5/6/08

Survival


Survival ονομάζεται η μόνη διεθνής οργάνωση, η οποία υποστηρίζει τα δικαιώματα των αυτοχθόνων πληθυσμών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1969 μετά από ένα άρθρο του Norman Lewis στην Sunday Times του Ηνωμένου Βασιλείου που πρόβαλλε τις σφαγές, τη γενοκτονία και τη κλοπή της γης που διαδραματιζόταν στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας. Όπως πολλές σύγχρονες φρικαλεότητες έτσι και η ρατσιστική καταπίεση των Ινδιάνων της Βραζιλίας έγινε στο όνομα της "οικονομικής ανάπτυξης".

Σήμερα, η Survival έχει υποστηρικτές σε 82 χώρες. Η δράση τους οδηγείται από τρεις συμπληρωματικές κατευθύνσεις: την εκπαίδευση, την υποστήριξη και τις ενημέρωσης του κόσμου. Συνεργάζονται στενά με τις τοπικές οργανώσεις των αυτοχθόνων πληθυσμών και εστιάζουν σε αυτούς τους πληθυσμούς που έχουν να χάσουν αρκετά, ερχόμενοι σε επαφή με τον έξω κόσμο.

Πιστεύουν ότι η κοινή γνώμη είναι η πιο αποτελεσματική δύναμη για να πετύχουν τους στόχους τους. Τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τους λαούς της "δύσης" και της "ανατολής" να γκρεμίσουν το μύθο, ότι οι αυτόχθονες πληθυσμοί είναι κειμήλια, που προορίζονται να αφανιστούν εξαιτίας της "προόδου". Αντίθετα, προάγουν το σεβασμό για αυτούς τους πολιτισμούς και ερμηνεύουν τη σπουδαιότητα του τρόπου ζωής τους. Το εκπαιδευτικό τους έργο περιλαμβάνει δωρεάν υλικό για εκπαιδευτικούς και μαθητές, διαλέξεις και σεμινάρια σχετικά με τους αυτόχθονες πληθυσμούς σε σχολεία και ενημέρωση του κοινού μέσα από δημόσιες συζητήσεις, βιβλία, συνέδρια, έκθεση φωτογραφίας κλπ.

Προσφέρουν βήμα στους εκπροσώπους των διαφόρων φυλών ώστε να μιλήσουν απευθείας με τις επιχειρήσεις οι οποίες εισβάλουν στη γη τους. Επίσης ενημερώνουν τους αυτόχθονες πληθυσμούς, χρησιμοποιώντας τόσο το ραδιόφωνο όσο και το γραπτό λόγο, ενημερώνοντάς τους για τις άλλες φυλές και για τις πιθανές απειλές από τις πολυεθνικές εταιρείες. Με τον τρόπο αυτό, τους δίνουν πρόσβαση σε πληροφορίες που χρειάζονται για να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί.

Η Survival, επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης για ανθρωπιστική βοήθεια και για εκπαιδευτικά και ιατρικά προγράμματα. Ένα καλό παράδειγμα είναι η φαρμακευτική Yanomami, η οποία βοήθησε στην σχεδόν πλήρη εξάλειψη της ελονοσίας σε ορισμένες ινδικές περιοχές.

Η Survival, τρέχει σε όλο τον κόσμο καμπάνιες, για την υποστήριξη των φυλετικών κοινοτήτων. Ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν σαν μέσο πίεσης την αποστολή μαζικών επιστολών και έχουν συντονισμένη δράση από τη Σιβηρία έως τη Μαλαισία και από τον Καναδά έως την Κένυα. Υπάρχουν πάρα πολλές επιτυχίες από τη δράση της οργάνωσης. Το 2000, για παράδειγμα, η Ινδική κυβέρνηση εγκατέλειψε το σχέδιο να μεταφέρει την απομονωμένη φυλή Jarawa, μετά την παραλαβή 150-200 επιστολών ημερησίως από τους υποστηρικτές της Survival σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμα, λίγο πιο πριν από αυτό το γεγονός, ο κυβερνήτης της δυτικής Σιβηρίας επέβαλε πενταετή απαγόρευση στην εξόρυξη πετρελαίου στο έδαφος της Yugan Khanty μετά από πιέσεις της οργάνωσης.

Οι καμπάνιες δεν στοχεύουν μόνο σε κυβερνήσεις, αλλά και σε εταιρείες, τράπεζες, αντάρτες, ή οποιονδήποτε άλλο παραβιάζει τα δικαιώματα των αυτοχθόνων πληθυσμών. Η Survival, ήταν η πρώτη οργάνωση που είχε εφιστήσει την προσοχή στα καταστρεπτικά αποτελέσματα της Παγκόσμιας Τράπεζας που σήμερα αναγνωρίζεται ως μια από τις κύριες αιτίες κακού σε πολλές φτωχές χώρες. Εκτός από τις επιστολές διαμαρτυρίας χρησιμοποιούν και άλλες τακτικές, όπως διαμαρτυρίες έξω από πρεσβείες, για άμεση άσκηση πιέσεων.

Η Survival, είναι η μεγαλύτερη οργάνωση και μια από τις παλαιότερες, που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων πληθυσμών. Είναι επίσης η μόνη που κάνει χρήση της κοινής γνώμης και της δημόσιας δράσης για να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα την ευημερία των αυτοχθόνων πληθυσμών. Είναι η μόνη μεγάλη οργάνωση στον τομέα που αρνείται τη χρηματοδότηση από εθνικές κυβερνήσεις και εξαρτάται μόνο από την υποστήριξη του κόσμου που τους διασφαλίζει ελευθερία στη δράση. Το υλικό της δημοσιεύεται σε διάφορες γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Αναγνωρίζεται σαν μορφή φιλανθρωπίας στη Βρετανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία.

Η Survival είναι η μόνη διεθνής οργάνωση που έχει τιμηθεί με διάκριση "Right Livelihood Award", γνωστό και ως «εναλλακτικό βραβείο Νόμπελ», καθώς με το Ισπανικό "Premio Léon Felipe" και το ιταλικό "Medaglia della Presidenza della Camera dei Deputati" . Το πιο σημαντικό είναι ότι το έργο τους έχει επικροτηθεί από αμέτρητους αυτόχθονες πληθυσμούς και τις οργανώσεις τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια από τις τελευταίες εκστρατείες είναι για μια απομονωμένη (uncontacted) φυλή που φωτογραφήθηκε κοντά στα σύνορα Βραζιλίας και Περού.



Μέλη μιας από τις τελευταίες απομονωμένες φυλές στον κόσμο εντοπίστηκαν στα τέλη Μαΐου και φωτογραφήθηκαν από αέρος κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού. Οι φωτογραφίες ελήφθησαν κατά τη διάρκεια αρκετών πτήσεων πάνω από ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του τροπικού δάσους του Αμαζονίου στη Βραζιλία.

«Κάναμε την πτήση για να δείτε τα σπίτια τους, να δείτε ότι είναι εκεί, να δείτε ότι υπάρχουν», δήλωσε ο José Carlos dos Reis Meirelles Júnior, εμπειρογνώμων για τις απομονωμένες φυλές που εργάζεται στο τμήμα Ινδιάνικων υποθέσεων της Βραζιλιάνικης κυβέρνηση. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για την ύπαρξή τους".

Ο Meirelles αναφέρει, ότι τα μέλη της ομάδας αυξάνονται. Κάποιες ομάδες στη περιοχή των οποίων τα σπίτια έχουν φωτογραφηθεί από τον αέρα, διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο από την παράνομη υλοτομία στο Περού. Η υλοτομία, οδηγεί τις φυλές πάνω από τα σύνορα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύγκρουση με τους εκτιμώμενους πεντακοσίους απομονωμένους Ινδιάνους που κατοικούν ήδη στη βραζιλιάνικη πλευρά.

«Αυτό που συμβαίνει σε αυτή την περιοχή (του Περού) είναι ένα μνημειώδες έγκλημα κατά του φυσικού κόσμου, των φυλών, της πανίδας και είναι ακόμη μια μαρτυρία για την πλήρη έλλειψη ορθολογισμού με την οποία εμείς, οι "πολιτισμένοι", αντιμετωπίζουμε τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Meirelles .

Υπάρχουν πάνω από εκατό απομονωμένες (uncontacted) φυλές παγκοσμίως, με τους περισσότερους από τους μισούς να ζουν στη Βραζιλία ή από το Περού. Όλοι αυτοί διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. Καθώς απομακρύνονται από τη γη τους, άλλοι σκοτώνονται και άλλοι αποδεκατίζονται από νέες ασθένειες. Η οργάνωση έχει δρομολογήσει μια επείγουσα καμπάνια για να προστατευθεί η γη τους, και μια μοναδική κινηματογραφική αφήγηση από την ηθοποιό Julie Christie.

Ο Stephen Corry διευθυντής της Survival, δήλωσε ότι «Οι φωτογραφίες αυτές είναι ακόμη μία απόδειξη ότι οι απομονωμένες φυλές πραγματικά υπάρχουν. Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει από αυτό, και να διασφαλίσει την προστασία των εδαφών τους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Διαφορετικά, σύντομα θα εξαφανιστούν».


Αφιερωμένο εξαιρετικά στην Natalia, που με προέτρεψε να κάνω μια ανάρτηση για την παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος. Ένα μικρό αφιέρωμα σε μια οργάνωση που υποστηρίζει τα δικαιώματα των αυτοχθόνων πληθυσμών σε ολόκληρο τον κόσμο, που αν μη τι άλλο είναι οι μόνοι που ζουν αγκαλιά με τη φύση από οποιονδήποτε άλλον.

Συνοδεία Μουσικής: Επιλoγή από το POSTCAST η αντίστοιχη ανάρτηση, με ηχογραφημένους ήχους από φυλή Πυγμαίων της Κεντρικής Αφρικής. Men's Elephant-Hunting Song, ένα τραγούδι για το κυνήγι και πιθανόν μια τελετή για τον θάνατο του ελέφαντα.

75 σχόλια:

So_Far είπε...

H Survival σημειώνει εξαιρετική δράση και το ποστ για άλλη μια φορά μας βάζει σε διεθνή 'χωρικά ύδατα'
για να διαβάζουμε και να μαθαίνουμε ότι αυτό το περίφημο Get a Life ,
δεν είναι μόνο λόγια αλλά και πράξη.
Χαίρομαι πάρα πολύ ακόμα γιατί αυτό το μπλογκ δεν κάνει ομφαλοσκόπηση και δεν αναλώνεται σε εσωστρέφειες αλλά δίνει αυτή την άλλη νότα..

Εξαιρετική μουσική επένδυση !

Την καλησπέρα μου, διαβάζετε υποθέτω... και θα τα πούμε, έχω κάτι για σας !
που συμπληρώνει τη συζήτησή μας ....

Ra Ma είπε...

@So_Far, μόλις ολοκλήρωσα την ανάρτηση, μα πότε προλάβατε! Ευχαριστώ για τα υπέροχα λόγια σας. Ελπίζω να σας άρεσε, τώρα κατά πόσο αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα μετά την απογοήτευση από τον χείμαρρο των τελευταίων πληροφοριών που πήρα, δεν μπορώ να γνωρίζω.

Δηλώνω πλέον απλά ως σκεπτικιστής!

Η μουσική επένδυση είναι από για το προηγούμενο post (μέσα στη τρελλή χαρά!), έλεγα το βράδυ να rip-αρω ήχους από μια φυλή του Αμαζονίου σε μια τελετή βροχής. Λίγο βαρύ θα είναι αλλά νομίζω ότι ταιριάζει!

Καλό απόγευμα και είμαι standby!!!

Kaveiros είπε...

Δεν τους αφηναν τους ανθρωπους ησυχους?Τωρα κι αυτοι θα πανε υπερ της προοδου*και πολυ φοβαμαι σε λιγο κι εμεις...

mmexer είπε...

ειλικρινά μπράβο που αναφέρεις αυτή την οργάνωση γιατί δεν την ξέρουν και πολλοί.
Και εγώ πάω να διαβάσω όσα έχασα γιατί όσα ποστάρονται σε αυτό το μπλογκ είναι καταιγισμός πληροφοριών :)

Καλώς σε βρήκα και πάλι :)

Natalia είπε...

διαβάζοντας αυτό το φοβερό κειμενο σου marc δεν ξερω γιατι, αρχισα να σκεφτομαι ότι δεν μπορώ να αποφασισω τι ειναι τελικα σωστο και τι θα πρεπει να κανουμε για να προστατευσουμε τη φυση και το περιβαλλον της (κοινωνικο, πολιτιστικο, ή τι αλλο)

ωραιο post και με ξεχωριστη ηχητικη υποκρουση

ευχαριστω για την αφιερωση...
ξερω οτι εκανες την αναρτηση με μεράκι

δεσποιναριον είπε...

Πραγματικα γραμμενο με μερακι, παντα αξιζει τον κοπο η αναμονη. Αντε να δουμε μπας και σωθει τιποτα πανω σ' αυτο τον πλανητη. Ομολογουμενως δεν το ηξερα. Εντυπωσιακη πρωτοβουλια.

So_Far είπε...

Σχολίασα πρώτη τυχαία, μπήκα να δώσω ένα σοβαρό σχόλιο στο προηγούμενο για τις γνώσεις μου πάνω στη μελισσοκομία που έχουν θαμπώσει τις μέλισσες και βρήκα καινούρια ανάρτηση.

Πίσω από κάθε οργανισμό κρύβεται ή θα κρυφτεί και μια ή πολλές σκοπιμότητες. Η μαγική λέξη γι' αυτό είναι μία: funds
Και ο σκεπτικισμός απόλυτα δικαιολογημένος
Αλλά και πάλι επειδή το "παραμύθιον" δηλαδή η παρηγοριά είναι αναπόσπαστη ανάγκη , γιατί δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα κόσμο απόλυτου κυνισμού,
η αποδοχή και ίσως η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός έρχονται από μόνα τους.
Είναι αυτό που καμια λέμε, ότι όλοι έχουμε ανάγκη να επιβιβαστούμε στο τρένο του ρομαντισμού έστω και για ένα δευτερόλεπτο.

Ήχοι της τελετής βροχής ...
Ράδιο Μαρκόνι έχετε ταξιδέψει πολύ περισσότερο από κάτι άλλους ( ξέρετε ποιους εννοώ ) ,
σας βγάζω το καπέλο

Ra Ma είπε...

@kaveiros, για φαντάσου τι θα σκέπτονται όταν θα βλέπουν το ελικόπτερο! Το τραίνάκι του τρόμου ήδη το έχουμε καβαλήσει!
Καλημέρα!

Ra Ma είπε...

@mmexer, καλώς τον! και είχαμε μείνει πίσω στην ενημέρωση!
Καλημέρα!!!!

Ra Ma είπε...

@Natalia, και εγώ είμαι προβληματισμένος. Είναι σαν να προσπαθείς να έρθεις σε επαφή με άνθρώπους από άλλο πλανήτη. Είναι σαν αστείο! Δύσκολο να πιστέψεις ότι υπάρχουν φυλές που δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον "πολιτισμό" μας!
Η αφιέρωση δικαιωματικά σε σένα, εσύ ξέρεις...
Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

@δεσποιναριον, ως σκεπτικιστής δηλώνω ότι δεν βλέπω να σώζεται με τίποτα ο πλανήτης!

Μόνο αν βρεθεί μια επέμβαση που να αφαιρεί την "Απληστία" από το DNA μας, μπορεί να σωθούμε.

Είναι αυτό που λέει η So_Far, έχουμε την ανάγκη για ένα δευτερόλεπτο να επιβιβαστούμε στο τρένο του ρομαντισμού.
Καλημέρα Γουάσινκτον!

Ra Ma είπε...

@So_Far, τα είπατε πολύ ωραία! Funds και ρομαντισμός! Η κόλαση και ο παράδεισος ή ο παράδεισος και η κόλαση για άλλους. Ανάλογα που βρίσκεται κανείς!

Μήπως είναι ώριμη εποχή για τη δημιουργία μιας Metafundromantic περίοδο?

Μου αρέσει να ανεβαίνω στο τρένο του ρομαντισμού έστω και αν κατέβω στην επόμενη στάση.
Έκανα τελικά λάθος, η μουσική είναι από Πυγμαίους της Κεντρικής Αφρικής, διάβαζα στο μπούκλετ ότι είναι τραγούδι για το κυνήγι των ελεφάντων και ίσως τελετή για το θανατό τους.
Καλημέρα σας!

koulpa είπε...

Δυστυχώς όλοι ζούμε σε μιά φαινομενική μονημότητα και νμημότητα.. ως που να βρεθεί αντιμέντοπη με κάποια συμφέροντα..
έλαβα τις φωτογραφίες.. ευχαριστώ:):)
την καλημέρα μου:):)

Marina είπε...

Σε έχω καλέσει σε μπλογκοπαίχνιον αν θέλεις να συμμετέχεις

. είπε...

Είμαι πολύ υποψιασμένη με αυτές τις "ανθρωπιστικές οργανώσεις".Και βλέποντας την αναφορά σε φαρμακευτική εταιρία...τρομάζω ακόμη περισσότερο.('Ορα "επίμονος κηπουρός" κλπ κλπ)!
Τι να πω...και ο ρομαντισμός μας ακόμη έχει γίνει συναίσθημα προς εκμετάλευση!
Κατά τα άλλα η ανάρτησή σου έχει πολύ ενδιαφέρον και το άσμα..."μαγικό"!

Υ.Γ. Για πέρνα από το blog μου να διευκρινίσεις την ψήφο σου...γιατί νομίζω τα μπέρδεψες ή εγώ μπερδεύτηκα!

Ra Ma είπε...

@koulpa, κάπως έτσι είναι. Το μεγάλο πρόβλημα τώρα είναι ποιό από τα μαγάλα συμφέροντα θα υπερισχύσει.
Κούκλο σε έβγαλα!!!! :)))
Καλό ΣΚ!

Ra Ma είπε...

@Marina, είμαι στην ευχάριστη θέση και είμαι πολύ συγκινημένος που για πρώτη φορά (αυτό και αν είναι απίστευτο), μπορώ να πω ότι έχω συμμετάσχει με το "Αστο..." :)
Το λέω αυτό γιατί δεν είμαι και από τους πιο συνεπείς, οι προσκλήσεις είναι ...βουνό στην είσοδο!!!
Ευχαριστώ, καλό ΣΚ!

Ra Ma είπε...

@Ανασαιμιά, έδωσα διευκρινήσεις αμέσως μόλις το έγραψες στο blog σου. Έτυχε να ήμουν στα μέρη σου εκέινη τη στιγμή!

Είπα ότι δηλώνω σκεπτικιστής. Δημοσιογραφικά αναφέρω ειδήσεις που δεν μπορώ να τις εκτιμήσω. Για αυτό και εγώ όταν είδα φαρμακευτική εταιρία και μάλιστα στο αγγλικό κείμενο έλεγε Yanomami medical fund, (δεν ήξερα πως να το μεταφράσω, το fund με μπλόκαρε), σκέφτηκα ότι πως ξέρουμε ότι δεν δοκίμασαν ένα καινούργιο εμβόλιο, ότι δεν χρησιμοποίησαν τους ανθρώπους σαν δείγμα για το προϊόν τους.

Νομίζω ότι τώρα είμαστε μια χαρά ε?
Καλό ΣΚ!

faraona είπε...

Xμ!
Ειμαι 100% υπερ στο να αφησουμε ησυχους ολους τους ανθρωπους.
Ειτε ανηκουν σε φυλες σαν αυτη ειτε οχι.

Θυμιο μου εξαιρετικη η αναρτηση σου οπως παντα αλλα ξερεις...ειμαι
λιγακι πρωτογονη ...και με τον πολιτισμο που φροντιζει τα παντα εξαγριωμενη.

τα φιλια μου

La Gigi είπε...

λοιπόν, επειδή είναι γνωστό το πάθος μου να υπερασπίζομαι και να προστατεύω όπως μπορώ τους μη έχοντες τα μέσα θα την ψάξω τη φάση με τη Survival και αν με δεις σε τίποτα ακτιβιστικά στις εφημερίδες να ξέρεις εσύ θα φταις! άσε που παίζει ταξιδάκι στο Περού το Σεπτέμβρη... οπότε ευκαιρία!

Roadartist είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Roadartist είπε...

Ειχε δειξει και στη τηλεοραση τις εικονες με τους ανθρωπους αυτους..
Προσπαθουσαν με βελη να 'πολεμησουν' το ελικοπτερο που πετουσε απο πανω τους..
Ποσα περαιτερω ομως μπορουν να μας πουν κατι τετοιες ειδησεις....
Φανταζεσαι καποιοι σε ενα αλλο παραλληλο συμπαν να βλεπουνε εμας ..και να μας 'θεωρουνε' αιωνες πισω πολιτισμικα..

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει περίπτωση αυτές οι οργανώσεις (σαν την Greenpeace και άλλες παρόμοιες)να συνδυάζουν το τερπνόν μετά του... ωφελίμου δηλαδή ακτιβισμός και... κονόμα από τις συνδρομές, τις χορηγίες και τις δωρεές των ενδιαφερομένων. Ένας έλεγχος στα περιουσιακά και στις υπεράκτιες εταιρείες των ιδρυτών θα μας έπειθε.

Ra Ma είπε...

@faraona, διάβαζα στον Επενδυτή ένα άρθρο με τίτλο "Χαρούμενοι τροπικοί" και έλεγε:

Χονδροειδώς το ερώτημα τίθεται ως εξής: Ποιά είναι η "φυσική" κατάσταση του ανθρώπου και ποιά η "απόκλιση"; Ποιός είναι ο "πολιτισμένος" άνθρωπος και ποιός ο "απολίτιστος"; Και συνεχίζει το άρθρο, ότι το δίλημμα απασχόλησε κοινωνιολόγους, ανθρωπολόγους, ψυχολόγους, πολιτικούς επιστήμονες και οικονομολόγους, από τον Αριστοτέλη μέχρι τον Χομπς, από τον Ρουσό μέχρι τον Κλοντ Λεβί-Στρος, από τον Πλάτωνα μέχρι τον Φροϊντ.

Καταλήγει το άρθρο, πως η συνάτηση των δυο κόσμων θα αποδειχθεί μαθηματικά αυτοκαταστροφική. Ο μέσος "πολιτισμένος" άνθρωπος δύσκολα θα επιβίωνε πάνω από μερικές μέρες στο τροπικό δάσος, έστω και ως τουρίστας. Ο δε "απολίτιστος" θα έπεφτε τάβλα από απλούστατες ιώσεις, έπειτα από λίγες χειραψίες με τους χαμογελαστούς λευκούς.

Ένα όμορφο άρθρο από την ΚΙΜΠΙ, που τα μεταφέρει στο blog της (kibi-blog.blogspot.com). Φαντάζομαι ότι θα μεταφέρει και αυτό που σας αναφέρω που είναι του Σαββάτου.

Καλά κάνεις και είσαι "πρωτόγονη"!
Φιλιά και καλό ξημέρωμα.

Ra Ma είπε...

@melissoula, μα και εσύ μέσα στη χλιδή είσαι! Με το πάθος που σε διακρίνει δεν θα παραξενευόμουν να σε έβλεπα ακτιβίστρια!
Θέλουμε δράση το Σεπτέμβρη!!!
Φιλιά και καλό ξημέρωμα.

Ra Ma είπε...

@Road, μας έδειξαν πλάνα από το ελικόπτερο, και όπως λέει η ΚΙΜΠΙ:

"...δεν είδαμε τα βλέμματα, δεν είδαμε αν στα πρόσωπά τους ήταν ζωγραφισμένος φόβος, απορία, θαυμασμός ή απέχθεια."

Πέρα από το ότι δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι με την τεχνολογία που διαθέτουμε μας ξέφυγαν τέτοιες περιοχές και άνθρωποι, δεν γνωρίζουμε αν οι ιθαγενείς έχουν δει τα επιτεύματα της σημερινής εποχής, τα έκριναν, τα απέρριψαν και αποφάσισαν να υπάρχει πάντα ένα σύνορο δάσους ανάμεσά μας.

Το πρόβλημα είναι ότι δυτικές πολυεθνικές, επελαύνουν στα τελευταία παρθένα τμήματα της ζούγκλας. Πιστεύω πως η φωνή κάποιων ανθρώπων εμποδίζει τα σχέδια κάποιων, που μια χούφτα ξαχασμένοι ιθαγενείς δεν αξίσουν τίποτα μπροστά στα κέρδη από την οικονομική εκμετάλευση.

Φιλιά και καλό ξημέρωμα!

Ra Ma είπε...

@Πειραματικέ, εχω καταλήξει και εγώ σε τέτοια συμπεράσματα.

Εδώ, εγώ ένας άσχετος με τα πράγματα έμαθα για το Masdar City, ότι δεν φτάνει η ενέργεια που παράγεται από ήλιο, ανέμους κλπ για να λειτουργήσει η πόλη! Κάτι παίζεται εκεί! Φαντάσου δηλαδή οι οργανώσεις που στηρίζουν το έργο, δεν ξέρουν τίποτα??? και υποτίθεται ότι έχουν επιστήμονες που μπορούν να κάνουν μερικούς υπολογισμούς!!!

Έτσι καταλήγω και εγώ στο "τερπνόν μετά του ωφελίμου" που λες. Δεν λέω ότι βάζουν χρήματα στη τσέπη για προσωπικό τους όφελος. Πιστεύω (ή θέλω να πιστεύω) ότι κάνουν έργο, υποστηρίζουν τέτοιες ενέργειες, κάνουν κάπου τα στραβά μάτια γιατί ξέρουν ότι στο τέλος κάτι θετικό θα βγει για την ανθρωπότητα. Είναι αυτό που λέμε αλλοιώς, "το ένα χέρι νύβει το άλλο και τα δυό το πρόσωπο"!

Καλό ξημέρωμα!!!

KitsosMitsos είπε...

Είναι εντυπωσιακό πώς αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας που νομίζουμε ότι τον ξέρουμε, κρύβει ακόμη καλά αρκετά από τα μυστικά του...
Την καλησπέρα μου.

Ra Ma είπε...

@KitsMits, επίσης είναι εντυπωσιακό ότι κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι δεν πληρώνουν φόρους, δεν δίνουν λόγο σε καμμιά κυβέρνηση, αγνοούν οποιαδήποτε ρύθμιση ή ιδιοκτησία. Φοβερό δεν είναι?
Έτσι όπως πάμε, δεν βλέπω ο κόσμος μας να κρύβει για πολύ ακόμα μυστικά...
Καλό ξημέρωμα !!!!

Skouliki είπε...

μπραβο τους τοτε ..και εγω μαζι τους ..θα τους ψαξω στο νετ να δω

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Θα μείνω στην 3η φωτο και τη φυσιολογική αντίδραση των μελών αυτής της φυλής, που είδαμε και από τους δέκτες μας
ΘΕΣΗ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ....

Μια χαρά είναι οι άνθρωποι. Η survival τους χρειάζεται σαν "έκθεμα" για να εισπράττει πουλώντας εικόνες και καάκτηση και όλοι εμείς οι πολιτισμένοι για να τους επιβάλλουμε το δικό μα τρόπο ζωής.

Ε, λοιπόν...ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ....ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ...

Είδαμε και τη δική μας προκοπή...σκοτώνουμε τον πλανήτη, τον πληγώνουμε καθημερινά, σε αντίθεση με αυτούς που πιθανόν λατρεύουν σα θεό ακόμη και αυτό το φύλλο του δένδρου....

Καλή σου Κυριακή!
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα Πειρατή! Ειλικρινά κι εγώ αναρωτιέμαι μήπως το καλύτερο που θα είχαμε να κάνουμε για το περιβάλλον είναι να το αφήσουμε ήσυχο! Κι αυτό και τους αυτόχθονες. Δεν ήξερα ούτε εγώ για την οργάνωση αυτή, μπορεί τελικά να κάνει και σωστό έργο, δεν έχω άποψη. Όπως και να'χει, η ανάρτηση είναι εξαιρετική, σ'ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

Dr_MAD είπε...

Είδα τις προάλλες ένα ντοκυμαντέρ για τους ελέφαντες και τη θανάτωσή τους και ψιλοφρίκαρα :-@

Ξέρουμε αν υπάρχει παράρτημα στην Ελλάδα? (82 χώρες λες)

Unknown είπε...

Απ' τα καλύτερά σου ποστ! Πρωτότυπο και χρήσιμο για κάτι που δεν γνώριζα.
Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν "φυλές υπό εξαφάνιση" κάτι που σημαίνει κίνδυνος απώλειας μορφών πολιτισμού, γλωσσών και μνημών.

Η παγκοσμιοποίηση επαναπροσδιόρισε το
τοπικό και το πλανητικό. Το οικουμενικό έγινε μερικό και το αντίστροφο.

Πάντως καλό είναι να σεβαστούμε και πιο κοντά μας, το δικαίωμα ανθρώπων που δεν θέλουν να είναι "σαν κι εμάς"...

Ra Ma είπε...

@Γλαρένια, φαντάζομαι να διάβασες το προηγούμενα σχόλια γιατί πραγματικά είναι ενδιαφέροντα για προβληματισμούς.

Όντως η 3η φωτογραφία δείχνει αυτό που γράφεις. Πιστεύω ότι η Survival χρησιμοποιεί τις εικόνες για να αποκτήσει περισσότερα μέλη και πόρους. ΠιστεύωΓενικά ο σκοπός τους είναι θεμιτός. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα πρέπει να γίνει επαφή μαζί τους, που μάλλον δεν το επιθυμούν, αλλά ότι τα οικονομικά συμφέροντα εκμεταλλεύονται όλο και περισσότερο δάσος αφήνοντας λιγότερο έδαφος σε τέτοιες φυλές. Εκεί επεμβαίνει η οργάνωση, κατά των καταπατήσεων και στην υποστήριξη των μειονοτήτων.

Ο πολιτισμός μας καθημερινά αποδεικνύει ότι κάνει ότι μπορεί να φέρει το τέλος μια ώρα γρηγορότερα!

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

@skouliki, έχει το site αρκετές πληροφορίες. Χρόνο πρέπει να βρεις.
Καλό βράδυ!

Ra Ma είπε...

@Maria T, το πρόβλημα είναι ότι δεν συμφωνούμε μεταξύ μας για το τι είναι καλύτερο για το περιβάλλον, ειδικά όταν υπάρχουν (συνήθως) τα funds, μεγάλο πρόβλημα!!! Νομίζω ότι διαβάζοντας τέτοιες ενέργειες είναι αυτό που ειπώθηκε παραπάνω "ότι όλοι έχουμε ανάγκη να επιβιβαστούμε στο τρένο του ρομαντισμού έστω και για ένα δευτερόλεπτο"
Διαβάζω διάφορα και αν θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον γράφω κάτι σχετικά. Να μαθαίνουμε και κάτι καινούργιο ε?
Ευχαριστώ και καλό βράδυ!

Ra Ma είπε...

@MAD, τα στοιχεία τα πήρα από το site της οργάνωσης. Διάβασα μόλις τώρα ότι τα κεντρικά είναι στο Λονδίνο και έχουν γραφεία Βερολίνο, Μανδρίτη, Μιλάνο και Παρίσι.
Όταν λένε υποστηρικτές σε 82 χώρες φαντάζομαι υπολογίζουν όσους δηλώνουν εθελοντές ή κάποιο ενδιαφέρον δίνοντας κάποια στοιχεία μέσα στην ιστοσελίδα τους.
Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

@SAMAEL, το πρόβλημα είναι ότι τα στοιχεία που αναφέρονται σε κάθε post είναι δημοσιογραφικά ή από τα επίσημα sites. Καταλαβαίνεις ότι, το τι κρύβεται στο βάθος δεν στο λένε μόνο να το υποθέσεις μπορείς και θα πρέπει να να το αναφέρεις και "κομψά".

Φαντάσου μόνο ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι απολύτως ελεύθεροι. Δεν πληρώνουν φόρους, δεν υπόκεινται σε νόμους, δεν γνωρίζουν θρησκείες, δεν αναγνωρίζουν διεθνείς οργανισμούς, δεν γνωρίζουν το σύμφωνο του ΚΙΟΤΟ! Και αυτοί της παγκοσμιοποίησης δεν μπορούν να χωνέψουν πως στο καλό τους ξέφυγαν από τους δορυφόρους τους!!!
Στα γράφω αυτά γιατί ξέρω ότι σου αρέσει η κοινωνιολογική πλευρά του θέματος!!! και σου δίνω σκέψεις για ανάρτηση... τα χειρίζεσαι πολύ καλά
αυτά τα θέματα.
Τον δικό μας τον σεβασμό τον έχουν, για τα ...funds δεν ξέρω!
Καλό βράδυ!!!

NdN είπε...

Γεια σου Μαρκόνι,

Εξαιρετικές οι πληροφορίες που μα ςδίνεις για ακόμα μία φορά. Επίσης ξεχωριστή η μουσική υπόκρουση που το συνοδεύει.
Για την παρξη της οργάνωσης διάβσα πρωτη φορά σε μία από τις free-press εφημερίδες που κυκλοφορούν έξω από τους σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο.
Θα πρέπει να είναι τρομακτικό για αυτούς του ανθρώπους να έρχονται αντιμέτωποι με πράγματα που δεν έχουν ξαναδει. Δεν είναι εύκολο να διανοηθούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν αντικρύσει ποτέ αυτοκίνητο ή πολυκατοικία. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να κατστρέψουμε το δικό τους πολιτισμό για να «εξαπλώσουμε» τον δικό μας.

Θα πρέπει να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να ζήσουν όπως ζούσαν επί τόσες χιλιάδες χόνια. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να γίνεται γιατί μπροστά στο κέρδος δεν θα λογαριάσουν μία (ακόμα) φυλή Ινδιάνων.

Καλή εβδομάδα!

"ζαχαρούλα.." είπε...

..και εγώ στον κόσμο μου.. δεν ήξερα τίποτα!!!!

καλημερούδια!!

Ra Ma είπε...

@NdN, τελικά όλων μας οι απόψεις συμφωνούν. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν δεν γνωρίζουν τον πολιτισμό μας ή τον απέρριψαν και επέλεξαν να συνεχίσουν το δρόμο τους. Και τα μέσα έτσι όπως μας μεταδίδουν τις εισήσεις το καλύπτουν με ένα μυστήριο, μου θυμίζει εμφάνιση εξωγήινων από την πλευρά τους.
Πιστεύω ότι τα οικονομικά συμφέροντα είνα τόσο ισχυρά που δεν κολλάνε σε μια χούφτα ιθαγενείς!
Τελικά η μουσική είχε επιτυχία ε? Προσπάθησα να δημιουργήσω κλίμα!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

@ζαχαρούλα, δεν πειράζει βρε, εδώ είμαι εγώ :)
H καθημερινότητα μας έχει ...ψιλο-ισοπεδώσει.
Καλημέρα!!!

mrs Smith είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Έτσι ήταν :)

. είπε...

Πέρασα για μια καλησπέρα :)

anamella είπε...

Καλησπέρα
Πολύ καλή η ανάρτηση σου
Καλό σου απόγευμα

Fatale είπε...

Marconi...τι πρωτόγονη μουσική είναι αυτή που ακούμε...Αφρικάνικη ??

Υπερ της φύσης ,΄
υπέρ των δικαιωμάτων που έχουν αυτές οι ανθρωπινες φυλές για να ζουν στη φύση,στη γη του...

Δηλώνω κάθετα κατά των πολιτισμένων ''ζώων''..

εξαιρετική και η σημερινή σου ανάρτηση

Καλό απόγευμα

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλησπερούδια!!!!!

δεσποιναριον είπε...

Ησυχια στο σαλονι, κατι μυριζει απο την κουζινα!!

Ra Ma είπε...

@mrs Smith, παρακαλώ!!!, όταν μπορώ να βοηθήσω το κάνω!!!
Άσε που οι φίλοι των φίλων είναι και δικοί μου φίλοι!!!
Καλό βράδυ!

Ra Ma είπε...

@Ανασαιμιά, εδώ είμαι όπως βλέπεις... έχω κολλήσει λίγο ε?
Καλό βράδυ!

Ra Ma είπε...

@anamella, γειά!!!! ψιλοεξαφανίστηκα ε?
Καλό βράδυ και ευχαριστώ!

Ra Ma είπε...

@Fatale, όπως γράφω στο τέλος της ανάρτησης, το τραγούδι είναι από Πυγμαίους της Κεντρικής Αφρικής για το κυνήγι ίσως και το θάνατο των ελεφάντων. Πολιτισμένα "ζώα", σωστά το έθεσες!
Η δε ανάρτηση είναι εδώ και μια εβδομάδα, δεν έχω προλάβει νέα, πολύ δύσκολη η εβδομάδα που πέρασε!
Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

@ζαχαρένια, από καλημέρα σε καλησπέρα! χα,χα,χα Κάπως χαλάρωσα από δουλειά σήμερα...
Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

@δεσποινάριον, μήπως μυρίζει καμένο? χα,χα,χα. Σπαράγγια πάντως δεν σας σερβίρω, σκέπτομαι για Velcro!!! θα δεις...
Είχαμε μεγάλη πίεση όλη την εβδομάδα, από σήμερα καλύτερα!
Καλό βράδυ1

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Γλυκέ πατερούλη, για σήμερα "Ημέρα του πατέρα" και πάντα ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

"ζαχαρούλα.." είπε...

radio marconi...ελπίζω το τριήμερο να σε βρίσκει εκδρομούλα!!!!!!!!

φιλιά!

Ra Ma είπε...

Ούτε που το πήρα χαμπάρι Γλαρένια!!! Πάντως δεν είδα καμιά διαφορά από τις υπόλοιπες ημέρες!!!
Ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!
Φιλιά, και καλή εργάσιμη εβδομάδα!

Ra Ma είπε...

Το τριήμερο ζαχαρούλα όντως με βρήκε στη θάλασσα και μακρυά από υπολογιστές!!!!
Φιλιά και μεγάλη καλημέρα!!!

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρες, καλημέρες! Τεμπελιάζουμε βλέπω,ε; Για να βάζουμε καμιά καινούργια ανάρτηση πάραυτα!...

Skouliki είπε...

μολις γυρισα απο σπλατς εχω σκοπο το βραδυ με ηρεμια να δω το σιτε ...μπηκα λιγο αλλα ξερεις εριξα μια ματια γρηγορα και ετσι

φιλακια

anamella είπε...

Κάνω πάρτυυυυ !!!!

δεσποιναριον είπε...

Τωρα δηλαδη πρεπει να περιμενουμε μεχρι τοθν Ιουλιο; Κατι μου λεει οτι θα εχουμε πολλες δουλειεσ μαζεμενες! Καλημερα Μαρκονακη.

Ra Ma είπε...

Καλημέρα Maria T. Δεν τεμπελιάζω ...με έχουν φάει οι δουλειές!!!! Που θα πάει!

Ra Ma είπε...

Άστο Skoulikaki μου! Καλύτερα τα μπάνια! Φιλάκια!!!

Ra Ma είπε...

Τελικά anamella τα κατάφερα! Βρήκα το πάρτυ!!! Μια χαρά πέρασα!!!
Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Μπα δεν νομίζω αγαπητό δεσποιναριον. Έγραφα λοιπόν χθες για μια ώρα, μου βγάζει ένα error και τα έχασα όλα! Δεν με θέλει μου φαίνεται...
Καλημέρα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σουρβάιβαλ θα έπρεπε να λεγόμαστε εμείς οι Έλληνες με τόσα σκουπίδια που ρίχνουμε ανεξέλεγκτα τριγύρω.Αλλά υπάρχουν και άλλοι λαοί προς εξαφάνιση και έτσι μαλακώνει λίγο το παράπονο.

Ωραία δουλειά έκανες και πάλι φίλε ραδιοπειρατή.

ΥΓ Σόρρυ που χάθηκα αλλά έχω πνιγεί στη δουλειά.Θα επιστρέψω σίγουρα αλλά σε δόσεις...Να βγούμε για καμια μπύρα...

La Gigi είπε...

μάλιστα, τι άλλα νέα?
καλά δε μπορώ να φανταστώ τι είναι το ποστ που ετοιμάζεις...
τόσο καιρό!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

γειααααααααααα.....

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα κι από μένα Πειρατή!

Ra Ma είπε...

Σωστός φίλε island. Η αήθεια είναι ότι ανησύχησα με την απυσία σου, αλλά την ίδια πίεση με τη δουλειά έχω και εγώ!
Καλό βράδυ!
(Είμαι μέσα σε όλα!)

Ra Ma είπε...

melissoyla να που τελικά κάτι ανέβασα. Δεν είναι αυτό που θα ήθελα... τέλος πάντων, ενημερωτικό post!
Καλό βράδυ!!!1

Ra Ma είπε...

Καλό βράδυ ζαχαρούλα!!!

Ra Ma είπε...

Καλό βράδυ και σένα Maria!!!