28/1/10

Έξυπνες Συσκευές


Δεν αισθάνομαι πολύ καλά σήμερα, νοιώθω λίγο άδειος. Μήπως να κάνω ένα check up?

Για να ελέγξω το χρονοπρόγραμμά μου… Χμμμ, το check up είναι προγραμματισμένο για μεθαύριο αλλά εγώ λέω να τρέξω τα διαγνωστικά προγράμματά μου τώρα! Άλλωστε η πρόληψη δεν έβλαψε κανέναν λένε...

Λοιπόν! Απογοητευτική η γενική εικόνα, με τα ράφια σχεδόν άδεια και έναν εγκαταλειμμένο καταψύκτη, που για να λέμε την αλήθεια έχει δει και καλύτερες μέρες στο παρελθόν. Να που εξηγείται γιατί τον τελευταίο καιρό δεν με ζορίζει πολύ η ψύξη!

Για να κάνω έναν ενδελεχή έλεγχο:

Τέσσερα γιαουρτάκια αγελαδινά που εδώ και τρεις εβδομάδες δεν έχουν μετακινηθεί από τη θέση τους. Πλησιάζουν οριακά την ημερομηνία λήξης και σίγουρα o composter θα το γιορτάσει στον επόμενο έλεγχο! Δεν βλέπω τους νοικοκυραίους μου φανατικούς του είδους, οπότε δεν χρειάζονται περισσότερα.

Μισό πακέτο βούτυρο, που είναι αρκετό σύμφωνα με τα στατιστικά μου και τέσσερα αυγά ληγμένα. Να ενημερώσω να πεταχτούν και να παραγγείλω άλλη μια τετράδα -βιολογικά. Αυτό που μου χαλάει τη διάθεση για ψύξη, είναι πως τους έχω ενημερώσει για τα ληγμένα εδώ και πέντε ημέρες αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε. Μήπως να το παίξω αυστηρός και να τους απειλήσω με άνοδο της θερμοκρασίας? Δεν θα έρθει το καλοκαιράκι ...θα τους δείξω εγώ!

Τυριά και ψωμί του τοστ αρκετά. Λαχανικά ανύπαρκτα, αλλά ούτως ή άλλως τον τελευταίο καιρό, μου τα αφαιρούσαν μονίμως απ’ τη παραγγελία. Μα δεν τρώνε λαχανικά; Θα ελέγξω τις εξετάσεις αίματος όλης της οικογένειας και ανάλογα θα πάρω πρωτοβουλίες, προτείνοντας στοχευμένη διατροφή. Στη χειρότερη περίπτωση, την επόμενη φορά που κάποιος θα μου πιάσει το πόμολο, θα του πάρω δείγμα αίματος για ανάλυση καμπύλης σακχάρου, ουρικού οξέως, χοληστερίνης και θα του κάνω μια γρήγορη λιπομέτρηση. Αν δω αυξημένα τα επίπεδα, θα αρνηθώ να ανοίξω τη πόρτα μου και άστους να χρησιμοποιήσουν το password του administrator!

Μισό μπουκάλι σαγκρία είναι πολύ λίγη, οπωσδήποτε να παραγγείλω άλλα δύο μπουκάλια. Η κατανάλωση παραδόξως έχει απελπιστικά αυξηθεί τον τελευταίο μήνα, εκτινάζοντας τα στατιστικά μου στον αέρα! Ενδεχομένως κάτι να έχει προκύψει.

Πέντε μπουκάλια μπύρες και δύο αφρώδους οίνου. Δεν είναι άσχημη ποσότητα, καλού κακού όμως να κάνω μια ερώτηση στη Τηλεόραση, μπορεί να έχει κανέναν αγώνα στο πρόγραμμά της για αυτή την εβδομάδα! Ελπίζω να εκτιμηθεί αυτή πρωτοβουλία μου και να μου αλλάξουν επιτέλους αυτά τα λάστιχα της πόρτας απ’ όπου έχω αρκετές απώλειες θερμοκρασίας και να μου ρυθμίζουν το δεξί μπροστινό ποδαράκι γιατί κουτσαίνω!

Παγωτό στα τελειώματα, άρα οπωσδήποτε μια οικογενειακή συσκευασία. Και τι είναι αυτά τα κλειδιά του αυτοκινήτου εκεί που θα έπρεπε να είναι το γάλα? Να δεις που κάποιος θα τα ξέχασε και επειδή κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις ανακοινώσεις μου, θα στείλω SMS στο τηλέφωνο επικοινωνίας!

Ας ρίξω και μια ματιά στη λίστα των εποχιακών φρούτων. Το πεπόνι τελείωσε, να παραγγείλω τουλάχιστον άλλα δύο, ένα καρπουζάκι που δεν θα πάει χαμένο και μερικά σταφύλια.

Προβληματίζομαι που με τις τελευταίες παραγγελίες δεν έρχονται τα εποχιακά φρούτα, ενώ αντιθέτως εμφανίζονται άλλα φρούτα εκτός εποχής ...και αυτό με τρελαίνει. Επίσης, παρατηρώ πως η κατάσταση του εσωτερικού μου, θυμίζει μέρες διακοπών, σαν τις παραγγελίες στα μέσα Ιουλίου. Λες να μην μου καταχώρησαν σωστά την τρέχουσα ημερομηνία μετά τις τελευταίες διακοπές ρεύματος? Καλού κακού ας τους υπενθυμίσω να ελέγξουν και αυτό.

Έχω και τις γειτόνισσες που με αποπροσανατολίζουν. Είμαι περίεργος να ρίξω και μια κλεφτή ματιά -με αυτό το σπασμένο πρόγραμμα που μου φόρτωσαν- στην ESKIMO του δίπλα διαμερίσματος. Ίσως να της πιάσω κουβεντούλα, χρησιμοποιώντας τα εποχιακά φρούτα ως πρόφαση! Θα είναι μια καλή ευκαιρία να τη γνωρίσω καλύτερα …είναι και "No Frost", εξελιγμένο μοντέλο! Υπάρχει και το άλλο καυτό μωρό του 1ου, η Hotpoint-Ariston μοντέλο του 2010 που δεν μου πέφτει καθόλου κρύα! Άσε τη γλυκιά Candy του 5ου η οποία –τι ειρωνεία- δεν έχει δει ποτέ μιλφείγ στα ράφια της! Τέτοια σκέφτομαι και ανεβαίνει η πίεση του ψυκτικού υγρού στα σωληνάκια μου, καλύτερα να ολοκληρώσω τη παραγγελία μου…

Λοιπόν, η παραγγελία δεν είναι μεγάλη (μα πως τη περνούν σε αυτό το σπίτι;) άρα μπορώ να την στείλω κατευθείαν στο Super Market. Πρώτα όμως να δω ποιο έχει τις καλύτερες τιμές...



Στο podcast ακούμε τον Κωνσταντίνο Β και το Eteroxromia από την καινούργια του δουλειά που μόλις κυκλοφόρησε. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους τον λατρεύουν! Καλή σας ακρόαση!!!

43 σχόλια:

Side21 είπε...

Επισκευή και πέταμα !!!
Έτσι κι αλλιώς αχρείαστο είναι ...
με τόσο κρύο έξω και τόση ακρίβεια στα ράφια !!!

tzonakos είπε...

... κάτι εχεις πάθει εσυ, επειγόντως γρήγορα άμεσα ενα checkup φιλε μου εγω μεχρι τεστ κόπωσης έκανα, καλή φάση.

υγ. να θυμηθώ να πετάξω οτι εχει λήξει απ το ψυγείο μου.

δεσποιναριον είπε...

Σ' αγαπω σ' αγαπω
Και που με βαζεις;
Απανω στο ψυγειο!
Κι αν πεσω απ' το ψυγειο;

BUTTERFLY είπε...

Θελω ενα τετοιο ψυγειο ΤΩΡΑ!!!!!

Το τραγουδακι τελειο!

Καλήμερα!

fevis είπε...

Χαχαχαχα!! Αυτό το ψυγείο για μένα θα ήταν εφιάλτης.. Ποτέ δεν ξανάνοιγε την πόρτα του, ούτε με administrator password, ούτε με ανοιχτήρι για κονσέρβες.. Ούτε καν με κομπρεσέρ...:-)))))

Skouliki είπε...

εγω λεω να κοιταξεις την εμφανισιακη εικονα του ψυγειου με καποια εχτρα μαγνητακια
τα του εντος ψυγειου ειναι γυναικειες δουλειες :)

VAD είπε...

Mπορει να με διασκέδασε η γραφή σου,αλλά μια τέτοια προοπτική εξάρτησης απ'το καλο όντως μηχάνημα με τρομάζει...
Ούτε τα φρούτα δε θα μας επιτρέπει να διαλέγουμε;:)

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Εγω εχτες επιασα τον καναπε του σαλονιου να κρυφομιλαει στην κοκκινη πολυθρονα.Λες να παιζει τιποτα ερωτικο,η αρχισε η επανασταση των επιπλων για λιγοτερες ωρες εργασιας;Λεω να στησω αυτι μπας κι ακουσω τιποτα.

La Gigi είπε...

καλε τι ψυγειο ειναι αυτο; ποιος του ειπε να παιρνει πρωτοβουλιες; ακου δεν θα μου ανοιγει την πορτα αν δε θελει... πφφφ ουτε εγω το θελω, μη διανοηθει κανεις να μου το στειλει!!!!!
φιλακια Μαρκονακο

NdN είπε...

Ψυγείο από τους εφιάλτες του μέλλοντος είναι αυτό! Θα με βάζει να τρώω μέχρι και φακές...δεν το θέλω!

Ra Ma είπε...

Side21 χα,χα,χα ναι, πως δεν το σκέφτηκα, με την πτώση της θερμοκρασίας τζάμπα χώρο θα μας πιάνουν!!! Για τα ράφια ...το βλέπω :))

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

ΤΖΟΝ το check up το έχω καθυστερήσει, το ξέρω. Πρέπει τώρα που περάσαμε τα 40 (λέμε τώρα) να κάνουμε ένα μια φορά το χρόνο, όχι ότι έχουμε θέμα αλλά ξέρεις τώρα ...προληπτικά!

Το ψυγείο σου συναγωνίζεται το δικό μου. Εγώ το έριξα στα πειράματα με τη ...μούχλα!!!

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

δεσποιναριον ...μην ανησυχείς βρε κουτό! Θα είναι ο Ερρίκος από κάτω, που θα σε πιάσει στην αγκαλιά του!!! Αμ πως!!! :))

Καλό βράδυ και αύριο δουλειά με το laptop δίπλα στο τζάκι, ξέρεις εσύ ε?

Ra Ma είπε...

BUTTERFLY μπράβο! Είσαι η μόνη που βλέπει τα θετικά και θέλει ένα τέτοιο ψυγείο!!!

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

Fevis χα,χα,χα θα με πεθάνεις εσύ!!! Άκου ούτε με κομπρεσέρ χα,χα,χα δεν μπορώ!!! Στη χειρότερη περίπτωση να σκεφτείς τα εκρηκτικά!!!

Βρε συ, επειδή γράφω εγώ το λογισμικό (λέμε τώρα), θα σου πω το κωδικό να τα ξεπερνάς όλα!

Καλό βράδυ και θα έρθω για να ενημερωθώ για το 3ο πρόσωπο!!!

Ra Ma είπε...

Skouliki χα,χα,χα βρε συ, ολόκληρο software του γράφω, κοινώς το προγραμματίζω, μαγνητάκια θα του βάλω?

Μήπως να βρω μια γυναίκα να μου το φροντίζει???

Καλό βράδυ!!!

katrine είπε...

Τοκ τοκ!!
"Λίγο σαγκρία μπορώ να έχω??"
"όχι φύγε ,ήπιες!"
"μα θέλω λίγο ακόμη!!"
"εξαφανίσου,δεν έχει!"!!Α χα χα!!

Δεν θα τ αντέξω,Marc μου με τίποτε!
Πέτα το ψυγείο απ το τραίνο χο χο!!

Καλησπέρες Κυριακάτικες

Ra Ma είπε...

VAD μην αγχώνεσαι Βασίλη!!! Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που δεν το αφήνουν να κάνει ότι θέλει ...λέμε τώρα!

Οι έξυπνες συσκευές υποτίθεται πως φτιάχνονται με σκοπό να μας κάνουν τη ζωή εύκολη, αυτός που τις φτιάχνει δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του... :))

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

ΓΙΑΝΝΑ χα,χα,χα θα με πεθάνετε!!! Αν υποψιαστώ πως οι καναπέδες μου τα έχουν κάνει πλακάκια με το τραπεζάκι και την τηλεόραση ...θα σκάσω!!!

Φαντάσου μόνο να τα πάρει στο κρανίο η βιβλιοθήκη και να αρχίσει να μου πετάει βιβλία!!!!

Η πολυθρόνα σου με τα κόκκινα που έβαλε μου φαίνεται πως ...τα θέλουν τα μπράτσα της! Σήκω ένα βράδυ κρυφά και δες αν είναι πάνω στο τραπεζάκι και χορεύει το "βάλε το κόκκινο φουστάνι"!!! Τότε να ανησυχήσεις!!!

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

melissoula δώσε μου διεύθυνση να σου στείλω ένα ...με πάγο!!! :))

Κοιτάμε μπροστά παιδί μου!!! Θα του βάλουμε μια ρουτίνα που να αλλάζει άποψη όταν του γλυκομιλάς, οπότε μη χολοσκάς!!!

Καλό βράδυ, φιλάκια και όπως είπε η katrine δοκίμασε μια στάση από τη λίμνη των κύκνων!!! (χα,χα,χα πολύ καλό!!!)

Ra Ma είπε...

NdN χα,χα,χα αυτό το ψυγείο δεν παίζει για τους Άγγλους, μα δεν έχουν κουζίνα αυτοί!!!!!

Κοίτα, αν εντοπίσει πως έχεις χαμηλό σίδερο, για το καλό σου θα σου δώσει φακές (αν και είναι μύθος αυτό) και θα σε γλιτώσει και από μελλοντικά έξοδα!!! Δες το θετικά!!!

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

katrine μόλις ολοκλήρωσα τις εξετάσεις αίματός σου. Τα επίπεδα οινοπνεύματος είναι πολύ ανεβασμένα. ΕΧΕΙΣ ΠΙΕΙ ΠΟΛΥ! Αν επιμένεις ή αν προβείς σε βίαιες πράξεις ...θα φωνάξω την αστυνομία!!! χα,χα,χα

Για το καλό σου βρε νοιάζεται, άκου να το πετάξω από το τραίνο!!! χα,χα,χα

Καλό βράδυ!!!

Artanis είπε...

Αχ, το θέλω, στείλτο μου...Να μου κάνει τις παραγγελίες, τρέλα...Πώς δεν το σκέφτηκε καμιά εταιρεία;;;;;
Πφφφφ, όλες για κλάμματα είναι...
Αίσχος!

Artanis είπε...

Α, και καλημέρα, καλή βδομάδα και καλό μήνα...
(Παραλίγο να το ξεχάσω...)

ZouZouna είπε...

Xα χα χα ! Μου θύμισε η όλη περιγραφή, εκείνο το παραμύθι, που την νύχτα τα παιγνίδια ξυπνάνε και κάνουν παράτα...
σε καλό σου!

εξυπνότατο, αλλά με τον χρόνο που έφαγες, θα το είχες καθαρίσεις, θα είχες πάει σούπερ μάρκετ και θα το είχες ξαναγεμίσει...χα χα χα !

φιλιά, καλό μήνα!

zekia είπε...

θυμάμαι όταν ήμουν μικρή έβλεπα "μικρό μου πόνυ" και σε ένα επεισόδιο τα έπιπλα στο σπίτι τους είχαν ζωντανέψει. Ο καναπές δε δεχόταν να κάτσουν πάνω του για να μην του χαλάσουν το ύφασμα, το σφυρί δε δεχόταν να το χρησιμοποιούσαν γιατί του προκαλούσε πονοκέφαλο, η σκούπα δεν άφηνε κανένα να περπατήσει στο πάτωμα γιατί το λέρωνε κλπ.
Λες να έρθει μια εποχή που οι μηχανές και τα χρηστικά αντικείμενα θα μας κυριεύσουν σχεδόν τόσο;

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΜΑ ΤΙ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ;;;;
ΑΡΓΗΣΑ ΑΛΛΑ ΗΡΘΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ :))))

faraona είπε...

Βρε συ?Θέλω κι εγω ενα τέτοιο...που το ψώνισες?
Φιλί!

Skouliki είπε...

ναι καλο ειναι και αυτο !
διοτι θυμαμαι κατι σχετικο
γυναικα - ψυγειο
ψυγειο - γυναικα
μικι ρουρκ

ναι ναι !!καντο !!

φιλι

Αβαδιστη είπε...

Πάντως τα κλειδιά του αυτοκινήτου είναι στη σωστή θέση!
Φαντάζομαι ότι βάζετε μπροστά το αμάξι με Εβαπορε Νουνού, γεγονός που καθιστά το προσωπικό σας σύμπαν τρομερά ενδιαφέρον!
Τα σέβη μου!

Ra Ma είπε...

Artanis χα,χα,χα η αλήθεια είναι πως έχουν φτιάξει ψυγεία να παραγγέλνουν όχι όμως έτσι που το περιέγραψα. Θα περάσει καιρός ακόμα!

Καλό ξημέρωμα!!!

tzonakos είπε...

Ξενυχτάς ;

Ra Ma είπε...

Ζουζούνα χα,χα,χα ναι!!! έπρεπε να προβλέψω πως θα πρέπει να αυτοκαθαρίζεται!!! Στο νέο μοντέλο!!!

Καλό ξημέρωμα!!!

Ra Ma είπε...

zekia δεν μπορώ να φανταστώ το σφυρί να παραπονιέται ...πως πονάει το κεφάλι του χα,χα,χα,χα

Στη δεκαετία του 60-70 έπαιζε πολύ το σενάριο πως οι μηχανές κάποια μέρα θα επαναστατήσουν. Τώρα πιστεύω πως πάμε σε ...βιολογικές μηχανές! Μπρρρρ!!!!!!

Καλό ξημέρωμα!!!

Ra Ma είπε...

SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ μιλάμε για προχωρημένο ψυγείο, όχι αστεία ε? :))

Καλό ξημέρωμα!!!

Ra Ma είπε...

faraona μου, δεν ξέρω!!! Μάλλον ο καναπές το κανόνισε με την τηλεόραση! Ήθελαν λέει ...παρέα!!!

Τα φιλιά μου και καλό ξημέρωμα !!

Ra Ma είπε...

Skouliki εγώ πάλι θυμάμαι Μικυ Ρουρκ - γυναίκα - γρίλιες!!! χα,χα,χα,χα

Καλό ξημέρωμα!!

Ra Ma είπε...

Αβαδιστη χα,χα,χα Ναι λοιπόν, δεν το έχω κάνει ακόμα set up με τις παραξενιές μου!

Φανταστείτε πως το Εβαπορέ Νουνού, εεεμμ εννοώ τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ούτε καν σε μπρελόκ δεν το έχω. Έχει το κουτί δικά του ποδαράκια και με ακολουθεί. Το βρήκα πιο χρήσιμο αυτό το μοντέλο!!!

Ανταποδίδω τα σέβη μου και εύχομαι καλό ξημέρωμα!!!

Ra Ma είπε...

TZON δεν ξενυχτάω βρε ...ορθογραφία μαθαίνω!!! :))

Τι να κάνουμε και εμείς αι οικογενειάρχαι? Και εσύ στη διασκέδαση το έχεις ρίξει ε? χα,χα,χα

Να τα πούμε!!!! Καλό ξημέρωμα!!!

An-Lu είπε...

Not bad, not bad at all!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Εγώ δεν ξέρω απ' αυτά, ήρθα για γλυκο, αλλά βλέπω και φέτος στο ντούκου θα μας βγάλεις
Να τα 100σεις!!!
Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου!!!

Φιλί και Γλαρενιες αγκαλιές

Ra Ma είπε...

An-Lu εντάξει με πείσατε ...θα το κατασκευάσω αυτό το ψυγείο!!!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Γλαρένια μου, ευχαριστώ για τις ευχές σου, ευχαριστώ για τις όμορφες μαργαρίτες σου!!!

Που το θυμόσουν μωρέ???

Γλυκό θα σας φτιάξω το καλοκαίρι ...που θα είμαι μόνος και θα κάνω την κουζίνα χάλια!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!