29/9/10

χξς'


Όταν εξαντλώ τα βιβλία που έχω μαζί μου και δεν μένει τι άλλο να διαβάσω, στρέφομαι προς εξερεύνηση στην βιβλιοθήκης του πατέρα μου -τόμοι, βιβλία και αναλύσεις επί αναλύσεων, τα περισσότερα κιτρινισμένα από το πέρασμα των χρόνων και καλυμμένα με αυτή τη πολυκαιρισμένη μυρωδιά που σου γαργαλάει τη μύτη. Ανακάλυψα το καλοκαίρι κάποιες ερμηνείες ευαγγελικών περικοπών που δημοσιεύτηκαν μεταξύ 1964 και 1969 από τον ομότιμο καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Στέργιο Ν. Σάκκου, όπου η ερμηνεία στο εδάφιο που αναφέρεται στο 666 (ακόμα και ως ιστορική διαδρομή) μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Στη περίληψη του κειμένου που παραθέτω (και με κάποια σχόλια άλλων), αναφέρεται η προσπάθεια των ανθρώπων να δώσουν ένα όνομα στο 666, οι διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης και η εξήγηση του συγγραφέα -για όποιον ενδιαφέρεται-, διατηρώντας κάποιες λέξεις και εκφράσεις της «καθαρευούσης» που μου άρεσαν.


«Εδώ είναι η αναγκαία σοφία. Εκείνος που έχει νόηση ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου -είναι αριθμός ανθρώπου και ο αριθμός του είναι χξς'»

Στο ΙΓ’ κεφάλαιο της Αγίας Γραφής, υπάρχει το χωρίο για το οποίο προτάθηκαν τόσες ερμηνείες όσο κανένα άλλο. Αναφέρεται στον αντίχριστο, είναι ακατανόητο, δυσνόητο, μυστηριώδες και ταυτόχρονα ελκυστικό.

Ο προφήτης μιλά 1)για τον δράκοντα σατανά, 2)για τον αντίχριστο που παρουσιάζεται ως θηρίο με επτά κεφαλές, δέκα κέρατα και ιδιότητες των πλέον αιμοβόρων θηρίων της γης, στον οποίο ο σατανάς δίνει όλη την εξουσία του και 3)για ένα προβατόσχημο θηρίο, που καλεί όλους τους κατοίκους της γης να προσκυνήσουν την εικόνα του αντίχριστου.

Υπάρχει η συνήθεια από τα αρχαία χρόνια -για διάφορους λόγους- ένα όνομα να παριστάνεται με έναν αριθμό, όπως το Ιησούς με το 888. Έτσι πολλοί, προσπαθώντας να αποκαλύψουν το όνομα του αντίχριστου, πρότειναν ονόματα που το άθροισμά τους να δίνει το χξς (=666) -αν και σε μερικά χειρόγραφα της αποκάλυψης αναφέρεται και ως χις (=616).

Μια πρόσφατη ερμηνεία που διάβασα συνδέει το 666 με την λέξη πιστός. Το πιστός αποτελεί ένδειξη πως αυτός που φέρει το χαραγμένο σημάδι είναι οπαδός του αντίχριστου. Μεταφρασμένο σε αριθμούς κατά τον ελληνικό παλιό τρόπο αρίθμησης (το ‘ς’ να μετριέται ως ‘σ’ από το ‘στ’) αποδίδεται ως 666 (πιστός = 80+10+200+300+70+6 = 666). Σημειωτέον ότι και η λέξη μουσλίμ από την οποία παράγεται ο Μουσουλμανισμός σημαίνει πιστός.

Βέβαια στις διάφορες προτάσεις που έγιναν κατά καιρούς, δεν τηρείται πάντα η ορθογραφία και χρησιμοποιούνται ονόματα στην ελληνική, εβραϊκή και λατινική γραφή (οι πιο διαδεδομένες την εποχή εκείνη).

Κάποιοι πατέρες της εκκλησίας προτείνουν τα Λαμπέτισ, Σαμναίοσ, Χαίεν. Ο Ιππόλυτος -στο περί Χριστού και αντίχριστου έργο του- αναφέρει τα ονόματα Τειτάν και Ευάνθασ, κυρίως όμως πρότεινε το Λατείνοσ που το έμαθε από τον δάσκαλό του Ειρηναίο ως επιτυχέστερο διότι σήμαινε και τον αυτοκράτορα της κοσμοκράτειρας Ρώμης, ενώ το ίδιο άθροισμα δίνουν και οι φράσεις λατίνη βασιλεία και ιταλική βασιλεία, όπως και το αρνούμε (αντί αρνούμαι) επειδή οι διώκτες πιέζουν να αρνηθούν το Χριστό.

Μεταγενέστεροι εκκλησιαστικοί συγγραφείς δίνουν τις φράσεις κακόσ οδηγόσ, αληθήσ βλαβερόσ, πάλαι βάσκανοσ, αμνόσ άδικοσ, ο νικητήσ και το λατινικό επίθετο βενέδικτοσ που σημαίνει και ευλογημένος, όπως αυτός που θα παρουσιαστεί σαν τον Χριστό για να εξαπατήσει τους ανθρώπους.

---
Εδώ το πρώτο μουσικό διάλειμμα για να πάρουμε μια ανάσα και να ακούσουμε το I Want The World To Stop από τους Belle & Sebastian,



τα παιδιά που λατρέψαμε στα μέσα του 90 σαν ήρωες της pop κουλτούρας, τα παιδιά θαύμα που επέστρεψαν μετά από πέντε χρόνια σιωπής.
---

Κατά τα νεότερα χρόνια αποπειράθηκαν να αποκρυπτογραφήσουν το 666, αφ’ ενός άνθρωποι θρησκευόμενοι, αγνοώντας το πνεύμα της αρχαίας εκκλησιαστικής παράδοσης και εκτρεπόμενοι από την γραμμή των αγίων πατέρων, αφ’ ετέρου επιστήμονες αμφισβητούντες την θεοπνευστία και τη προφητική αξία της Αποκάλυψης.

Οι εκπρόσωποι του πρώτου ρεύματος, δεχόμενοι ότι ο προφήτης αναφέρεται σε έναν μεγάλο εχθρό της εκκλησίας, συμπέραναν ότι πρέπει να είναι ο πάπας Βενέδικτος Η' (1012-1024), που με την προσθήκη "και εκ του Υιού" στο Σύμβολο της πίστης δίχασε την εκκλησία. Το παράδοξο είναι πως αν προσθέσουμε τα γράμματα του τίτλου Vicarius Filii Dei (τοποτηρητής του Υιού του Θεού, όπως ο πάπας ονομάζει τον εαυτό του) έχουμε τον αριθμό 666.

Ο Λούθηρος και άλλοι προτεστάντες υποστήριξαν πως ο αντίχριστος είναι ο Πάπας από τη λέξη παπίσκοσ, ενώ οι παπικοί εκδικούμενοι, απέδειξαν άλλοι πως ο αντίχριστος είναι ο Λούθηρος και άλλοι ο Ιωάννης Καλβίνος. Αργότερα ευρέθη ότι το 666 δίνουν και τα ονόματα Μοαμέτισ (=Μωάμεθ), Οτμάνεσ (=Οθωμανός), ολ-οσμάνεσ (=γένος οθωμανικό) και Σελήμ το οποίο είναι το όνομα τριών άγριων σουλτάνων.

Αυτά τα έβρισκαν οι υπόδουλοι Χριστιανοί οι οποίοι υπέφεραν από τους αιμοβόρους και αλλόθρησκους δυνάστες, όπως παλαιότερα υπέφεραν από τους διώκτες της Ρωμαίων αυτοκρατόρων και που τους έβλεπαν ως αντίχριστους.

Αργότερα ως αντίχριστους προτάθηκαν και άλλοι δυνάστες όπως ο Ναπολέων, ο Γουλιέμος Β' της Γερμανίας (ο υποκινητής του Α' Παγκοσμίου πολέμου), ο Χίτλερ, ο Λένιν και ο Στάλιν, η λέξη ει επιστήμη και κομουνίσ. Ακόμα και το σχήμα του κομουνιστικού σφυροδρέπανου, αν αναλυθεί κατάλληλα δίνει το σύμπλεγμα χξς. Κάποιος παρατήρησε πως τα τρία γράμματα είναι τα αρχικά της φράσης χρησμός ξύλον σοφίας χωρίς να δώσει άλλη ερμηνεία. Άλλοι υπέδειξαν πως το τετράγωνο του 6 είναι το 36 και πως αν προσθέσουμε τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 36 παίρνουμε άθροισμα 666. Άλλοι υποστήριξαν πως το 666 είναι το σύμβολο της αοριστίας και εκφράζει το χάος των αρχαίων, ενώ ο Νίτσε υποστήριξε πως ο ίδιος ήταν ο αντίχριστος.

Το άλλο ρεύμα των επιστημόνων εστράφει στους αιρετικούς και κυρίως στους Ρωμαίους αυτοκράτορες και διώκτες των Χριστιανών. Έτσι υπέδειξαν ονόματα όπως Καίσαρ θεόσ, Γάιοσ Καίσαρ (Καλλιγούλας), Νέρων καίσαρ, Τίτοσ και Δομιτιανόσ. Προτάθηκαν και οι αυτοκράτορες Ούλπιοσ (Τραϊανός), Ανδιανόσ, Δικλητιανόσ και Ιουλιανόσ ο παραβάτης. Άλλοι υπέδειξαν τον Σίμωνα ή τον Άρειον.

Ένας ξένος θεολόγος παρατήρησε ότι τα αρχικά των ονομάτων των εννέα πρώτων Ρωμαίων αυτοκρατόρων, όταν τα μεταγραμματίσουμε στην ελληνική γραφή και προσθέσουμε ένα ι (=10) δίνουν την λέξη ογκοτόγιον, η οποία αποτελείται από το ελληνικό όγκος (=αλαζονεία) και το λατινικό toga (ένδυμα Ρωμαίων αυτοκρατόρων και συγκλητικών) και η οποία έχει άθροισμα 666.

---
Εδώ στο δεύτερο μουσικό διάλειμμα δεν θα ακούσουμε τους αγαπημένους Iron Maiden αλλά ένα νέο group που μας έρχεται από την Φιλανδία.



Πρόκειται για τους Villa Nah που παίζουν electropop με τον γνώριμο ήχο των 80ς και αναφορές στους πρωτεργάτες Kraftwerk. Μια ευκολομνημόνευτη μελωδία που εύκολα ακούγεται από το ραδιόφωνο και την σιγοψιθυρίζεις στο δρόμο δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.
---

Όπως όλοι οι προφήτες έτσι και ο Ιωάννης, προβλέποντας τα μέλλοντα και προφητεύοντας για αυτά, έχει μεν κατά νου έναν αντιπροσωπευτικό τύπο της εποχής του -στον οποίον αρμόζουν τα λεγόμενά του-, προδιαγράφει δε δια αυτού του τύπου πολλά πρόσωπα καθ’ όλη την ιστορία της εκκλησίας, κυρίως σε ένα πρόσωπο του απώτατου μέλλοντος.

Ο προφήτης βλέπει τον σατανά να εξαποστέλλει στον κόσμο δύο θηρία. Το ένα είναι επτακέφαλο εξερχόμενο από τη θάλασσα, το οποίο είναι η αθεία και η απιστία, και το δεύτερο εξερχόμενο από τη γη προβατόσχημο, το οποίο είναι η πλάνη και η αίρεση. Τόσο η αθεΐα όσο και η αίρεση δρούσαν και επί εποχής του Ιωάννη και ήταν εύκολο στους πιστούς να το αντιληφθούν όταν γινόταν για αυτά λόγος συγκαλυμμένος. Οπωσδήποτε πρόκειται για πρόσωπο, για έναν Ρωμαίο αυτοκράτορα και έναν αιρεσιάρχη.

Η γνώμη του Ειρηναίου, μαθητή του Πολύκαρπου, που ήταν μαθητής του συγγραφέα της αποκάλυψης, συντείνει στο ότι ο αντίχριστος είναι ο Λατείνοσ, υπονοώντας με την λέξη Ρωμαίο αυτοκράτορα, τον Νέρωνα ή τον Δομιτιανό, τους δύο μεγάλους διώκτες των Χριστιανών. Είναι μάλλον ο Νέρων για πολλούς λόγους. Εκτός του ότι στα εβραϊκά δίνει τον αριθμό 666, το πρόσωπό του συνδυάζει όλα τα γνωρίσματα. Συγκεντρώνει πολλά αξιώματα (επτά κεφαλές) και έχει πολλά διαδήματα τα οποία συνέλεγε στις διαφόρους πόλεις ως αθλητής, μουσικός, ποιητής, καλλιτέχνης, ελευθερωτής κλπ. (δέκα διαδήματα). Έχει θηριώδη χαρακτήρα και ήταν εκείνος που επί πολλά έτη μετά τον θάνατό του έμεινε στη μνήμη των χριστιανών ως ο κατεξοχήν διώκτης και τον οποίον υπαινίσσεται και ως αντίχριστο και ο απόστολος Παύλος.

Έχει παρατηρηθεί επί πλέον ότι το σύμπλεγμα χξς, παριστάνει τα ακραία γράμματα του ονόματος Χριστός, διχαζόμενα από το οφιοειδές ξ που παριστάνει τον όφι που λάτρευαν οι οφίτες, οι διεισδύσαντες στην εκκλησία όπως το ξ στο όνομα του Χριστού. Μπορούμε να προσθέσουμε ότι το ξ αποτελείται από δυο Ν, των ακραίων γραμμάτων του ονόματος Νέρων κατά την ελληνική γραφή. Δηλαδή ο Νέρων είναι το επτακέφαλο θηρίο και οι αιρετικοί είναι το προβατόσχημο, έχοντας δηλαδή όψη αγαθή και εσωτερικά γεμάτοι πλάνη και κακουργία.

Ως προφητεία περί των εσχάτων, ο αριθμός ανάγεται μεν εις πολλούς κατά καιρούς εχθρούς της εκκλησίας, αρμόζει δε πλήρως και αναπαύεται εις τον κύριο αντίχριστο τον ερχόμενο ολίγον προ της δευτέρας παρουσίας του Κυρίου. Ο προφήτης είχε κατά νου τον Νέρωνα και μερικούς άλλους αιρετικούς αλλά ο προφητικός του οφθαλμός, ατενίζει εις την αχλύν των έσχατων καιρών τον κατ’ εξοχήν αντίχριστο.

Όλες οι παραπάνω ερμηνείες απλά υπέδειξαν ως αντίχριστους ορισμένα πρόσωπα διαφόρων εποχών, τα οποία ήσαν διώκτες ή παραχαράκτες της Χριστιανικής πίστης. Και όπως λένε οι πατέρες της εκκλησίας, το ασφαλέστερο και το ακινδυνότερο είναι να περιμένουμε την έκβαση της προφητείας, και όσον αφορά την ακρίβεια και όσων άλλων γράφτηκαν για αυτήν ο χρόνος θα αποκαλύψει.

---
Για το τέλος κράτησα να ακούσουμε τους Underworld και το Bird 1.



Με τους Chemical Brothers, τους Orbital και τους Leftfield άφησαν τα σημάδια τους στο electro ηχοτοπίο με dance παρεκτροπές. Ότι ήταν πολύ καλοί στο χειρισμό των υπολογιστών το είχαμε καταλάβει, τώρα θέλουν να τους πάρουμε σοβαρά και ως τραγουδοποιούς, γιατί όχι?
---

PS1. Μπορεί να μην διαβάσατε το κείμενο -γιατί μάλλον για μένα το έγραψα- ελπίζω όμως να απολαύσατε τη μουσικούλα!

PS2. Tali, το παιγνίδι δεν το ξέχασα, το δουλεύω... Είχα τις σημειώσεις από το καλοκαίρι και αν δεν το έκανα τώρα θα έμενε ο Σεπτέμβρης ...ορφανός από αναρτήσεις. Σου αφιερώνω όλες τις μουσικές!!! :)))


52 σχόλια:

Tali είπε...

miso

αν ερχεται η Δευτερα Παρουσια
να μου το πεις τακ τακ να προλαβω να σωσω τη ψυχη μου
γιατι αυτες οι αναρτησεις με τρομαζουν::))

για το παιχνιδι κανε δουλεια σου οποτε θες και αν θες και οπως θες περα απο την πλακα...
ολα ειναι θεμα διαθεσης και χρονου..υπο πιεση τιποτα δεν λειτουργει::)

(θα επανελθω οταν διαβασω ολο αυτο που ελπιζω να μην αφοριζει, να μην τρομαζει κλπ κλπ ..::))

Τελος που να δεις τι παιχνιδι εχω για ολοκληρο το Νοεμβρη μη σου πω:::)))


Ευχαριστω γι α τις μουσικες πολυ Μαρκονι:::)))

Adonios GK είπε...

Σα δε ντρέπεσαι Αντίχριστε!!! :)

Πλάκα πλάκα εσύ έκανες σπουδαία έρευνα.
Εχω διαβάσει κι εγώ κάποιες ανάλογες απόψεις μα βρήκα ενδιαφέρον σε αυτά που έγραψες.
Αν βρεις τίποτα άλλο από τα βιβλία του πατέρα σου, να μας το γράψεις ;)

faraona είπε...

..εχουμε φίλο καλόγερο στο Αγιο Ορος που όταν χτυπάει το τηλέφωνο το σηκώνει και λέει:
"Ομιλείτε παρακαλώ εδώ 666".
Πέρα για πέρα αληθινό αυτό που σου γράφω ετσι? οχι πλάκα.
Φαίνεται οτι κι αυτός περιμένει μαζί με τους πατέρες της εκκλησίας να του ανταπαντήσουν απ την άλλη πλευρά της γραμμής:"Ποιός 666 βρε μαλάκα?ΕΓΩ είμαι ο 666"


πόσα θες να μας τρελάνεις ρε Μαρκόνι με τις αναρτήσεις σου?ΠΟΣΑααααα????

Το ξέρεις οτι σε συμπαθώ πολύ?
(και βρές σε παρακαλώ την ετοιμολογία της λέξης "συμπαθω" για να καταλάβεις τι εννοώ ...γιατι είμαι σίγουρη οτι θα καταλάβεις):)

"Ground Control to Major Tom" είπε...

Χμμ...

Δηλαδή αυτό το έγραψες μόνο και μόνο για να μη δώσεις λευκή κόλλα το μήνα Σεπτέμβριο...?

(τς... τς... τς...)

ria είπε...

τέτοια ανάρτηση και δε θα τη διαβάζαμε;
εσύ κουράστηκες να τα γράψεις μετά από τόση έρευνα και εμείς θα το περάσουμε στο έτσι;;;;;;;;;;

Side21 είπε...

Φτου φτού φτού ...
Ξορκισμένος νά 'ναι !!!
Πλάκα μας κάνεις νυχτιάτικα
να βλέπουμε εφιάλτες & θηρία ...
Καληνύχτα ...

Ra Ma είπε...

Eπειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό ...θα απαντήσω σε έναν-έναν ξεχωριστά χα,χα,χα,χα


Talisker ενδεχομένως εμείς δεν θα προλάβουμε την Β' Παρουσία ζωντανοί! Έτσι τουλάχιστον διάβασα στις μελέτες των ευαγγελικών περικοπών, τι στο καλό τζάμπα ...έβγαλα τα μάτια μου όλο το καλοκαίρι!!!

Τώρα, αυτά τα πειράγματα με το παιγνίδι τα διασκεδάζω, μην αγχώνεσαι!!! Η αλήθεια είναι πως έχω μια τάση να αλλάζω τους κανόνες (έως και να τους σκίζω)... Και θέλω το επόμενο να είναι καλύτερο από το προηγούμενο! Πάρε μια γεύση για τι πράγμα λέω εδώ ...για αυτό έχω βρει μέχρι τώρα 5 μόνο 'αγάπες' :)))

Για είμαι μέσα στους χρόνους μου ...πες μου από τώρα για τον Νοέμβρη!!!

Οι μουσικούλες, εντάξει ...δεν ήταν low bap αλλά σου άρεσαν??

Και μην πάρεις τώρα κομπιουτεράκι και αρχίσεις να υπολογίζεις αν τα ονόματα που αντ-έγραψα βγάζουν το 666 ε?????

Πολλές καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

Andonie σε τι πελάγη αγάπης έχεις ναυαγήσει και έχεις εξαφανιστεί????? :)))

Έχω διαβάσει αρκετά κείμενα ακόμα και πιο πρόσφατα, αλλά αυτό μου άρεσε γιατί πρώτα έχει γραφεί από σοβαρό άνθρωπο και μετά κάνει μια ιστορική διαδρομή που αγνοούσα. Άσε που παραθέτει κάποιες προσπάθειες που φαντάζουν ευφάνταστες και που το ίδιο πιστεύει και αυτός για αυτές!

Με τον πατέρα μου θα χαιρόσουν να κουβεντιάσεις. Εγώ έχω το θάρρος και τον κάνω λίγο turbo :))
Τώρα τελευταία ασχολείται με την αυτοβιογραφία του...

Πολλές καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

faraona χα,χα,χα ωραίος ο φίλος σας!!!

Εντάξει με ξεκούφανες!!! Μια ανάρτηση με περιεχόμενο έκανα και εγώ!!! Αλλά που θα πάει, μετά την ανάρτηση με τίτλο χξς ετοιμάζω την xxx, εκεί να σε δω.... :)))))

Εντωμεταξύ, με έκανες και άνοιξα το λεξικό του Φυτράκη που έχουμε σπίτι, καθώς έχουμε συντελέσει και εμείς στη διόρθωσή του ...ως οικογένεια!

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!!!!

Με προβλημάτισε όμως το ότι η συμπάθεια -πέρα από όλα τα άλλα- κρύβει και την "αγάπη σε κάποιον", αλλά ψάχνοντάς το με τα αντίθετά της, κατέληξα πως δεν κρύβει την "συγχώρεση". Κάνω λάθος?

Καλημέρες faraona μου!!!

Ra Ma είπε...

Major χα,χα,χα,χα ναι, έχεις απόλυτο δίκαιο!!!!

Εδώ ποτέ δεν έμεινα μετεξεταστέος τον Σεπτέμβρη, θέλεις να μείνω τώρα ...και μάλιστα από τον ίδιο τον Σεπτέμβρη????? πφφφφφφ!!!

Τις καλημέρες μου και στις διαταγές σας!!!

Ra Ma είπε...

ria ναι ξέρω.... χα,χα,χα

Οι μεγάλες αναρτήσεις και μάλιστα όταν ασχολούνται με 'περίεργα' θέματα είναι από κουραστικές έως καταδικαστέες!!!! Ο ελεύθερος χρόνος είναι πλέον λίγος και προσωπικά δεν είμαι υπέρ και άλλων προβληματισμών, θέλω κάτι χαλαρό και σύντομο. Αυτό δεν σημαίνει πως αν βρω κάτι που παίζει με το μυαλό μου δεν θα το διαβάσω!! :))

Για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους, το μεγαλύτερο κείμενο είναι περίπου περίληψη-αντιγραφή από το πρωτότυπο, εγώ πρόσθεσα μόνο δυο-τρεις παραγράφους που διάβασα σε άλλες δυο αναφορές ...και τη μουσική με τα κειμενάκια ε?

Τώρα το έγραψα μάλλον για να το έχω ως reference στο μέλλον :)))

Πολλές καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

Side21 χα,χα,χα ...να κόψεις τις νυχτιάτικες τσάρκες!!!!

Καλημερούδια!!!

faraona είπε...

..ήμουν σίγουρη οτι θα καταλάβαινες.
Η "συγχώρεση" προηγείται.

ZouZouna είπε...

Kύριε' λέησον !!!!
είσαι στα καλά σου?

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα! Εξαιρετικα ενδιαφερον!

fevis είπε...

Θα το διαβάσω άλλη μια φορά πιο προσεκτικά η ξανθιά, και θα επανέλθω...:-))

Artanis είπε...

Ναι, ΟΚ, ότι ...πουν!
Λοιπόν, τους έχει διαφύγει το κελτικό τρίσκελο (πχ είσοδος μνημείου Newgrange), που σε κάποιες περιπτώσεις φέρει ακριβώς το σχήμα του 666...
Κατά τα άλλα, δεν μου κάνει τίποτα εντύπωση, αν και οι θρησκευτικές κλωτσοπατινάδες πάντα με διασκέδαζαν...

katrine είπε...

Ήθελα να ξερα τι δουλειά έχουμε εμείς τα ευλογημένα παιδιά με τα διαβολο-χξςάκια??

Δε θέλω κακές συναναστροφές, Marc,δε θέλω.

Πέρα απ αυτό, μπρρρρρ, οι επιλογές σου πάντα μου άρεσαν. Πρέπει να σκεφτώ βραβείο....χμ!!

Εν τω μεταξύ κρατώ και το εισιτήριο της ευτυχίας στο χέρι ,δεν το θέλει κανείς, οπότε ξαναμπαίνω στην αναμονή. Ελπίζω να μην έρθει στη δευτέρα παρουσία:)))))

orfia είπε...

..σκιαχτηκα....βρε....μπα σε καλο σου...!!!Αλλα η ερευνα πολυ καλη...εμαθα μερικα ...αλλα δεν τα αντεχω ολα αυτα...!!;-)

Natalia είπε...

"ερευνάτε τας γραφάς υμών..."

καλό, πολύ καλό θα έλεγα...
και πασπαλισμένο με το ανάλογο μυστήριο... πολύυυ ενδιαφέρον

υγ ενα λαθος μονο
αυτό το αθροισμα δεν ειναι σωστο
πιστός = 80+10+2+300+70+6 = 666

αυτο ομως ειναι σωστό
πιστός = 80+10+200+300+70+6 = 666
χαχαχα

Tali είπε...

exasa to sxolio moou@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Tali είπε...

το οποιο ηταν και τεραστιο

ελεγα πως τον τελευταιο καιρο εκτιμω παρα πολυ τις τεκμηριωμενες αποψεις με πηγες, επισημανσεις , υποσημειωσεις κλπ κλπ
και μπορω να φανταστω ποσο χρονο εχεις διαθεσει γι αυτο εδω το ποστ...

ελεγα πως τα παλια βιβλια σε παρασερνουν σε εναν δικο τους κοσμο που ακομα και αν το θεμα ειναι λγο ζορικο ο χρονος που τους εχει δωσει αξια σου δινει ενα αισθημα υπευθυνοτητας και φροντιδας σε οτι ασχολεισαι πανω σε αυτα..

και ελεγα πως η αναλυση σου ειναι παρα πολυ καλη αν και ολοι μεις αυτη τη στιγμη μαλλον "αμαρτανουμε" μια που ολοθ ειμαστε συνδεδεμενοι μεταξυ μας με το www το οποιο στα

Εβραϊκά: www=666 !
(w=6).
Και στα Ελληνικά ομοίως, διότι το w θεωρείται σαν δίγαμα (=2*3=6).

Αρα Μαρκονι μου προλαβαινω λες να σωσω τη ψυχη μου?????
Να γινω λιγο καλη ?χχχχ

Τα τραγουδια ολα ενα κι ενα (τα πηρα ολα:)))))

Ra Ma είπε...

faraona δεν υπάρχει αμφιβολία πως εμείς ...συνεννοούμεθα :))
Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Zouzounza να περάσω για ένα ευχέλαιο??? Μια χαρά λέμε είμαι!!!
Καλημέρα και καλό μήνα!!!

BUTTERFLY χαίρομαι που το βρήκες ενδιαφέρον! Είμαι της άποψης πως ακόμα και μια βλακεία να γράψει κάποιος, ακόμα και όταν δεν συμφωνείς με τα γραφόμενά του, μπορείς να ανακαλύψεις κάτι που θα σου δώσει ένα ερέθισμα για να προχωρήσεις παρακάτω. :))
Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

Fevis ...σιγά που σε πίστεψα!!!
Όχι που θα με βάλεις να διαβάζω για καλλυντικά, αρώματα, κραγιόνια και το τι περιέχει μια γυναικεία τσάντα ...αν και αυτό καμιά φορά μπορεί να αποβεί σωτήριο! πφφφφ!
Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Artanis ομολογώ πως ο κόσμος έχει πολύ φαντασία, αλλά το κάνει γιατί ...έχει τους λόγους του!
Κάλλιστα αυτό με το οφιοειδές ξ ανάμεσα στο πρώτο και τελευταίο γράμμα του ονόματος Χριστός, θα μπορούσε να είναι από σενάριο του Κώδικα Da Vinci!!!!
Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

Katrine τι να σου πω! Όλη η ευλογία πάνω μου είναι! :))
Θέλουμε δεν θέλουμε, τις κακές συναναστροφές δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, στην καλύτερη περίπτωση ...να προσπαθούμε να το ελέγχουμε! ;)
Φαντάζομαι πως σου άρεσαν οι μουσικές επιλογές μου ε? Αυτό είναι το καλύτερο βραβείο!!!!! :)))
Και δεν θέλω ηττοπάθειες με το χαρτάκι!!! Άλλωστε η ευτυχία είναι μετά την δευτέρα παρουσία ...που λένε οι πατέρες!!! :)))
Καλημέρα και καλό μήνα!!!

orfia μπππουυυυυυυ!
Είπαμε, ότι διαβάζουμε καλό είναι ...αφού πρώτα οπλιστούμε με καλή διάθεση και ενεργοποιήσουμε τα φίλτρα!!! :))
Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

Natalia αυτό είναι το σωστό και όχι το "πίστευε και μη ερεύνα" ...για την αποκατάσταση της αλήθειας το λέω :))

Το μυστήριο σε κάθε του έκφανση με συναρπάζει, τυχαίο? ;)

Και μα πως είδες το λάθος????? Ε λοιπόν δεν ξέρω αν πρέπει να το διορθώσω ή να το αφήσω, αφού ο μηδενιστής όφις παρείσφρησε στους υπολογισμούς μου και έφαγε τα μηδενικά!!!! :))

Κοίταξε το πρόγραμμά σου γιατί θα σε χρειαστώ σε μια φωτογράφιση!!!

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

Talisker σου αποκαλύπτω πως ήταν το πιο σύντομο post που έχω κάνει, από άποψη κειμένου γιατί έκοψα και έραψα κείμενα. Η προσπάθεια ήταν στην απόδοση, στα εικαστικά και ...στη μουσική! Είχα να επιλέξω από καμιά 20σαριά τραγούδια! Πάντως γενικά διαθέτω αρκετό χρόνο γιατί είμαι ...ψείρας :))

Μου αρέσουν οι βιβλιοθήκες και μάλιστα οι παλιές, έχουν μια προσωπικότητα ...του αφεντικού τους! Εκτός του ότι τα βιβλία είναι δερματόδετα, είναι και σημαδεμένα από τα χνάρια των χρόνων ...και των σκόρων!

Το www είναι 666 ως εικόνα και όχι ως άθροισμα ...άρα έχουμε συνδεθεί μεταξύ μας ως avatar και όχι ως προσωπικότητες!!!! :))))

Αφού σου άρεσε η μουσικούλα όλα καλά!!! Έχω σκεφτεί να φτιάξω ένα μουσικό blog γιατί υπάρχει πρόσβαση σε πολύ καινούργιο υλικό -συνήθως μήνες πριν κυκλοφορήσει- και αρκετή γνώση. Φαντάσου πως έχει πέσει στα χέρια μου καινούργια δουλειά πολύ γνωστού καλλιτέχνη, γιατί όλοι πλέον διακινούν τη δουλειά τους μέσω net και οι ...sniffers καραδοκούν!!!

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ και από μένα καλό μήνα!!!!

Και σε αφήνω βιαστικά ...γιατί το παράκανα με τα σχόλια πρωί-πρωί!!!! Μείναν και οι δουλειές πίσω... :)))

Pastaflora είπε...

ΟΚ! Με τη σειρά μου να πω ότι το 666 είναι ένας από τους κορυφαίους δίσκους που έχω ακούσει, "παιδί" των μυθικών Aphrodites Child. Καλό σου μήνα, αγαπημένε ραδιοπειρατή!

La Gigi είπε...

μα έχει νόημα να προσπαθεί κανείς να τα αποκρυπτογραφήσει όλα αυτά;
δε νομίζω...
καλο ΣΚ Μαρκ :)

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Καλό μήνα μαρκονάκο!
Θέλω να κάνω μια βόλτα από τα βιβλία του πατέρα σου!!!

ολα θα πανε καλα... είπε...

τη διάβασα την ανάρτηση.Αλλά ό,τι και να σημαίνει το 666,σε ό,τι κι αν μεταφράζεται(όνομα,πρόσωπο της Ιστορίας)τι αλλάζει;Θέλω να πω,για ποιο λόγο τόση περίσκεψη;Θα σχηματίσουμε καλύτερα την εικόνα του τέρατος ή του Κακού,αν γνωρίζουμε πώς το λένε;
Αλλά μάλλον έχω εγώ άδικο ή άγνοια και κάποιοι που ασχολούνται ενδελεχώς με το ζήτημα θα έχουν τις απαντήσεις.
Καλησπέρα.Καλό μήνα.

δεσποιναριον είπε...

Τζηζας! Ετσι θα μπουμε στην φθινοπωρινη σαιζον; Σορυ αλλα παω να φωναξω καποιον για ευχελαιο!

KitsosMitsos είπε...

Όταν ψάχνει κανείς βρίσκει ερμηνείες πάμπολλες. Αρκεί να ψάχνεται ;-)
Καλημέρα!

Ra Ma είπε...

pastaflora ...όντως μυθικοί και πολύ καλό!!!
Αλλά μήπως θα έπρεπε να λέγονται Devils Child χα,χα,χα
Καλημέρα!!!

gg εκεί καταλήγει, πως δεν έχει νόημα!
Καλημέρα!!!

ΠΑΥΛΟ έλα να κάνουμε μαζί ...ανασκαφές!!!
Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

ολα θα πανε καλα... είμαι και εγώ της γνώμης πως δεν έχει νόημα να ψάχνουμε να βρούμε τι σημαίνει το 666 ή ποιο είναι το όνομα του αντίχριστου.

Για αυτούς που έζησαν εκείνες τις εποχές με ανεπτυγμένο το θρησκευτικό αίσθημα και όλο αυτόν τον τρόμο των διωγμών ίσως να είχε νόημα. Οι προφήτες μιλούσαν για τον Μεσσία -και υπήρξαν- πριν έρθει, οπότε υπήρχε η ανάγκη να ερμηνεύεται ότι λεγόταν. Και αυτοί που πίστευαν είχαν την ανησυχία -ως άνθρωποι- να θέλουν να μάθουν τι θα γίνει στο μέλλον και πότε θα πραγματοποιηθούν οι προφητείες.

Μου άρεσε στο κείμενο αυτή η ιστορική διαδρομή, οι διάφορες προσεγγίσεις -που ανάμεσα στα άλλα δείχνουν και την αδυναμία των ανθρώπων- και η ερμηνεία του χωρίου. Το συμπέρασμα είναι (δεν έχεις άδικο) πως αρκεί να περιμένουμε να φανούν τα σημάδια της προφητείας. Τώρα αν κάποιοι ήδη τα βλέπουν ...άλλο θέμα :))

Δεν είμαι ειδικός ούτε πορωμένος με τέτοια αλλά μου αρέσει να διαβάζω απόψεις σοβαρών ανθρώπων σε οποιονδήποτε χώρο και να κινούνται. Διευρύνω το πνεύμα μου... :)))

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

δεσποιναριον στην φθινοπωρινή σαιζόν θα μπούμε δυναμικά. Μετά το χξς θα ακολουθήσει το xxx!!!!!
Ενδεχομένως να μπει εμβόλιμο και ένα παιγνίδι! Προγραμματισμός πάνω απ΄όλα ε? :)))
Καλημέρα!!!

KitsMits ...δεν λες τίποτα!!! Απολαμβάνω τις ερμηνείες και τις συσχετίσεις που κάνουν μερικοί μεταφράζοντας λέξεις σε αριθμούς!
Καλημέρα!!!

Μάνια Σ. είπε...

Αδυναμία ανθρώπων...
Μου αρέσει "τα περισσότερα κιτρινισμένα από το πέρασμα των χρόνων και καλυμμένα με αυτή τη πολυκαιρισμένη μυρωδιά που σου γαργαλάει τη μύτη."
Κάποια ήξερα, κάποια όχι ... τα τραγούδια όλα τα ήξερα...
Κάποιοι δίσκοι βινυλίου (χέβι μέταλ, πανκ) στα νιάτα μου λέγαν πως άμα τους ακούσεις ανάποδα χμμ και σε ένα τραγούδι νομίζω των Μπιτλς Δεν μου έρχεται στο μυαλό τώρα..
Καλή Κυριακή Ραδιοφωνάκι μου :)

Maria Tzirita είπε...

Δε θα έλεγα αυτό είναι ένα βιβλίο κατάλληλο για χαλάρωση, αλλά για έντονο προβληματισμό! Κι επειδή έχω πολλούς τον τελευταίο καιρό, ευχαριστώ, δε θα πάρω! Σας θαυμάζω εσάς που τα διαβάζετε αυτά, ειλικρινά! Εγώ παραμένω ρομαντική και γράφω για φιλίες, αγάπες κι έρωτες... Θα το δεις τον Φλεβάρη με το καλό!
Φιλιά Πειρατή μου, να είσαι καλά!

Ra Ma είπε...

Μάνια με εντυπωσίασες!!! Αναφέρομαι στα μουσικά αν και ξέρω πως ήσουν στο χώρο και μάλιστα κάποτε είχατε και μια υπηρεσία με δελτία τύπου!!!!
Πως με βλέπεις?? :)))))
Απ΄ότι θυμάμαι και εγώ ήταν της μόδας να περνάνε τέτοια μηνύματα στους δίσκους, ακόμα και μετά το τελευταίο κομμάτι μετά από μερικά λεπτά στο κενό χώρο...
Καλημέρες!!!!

Maria ροματική χα,χα,χα δεν το έγραψα για να χαλαρώσουμε ούτε να προβληματιστούμε. Απλά αναφέρονται κάποια πράγματα που μπορεί να δώσουν σε κάποιον ένα ερέθισμα!
Διάβασα πως παρέδωσες το κείμενο, άντε με το καλό!!!!
Πολλές καλημέρες!!!

NdN είπε...

Γεια σου Μαρκόνι,

οσες αναρτήσεις ασχολούνται με "περίεργα" θέματα εμένα μου τραβάνε την προσοχή. ΠΟλύ καλή η έρευνα σου και τα περισσότερα από αυτά που έγραψες δεν τα είχα ξαναδιαβάσει πουθενά.

Καλό λοιπον το κείμενο του Σεπτεμβρίου, αλλά μην αρκείσαι σε ένα το μήνα!

maya είπε...

εγώ πάλι πειράζει που μαρέσεις όταν γράφεις απο το ΔΙΚΟ σου βιβλίο ...?

θα είμαι ειλικρινής .
τα μεγάλα κείμενα στον υπολογιστή με χάνουν
έτσι δεν το διάβασα όλο-όλο .

ίσως γιατί δυσκολεύομαι να μπω στην τρομολαγνεία του σατανά
και την λατρεία του καλού ...

παρ'όλα,
αν μου μιλάς ακόμη
καλημέρααααα
χχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

maya είπε...

υγ.συγνώμη
γιατι αφιερώνεις τις μουσικές στην τάλισκερ ??????????
τι έκανε δηλαδή ?!!
τσκ !

prasino liker είπε...

Marconi kαλησπερα
Διαλεξες την καταλληλη εποχη για να μας στρωσεις στο διαβασμα .Τωρα αν σωθουμε η οχι ειναι αλλη ιστορια.Παντως οτι και να γινει, μεσα απο τις μουσικες επιλογες σου θα βρουμε τον δρομο της λυτρωσης.

forever είπε...

I'm appreciate your writing skill.Please keep on working hard.^^

Yannis Petsas είπε...

Θα πρέπει να ταλαιπωρήθηκες πολύ για να το γράψεις αυτό, μόνο και μόνο γι’ αυτό, μπράβο. Καλό μεσημέρι Marconi.

negentropist είπε...

Εγώ πάντως που είμαι βαθύτατα αλλεργικός στα πάσης φύσεως αφελή, θεϊστικά παραμυθάκια, που υποτιμούν κατάφωρα την ανθρώπινη νοημοσύνη, προτιμώ το άθροισμα των 36 αριθμών της ΡΟΥΛΕΤΑΣ,

1 + 2 + 3 + ... + 17 + 18 + 19 + 20 + ... + 34 + 35 + 36 =

(1+36) + (2+35) + (3+34) + ... (17+20) + (18+19) =

18 Χ 37 =

666 !!!!


χωρίς να με προβληματίζουν καθόλου οι σπάνιες ... εξορμήσεις μου στο καζίνο Λουτρακίου :)

Χαιρετώ καλέ μου e-φίλε, με τον εκρηκτικό συνδυασμό Astrud Gilberto και Stan Getz :

Ipanema '64

:)

Ra Ma είπε...

NdN είμαι της άποψης πως ακόμα και σε ένα κείμενο που δεν με 'ενδιαφέρει' μπορεί να ανακαλύψω κάτι θετικό.
Χμμμ, έτσι όπως λιμοκτονούμε από έμνευση ...για ένα το μήνα το βλέπω!!! :)))
Πολλές καλημέρες!!!

maya γιατί να μην σου μιλάω καλέ????
Και εμένα τα μεγάλα κείμενα με κουράζουν εκτός και αν είναι δοσμένα με τρόπο και μου κρατήσουν το ενδιαφέρον!
Το συγκεκριμένο κείμενο δεν έχει ...να σε φοβήσει σε τίποτα λέμε :))
Όσο για τις μουσικές ...μα τι να κάνω? Νοιώθω την παγωμένη ανάσα της Tali στον σβέρκο μου και είπα μπας και την καλοπιάσω! Μάλλον δεν έπιασε αλλά ...χρησιμοποίησα άλλα μέσα χα,χα,χα,χα
Πολλές καλημέρες!!!

likeraki από τα οργώματα και τα τσαπίμαστα (θυμάσαι?) καλύτερο μου φαίνεται το διάβασμα και πιο ...ξεκούραστο!
Χαίρομαι που σου αρέσουν οι μουσικούλες :))
Μπήκες ο χειμώνας σιγά-σιγά, αλλά αυτό δεν μας τρομάζει ε? :))
Πολλές καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

Yanni εσύ πάντα θα βρεις κάτι θετικό να γράψεις!!!!! :)))
Το συγκεκριμένο post πάντως ήταν από τα πιο εύκολα, είχα έτοιμη όλη τη πληροφορία!
Πολλές καλημέρες στον χάρτινο στρατό!!!

Neg α-πα-πα-πα δεν ξαναβάζω ρουλέτα στο σπίτι μου ούτε παιδική! :))
Η άποψη του συγγραφέα συμπίπτει με τη δική σου ...ως προς το ένα σκέλος! Δεν χρειάζονται οι αναλύσεις, δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο.
Τώρα δεν έχει νόημα να σου παραθέσω επιστήμονες που έχουν διαφορετική άποψη -ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει- αλλά θα σου χαρίζω το επόμενο post :)))
Το κομματάκι καλοκαιρινό, ανάλαφρο και με ωραία αισθητική.
Για Λουτράκι το συζητάμε έτσι ;)
Πολλές καλημέρες!!!

Tali είπε...

xa!

zeeshanking6 είπε...



Croydon Cars MiniCab Service in London UK,Choose our Minicab for a quick trip and safely to get to the Gatwick Airport, Heathrow Airportalso offers some services to minicab drivers who are not associated with itin the area of Croydon and in other towns.We are offer Low Fair for Airport Transfers from Croydon everyday such as ?Croydon Minicabs ?Shirley Minicabs ?Waddon Minicabsand etc.We want to welcome you to our new corporate website:www.croydoncar.co.uk/

zeeshanking6 είπε...

Croydon MiniCab Service in London UK,We offer Low Fair for Airport Transfers from Croydon every day where you will be able to know all our services, our vehicles, page online booking to make a reservation every day 24x7
www.croydoncar.co.uk/