8/11/07

Ο Καθρέπτης και η Μάσκα Ανάπλασης

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μάλλον παράλληλο σύμπαν, όπου μερικά πράγματα οδηγήθηκαν λίγο διαφορετικά απ’ όσο εμείς τα γνωρίζουμε...
Συνέχεια από :
  1. Στο Ντιβάνι…με το δάσος και το περιστέρι
  2. Πρωινό Ξύπνημα

ΣΤΗΘΗΚΕ μπροστά στον καθρέπτη και τεντώθηκε νωχελικά.

ΤΑ τύμπανα ακόμη δονούσαν όλο του το σώμα στο tempo της καρδιάς του και ήταν τόσο έντονη η αίσθηση που νόμιζε ότι τα άκουγε, τα δε έγχορδα δεν είχαν ακόμη μηδενίσει την ταλάντωσή τους και τα ένοιωθε αγκαλιά με το αίμα του να χορεύουν ταξιδεύοντας σε όλες τις άκρες του κορμιού του. Ένοιωθε ότι δεν είχε προσγειωθεί ακόμη...

ΞΑΝΑΤΕΝΤΩΘΗΚΕ, πιο νωχελικά τώρα, αξιολογώντας το μυώδες είδωλο του κορμιού του...

ΈΡΙΞΕ μια ζεστή πετσέτα πάνω του και μια σύντομη αλλά εξονυχιστική ματιά στον καθρέπτη. Στην δεξιά πλευρά του υπήρχε μια σειρά από ενδείξεις σχετικές με την θερμοκρασία μέσα στο σπίτι, τη θερμοκρασία σε κάποια προεπιλεγμένα μέρη της Αθήνας καθώς και μια σειρά από ποσοστά ρύπων που μετά από τόσο καιρό τους είχε μάθει όλους απ’ έξω. Στα αριστερά υπήρχε μια σειρά από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά κανένα δεν είχε την ένδειξη του κατεπείγοντος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ είχαν κυκλοφορήσει προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, που το κάθε ένα υπόσχονταν προστασία για συγκεκριμένους τύπους ρύπων και ως εκ τούτου ο καθρέπτης έκανε μεγάλη εμπορική επιτυχία αφού σε συμβούλευε να χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο προϊόν προστασίας, ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή που επιθυμούσες να μετακινηθείς.

ΆΓΓΙΞΕ το πάνω μέρος του καθρέπτη που υπήρχαν οι διαθέσιμες επιλογές και αποφάσισε να δει τις αποθηκεμένες ειδήσεις που ήδη μισή ώρα πριν είχαν τελειώσει και που τις εκφωνούσε η αγαπημένη του, που ήταν παρουσιάστρια στο κανάλι Athens Metropolitan Network. Χάιδεψε το πρόσωπό του και υπολόγισε ότι πέρασαν τρεις ημέρες από την τελευταία φορά που το είχε περιποιηθεί.

ΕΦΑΡΜΟΣΕ την Νευρωνική Μάσκα Ανάπλασης (BioAnaplasis Mask) στο πρόσωπό του, δική του αγορά κάποιας στιγμής καταναλωτικής μανίας επιπέδου "Ελ Νίνιο" και την ένοιωσε να προσαρμόζεται απόλυτα. Του είχε κοστίσει μια περιουσία αφού είχε επιλέξει το Gold πακέτο που συνδρομητικά μπορούσε να το αναβαθμίζει ακόμη και να αλλάξει τον παροχέα της υπηρεσίας αν επιθυμούσε!

ΑΜΕΣΩΣ ένοιωσε τη δροσιά στο πρόσωπό του. Είχε επιλέξει το πρόγραμμα medium, όση δηλαδή δράση χρειαζόταν για να σβήσουν τα σημάδια κούρασης και ύπνου. Ακούγοντας τα νέα της ημέρας πέρασαν τα πέντε λεπτά αναδόμησης, έβγαλε τη μάσκα, χάιδεψε με τις παλάμες το πρόσωπό του και το ένοιωσε καθαρό, λαμπερό, σφριγηλό και φρέσκο – απαλλαγμένο από τις τρίχες και τα νεκρά κύτταρα! Χαμογέλασε...

ΆΚΟΥΣΕ τον εκτυπωτή από το γραφείο του να τυπώνει, ταυτόχρονα εμφανίστηκαν στη επιφάνεια του καθρέπτη τα αποτελέσματα από την εξέταση ενός μικρού δείγματος κυττάρων από το πρόσωπό του ενώ μια ένδειξη τον ενημέρωσε ότι ήδη τα αποτελέσματα είχαν σταλεί στο υπεύθυνο Ιατρικό Κέντρο, παροχή της υπηρεσίας του πακέτου Gold.

Η τεχνολογία που ο ίδιος είχε δημιουργήσει, του επέτρεπε να παρακολουθεί στο πρώτο επίπεδο του καθρέπτη το είδωλό του και τις ενδείξεις που παραμετρικά είχε επιλέξει ενώ στο 2ο επίπεδο, εστιάζοντας ή αληθορίζοντας λίγο στο βάθος του καθρέπτη, να παρακολουθεί το κανάλι της αρεσκείας του. Και αυτό έκανε τώρα...

ΕΙΧΕ χαθεί στα διαμαντένια πράσινα μάτια της αγαπημένης του, που στόλιζαν το λευκό της πρόσωπο, διακοσμημένο με κομψές και αρμονικές γραμμές, στεφανωμένο με πλούσια φυσικά ξανθά μαλλιά πιασμένα πίσω με ένα υπέροχο κόσμημα, δικό του δώρο στη πρώτη επέτειο της γνωριμίας τους. Μαγνητισμένος από την πρωινή δροσερή ομορφιά της, δεν αντελήφθη την εικόνα της που μεταλλασσόταν. Τα μαλλιά σιγά-σιγά έγιναν μαύρα και ίσια, το πρόσωπο αυστηρό και τέλος τα μάτια και το βλέμμα της που έγινε ενοχλητικά έντονο!

ΤΑΡΑΧΘΗΚΕ και έκανε ένα βήμα πίσω για να δει πιο καλά την εικόνα του νέου προσώπου που χωρίς αιτία είχε σχηματισθεί. Κάτι του θύμιζε αυτή η γυναικεία μορφή που ήταν ανέκφραστη, σίγουρα φωτογραφία, αφού δεν υπήρχε κίνηση στα χαρακτηριστικά της και οι ειδήσεις από τη φωνή της αγαπημένης του συνέχιζαν να ακούγονται κανονικά.

ΠΕΡΙΜΕΝΕ να δει μήπως ήταν ένα λάθος του τηλε-σκηνοθέτη και όταν εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια που είχε δώσει στον εαυτό του, άγγιξε το μενού επιλογών και σταμάτησε την μετάδοση. Προς μεγάλη του έκπληξη, το πρόσωπο εξακολουθούσε να τον κοιτάζει το ίδιο ανέκφραστα... Το μυαλό του άρχισε να δουλεύει με τρομακτική ταχύτητα.

ΑΥΤΟΙ οι καθρέπτες, δικής του επινόησης, έτρεχαν λογισμικό που το περισσότερο κομμάτι το είχε γράψει ο ίδιος, ενώ το υπόλοιπο διάφοροι πανεπιστημιακοί ερευνητές διάσπαρτοι στον κόσμο που στην πραγματικότητα δεν γνώριζαν την εφαρμογή του. Έφερε στο μυαλό του την πρώτη ρουτίνα και έτρεξε γραμμή-γραμμή τον κώδικα, ακολουθώντας τη ροή και τη δομή σε αρκετό βάθος. Όσους λογικούς δρόμους και αν ακολούθησε, πάντα κατέληγε στην ρουτίνα Nerve_ReAction()!

«Είναι δυνατόν;» σκέφτηκε και άπλωσε τα δάκτυλά του για να αγγίξει συνδυασμένα μια σειρά από σημεία πάνω στον καθρέπτη που θα του έδινε πρόσβαση στην οπτική εικόνα του κώδικα που έτρεχε, αλλά πριν προλάβει, η εικόνα ξεθώριασε και έμεινε να κοιτάζει το έκπληκτο αλλά περιποιημένο προσωπό του.

ΆΦΗΣΕ την πετσέτα να πέσει στο πάτωμα νευρικά – ξεκλέβοντας άλλη μια ματιά του εαυτού του και προχώρησε προς το υπνοδωμάτιο για να ντυθεί.

ΤΟ μυαλό του γεμάτο σκέψεις βούιζε.

ΤΟ γυναικείο πρόσωπο ήταν σίγουρος ότι του ήταν οικείο όπως και το ότι η ψηφιακή νοημοσύνη του καθρέπτη που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται ήθελε να επικοινωνήσει μαζί του! Ένοιωθε ότι του έστελνε ένα μήνυμα που δεν μπορούσε να αποκωδικοποιήσει εκείνη τη στιγμή.

ΑΛΛΑ τον βασάνιζε και κάτι άλλο – επίμονα προσπαθούσε να θυμηθεί το βραδινό του όνειρο, δεν ήξερε όμως γιατί...


------------------------------
Ευχαριστώ πολύ τον Nicolas (διαβάζεται γαλλικά!) που είναι ο πρώτος που διαβάζει τα κείμενά μου (πολύ άτυχος) και μου κάνει παρατηρήσεις.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω μια Mirror-TV που να ικανοποιεί τις ...απαιτήσεις του κειμένου!



Φωτορομάντζο από τον Nicolas! Ευχαριστούμε....

1. .2. .3.

1. "Χάιδεψε το πρόσωπό του και υπολόγισε ότι πέρασαν τρεις ημέρες από την τελευταία φορά που το είχε περιποιηθεί"
2. "...χάιδεψε με τις παλάμες το πρόσωπό του και το ένοιωσε καθαρό, λαμπερό, σφριγηλό και φρέσκο – απαλλαγμένο από τις τρίχες και τα νεκρά κύτταρα! Χαμογέλασε..."
3. "ΆΦΗΣΕ την πετσέτα να πέσει στο πάτωμα νευρικά – ξεκλέβοντας άλλη μια ματιά του εαυτού του..."

37 σχόλια:

Skouliki είπε...

υποκλινομαι........

ο φαμφαρας μπροστα σου ειναι μηδενικο

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα πολύ καλό. Ο φαμφάρας είναι άλλη φάση, τον διαβάζω...
Αου προτείνω την πρώτη ιστορία...

Καλημέρα!

betty είπε...

Πολύ καλό και δε μου φάνηκε μεγάλο!(συνηθίζω φαίνεται)Μας το έκοψες στο καλύτερο.
Ώστε υπάρχει και καθρέφτης τιβι! Λες να το ξέρει ο Φιλίπ και να μην την αγοράζει για οικονομικούς λόγους...;!

Ra Ma είπε...

betty μάλλον το...συνηθήζεις! Η ιστορία έχει συνέχεια. Κατάφερε να σου δημιουργήσει ενδιαφέρον?

Αν ο σύζυγος πάει να αγοράσει τέτοι πράγμα μην ζητήσει Gold πακέττο!!! δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα!!!! είναι δική μου πατέντα. Σε μερικά χρόνια βέβαια...

Καλημέρα.

Fatale είπε...

από πατέντες καλά πάμε :)

καλο Σαββατοκύριακο!!

Skouliki είπε...

παρακαλω να μου σταλει επειγοντως η πετσετα .......

καλημεραααααααααααα

betty είπε...

Από τη γκρίνια του Φιλίπ μέρα παρά μέρα για το ξύρισμα, καταλαβαίνω πόσο σας ταλαιπωρούν οι τρίχες.
Πολύ ναρκισσεύεται ο τύπος όμως. Τόσην ώρα στον καθρέφτη ώστε θέλει και την τιβι μαζί του!άντρες...
Πάντως με τα σενάριά σου μ'εντυπωσιάζεις...μην αργήσεις να μας γράψεις τη συνέχεια για τη μελαχρινή.Θα ευχαριστηθεί και η cook!

Ra Ma είπε...

Fatale, από παντέντα άλλο τίποτα. Να βγάζαμε και κανένα φράγκο!

Άλλωστε δεν ζούμε στη χώρα της πατέντας?

Καλό ΠΣΚ!

Ra Ma είπε...

skouliki, θα σου στείλω την πετσέτα με email....

Ra Ma είπε...

bettoula, ο καθρέπτης το λιγότερο που είναι, είναι TV. Κάνει πολλά πράγματα ακόμη, σιγά-σιγά...

Είναι λίγο νάρκισσος ο τύπος (κάποια στιγμή πρέπει να τον βαφτίσω!) ...όσο και κάθε γυναίκα που κοιτάζεται στον καθρέπτη της!!! Η μελαχρινή μάλλον είναι κακιά!

Περαστικά....

Ανώνυμος είπε...

am so faking overwhelmed, i dont know what to say!!!! Sou exw pei oti den eimai ths leptomerias alla mprosta se ayto to keimeno 8a arxisw na ana8ewrw.Exw na pw ta e3hs..
1. to keimeno gamaei!!!!!
2. Ypoklinomai mprosta sth fantasia sou kai kyriws mprosta sthn ikanothta sou na th domeis kata toiouto tropo.
3. Apa3iw na sxoliasw ta eyxaristhria pros ton alhth -blepe Nicolas- giati 8ymamai kati kairous endo3ous kai alh8inous pou se emena eleges prwta kalhmera!!!
4. Na peis ston kyrio stis fwto oti ton agorazw oso oso. xwris rouxa gia na mou bgei pio f8hna.
5. To keimeno gamaei!!!!!!!!!!

Ra Ma είπε...

apo katw, χαίρομαι που σε ενθουσίασε! εκτός και αν με καλοπιάνεις... για άγνωστους σε μένα λόγους!

Δεν ξεχνώ ότι σταμάτησες να ανεβαίνεις το πρωί για καφέ, γιατί? Δεν αντέχεις τη ματιά του Superman ή υπάρχει κάτι θεϊκό από κάτω που δεν έχει υποπέσει ακόμα στην αντίληψή μου?

Ο Nick έδωσε το ....αλατοπίπερο που χρειαζόταν στο κείμενο!

Για τον παιχταρά ρώτησε τον Nickolas, δικός του φίλος είναι!!!!

Ανώνυμος είπε...

An synexiseis na amfisbhteis thn anidioteleia mou- sorry Nitse- 8a stamathsw na sxoliazw ta keimena sou.

Ra Ma είπε...

Ωχ!!! το πήρα πίσω...

Απλά το έγραψα για να δείξω ότι δεν σε ...χρηματίζω για να γράφεις τόσο ωραία πράγματα!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!

(Εντάξει τώρα?)

Ανώνυμος είπε...

BETTER...

Ανώνυμος είπε...

με ενθουσίασε!!
θέλω γρήγορα τη συνέχεια !!!
και...
πώς θα γίνει να έχω αυτόν τον παίδαρο μέσα από τη δική μου οθόνη,να παταω το κουμπί και....να έρχεται για καφε...λέμε τώρα :))

Ra Ma είπε...

Τέτοια σχόλια γράψε για τον παίδαρο και σε βλέπω χωρίς
υπολογιστή!!!

ΜΙΧΑΛΗ ΑΚΟΥΣ???

Έχω ένα σενάριο αλλά θέλει χρόνο για να γράφω, άσε ο χρόνος που γράφω post σε άλλους, ξέρεις τώρα. Αν το συνδιάσεις με τις λίγες ώρες που είμαι σπίτι.... κάνω ότι μπορώ.

Καλό βράδυ!!!

Skouliki είπε...

email oxi bre παιδι μου ..κανονικα με ταχυδρομο ...... να την μυρισω θελω οχι να ην δω ..

χαχαχχα αντε καλημερες

Ra Ma είπε...

@skouliki: Εντάξει λοιπόν! θα δω τι μπορώ να κάνω... Στην προηγούμενη ιστορία παίρνει το μπάνιο του... space κατάσταση!

Σπύρος είπε...

Καλημέρα αγαπητέ Θυμιο , και καλή εβδομάδα :) Τρομερό κείμενο , με νόημα βαθύ στην ιστορια... τύπος με άποψη και στυλ , καθρέφτης τεχνολογίας και αναλύσεων μηπως τελικά αυτο το κείμενο καποια στιγμή θα ειναι η καθημερινότητα ;χμ...

Ra Ma είπε...

Σπύρο, πρέπει κάποια στιγμή να πατεντάρω τις ιδέες μου!
Απ ότι βλέπεις μα καμία σχέση με εσωτερικές αναζήτησεις και φιλοσοφικά αναπάντητα ερωτήματα!!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Μαριλένα είπε...

να πω το άσχετο;
κάτι έχεις κανει και δεν μπορώ να σε βάλω στα rss μου.

δεν το φτιάχνεις να μη μπαινω συνέχεια να βλέπω αν έχεις αναρτήσει καινουριο ποστ;



καλη βδομάδα :))

Ra Ma είπε...

@Μαριλενα, Αααα είστε προχωρημένοι εσεις?
Εγώ τόσο καιρό γιατί μπαίνω σε κάθε blog να δω αν υπάρχει νέα ανάρτηση? Θα το ψάξω, εντωμεταξύ δεκτές και οδηγίες!
Ωρα να πάω σπίτι....

Καλό απόγευμα

Μαριλένα είπε...

Eίναι πανεύκολο να τα βάλεις κι εσύ: πάνω στον explorer είναι ένα κουτακι πορτοκαλί.
Το πατάς και κανεις εγγραφή στο site, blog σε ό,τι θελεις που εχεις ηδη ανοίξει.

Απο ΄κει και μετά πας στο πορτοκαλί αστεράκι, αριστερά στον explorer, όπου γράφει "αγαπημένα" "τροφοδοσίες" "ιστορικό".
Εσύ είσαι στις τροφοδοσίες.

Μόλις δημοσιεύεται κάτι καινούριο, μαυρίζει η ονομασία του blog πχ

Ετσι ξέρεις πως υπάρχει καινουρια δημοσιεύση.

ομως, στο δικό σου το blog, στις ρυθμισεις, κατι έχεις κάνει και δεν μπορώ να σε καταχωρήσω στα rss (κι έτσι έρχομαι και σε επισκέπτομαι να δω αν έχεις νεα καταχώρηση).

ρυθμισε το, όμως, ε; :)))

Natalia είπε...

Αύριο θα πάω Ασπρόπυργο. Τι μάσκα προσώπου να βάλω για διοξείδιο του θείου και σωματίδια?

Ωραία ιστορία radio marconi. Πράγματι
Αλλά αν γράφεις μια συνέχεια το μήνα, αλλοίμονο μας

Καλησπέρα

Ra Ma είπε...

Μαριλενα, thanks για τις πληροφορίες, θα το ψάξω asap.

Ra Ma είπε...

@Natalia, πρέπει να κάνω κάποια παραμετροποίηση για να δω τους ρύπους στον Ασπρόπυργο. Πήγαινε σήμερα απροετοίμαστη και την επομένη θα σου πω. Στατιστικά είναι από τις πιο ρυπογόνες περιοχές και η μάσκα προσώπου(σε κρέμα) δεν θα κάνει πολλά πράγματα, ...απόφυγε να πας από εκεί!

Έχω διαβάσει Λάβκραφτ, "Η Περίπτωση του Τσαρλς Ντέξτερ Ουόρ", "Ο Τρόμος Του Ντάνγουιτς" και ο θρύλος του Κθούλου είναι από αυτά που μου άρεσαν, όχι τόσο τα ποιήματα. Επίσης μου αρέσουν οι Λόρδος Ντάνσανι και Άρθουρ Μάχεν.

Καλημέρα!

betty είπε...

Εμένα πάντως μου αρέσει να επισκέπτομαι τα μπλογκ γιατί δεν είναι μόνο η νέα ανάρτηση που μ'ενδιαφέρει. Μου αρέσει να κουβεντιάζω κιόλας αν κάποιος έχει πει κάτι που μου τραβά την προσοχή.

Ra Ma είπε...

@Betty θα συμφωνήσω μαζί σου. Για μένα είναι και ένα κίνητρο να δω και άλλα Blogs. Πάντως μου τυχαίνει να μην θυμάμαι που έχω αφήσει σχόλιο! πέρα από τις 6-7 πρωινές μου καθημερινές επισκέψεις. Πολλές φορές διαβάζω, δεν αφήνω σχόλια με σκοπό να επανέλθω ...και μετά το ξεχνώ. Πιστεύω ότι συμπληρωματικά βοηθά στην οργάνωση.

Skouliki είπε...

αχ..βαχ..πλατς

nikisot είπε...

emeina sto afhse thn petseta ..
( eimai kala? koulaaaaaa..h koula me ton tono sto a)

Natalia είπε...

Επειδή πηγαίνω συχνά στο διυλιστήριο, δηλαδή προτείνεις μάσκα...αντιασφυξιογόνα?

Από fantasy και horror, βλέπω καλά πας. Ο Lovecraft επηρρεάστηκε αρκετά από τον Dunsany. Μου αρέσει η ποίηση του Lovecraft, αλλά δυστυχώς δεν έχω διαβάσει πολύ.

καλό βράδυ

Ra Ma είπε...

@Moody + @skouliki, την στιγμή που πέφτει η πετσέτα εμφανίζεται το skouliki και την αρπάζει (ταξίδι στο χρόνο, απλό) ενώ ξεκινά μια νέα ιστορία σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν όπου ο ήρωας μπαίνει στο υπνοδωμάτιο και τον περιμένη η Moody!

Τι με βάζετε και γράφω βρε κορίτσια!!!

Ra Ma είπε...

@Natalia, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ...ατομικά φίλτρα μύτης που πουλάνε στα περίπτερα, μοιάζει με γόπα, μικρό, λεπτό και εφαρμόζεται στην είσοδο του αέρα. Τέτοια θα αγοράσει και ο ήρωας αργότερα!

Εγώ γενικά με την ποίηση δεν τα παώ καλά. Αγαπημένα μου οι εκδόσεις ΟΞΥ και η σειρά Κόλαση! Επίσης μου αρέσει η λεγόμενη ηρωική φαντασία (μάγοι και δράκοι) και ο αγαπημένος μου Philip Dick. Για την Ursula Le Guin έχω και δύο post! Υπάρχει ...σύμπνοια?

Καλημέρα και υπομονή.

nikisot είπε...

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
aaaaaaaaxxxxxxxx
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Natalia είπε...

Αυτό τωρα το είδα...

ώστε φίλτρα μύτης ε? μάλιστα, τώρα που θα βγω θα ρωτήσω στο περίπτερο... εισαγωγής να πάρω?

Δοκίμασε να διαβάσεις ποίηση. Από Philip Dick μόνο minority report, lies, blade runner, οχι πολλά. Ωραιος ειναι ομως. Μαγοι και δρακοι μου αρεσουν, μεχρι και Harry Potter. Την Ursula Le Guin δεν την ηξερα, ειδα τωρα τα posts σου. Εφευρετική ειναι θα παρω το βιβλιο που προτεινεις

Ra Ma είπε...

@Natalia, αφού σε αρέσουν οι μάγοι και οι δράκοι σου προτείνω ανεπιφύλακτα της ιδίας την τριλογία (τελικά έγιναν 6 σχετικά βιβλία) "ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΓΕΟΘΑΛΑΣΑΣ".

Καλό μεσημέρι.