20/1/09

Πιστοποιημένα Τρόφιμα


Η ApprovedFood είναι μια εταιρία στο Sheffield της Αγγλίας, που ειδικεύεται στη πώληση τροφίμων που έχουν υπερβεί την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης.

Ο Dan Cluderay ιδρυτής της εταιρείας, είδε τις πωλήσεις του να δεκαπλασιάζονται από τον Σεπτέμβριο, εν μέσω μιας περιόδου έντονης τραπεζικής κρίσης. Ο ίδιος, εκπαιδεύτηκε ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και ξεκίνησε τη καριέρα του στο χώρο της λιανικής πώλησης πριν δημιουργήσει την online επιχείρησή του. Δήλωσε πως «έχουμε δει μια σημαντική αύξηση των εσόδων μας, πιθανών λόγω της πιστωτικής κρίσης και των χαμηλών τιμών μας».

Ο χώρος της λιανικής πώλησης διανύει περίοδο κρίσης τους τελευταίους μήνες, με τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις αγορές ή να αναζητούν προσφορές σε αλυσίδες καταστημάτων όπως είναι τα Albi και Lidl. Στην Αγγλία συνηθίζεται από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, να βάζουν σε ειδικά ράφια τα προϊόντα που λήγουν την ίδια ημέρα σε αρκετά χαμηλότερες τιμές. «Οι νοοτροπίες έχουν οριστικά αλλάξει» δηλώνει ο Dan Cluderay, «τα μεγάλα super markets δεν θέλουν να μας ανταγωνιστούν, δεδομένου ότι δεν επιθυμούν να έχουν καμία σχέση με ληγμένα προϊόντα».

Η εταιρεία του Dan Cluderay, αγοράζει σε συμφέρουσες τιμές αποθέματα από χονδρέμπορους, προμηθευτές και super markets, που αναζητούν τρόπους να απαλλαγούν από τα τρόφιμα που πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

«Η ημερομηνία λήξης, αποτελεί περισσότερο ένδειξη ποιότητας παρά ασφάλειας. Καταναλώνοντας τέτοιες τροφές, δεν είναι αναγκαίο πως θέτει κάποιος τον εαυτό του σε κίνδυνο από τροφική δηλητηρίαση», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Το κατάστημα είναι καθημερινά ανοικτό για τους ντόπιους πελάτες που μπορούν να προμηθεύονται τις παραγγελίες τους, ενώ με courier γίνονται οι παραδώσεις στις απομακρυσμένες περιοχές. Έχει παρατηρηθεί τέτοια ζήτηση, που αναγκάζεται να κλείνει την ιστοσελίδα του για μερικές μέρες το μήνα, ενώ στο site της εταιρείας υπάρχει ανακοίνωση για 12ήμερη καθυστέρηση των παραγγελιών. Ζητά ακόμα την υπομονή των πελατών και ότι θα κάνουν οτιδήποτε χρειάζεται, δουλεύοντας όλο το εικοσιτετράωρο ώστε να παραδώσουν τις παραγγελίες το συντομότερο.

Ενδεικτικά, μια προσφορά συσκευασίας 12 πακέτων λαζανιών έχει £1, όταν τα Tesco χρεώνουν 83p μόνο το ένα πακέτο ή ένα βάζο της Nutella με σοκολάτα φουντούκι πωλείται μετά από μερικές μέρες της λήξης του για £1, έναντι £ 2,55 αντίστοιχα.

Το site έγινε αρκετά δημοφιλές μετά την αναφορά του, στο moneysavingexpert.com όπου δίνονται οδηγίες αντιμετώπισης της πιστωτικής κρίσης με φθηνά γεύματα. Στο ίδιο site υπάρχουν επίσης οδηγίες για εξοικονόμηση χρημάτων από την κατανάλωση ρεύματος, νερού, διαχείριση πιστωτικών καρτών, φθηνών αγορών και άλλα.

Η είδηση αναφέρθηκε στον ξένο τύπο εδώ, εδώ και στον Επενδυτή του Σαββάτου.

Στο PODCAST παίζουν οι Pink Floyd και το Money από το The Dark Side Of The Moon. Καλή σας ακρόαση!

59 σχόλια:

mrs Smith είπε...

Εντυπωσιακή η πληροφόρησή σου!
Δηλαδή σε λίγο καιρό το αστείο "ληγμένα τρώς?" θα πάψει να αποτελεί αστείο...

Και από που προκύπτει η δήλωση του εκπροσώπου !!! της εταιρείας ????
αναρωτιέμαι...

Καλό μεσημέρι marconi :))))

Υ.Γ. Πολύ μου αρέσουν τα βιβλία που διαβάζεις !

Sophia Kollia είπε...

Αναρωτιέμαι, όμως, μέχρι να πάει η παραγγελία? Ποιός πληρώνει τα μεταφορικά? Συμφέρει για μικρές ποσότητες? Όχι , όχι, δεν θα παραγγείλω, από περιέργεια το λέω. Πάντως, θα τα δούμε και δώ σύντομα.
Καλημέρα

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Ζήτω τα ληγμένα!!!

υγ σήμερα έχω χταποδάκι στα κάρβουνα, ψήνεσαι?

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα mrs Smith πολύ καλό!!! χα,χα,χα
Τώρα εκπρόσωπος είναι, ότι θέλει δηλώνει! Πάντως το γάλα που έχουμε στο σπίτι το πίνουμε και την επομένη μέρα, ενώ ποτέ δεν θα το αγοράζαμε ληγμένο στο super market.
Φίλοι στην Αγγλία μου έλεγαν ότι συνήθιζαν να πηγαίνουν στα Tesco και να αγοράζουν από τα ειδικά ράφια με αυτά που λήγουν σε χαμηλές τιμές.

Είμαι σπίτι σήμερα λόγω πυρετού του μικρού. Χωρίς τις Θερμοπύλες θεωρεί ο συγγραφέας πως κόσμος θα ήταν διαφορετικός. Έχω για πολλά να σε ενημερώσω!

Καλό μεσημέρι!!!

Ra Ma είπε...

sofia μπες στο site για ενημέρωση, υπάρχουν και μεταφορικά :))
Έξυπνη η κίνηση του τύπου που έχει και ρεύμα. Έτσι όπως πάμε και εγώ το βλέπω σύντομα εδώ!

Καλό μεσημέρι!!!

Ra Ma είπε...

PAVLO αχχχ! ευχαριστώ πολύ, έχω κάτι τρεχάματα στο σπίτι :(
Δεν πιστεύω να είναι ληγμένο το χταποδάκι? :))
Θα το κανονίσουμε όμως!!!!

Καλό μεσημέρι!!!

Skouliki είπε...

εγω τα εχω και ληγμενα και κατεψυγμενα ...

πειραζει ?

καλημερα

island είπε...

Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια στη Γαλλία. Μία προσπάθεια της κυβέρνησης να τονώσει τους χαμηλόμισθους και τους αστέγους που ζητιανεύουν. Να πεθαίνουν της2 πείνας λιγότεροι άνθρωποι. Και το κατάφερε. Γιατί τα προιόντα δεν χαλάνε, άμα είναι καλοδιατηρημένα, αμέσως μόλις λήξουν. Απλά οι ημερομηνίες λήξης βγαίνουν βάσει κάποιων προτύπων ανάλογα με τα συστατικά και τις δοκιμές που έχουν γίνει σε ένα προϊόν. Δύσκολα δεν θα αφήναν κάποια ανοχή στις ημερομηνίες.

Είναι ένα σοβαρότατο μέτρο που πρέπει να φτιάξουμε και στην Ελλάδα. Άλλωστε δεν είναι μόνο οι άστεγοι εδώ αλλά και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Δεν είναι όλοι βγαλμένοι από μεγάλα και βαριά αρχίδια. Και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο.

tzonakos είπε...

Eξυπνο σαν επιχείρηση, συμφέρον για τον πελάτη, μα δεν μπορώ να πω οτι δεν θα φοβόμουν μην πάθω κατι.

Η πλάκα ειναι που μετά, θα ειναι κυριολεκτικό αυτο που λέμε καμμια φορά : "ληγμένα παίρνεις ; "
:)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Εγώ παιδί μυ, μόνο πότε θα πεθάνω δε ξλερω....
Προ ημερών αναρωτιόμουν μα πότε να γιορτάζει αυτή η ψυχή και αίφνης σήμερα βλέπω ευχές στα μηνυματάκια αριστερά (πώς το λέτε αυτό;)

Χρόνια Πολλά Μαρκόνι μου, γερός κι' ευτυχισμένος
και με τη Μαρκονίτσα σου πάντα ερωτευμένος!!!!!

Xα... πληγές έξυσες με τούτη σου την αναρτηση.
Ξέρεις οι "αριστοκράτες" οι δικοί μου στο Γλαρέϊκο, δεν τρώνε προϊόντα που λήγουν (άκουσον),την επομένη.
Βρε καλά μου, βρε χρυσά μου παλιά δεν αναγράφονταν στις συσκευασίες οι ημερομηνίες λήξης, αυτά είναι τυπικά και βάσει Κοινοτικών υποδείξεων και υποχρεωσεων. Ψαχνουν ακόμη και τις συσκευασίες από τα όσπρια. Δε μπορούν να το καταλάβουν.

Τα γαλακτοκομικά ακόμη και 4 ημέρες μετά τη λήξη τους τυχαίνει να διατηρουνται και γιατί όχι εφ' όσον στην όψη, στην υφη και στη γεύση δεν παρουσιάζουν αλλοίωση.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
(υ.γ. μπράβο για την ανάρτηση)

cook είπε...

επειδη σιχαινομαι να πετω τροφιμα,εχω να σας πω πως και τα προιόντα που έχουν ληξει είναι μια χαρά,αρκει να εχουν συντηρηθει σωστά μεχρι τοτε....το φρεσκο γαλα μεχρι και 6 μερες ειναι μια χαρα(τον χειμωνα,το καλοκαιρι στο μισο χρονο)...το βουτυρο διατηρείται αναλοιωτο και ενα μηνα μετα τη λήξη του...τα γιαουρτια εως και 3 μερες μετα...τ'αυγα 6 μερες μετα τη λήξη(με την προυποθεση οτι είναι παντα στο ψυγειο)...οι κατεψυγμενες ζυμες,όπως και το φρεσκο φύλλο,απο 15-30 μερες....οι σοκολατες ομως ειναι επικίνδυνες...τα ζυμαρικά,τα οσπρια θελουν λίγη προσοχή μην εχουν διαφορα ευγενή ζωυφια...
μην φοβαστε τα ληγμενα,η ημερομηνια ληξης σημαινει απλά πως μεχρι τοτε εγγυημενα ειναι φρεσκοτατα,μετα θελουν λιγη προσοχη :)

Ra Ma είπε...

skouliki δεν πειράζει καθόλου άμα είναι στο ψυγείο! Καλού κακού κάνε μια εκκαθάριση κάθε τόσο :)
Κάποτε όταν έμενα μόνος, το ψυγείο το είχα κάνει ...παπουτσοθήκη!

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

TZON για να είμαι ειλικρινής δεν θα αγόραζα ληγμένα, το γάλα όμως το πίνουμε και την επομένη μέρα και τους χυμούς πριν τους πετάξουμε, δοκιμάζουμε γεύση και μυρουδιά. Γιατί να μην το αγοράσω στη μισή τιμή την ημέρα της λήξης? Άμα βρεθούμε στην ανάγκη ...δεν ξέρω!
Σαν επιχείριση είναι έξυπνη, στην Αγγλία είναι και εκπαιδευμένοι με τα super markets.
Θα λέμε "τα παίρνω ληγμένα" ...και θα το έχουμε καμάρι!

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

island συμφωνώ μαζί σου και συμπληρώνω.
Είχα γράψει παλαιότερα για τους freegans μια κίνηση που ξεκίνησε στην Αμερική ως υποκουλτούρα, μποϊκοτάροντας την καταναλωτική κοινωνία.
Επίσης στην Ελλάδα ο παππούς Βασιλόπουλος των γνωστών super market, έχει στήσει τη Τράπεζα Τροφίμων και προμηθεύει ιδρύματα και κάνει συσσίτια απόρων με τρόφιμα που θα κατέληγαν στα σκουπίδια γιατί έληξαν. Μάλιστα έχει βραβευτεί για το έργο του, θα μου πεις τώρα πόσοι το γνωρίζουν αυτό...
Επίσης ο Δήμος είχα διαβάσει, είχε φτιάξει ένα φθηνό μαγαζί για άπορες οικογένειες που ψώνιζαν με ειδικές κάρτες. Μεμονωμένες ενέργειες πιστεύω, ενώ θα μπορούσε να είναι πολύ καλά οργανωμένο, εκτός αν μας διαφεύγουν άλλες πληροφορίες.
Κρίμα τόσα τρόφιμα στα σκουπίδια, αλλά εδώ τους πολιτικούς μας, τους απασχολούν άλλα πράγματα...

Καλό βράδυ φίλε!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα βρε Γλαρένια μαζί είμασταν χθες τιμωρία στη γωνία στου Adoniou!!! Ευχαριστώ πολύ ...μαρτυριάρα :))

Πολύ μου άρεσε το αριστοκράτες!!! Και εμείς το ίδιο κάνουμε, κοιτάμε, χαϊδεύουμε, μυρίζουμε και γευόμαστε πριν τα πετάξουμε, δεν το παρακάνουμε κιόλας! Τα όσπρια τουλάχιστον φαίνονται αν χάλασαν!

Καλό βράδυ στο ...αριστοκρατέϊκο!!!

Ra Ma είπε...

cook μου αρέσει η ακρίβεια των πληροφοριών σου!
Έξη μέρες το φρέσκο γάλα δεν το ήξερα και η αλήθεια είναι πως κάπως μου ακούγεται, δύο μέρες εμείς το πολύ αν βρεθούμε στην ανάγκη (...γιατί αμέλησα να αγοράσω) και πάντα πριν το δοκιμάζουμε :)
Να τη στήσουμε την επιχείριση, τι λές? :)

Ευχαριστούμε και καλό βράδυ!!!

δεσποιναριον είπε...

Πριν ξεφυγω απο την ημερομηνια θελω να σου ευχηθω Χρονια Πολλα αγαπημενε Θυμιουλη. Το ποστ πολυ ενδιαφερον αλλα η καλη σου καρδια, η αγαπη, η μπλογκοφιλια, ανεκτιμητη. Φιλια!

faraona είπε...

Χρονια πολλα Μαρκόνι μου!
Ευτυχισμένος,υγιης και τυχερος πάντα!!!
Να σε χαιρονται αυτοι που σ αγαπάνε και να σκάνε αυτοι που δεν...

Πολυχρονος!!!

anepidoti είπε...

έμαθα και τ' όνομά σου, Θυμιούλη!
από σπόντα, τυχερή, να σου ευχηθώ
Χρόνια πολλά και μελένια με την οικογένειά σου!
τώρα το ποστ..
ενδιαφέρουσα επιχείρηση, κάποιος να το κάνει και δω, θα σου πω τι καλά θα πάει!
κάποιος θα το σκεφτεί, χρόνια πούρχονται!
και ξανά ευχές!
νάσαι ευτυχισμένος!

La Gigi είπε...

Μαρκ γιορτάζεις πουλάκι μου?? Χρόνιαααα Πολλάαααα!!!!! Δεν πιστεύω να πήρες θάρρος από τους αγγλάρες και να κερνάς ληγμένα απόψε :))
Στην Αγγλία από τα δικά μου τα χρόνια υπηρεσίας εκεί είχε μαγαζιά που πουλούσαν μεταξύ άλλων και ληγμένα(ΝΕΤΤΟ).
φιλιάα

υγ.: με την αγελάδα σπαιντερμαν αποκτησαμε ιδιαιτερη σχεση από τη μερα που την κατεβασαν απο τον τοιχο. γιατι μετα μεσα στο κτιριο εκοβε βολτες στους οροφους, και ψαχναμε καθε πρωι να δουμε που ειναι η αγελαδα οεο!

Ra Ma είπε...

δεσποιναριον αυτό το Θυμιούλης με ...λιώνει! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, αμοιβαία τα αισθήματα ;)
Έφυγε και ο ...τρισκατάρατος!!!

Καλημέρα!

Ra Ma είπε...

faraona μου ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες ευχές σου! Να είσαι καλά ...νύμφη του Θερμαϊκού που κάνει διακοπές στο Ιόνιο!

Πολλές καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

anepidoti από σπόντα τα μαθαίνεις όλα ...και το εννοώ! Κατά τα άλλα μας έχει φάει η ανωνυμία! :)
Ευχαριστώ για τις ευχές σου!
Γιατί να περιμένουμε να το κάνει κάποιος άλλος και δεν το κάνουμε εμείς? (λέω τώρα εγώ...)

Καλημέρες!!!

anepidoti είπε...

καλημερούδια θυμιούλη από...σπόντα!
φεύγω για Sheffield?
ή εσύ?
για....σκέψου να το οργανώσουμε...
πλάκα πλάκα, καλό ακούγεται...

Ra Ma είπε...

melissoula ...είναι αλήθεια! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και κερνάω κανονικότατο γλυκό που μου έφτιαξε η cook, αν έμεινε δλδ!
Καταλαβαίνω από φίλους που σπούδασαν Αγγλία, πως είναι πιο όριμη η αγορά εκεί για μια τέτοια κίνηση.

Η αγελάδα ήταν ...κορυφαία, με όλη τη σημασία της λέξης!

Πολλές καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

Τόλμη θέλει anepidoti! Θυμάμαι ως φοιτητές, που καθόμασταν σε ένα καναπέ με ένα φίλο και ποτά κάτω από έναν σουρεάλ πίνακα μιας πυροβολημένης καλλιτέχνιδας και κατεβάζαμε επιχειρηματικές ιδέες ή αλλοιώς οργίαζε η φαντασία μας! Σε πηροφορώ πως αρκετές στα επόμενα χρόνια υλοποιήθηκαν ...από άλλους. Καταλήξαμε πως μας ενέπνεε ο πίνακας!
Τι site μπορώ να το φτιάξω εγώ, θέλει λίγο έρευνα για τη διαχείρηση των ληγμένων και μια προετοιμασία του κόσμου. Το e-shop καλύτερο είναι δλδ!! ...λέμε τώρα :)

Ώρα να βυθιστούμε στη μαγεία του Excel και των αριθμών, γιατί τρέχουμε με κάτι κλεισίματα...

mrs Smith είπε...

Έχω για πολλά να σε ενημερώσω!
Τώρα γιατί κεντρίζεις την περιέργειά μου?.....
Μη με κάνεις να περιμένω πολύ..:)))))

Για τις Θερμοπύλες έτσι είναι και δεν το λέει μόνο αυτός ο συγγραφέας!

Χρόνια σου Πολλά για εχθές :))))
Εμφανές ότι δεν τα πάω καλά με τις γιορτές...
Περαστικά και στο μικρό σου :))))
Να είστε όλοι καλά !

Περιμένωωωωωωωωωωωωωωωω :)

Kaveiros είπε...

Ενδιαφέρον ακούγεται.

Artanis είπε...

Καλημέρα Μαρκόνι...(Εδώ έχουμε νύχτα...)

Skouliki είπε...

μολις μετακομοισω στην αγγλια θα περασω απο κει να του συγχαρω !?

"ζαχαρούλα.." είπε...

εσύ γιόρταζες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

χρόνια πολλά...... χρόνια ήρεμα... χρόνια μαγικά.... χρόνια ζαχαρένια.. χρόνια πάρα πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

φιλιά!!!!!!!!!!!!!

Ra Ma είπε...

mrs Smith χα,χα,χα όχι δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο!! Απλά έχω μαζέψει κάποιες ερωτήσεις που περιμένουν απάντηση, όπως για το προηγούμενο βιβλίο!
Ευχαριστώ για τις ευχές!

Καλημέρα ...ψάχνω για λίγο χρόνο!!!

Ra Ma είπε...

kaveire μια χαρά ιδέα είναι μου φαίνεται για μερικούς που βαριούνται το ψάξιμο!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Artanis θα συντονιστούμε, που θα πάει!

Καλημέρα δλδ ...καληνύχτα!!!

Ra Ma είπε...

skouliki μην ξεχάσω να σου δώσω και μια παραγγελία!!!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

ζαχαρούλα ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου!!!

Καλημέρες και ...σιδερένια!!!

βασίλης είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η είδηση... Πρέπει να προσέχουμε. Καλημέρα

Pastaflora είπε...

κάτι παρεμφερές συμβαίνει κι εδώ με τις λαϊκές: άλλες τιμές βρίσκεις στις 9 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι παίρνουν την κατηφόρα.

Justine's Blog είπε...

Γιορτάζεις μικρέ μου; Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα με πολλές χαρές στη ζωή σου.
Να σε χαιρόμαστε όλες και όλοι!
Ευτυχώς που πρωί πρωί ΄κόβω βόλτες στη μπλογκογειτονιά και μαθαίνω τα νέα απο τη ζαχαροπλαστική της Κούκ. Μμμμ τί ωραία τούρτα που σου έφτιαξε, τυχερούλη μου!

kat. είπε...

φοβάμαι καλέ..

Valisia είπε...

Ενδιαφέρον ανα και παράτολμο καθώς μόλις λήξει αυτή η οικονομική κρίση,οι άνθρωποι θα ξαναγυρίσουν στην υπερκαταναλωτική τους μανία..

Υ.Γ:Και γαμώ τις μουσικές σήμερα!

tzonakos είπε...

Ντούζ πουάν στο σχόλιο της kat. :))))
Με δυό λέξεις τα λεει όλα χαχαχα ...

betty είπε...

Kαλά, Μαρκονάκη, η ανάρτηση σε συνδυασμό με το σχόλιο της cook μ'εκανε να γελάσω τρελλά. Διότι η cook ως φοιτήτρια έκανε διδακτορική διατριβή στα ληγμένα και ξεχώρισε στο masters κατανάλωσής τους με άριστα. Όποτε πήγαινα, στο τσακ τη γλίτωνα από τη σαλμονέλα και παρεμφερείς δηλητηριάσεις. Δε μιλάμε για τον κίνδυνο σκορβούτου και τον εθισμό στις σοκολάτες...Χαχαχα " :) :)

rain είπε...

Κάπου το είχε πάρει το αυτί μου!
Γιατιιιι? Εχεις μήπως κάτι να προτείνεις?? Για το ελλάντα μας? Μέσα είμαι!!! χιχιχιχι
Φιλιά πολλά μαρκονάκι

(Το μόνο όμως δεν πουλάω ληγμένα γαλακτοκομικά! Αααα όλα κι όλα)

Ra Ma είπε...

βασίλη ότι πρέπει να προσέχουμε είναι γεγονός! Πάντως και από τα εντός ημερομηνίας ..κινδυνεύουμε!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Ιουστίνη μου, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!!
Η cook η κουμπαρούλα μου με φροντίζει, δεν έχω κανένα παράπονο! Προσπαθώ τώρα κάτι να γράψω εμπνευσμένος από ένα θρίλερ όνειρο της Κωστ. ...θα σε ενημερώσω!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Μη φοβάσαι καθόλου kat! Λίγο προσοχή θέλει!
Λες μετά από μερικά χρόνια να έχουμε νέο επάγγελμα, δοκιμαστής ληγμένων τροφών που θα προσλαμβάνονται από εμάς? :)

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Valisia αυτό είναι κάτι που έχει ξεκινήσει από παλιά, φτωχοί πάντα υπήρχαν, τώρα κάποιος πάτησε το forward! Λες να ξεφουσκώσει?

Ευκαιρία να δημοσιεύσω ένα e-mail που μου έστειλε φίλη ...ακροάτρια:

"Aπο ετών (10ετία 70) στην Αμερική, είχαν αυτό το χούϊ τα ίδια τα σούπερ μάρκετς με τα τρόφιμα. Οταν μας το είπαν οι αδελφές της μητέρας μου, εδώ ένα Prisunic είχαμε όλο κι όλο.....μας ηρθε κάπως...
Το έζησα έντονο στην Σουηδία, όταν τρώγαμε ψωμί χθεσινό και όχι μόνο ψωμί, απο το σούπερ μάρκετ, στην μισή τιμή και μου είχε κάνει τόση εντύπωση, μαθημένη απο εδώ.
Και μιλώ για την φίλη μου που είναι ελληνίδα και κορίτσι απο ευπορότατο σπίτι, και έχει παντρευτεί εκεί με Σουηδό και προσαρμόστηκε στις συνήθειες. Εγώ φρίκιασα, περιτό να σου πω. Δεν ήταν ξερό το ψωμί.... ίσα ίσα μια χαρά ήταν, γιατί σπίτι μας δεν το τρώμε? αλλά με την όλη ιδέα και έννοια (η καλομαθημένη)"

Ευχαριστούμε και πολλές καλημέρες σας!!!

Ra Ma είπε...

TZON σε βλέπω σχολιαστή στη Eurovision με το Σάκη του χρόνου! :) χο,χο,χο

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

betty, η cook θα ήταν η καλύτερη διαφήμιση για μια τέτοια εταιρεία!!!
Η δική μου ως φοιτήτρια, άφηνε τρόφημα στο ψυγείο από ...αδιαφορία! Κάθε φορά κάναμε πειράματα με τη μούχλα!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

rain να δεις που κάποιος θα το κάνει και όσο το σκέφτομαι τόσο μου αρέσει. Βρε λες πλάκα-πλάκα!

Καλημέρα ...όμορφη!!! :))

KitsosMitsos είπε...

Μια απλή ιδέα-λύση στην ακρίβεια. Δεν είναι καθόλου κακό!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

AYTO ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ.ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ;
Α!!ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Fatale είπε...

Πάλι τελευταία είμαι
Μαρκόνι μου ??
αλλά΄θα ευχηθώ
Χρόνια Πολλά , αγαπημένα και δημιουργικά !!!

άσε, σε λίγο καιρό μόνο ληγμένα θα υπάρχουν ...


φιλιά

Ra Ma είπε...

KitsMits τι λες να το συζητήσουμε τη Δευτέρα? ;)

Καλό ξημέρωμα!!!

Ra Ma είπε...

SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ JK ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Και έχεις δίκαιο πως στη πραγματικότητα δεν πρόκειται περί κοινωνικού έργου αλλά περί επιχειρήσεως.

Καλό ξημέρωμα!!!

Ra Ma είπε...

Fatale μου, μην αγχώνεσαι! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου!
Σε λίγο καιρό, μόνο ληγμένα θα παίρνουμε ε? :)

Καλό ξημέρωμα!!

NdN είπε...

Marconi την ειχα δει την ανάρτηση, αλλά δεν είχα ιδέα για την εταιρία αυτή. Για να είμαι ειλικρινής ήταν η πρώτη φορά που την άκουγα. Αυτό που σίγουρα μπορώ να επιβεβαιωσω είναι το ειδικό ράφι σε κάθε σουπερ μαρκετ που βγαζουν τα προιοντα που ληγουν την ίδια ημέρα αρκετά φτηνότερα. Ειδικά αν είναι καθημερινή και πας για ψώνια μετά τη δουλειά (δηλαδη 7 το απόγευμα) βρίσκεις ανεπαναληπτες προσφορές.

Καλό βράδυ!

Ra Ma είπε...

NdN τα ίδια μου λένε και οι φίλοι μου για τις προσφορές. Εδώ ακόμα δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο! Όταν σφίξουν τα πράγματα ίσως αλλάξει και η νοοτροποία των αλυσίδων που σε τελευταία ανάλυση, κερδισμένες είναι από μια τέτοια κίνηση!

Καλημέρα!!!