το δείγμα και σε 20 ημέρες σου στέλνουν το εμβόλιο. Γίνεται μια επεξεργασία έτσι ώστε να προβληματικά κύτταρα να γίνονται αναγνωρίσιμα από το ανοσοποιητικό σύστημα για να μπορέσει να τα καταπολεμήσει. Έξυπνο! Έχει επιτυχία πάνω από 90% (αν δεν κάνω λάθος) μόνο που πρέπει να το προλαβαίνεις στην αρχή.
Η διαδικασία είναι απλή αλλά δεν ξέρω αν έχει βγει στην παραγωγή.
Εντυπωσιάστηκα.

Μέχρι τότε, θα συνεχίζουμε να χάνουμε αγαπημένους...

betty είπε...

Να που επαληθεύεται ο γέροντας Παίσιος που, το '90 ακόμη, έλεγε ότι θα βρεθεί το φάρμακο κατά της ασθένειας κι ότι μπρος στα μάτια των γιατρών είναι η λύση...τότε θα γελούσαν μερικοί.

Σπύρος είπε...

@Bettoula = Πολλές λύσεις φαρμάκων ειναι μπροστά στα μάτια μας...και πιστεύω ο χρόνος θα το δείξει.

Ra Ma είπε...

Η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ! Κλωνοποίηση, κατανόηση και πειραματισμοί με DNA, τελευταία άλματα με το AIDS κλπ.

Η έρευνα που γίνεται τώρα από τις φαρμακευτικές εταιρίες ανά τον κόσμο, είναι για φάρμακα που θα προλαβαίνουν τον οργανισμό να μην εκδηλώσει κάποια πάθηση!

Υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα όσον αφορά τον καρκίνο που θεωρείται από τις πιο χρονικά μεγάλες σε διάρκεια αγωγής και ταλαιπωρίας για τον ασθενή. Έχουν στηθεί ολόκληρα κυκλώματα και στην Αμερική ακόμη και πόλεις ειδικά για την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων. Φαντάζομαι όλοι από το περιβάλλον μας θα έχουμε ακούσει και μια περίπτωση να κρατούν τον ασθενή με μηχανήματα έως και 4 ημέρες για να πάρει το νοσοκομείο χρήματα από τις ασφάλειες. Επίσης είναι γεγονός ότι οι γιατροί προτείνουν φάρμακα ανάλογα με την φαρμακευτική εταιρία που συνεργάζονται (που έχουν τα περισσότερα οφέλη δηλαδή).

Επιχειρηματικά, για να είναι κερδοφόρο ένα φάρμακο θα πρέπει να παράγεται σε μαζική μορφή, όπως τα εμβόλια. Ακόμη, θα πρέπει το όφελος από μια τέτοια ενέργεια να είναι τουλάχιστον το ίδιο με της υπάρχουσας κατάστασης. Οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται μόνο να είναι ανεβασμένα τα κέρδη τους στην δημοσίευση των αποτελεσμάτων τριμήνου!

Πολλές απαντήσεις είναι μπροστά στα μάτια μας, αλλά κοιτάμε την τσέπη μας. Σπύρο, είμαστε πολύ μακριά από τα μηνύματα που διαβάζω στο blog σου. Δυστυχώς...

(Σαν τον Τριανταφυλλόπουλο ακούγομαι, αλλά δεν έχω τέτοια πρόθεση!)

Skouliki είπε...

και μου παει ε??? ενα ροζ βρακι μενει και θ α ειμαι τελεια

καλημεραααααααααααα

Ra Ma είπε...

Γειά σου σκουλικάκι με τα ωραία σου!!!

Ανώνυμος είπε...

το ροζ κάνει θαύματα(και συμβαινει να ειναι και το αγαπημενο μου χρώμα!)...ακόμα και την Αθήνα παραμυθένια τη δείχνει....
θαυμάσιες και..στην καρδια των γεγονότων οι φωτο...πάρε την κάμερα...πολλά θα βρεις να φωτογραφίσεις εν Αθήναις :)