12/9/09

Χαμένες Ευκαιρίες


Κάθονταν αμίλητοι ο ένας απέναντι από τον άλλον και κοιτάζονταν στα μάτια σαν μαγνητισμένοι. Η μια ματιά ανίχνευε τις προθέσεις της άλλης, λαμβάνοντας, στέλνοντας και αποκωδικοποιώντας διαρκώς μηνύματα.

Και ένοιωσε να τον κυριεύει φόβος. Αυτός ο φόβος που γεννά τη σκέψη πως δεν είσαι πια επιθυμητός και πως είσαι έτοιμος να πάρεις τη λάθος απόφαση.

Η βραδιά είχε κυλήσει όμορφα, δίπλα στη θάλασσα, με χαλαρή κουβέντα, ποτό και μουσική του γούστου τους. Και να που τώρα αυτή ήταν απέναντί του, μακριά και οι δυο από αδιάκριτα βλέμματα και …με το στομάχι του δεμένο κόμπο. Αυτή η βραδιά, δεν θα μπορούσε να είχε πιο ευτυχή κατάληξη!

Προσπάθησε να βάλει μπροστά μηχανισμούς που από καιρό είχαν να λειτουργήσουν. Πάτησε διακόπτες, έλεγξε λαμπάκια, ξεσκόνισε τεχνικά εγχειρίδια. Δυσκολευόταν, άλλωστε -όπως συνειδητοποίησε- είχε περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που είχε να αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση.

Άπλωσε διστακτικά το χέρι του και άγγιξε τον καλοσχηματισμένο της λαιμό. Εκείνη άφησε μια ανάσα, έγειρε το κεφάλι και απόλαυσε χωρίς βιασύνη το χάδι τού προσώπου της πάνω στο μπράτσο του. Εκείνος, μόλις που πρόλαβε να διακρίνει την ευτυχία ζωγραφισμένη στα μάτια της πριν τα κλείσει, παραδομένη στην επιθυμία της.

Σκέφτηκε πως η ζωή είναι μια σειρά από συμβιβασμούς ανάμεσα σε χαμένες ευκαιρίες. Δεν είχε όμως παράπονο, είχε εκμεταλλευτεί τόσες πολλές στη ζωή του που θα ήταν άδικο να παραπονιέται.

Πλησίασε περισσότερο προς το μέρος της, τόσο που ένοιωσε τη καυτή ανάσα της στο πρόσωπό του. Τα χείλη τους σχεδόν αγγίχτηκαν, μόνο μια λεπτή καυτή γραμμή ανάσας τα χώριζε.

Έπιασε τον εαυτό του να κάνει σκέψεις που δεν περίμενε ποτέ πως θα έκανε. Ένοιωσε για λίγο την επιθυμία να ξεπερνά τους φόβους και τις άμυνες που έχτιζε τόσα χρόνια γύρω του να τσακίζονται. Ένοιωσε έτοιμος για τη σύγκρουση που όπως φαινόταν ήταν αναπόφευκτη.

Το κορμί του αδυνατούσε να ακολουθήσει αυτό που το μυαλό του είχε ήδη αποδεχτεί.

ΦΙΛΗΣΕΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ, άκουσε μια φωνή να ουρλιάζει μέσα στο κεφάλι του, ΓΙΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΑΦΟΡΟΣ.

Ο κόσμος όπως τον ήξερε μέχρι εκείνη την στιγμή, αναποδογύρισε. Δεν θα ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος.


Στο PODCAST ακούμε το Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me από τους Smiths. Ένα τραγούδι που αν και δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστό το αγάπησα από την πρώτη φορά που το άκουσα. Αυτό το τραγούδι, η φωτογραφία και κάποιες αναμνήσεις ήταν η αφορμή να γράψω αυτή την ιστορία δίχως το τέλος της. Καλή σας ακρόαση!!!

PS. Αναπόφευκτα χρησιμοποιώ ατάκες από βιβλία που κατά καιρούς έχω διαβάσει, όπως το "η ζωή είναι μια σειρά από συμβιβασμούς ανάμεσα σε χαμένες ευκαιρίες"

63 σχόλια:

Valisia είπε...

Για να βάλατε τίτλο "Χαμένες ευκαιρίες" πάει να πει ότι δεν είχε ευτυχή κατάληξη.Από την άλλη για να χαρακτηρίζετε τον κόσμο ως όχι πια ίδιο αφήνει ένα περιθώριο αισιοδοξίας.
Ουφ!Δεν ξέρω.Μπερδεύτηκα.
Εγώ θα έλεγα πως στην ζωή μας υπάρχει ένα παζάρι σ'ένα συγκεκριμένο μέρος,μια συγκεκριμένη στιγμή.Αυτό δεν γίνεται κάθε μέρα.Η προσφορά γίνεται υπό αυτές τις προυποθέσεις.Το παζάρι δεν θα βρίσκεται για πάντα εκεί.Εσείς βέβαια θα μπορείτε πάντα να κρατάτε κάποια σουβενίρ ή να γίνετε κι εσείς μέλος των πωλητών.Σημασία έχει αν τελικά ό,τι αγοράσατε από εκεί σας κάνει ευτυχισμένο.

P.S:Τί γαμάτο κομμάτι,Marc!

ZouZouna είπε...

To μόνο που ξέρω να σου πω, είναι το ζώδιό του...
ανασφαλές !!!

καλημέρα φιλιά !

Artanis είπε...

Και τί έγινε μετά;
Τίποτα;;;!!!;;;
Ε όχι βρε παιδί μου...Έμεινα με την απορία...
Σε φιλώ, καλό Σ/Κ να έχεις...

Tali είπε...

Ολα ειναι θεμα μυαλου..
δεν θα το πω ανασφαλεια..
χημεια και αντιδραση ειναι

σε αυτες τις περιπτωσεις καλυτερα να μην ξερουμε το τελος

γιατι ετσι κι αλλιως το τελος ειναι ενα παντα
-και συνηθως παντα το ιδιο..
δεν σταματαει στο "και ζησαν αυτοι καλυτερα"
ισα ισα μετα απο αυτο αρχιζουν τα δυσκολα

Γι αυτο τα παραμυθια σταματουν ακριβως παντα εκει
-στην ακμη!

KitsosMitsos είπε...

Η απίστευτη ερωτική μαγεία των πρώτων συναντήσεων. Και ας δουλεύει λίγο λιγότερο το μυαλό, κακό δεν κάνει...

La Gigi είπε...

εσυ εισαι αυτος ο... αναποφασιστος; δεν πιστευω...
θα χασω πασα ιδεα!!
η φωτο πολυ ωραια ομως :)

Ra Ma είπε...

Valisia, οφείλω να ομολογήσω πως ο τίτλος και αυτό που εξ-υπονοείται είναι λίγο Ανατολή-Δύση! Έτσι πρέπει όμως! Το θέμα είναι ο ήρωας και η αντίδρασή του σε παρόμοιες στιγμές. Το τέλος δεν έχει σημασία για στην ιστορία. Ο λόγος που γράφτηκε θα το γράψω παρακάτω :)

(Άντε πάλι αυτό το παζάρι που πέρασε απ' τη πόλη σου και πιθανόν δεν θα ξαναπεράσει!)

Ενδιαφέρον, το βλέπεται λοιπόν σαν market μιας ημέρας. Προσφορά και ζήτηση, αγοράζουμε και πουλάμε. Και καλά, στις αγορές πάντα χαιρόμαστε, βλέπετε είναι πάντα καλό το deal, στη πτώση τι γίνεται? Σε παίρνει το ποτάμι?

Αυτό κάνουμε καθημερινά -πουλάμε τους εαυτούς μας -στον επαγγελματικό και στον προσωπικό μας περιβάλλον. Ψάχνουμε να ανακαλύψουμε την ευτυχία κάτω από καθημερινές στιγμές ρουτίνας που συνθέτουν τον αγώνα για να βγάλουμε τη μέρα. Η ευτυχία κρύβεται εκεί, σε ένα τυχαίο χαμόγελο στο δρόμο, σε μια συνάντηση που θα σε κάνει να νοιώσεις επιθυμητός. Επίσης κρύβεται και σε πολλά άλλα απλά πράγματα, αρκεί οι κεραίες να είναι ανοικτές...

Ξέφυγα! Κάντε μου μια ανάλυση για τη μελωδία του κομματιού παρακαλώ! Είστε η πλέον αρμόδια. Γιατί είναι τόσο μικρό, λέει πέντε λόγια και με ένα πιάνο με ...ισοπεδώνει? Τι κρύβεται πίσω από τι νότες? Περιμένω με ανυπομονησία!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Ζουζούνα χα,χα,χα πάω στοίχημα πως άμα δω το ζώδιό του, υπύθυνη θα είναι η Αφροδίτη στον έκτο οίκο του! Πάντα υπάρχει μια Αφροδίτη στον οίκο του! :))

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Talisker έχετε όμως έναν τρόπο να προσεγγίζετε και να εστιάζετε ...γενικώς! Επιτρέψτε μου να σας πω, πως νοιώθω σαν να σας γνωρίζω πολλά χρόνια...

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που γυρίζει έναν διακόπτη και ακούγεται ένα ΚΛΙΚ στο μυαλό σου, τόσο διαυγές και δυνατά, σαν να συνέβαινε μέσα σε ένα δωμάτιο κλειστό και απομονωμένο από κάθε εξωτερικό θόρυβο. Χημεία το λένε κάποιοι, συντονισμό το λέω εγώ, ταιριάζουν τα χνώτα τους έλεγαν οι παππούδες μας.

Πιστεύω πως η ανασφάλεια σε κάποιες περιπτώσεις παίζει το ρόλο της αλλά σε αυτή τη περίπτωση δεν ακούγεται ΚΛΙΚ αλλά ΜΠΑΜ και καταγράφεσαι αυτομάτως στα στατιστικά ως αυτόχειρας.

Το τέλος δεν έχει σημασία εδώ -οι σκέψεις του ήρωα έχουν. Το τέλος μπορεί να είναι η αρχή μιας νέας θαυμάσιας εποχής που εκ των πραγμάτων σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου όπως τον γνώριζε. Και αυτό σημαίνει ...αρχίζουν τα δύσκολα -όπως είπες.

Και όταν βρίσκεσαι στην ακμή πληγώνεσαι, η άτιμη είναι η κορύφωση και είναι κοφτερή, δεν μπορείς να σταθείς όρθιος και γίνεσαι χίλια κομμάτια ...ματωμένα. [Τότε περνάς το γεφυράκι και πας στο σκοτεινό δωμάτιο :)]

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

(Μου αγχώθηκε και η melissoula και πρέπει να της δώσω μερικές εξηγήσεις!)

Glayki είπε...

Πίνοντας τον πρωινό καφέ μου...μετά το γυμναστήριο...πέφτω σε αυτή την ανάρτηση....
η πρώτη σκέψη που μου ήρθε...ήταν...
μμμμμμμμμμμμμμμμ
μάλλον όχι σκέψη μουγκρητό.....
συχνά...οι άνθρωποι δεν κάνουν κάτι παραπάνω...
το βήμα παραπάνω...
δεν γίνονται παράφοροι...
ίσως για να μην πληγώσουν τους άλλους..

νε πα Μαρκόνι?

Ra Ma είπε...

KitsMits χα,χα,χα όταν είσαι νέος, ωραίος (σαν εσένα!) και χωρίς υποχρεώσεις, δεν κάνει κακό να δουλεύει το μυαλό σε λιγότερες στροφές. :)))

Σε άλλες περιπτώσεις κινείσαι σε δύσβατα μονοπάτια. Σχεδόν ακροβατείς και πόσο θα αντέξεις το τεντωμένο σχοινί που στη πτώση εύκολα γίνεται θηλιά στο λαιμό?

Κάτι με έχει πιάσει με τις παρομοιώσεις σήμερα... χα,χα,χα

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Artanis χα,χα,χα ολόκληρος μηχανισμός ενεργοποιήθηκε μέσα του και ετοιμάστηκε για πόλεμο! Ο Τρωϊκός πόλεμος, των 5 ημερών ή συνθηκολόγησε τελικά και κατέγραψε άλλη μια χαμένη ευκαιρία που στη τελική δεν ήταν στους στόχους του?

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

melissoula ...μην μου αγχώνεσαι!!!

Ήμουν στην Αντίπαρο ένα βράδυ στο μπαλκόνι, το μόνο φως ήταν του φεγγαριού (θα ανεβάσω φωτό), διάβαζα κάτι σχετικό και άκουγα αυτό το κομμάτι! Δεν ήθελε πολύ να ανακληθούν μνήμες και να δεθούν όλα μαζί, σε μια προβολή των ιδίων (μνημών) στο μέλλον.

Ο ήρωας είναι κοντά στα 58. Είναι εργένης ή χωρισμένος και κάποτε υπήρξε ωραίος. Και ξέρεις, κάτι που υπήρξε όμορφο παραμένει να είναι όσα χρόνια και να περάσουν!

Και γιατί παρακαλώ θα χάσεις πάσα ιδέα? Άνθρωπος είμαι, ζωντανός με όλα τα ελαττώματα!!! χο,χο,χο

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Βίκυ-darling μου επιτρέπεις να σε λέω έτσι ε?

Ναι, αποφεύγουμε να γινόμαστε παράφοροι ή πιο απλά σηκώνουμε τριγύρω μας άμυνες. Αυτό το κάνουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας ή τους γύρω μας? Ωραίο ερώτημα!

Με ενοχλεί γενικώς η ταμπέλα: Συμβιβασμός!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Valisia είπε...

Τους στίχους του τραγουδιού μπορούμε να τους συνοψίσουμε λέγοντας πως το να ονειρεύεται κανείς σκέψεις απαγορευμένες δεν είναι κακό.Το τραγούδι λέει ότι η ιστορία συνεχίζεται...
Για τον ήρωα μπορεί την συγκεκριμένη γυναίκα να μην την έβαλε στην ζωή του τελικά αλλά η στιγμή μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον με μία άλλη(just another false alarm).
Για την μελωδία πρέπει να πούμε ότι ακολουθείται η Ι-VI-VI(minor)-V(minor)-V σειρά βαθμίδων.H αρμονία μου είναι λίγο σκουριασμένη αλλά πρέπει να σας πω ότι οι εναλλαγές θυμίζουν πολύ το 'Creep'των Radiohead.

(Το τραγούδι αυτό τοέχω ακούσει περί τις 100 φορές από την ώρα που το κάνατε ανάρτηση)

fevis είπε...

Καλέ γιατί μας την σπας έτσι ? Οι ευκαιρίες είναι για να τις αρπάζουμε... Τελεία και πάυλα...:-)))

Maria Tzirita είπε...

Καλώς μας ήρθες, με δυνατή έμπνευση απ'ότι βλέπω! Το σάββατο δε σε είδα, ελπίζω να τα καταφέρεις την επόμενη Κυριακή! Σε φιλώ!

BUTTERFLY είπε...

Καθε στιγμη ειναι και μια ευκαιρια, μια επιλογη...απο το πως θα περασεις τη μερα σου μεχρι το πως θα περασεις τη ζωη σου...
Το τελος δεν εχει οντως σημασια, γιατι απλα δεν υπαρχει τελος, μονο στιγμες που οδηγουν σε επομενες στιγμες και αναμνησεις που αξιολογουνται με την ενταση και τη διαρκεια τους..
Για οσα δεν τολμησαμε και για οσα δεν μας τολμησαν...

prasino liker είπε...

Η ψυχη μας ,το μυαλο μας,τα αισθηματα μας εχουν γεμισει χιονι.Κινουμαστε με περισσοτερη ανεση μεσα απο το computer.Εκει ευκολα ξετυλιγουμε την καρδια μας.Οταν βρεθουμε αντιμετωποι σε πραγματικο χρονο ,τοτε ολα δυσκολευουν.Μεταμορφωνομαστε σε πολεμιστες των επιθυμιων μας.
Καθε μουσικη επιλογη ειναι μια συντροφια ,ενας συνταξιδιωτης στο μακρινο και μεγαλο μας ταξιδι.
Καλο βραδυ Marconi.

Ra Ma είπε...

Valisia σας ευχαριστώ για τη μικρή σας ανάλυση!Αυτή η ακολουθεία Ι-VI-VI(minor)-V(minor)-V με έστειλε! Πολύ VV παίζει ;)

Το τραγούδι είχα να το ακούσω πολλά χρόνια αλλά από τον περασμένο μήνα παίζει διαρκώς στο μυαλό μου!

"Δικαίωμα στο όνειρο, δικαίωμα στο τίποτα,,τίποτα δεν μπορεί να μου στερήσει το ονειρο", δεν έλεγε και ένα άσμα?

Καλή σας ημέρα και σας ευχαριστώ!!!

Ra Ma είπε...

Fevis ...αυτά να τα πεις στη φιλενάδα σου τη Γεωργία που είναι έτοιμη να με ...απαρνηθεί! :)

Μα πες μου, μπορείς να μην παραδοθείς όταν σε σημαδεύουν δυο χείλη όπως πχ της φωτογραφίας? Όχι πες μου δλδ!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Maria πιστεψέ με ...νόμιζα πως είναι το επόμενο Σάββατο!!! :(

Ήταν οι δυο προηγούμενες εβδομάδες πολύ πιεσμένες και αγχωτικές στο γραφείο (και συνεχίζεται δλδ).
Έχω στο πρόγραμμα την Κυριακή βόλτα και επίσκεψη με τα πιτσιρίκια!!!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

BUTTERFLY όντως κάθε μέρα κάνουμε επιλογές και ...δίνουμε εξετάσεις. Το θέμα είναι ποιός μας αξιολογεί και τι κριτήρια έχει. Πόσες φορές δεν τολμήσαμε κάτι για να μην μας κρίνουν αρνητικά? Εγώ προσωπικά θα αρκεστώ στο αρκετές!

Πολλές καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

likeraki το να δείχνουμε τον καλό μας εαυτό και να συνυπάρχουμε αρμονικά με τους γύρω μας απαιτεί μια καταπίεση των επιθυμιών μας.

Η ανωνυμία βοηθά στο να εκφράζονται με ασφάλεια τα βαθύτερα αισθήματα αλλά η πλάκα είναι πως με τους περισσότερους εδώ μέσα πλεον γνωριζόμαστε προσωπικά! :)

Χαίρομαι αν τα τραγουδάκια που βάζω σε ευχαριστούν!!!

Καλό Φθινόπωρο να έχουμε likeraki και ...το επόμενο καλοκαίρι είναι μπροστά μας ε? :))

orfia είπε...

..εγω θα μεινω στο "ΓΙΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΑΦΟΡΟΣ".. και ναι...πιστευω οτι εγινε...γιατι αλλιως πως θα αναποδογυριζε ο κοσμος του.....μονο με την ιδεα? μπα...εγινε γιατι αυτο μου αρεσει..στις ιστοριες....μεχρι το τελος...με δυνατα γκαζια...!!
Ωραια ιστορια...και υπεροχη μουσικη..

katrine είπε...

Αυτή η σεμνότητα που φέρνει αργές κινήσεις, προσεκτικές, σαν να νομίζεις πως θα σπάσει αυτό που θ αγγίξεις, είναι μεγαλείο.
Ορμή και ερωτισμός μαζί.

Μας στείλατε ανεπιστρεπτι!!!

Επιλογή μουσικής,τέλειο κομμάτι ,φέρνει ποτό απόψε.
Καλή βραδιά

faraona είπε...

3 φορές μπήκα και με πετάει εξω το νετ ...


καλημέρα Μακ

και ...παράφορος παράφορος αυτό ψηφίζω ...δεν θα ζήσουμε 1822 χρόνια ....μπα σε καλό του...ακου ακουγε φωνές μέσα του να ουρλιάζουν ...ελεος καλε!χιχιχι!

NdN είπε...

Είναι λυπηρό να χάνονται ευκαιρίς από δειλία. ιδιαίτερα αυτές ερωτικής φύσεως. Κι εγώ πιστεύω ότι στο τέλος έγινε παράφορος. Εξάλλου μία ζωή έχουμε κρίμα είανι να καταπιεζουμε τα συναισθήματα μας!

επί λέξει είπε...

Μας γύρισες φ ο ρ τ σ ά τ ο ς !!!

:))

Ra Ma είπε...

orfia χα,χα,χα μου αρέσει ο συλλογισμός σου. Σκέψου όμως, αν ο κόσμος του αναποδογυρίσει δυο φορές ...ξανάρχεται στα ίσια του! :)))
Ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σου άρεσε

Πολλές καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

katrine εντοπίσατε ένα στοιχείο της ιστορίας ...τις προσεκτικές και όχι βιασμένες κινήσεις. Φαίνεται πως δεν ήθελε να χάσει τη μαγεία της στιγμής!

Είναι σαν να κινείται σε ναρκοπέδιο, με προσεκτικά βήματα και την αδρεναλίνη στα ύψη. Η ανατροπή μπορεί να συμβεί στο επόμενο βήμα ενώ η απόλυτη ευχαρίστηση είναι τη στιγμή που θα περάσει απέναντι.

Αυτή είναι η άποψη και των τριών σας ή πάλι για να το γράψατε τσακωθήκατε μεταξύ σας!!! Χαίρομαι που σας άρεσε. :))

Το κομματάκι αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους τους άγγιξε, στην υγειά σας βρε!!!

Καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

faraona με έκανες και γέλασα!!! Ακούει φωνές που λέει και το άσμα! χα,χα,χα Χρειάζεται ...τον προπονητή της αντίστοιχης φάσης για να τον σπρώξει!

Καλά τώρα με άγχωσες ...δεν θα ζήσουμε 1822 χρόνια????? Όχι ρε γμτ δεν τα είχα υπολογίσει έτσι!!!

Τα φιλιά μου!!!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Ο φόβος του ότι δεν είσαι επιθυμητός, κι όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο μεγάλος γίνεται.
Τα φιλιά μου και τις καλημέρες μου!

katrine είπε...

Ομόφωνα!!!

Καλή βραδιά

So_Far είπε...

Πριν από πολύ λίγα χρόνια βρέθηκα στο ίδιο δίλημμα. Φέρθηκα όως ο ήρωας. Γυρίζοντας σπίτι, καθώς οδηγώ με μικρή ταχύτητα στα δρομάκαι του γκολφ, βλέπω έξω από μια μονοκατοικία μια πολύ ηλικιωμένη κυρία να κάθεται σε μια πολυθρόνα στον κήπο της και από την όψη κατάλαβα ότι είχε καταλήξει σε εκείνο το στάδιο που κινείσαι με δυσκολία, δεν καταλαβαίνεις τίποτα, έχεις την απόλυτη ανάγκη των άλλων για να ζήσεις.
"Και αν καταλήξεις έτσι" τί θα έχεις καταλάβει σκέφτηκα;
Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους και ευτυχώς.
Τη συναντώ και τώρα όποτε τυχαίνει να είναι καλός καιρός και είμαι εδώ, αλλά τώρα ξέρω ότι κάτι έκανα
Και δε με τρομάζει αυτό που βλέπω.
Τη συνέχεια και το τέλος του τί ακολούθησε τα ξέρεις.
Δεν προλαβαίνω να διαβάσω βιβλία, αλλά μπορώ να σου πω ως μηχανικός και μόνο, ότι σε ό,τι ζητά εκτόνωση όσο και να πας κόντρα αυτό θα σκάσει από αλλού

Κσι για να αλαφρύνω το κλίμα θα πρέπει να δηλώσω ότι
ο φίλος μου ο Radio Marconi είναι όχι μόνο ένας από τους γοητευτικότερους άντρες που έχω γνωρίσει αλλά και πραγματικός gentleman

Να προσέχεις τον εαυτό σου , να προσέχεις

Μάνια Σ. είπε...

Μαγικά τα δύσκολα όταν απλά τα ζεις ! Η ορμή του παράφρονα είναι ο ρυθμός της ζωής :)

Skouliki είπε...

καλησπερα ..

δεν ηξερα οτι γραφεις και αρλεκιν

Theogr ο κηπουρός είπε...

Για μια καλησπέρα πέρασα.Χάρηκα για την γνωριμία. Καλή εβδομάδα.

Ra Ma είπε...

NdN ναι, πολλές φορές ο φόβος της απόρριψης λειτουργεί ανασταλτικά. Το θέμα είναι τέτοιες εμπειρίες να μην αφήνουν πίσω τους απωθημένα.

Από την άλλη κάθε περίπτωση θέλει το χειρισμό της, όπως λέμε ...τον Γερμανό της!!! :)

Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!!!

Ra Ma είπε...

aa χα,χα,χα δεν μπορώ, το σχόλιό σου ήταν ...περιεκτικότατο!!! Τα πειράγματα είναι η αδυναμία μου και το έχεις καταλάβει! :)

Μπα δεν ξέρω για φορτσάτος, αλλά τη φαντασία μου δεν την έχω χάσει ακόμα!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

ΠΑΥΛΟ θυμάμαι κάποτε που είχες άναφερθεί σε αυτό που έγραψες εδώ.

Θα σου πω αυτό που έγραψα κάπου παραπάνω: Κάτι που υπήρξε όμορφο, όσα χρόνια και να περάσουν δεν χάνει τη γοητεία του.

Κάτι χταποδάκια στον πύργο που λέγαμε τι γίνανε? Τα φάγατε όλα??????

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

katrine Βλέπω τελικά πως σε αυτό το παιγνίδι υπάρχει και στις τρεις σας σύγκλιση απόψεων. Ουφ ησύχασα!!! Είχα ένα άγχος μη σας έβαλα να τσακωθείτε!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

So_Far φωτιά μου βάλατε με τις δηλώσεις σας!

Πολλές φορές για να πάρεις οποιαδήποτε απόφαση στη ζωή σου, ακόμα και αν αυτή θα σου την αλλάξει ριζικά, θέλει τσαμπουκά. Και αυτόν το έχεις!!! Τέλος!

Δεν λέω περισσότερα, μόνο πως χαίρομαι που σε έχω γνωρίσει και που μου έχεις εμπιστευτεί προσωπικά και μη κομμάτια της ζωής σου. Και μπορεί να σε βλέπω μια-δυο φορές το χρόνο, αλλά σε νοιώθω πολύ κοντά μου -δεν χρειάζεται να πεις πολλά για να σε καταλάβω και το αντίθετο.

Καλημέρα σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν σε βρίσκει!!!

Ra Ma είπε...

Μάνια ναι, είναι από τις μαγικές στιγμές που νομίζεις πως αν κάνεις τη λάθος κίνηση με ένα τσαφ, θα εξαφανιστούν.

Νομίζω πως ...κάτι ξέρεις εσύ από το να ζεις παράφορα, δεν θα έκανες τέτοιες ριζικές αλλαγές καιμε τόσο πάθος στη ζωή σου! ;)

Καλημέρα και καλή εβδομάδα Μόντρεαλ!!!

Ra Ma είπε...

Skouliki νόμιζες πως με ήξερες καλά ε?

Ε λοιπόν, είμαι εδώ για να σε διαψεύσω!!! Άρλεκιν χρυσή μου, κάποιοι έγιναν πλούσιοι από αυτά!!!! :))

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Κηπουρέ μου χάρηκα και εγώ πολύ που γνώρισα!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!!!

tzonakos είπε...

Εγω θα προσθέσω κάτι δικό μου αδιαφορώντας πλήρως για το αν το εχει πει κι άλλος πριν.
Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη ζωή μας, συχνότερα αναγνωρίζονται πλεον αργότερα ως ευκαιρίες παρά την ώρα που παρουσιάζονται.
Την ωρα που παρουσιάζονται παρεμβαίνει η λογική και καθυστερούμε. Ωσπου ειναι αργά, ή ώσπου καλύτερα που το αφήσαμε.

Τελος πάντων εκτός απο τα γλυκά μου κλέβεις και τις ιδέες, ήθελα κάτι παρόμοιο να γράψω.

tzonakos είπε...

.

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου.... Στάθη!!!! Χα,χα, πέρνα από το μπλογκ μου, έχω περιγράψει το "ανέκδοτο"! Σε φιλώ και σ'ευχαριστώ!

δεσποιναριον είπε...

Χμμ Μαρκονη, χμ! ποτε δε γραφουμε τοσο ομορφα αν δεν εχουμε ζησει την ιστορια.

Ανώνυμος είπε...

Η ζωή μας είναι γεμάτη στιγμές που έρχονται και χάνονται. Ηταν μια στιγμή που την εζησε το μυαλό σου, δεν ηταν μια στιγμή χαμένη. Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Η ζωή κάνει κύκλους μπορεί να βρεθείς ξανά στο ίδιο σημείο... φιλιά χαμένα, αναμενόμενα,,,, φιλιά όπως και να χει ;)

Sophia Kollia είπε...

Όλο και πίσω στο χρόνο πάνε αυτές οι αναμνήσεις...Δεν βαριέσαι..
Παράφορος μπορεί να γίνει κάποιος αν δεν έχει να χάσει πολύ πιο σημαντικά πράγματα...Είμαι αμερικανάκι αλλά όχι τόσο πολύ!
Καλημέρα

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημερούδια μαρκονάκι μου......

Ra Ma είπε...

TZON δεν θα διαφωνίσω με τη χρονική καθυστέριση, άλλωστε εκ του αποτελέσματος κρίνεις αν πήρες τη σωστή απόφαση.

Αλλά ρε φίλε, είναι κάτι στιγμές που τα έχεις βάλει όλα κάτω στο μυαλό σου και είναι τόσο ξεκάθαρα, που η κατάσταση μόνο πανό δεν έχει αναρτήσει με τη λέξη "ευκαιρία" :))

Κλέφτης ιδεών!!! Γράψε κάτι, το θέμα είναι διαχρονικό, άλλωστε ο ήρωάς μου είναι κοντά στα 58.

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Maria εδώ Στάθης! χα,χα,χα Χάρηκα που σε γνώρισα από κοντά! Ανέκδοτο κανονικό, δε λες τίποτα!!!

Καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

δεσποιναριον να σου εξηγήσω πως όταν υπάρχει καπνός και έχεις φαντασία, δεν θέλει πολύ να σκεφτείς πως εκτός του ότι πάει να πιάσει φωτιά, κάποιος κάνει μπάρμπεκιου!!! :)))

Πολλές καλημέρες!!!
(είσαι μια εσύ...)

Ra Ma είπε...

dailyscene ναι έτσι είναι η ζωή μας. Και αυτό το κύκλους κάνει τό έχω πει αρκετές φορές.

Είναι η ζωή επίσης απρόβλεπτη. Ποτέ μην πεις ποτέ, δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου ξημερώσει!

Πολλές καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

sofia χα,χα το "παράφορος" είναι σχήμα λόγου για ένταση στην ιστορία. Και νομίζω πως γινόμαστε παράφοροι αρκετές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Αμερικανάκι φανατικό, ούτε και εγώ είμαι! :))

Πολλές καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

ζαχαρουλίνι κοντεύει να φύγει ο Σεπτέμβρης και ακόμα δεν έχω βρει το ρυθμό μου!!!!

Καλημερούδια ...στο Μόντε Κάρλο!!!!!

Side21 είπε...

Καμμιά φορά ...
σημασία έχει το ταξίδι,
κι ίσως όχι ο ίδιος ο προορισμός !!!
Κάποιες στιγμές κρατάνε μέσα τους ...
τη δική τους μαγεία κι αυτή αξίζει !!!
περισσότερο απ' το όποιο φινάλε ...
Καλό Σ.Κ.

La Gigi είπε...

τι θα γινει ρε Μαρκ? θα τον κλάψουμε κι αλλο τον ξενέρωτο αναποφάσιστο? έλα λεμε γράψε τίποτα :-)

Ra Ma είπε...

Side21 πολύ σωστά το λες. Είναι αυτή η μαγεία που μένει για να σου το θυμίζει για όλη σου τη ζωή.

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

melissoula χα,χα,χα μη βλέπεις που δεν μιλάω, βλέπω παντού, έχε χάρη ...που δεν προλαβαίνω, για τα κουτσομπολιά και τους βατράχους λέω!!!!

Ελα, εχω ανάρτηση και με κουτσομπολιό για σένα μόνο!

Καλό βράδυ!!!!