26/7/09

Βασανισμένο Σιροπιαστό


Ένοιωσε αποφασισμένος. Τράβηξε μια νοητή γραμμή με το βλέμμα και βύθισε το μαχαίρι. Η ατσαλένια λεπίδα αναστέναξε από ικανοποίηση επιτελώντας με επιτυχία το σκοπό της.

Η τομή έγινε στο πάγκο της κουζίνας, ένα δροσερό βράδυ του Ιούλη, που η γειτόνισσα έπαιζε σπαρακτικά στο πιάνο της (Radiohead;), τα σκυλιά αλυχτούσαν και το φεγγάρι ήταν γεμάτο… (λέμε τώρα!)

Οι μύκητες των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων των γλυκεριδίων ταράχτηκαν. Οι διπλοί δεσμοί υδρογόνου μεταξύ των ατόμων του άνθρακα κινδύνευσαν να σπάσουν ενώ ταυτόχρονα οι αλδεϋδες και οι κετόνες ούρλιαζαν. Η ισομέρεια των καρβονύλιων ομάδων προς στιγμή κλονίστηκε …πριν το βούτυρο χωριστεί στα δύο.

Επόμενος στόχος ήταν η εκτέλεση του σιροπιού. Απέκοψε βίαια τα ¾ του κιλού σουκρόζης (ζάχαρης), τα έχωσε με μια σε ένα βαθύ δοχείο και με 5 ποτήρια νερό αποπειράθηκε να πνίξει τους υδατάνθρακες. Για να επιμηκύνει την αγωνία τους, πέταξε από πάνω δύο ολόκληρες κουταλιές της σούπας σκόνη κιννάμωμου (κανέλας). Αμέσως οι φαινόλες της κανέλας απελευθερώθηκαν και επιδόθηκαν σε ένα ξέφρενο κυνηγητό της γλυκόζης και των υδατανθράκων, με στόχο την εφαρμογή της αντιοξειδωτικής τους δράσης. Οι τελευταίοι νόμισαν πάνω στη σύγχυση πως συνάντησαν κάτι αφροδισιακό και πριν προλάβουν όλοι να καταλάβουν ότι η ζέστη που ένοιωθαν δεν ήταν από την έξαψη αλλά από τη φωτιά που τους έβαλε ο εκτελεστής, τους χτύπησε κατακέφαλα και με δύναμη με μια κουτάλα που προσπαθούσε βίαια να τους δέσει (άμα δε δέσει το σιρόπι έχουμε πρόβλημα!)

Για να ικανοποιήσει το πάθος του, έβρασε με μίσος αρκετές φορές το μίγμα, τόσο που δεν μπορούσε άλλο να ελέγξει τις τραυματικές καφέ φυσαλίδες -μάλλον υπολείμματα κανέλας- που διαρκώς φούσκωναν και έσκαζαν σαν εκρηκτικά, καίγοντάς του τα χέρια και βρομίζοντας τα πλακάκια.

Τα τεμαχισμένα 250 γρ. βουτύρου γάλακτος -τα γεμάτα όχι και τόσο με κορεσμένα λίπη- τα πέταξε σε ένα άλλο δοχείο, παρέα με 1/4 του κιλού ζάχαρη. Μετά τσάκισε 8 ολόκληρα αυγά χτυπώντας τα με μανία μεταξύ τους, για να ξεχυθούν ελεύθερα 1.720 ml χοληστερίνης πιασμένες χέρι-χέρι με μερικές πρωτεΐνες και αμινοξέα. Τότε ασβέστιο, φώσφορος, σίδηρος, νιασίνη, βιοτίνη, νάτριο, σελήνιο, ιώδιο, κάποια οξέα -χαμογέλασε σαδιστικά αναγνωρίζοντας το παντοθενικό και το φολικό- και η η παρέα των βιταμινών της οικογένειας Β άρχισαν να χορεύουν τρελά ...αλλά ο χορός τους έμελλε αργότερα να γίνει ξέφρενος, όταν βύθισε μέσα τους τις λεπίδες του μίξερ.

Για να φουσκώσει ασφυκτικά την δημιουργία του, έριξε 2 κουταλάκια διογκωτικού υλικού baking powder. Το διττανθρακικό νάτριο έψαξε απελπισμένα να βρει όξινο περιβάλλον και όταν το ανακάλυψε άρχισε να απελευθερώνει με μανία όσο διοξείδιο του άνθρακα είχε στις ενώσεις του κάνοντας το μίγμα να φουσκώνει...



Έσκυψε από πάνω με τέτοιο ύφος που το ίδιο το μίγμα ανατρίχιασε, έκλεισε τα μάτια και σαν τον διαβολικό Ζαν-Μπατίστ Γκρενούιγ (από "Το Άρωμα" ντε!) κατέγραψε όλες τις μυρωδιές του. Έχουν δίκαιο όταν λένε πως η μυρωδιά είναι κάτι που κανένας άνθρωπος -όσο σκοτεινός και να είναι- δεν μπορεί να της αντισταθεί. Κάτι έλλειπε... και τότε ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που χαμογέλασε. Άνοιξε 5 βανίλιες, μια-μια, προσεκτικά. Έβγαζε το καπάκι, το έφερνε στη μύτη του και με μια τελετουργική κίνηση -που θύμιζε τη τελευταία χούφτα χώμα στο νεκρό- τη σκόρπιζε πάνω στο δημιούργημά του.

Το σκοτεινό βλέμμα επέστρεψε πολύ γρήγορα στο πρόσωπό του μαζί με την εκδίκηση να σιγοβράζει. Με 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό, έθαψε κυριολεκτικά το αριστούργημά του. Η γλουτένη έψαξε απεγνωσμένα να βρει τους χαλαρούς δεσμούς της ζύμης για να τους δέσει, να τους κάνει πιο γευστικούς και πιο ελαστικούς, συνεπώς και πιο ανθεκτικούς στα βασανιστήρια που ήθελε να τους υποβάλει.

Κράτησε σαν τελευταία πινελιά της μανιακής δημιουργίας του, την ιδέα να μεθύσει τη ζύμη με 2 ποτηράκια του κρασιού κονιάκ. Σχεδόν 40% αλκοολικούς βαθμούς σκέφτηκε και από το λαρύγγι του ξεχύθηκαν μουγκρητά ικανοποίησης!

Το μίξερ ήταν ήδη στην πρίζα και οι λεπίδες του πετσόκοβαν κάθε πρωτεΐνη, κάθε υδατάνθρακα, κάθε μόριο της ζύμης, δημιουργώντας διαρκώς νέες ενώσεις. Το τι έγινε δεν περιγράφεται με λόγια, μόνο με πολύπλοκους χημικούς τύπους:

NaHCO3 + H+ → Na++CO2+H2O
ή
8NaHCO3 + 3Ca(H2PO4)2 → Ca3(PO4)2 + 4Na2HPO4 + 8H2O + 8CO2

Η αποκορύφωση ήρθε όταν άδειασε το μίγμα σε ένα πυρέξ και το έβαλε στον ξαναμμένο με 165 βαθμούς φούρνο για να το κάψει.



Η συνταγή με τα μυστικά της βρίσκεται εδώ. Εγώ το συνόδευσα με παγωτό καϊμάκι και ...πολλά λάθη!


Στο podcast ακούμε τον Michael Jackson, τον βασιλιά της ποπ, τον Peter Pan που βρίσκεται εκεί που ήθελε πάντα, στη Χώρα του Ποτέ. Αγούγεται το Liberian Girl, ένα όμορφο τραγούδι για την φίλη του Elizabeth Taylor. Πριν όμως σε μια μίξη, ακούγονται τα γλυκά και υπέροχα λόγια του από την αρχή του I Just Can't Stop Loving You -λόγια που θα ήθελε να πει ο καθένας μας- και στη συνέχεια η ανάσα και η καρδιά του -που πλέον δεν χτυπά- από το Smooth Criminal. Και κάνοντας αυτή τη μικρή μίξη, δάκρυσα για τον άνθρωπο που πέθανε, για τους φίλους που έχασα, που έχω, που ακόμα δεν γνώρισα, για τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και μου χαρίζουν τα συναισθήματά τους και για αυτό το απίστευτο καλοκαίρι του 2009.

63 σχόλια:

zekia είπε...

καλά μιλάμε για πολύ σπλάτερ... και στο φάγωμα επίσης θα γίνει σφαγή... μου τρέξανε τα σάλια βραδιάτικα... ουφ... τι τρομερό ποστ ήταν αυτό ρε marconi;; με έστειλες κανονικά!

Yannis Petsas είπε...

Εξαιρετικό post φίλε μου. Είσαι Σεφ στις δολοφονίες και μεγάλος ανακατωσούρης, σου βγάζω το καπέλο. Επιπλέον θα γινόταν μια υπέροχη μικρού μήκους και εύγεστη φαντάζομαι. Χαίρομαι που είμαι εδώ... αλλά δεν είναι αυτός λόγος να κλαις. Τα σέβη μου.

ZouZouna είπε...

Είμαι και περίεργη, είναι κι ο τίτλος.... είναι κι η συγκίνηση, τα λόγια του παπά!!!

θα κόψω όμως τις διπλωματικές! α, μέχρις εδώ ήταν... Μαρκόνι κερνάει Μαρκόνι τρώει? χμ... θα το σκεφτώ...

επι της τελευταίας παραγράφου, θα σχολιάσω άλλη ώρα, είμαι σε mood ερωτιάρικο, με τον ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ για πολλοστή φορά. Χωρια που κάνει άδεια...

Valisia είπε...

Εδώ υδρογόνο.
Δεν φτάνει που μας γεμίσατε μύκητες μας κατακομματιάσατε και μ'αυτό το μίξερ παλαιάς τεχνολογίας.
Τς τς τς.Θα αποφανθώ στον σύλλογο "Χημική Αντίδραση κι Άγιος ο Θεός" μπας και βρω το δίκιο μου.
Ε μα....όλοι μας εκμεταλλεύονται καλοκαιριάτικο.
Κι εσείς σιροπιαστό μες στο κατακαλόκαιρο;

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Τστστσςςςςςςςςς............και έχω μιαν αλλεργία όχι με τ' αυγά, αλλά με τους χημικούς τύπους.
΄Ομως, πρόκληση η συνταγή σου ΑΧΤΥΠΗΤΕ marconi μου και θα τη δοκιμάσω
:-)

Καλό σου Σ/Κ!
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Artanis είπε...

Αν είχα φούρνο, θα το έφτιαχνα...Η συνταγή πάει για αντιγραφή πάραυτα...
Σε φιλώ...

anepidoti είπε...

τι να πρωτογευτώ...
εδώ δεν είναι στούντιο...ο μαμαλάκης σε επανέκδοση!
όσο για τις μουσικές σου, λες ότι ένιωσα και νιώθω για χαμένες στιγμές και για τον βασιλιά της ποπ...ακόμη μια φορά μας καθηλώνεις μαρκονάκι!
φιλιά!

VAD είπε...

Σε εργαστήρι μαγειρικής ή σε εργαστήρι χημείας όλα αυτά τα κατορθώματα;:)

Ra Ma είπε...

zekia το σπλάτερ ήταν το θέμα και όχι το γλυκό! χα,χα,χα
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου ε?

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Yanni καθημερινά διαπράττουμε μικρές δολοφονίες -μην μας ακούσει και κανένας!

χα,χα,χα ανακατωσούρης! μα πολύ μου άρεσε!!! Ο ανακατωσούρης με τις λεπίδες, τρέμετε αλδεϋδες!!! Θα με επικηρύξουν τα ζαχαροπλαστεία!

Χαίρομαι που είσαι εδώ ...αλλά κλαίω από τη δυνατή συγκίνηση της δημιουργίας!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Zouzouna άστα αυτά!!!

Μαρκόνης φτιάχνει, αλλά άλλος είναι στο πίτσι-πίτσι κάθε βράδυ μέχρι τις 2 τα ξημερώματα στο chat!!! Βλέπω...

Είσαι δλδ με τον Kevin Costner???? Θα τρελαθούμε εντελώς???

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Valisia ώστε υδρογόνο είστε! Έτσι εξηγείται που είστε τόσο εύφλεκτη και που όταν καίγεστε σχηματίζετε νερό! Ενδιαφέρον :)

Μην με απειλείτε με το σύλλογό σας, είμαι αποφασισμένος να σας κατακομματιάσω και να σας αλλάξω τον χημικό σας τύπο!!!

Τα σιροπιαστά η αδυναμία μου!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα Γλαρένια μου, η χημεία το χειρότερό μου μάθημα!!!

Δοκίμασέ την! Εγώ έκανα πολλά λάθη! Μου βγήκε παχουλό, έπρεπε να το βάλω σε μεγαλύτερο πυρέξ, μου φούσκωσε λίγο ενώ δεν έπρεπε, δεν έβαλα το σιμιγδάλι τελευταίο και στο σιρόπι όταν κρύωσε κάθισε κάτω ένα μίγμα κανέλας κάτι σαν ..βιοχλαπάτσα!!! Άσε που φούσκωσε και χύθηκε το σιρόπι πάνω στο μάτι της κουζίνας ...κόλαση!!!!!

Που να τα ξέρω εγώ αυτά Γλαρένια μου! Η επόμενη φορά θα είναι καλύτερη!!!

Φιλιά, καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Artanis δεν έχετε ακόμα ή δεν χρησιμοποιείτε φούρνο?
Τότε φάτε το παγωτάκι!!!

Φιλιά και από μένα, καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

anepidoti χα,χα, τώρα που το λες με αυτή την ανάρτηση η γευσιγνωσία αποκτά άλλο νόημα! Προσθέτουμε στην γευστική απόλαυση και τον μικρόκοσμο του γλυκού :))
Αυτό θα πει το γεύομαι με όλες μου τις αισθήσεις!!!

Ο βασιλιάς πέθανε και θα πεθαίνει δημόσια για πολύ καιρό ακόμα. Με μαγεύει η ευαισθησία που έβγαζε με τη φωνή του. Μεγάλωσα και εγώ μαζί του ε?

Σε φιλώ.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

VaD εδώ εργαστήριο Ζαχαροπλαστικοχημικής!
Κεράστηκες μερικούς υδατάνθρακες???

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

betty είπε...

Mαρκονάκη μας, έχω πολλές ερωτήσεις αλλά δεν θα τις κάνω. Θέλω μόνο να πω ένα ευχαριστώ γιατί άργησες αλλά το ξανάκανες το θάύμα σου. Είναι υπέροχο :) :) φιλάκι :)

BUTTERFLY είπε...

Μπορει να το γεμισες με λαθη, αλλα τα λαθη ειναι συνηθως τα πιο ωραια! Μην ξεχνας πως κατα λαθος ψηθηκε το πρωτο γουρουνοπουλο επι γης και ανακαλυψαμε την υπεροχη γευση του!
Η δε εκτελεση...νομιζω πως δεν εχω δει πιο ευφανταστη περιγραφη!

Η τελευταια σου παραγραφος με συγκινησε πολυ!
Ενα απιστευτο καλοκαιρι να εχεις!

Skouliki είπε...

συγνωμη ολη αυτη η αναρτηση για να μας πεις οτι πηρες κιλα με τροπο ?

ειμαι της αντιθετης παραταξης

θες να κανουμε παρτυ με μπροκολα και καροτα !!! ?? εεεεεε ??

καλησπερες

ZouZouna είπε...

Κι εγω, κι εγώ, με το σκουλίκι παρέα "ΜΠΡΟ ΚΟ ΛΟ, ΜΠΡΟ ΚΟ ΛΟ"

Ομολογείς ρητά και καταμούτρως ότι το έφαγες όλο μόνος σου (Τα περί βιοχλαπάτσας τα παραγράφω, είναι τάχα μου) και ένα έχω να καταγγείλω ακόμη

κυρία κυρίαααααααα, κάνει ματάαααααααααααααααααααακι!
επαιζα γιατί δεν είχα ύπνο (ρε χαμένο), μακάρι να μίλαγα.

Αλλα την επόμενη φορά! την επόμενη φορά λέω, θα υποστείς τις συνέπειες ! Θα μιλάς κι εσύ και την άλλη μέρα, ως μπαγιάτικο μύδι. Να σε δω εγώ. To three part conference, το ξέρεις? θα το μάθεις.

ξέρω ξέρω απο την ζήλια σου, τα λες!!!
μούτς και πάω παραλία, να σκάσεις !

Yannis Petsas είπε...

Δεν έχω φάει ποτέ μπρόκολο, ούτε πρόκειται.
Ζουζούνα, τι σόι άδεια είναι αυτή; Γιατί δεν είσαι στις αμμουδιές;

BUTTERFLY είπε...

Περνα για βραβειακι!

δεσποιναριον είπε...

ΧΑ! καλα σε ψυλλιαστηκα εγω! Μολις μεινεις μονος, ολο ..με χημεια ασχολεισαι.

Μάνια Σ. είπε...

Με όλο το θαρρος κύριε σαδιστή αλλά χάθηκα η ξανθιά ... πότε ενώθηκε το σιρόπι με τη ζύμη πριν ή μετα από το κρεματόριο?
Σας έκαψε το σιρόπι έ? αχ πείτε και και άλλα πάνω σε αυτό το θέμα... μμμ σας άρεσε!!! (εδώ αν και ευγενική φαίνονται οι σαδιστικές επίσης τάσεις της ξανθιάς)
απαντήστε μου σας παρακαλώ... μη με τυραννάτε... θα σας τυρρανήσω αν δεν απαντήσετε ... βλέπετε φοράω άρωμα βανίλιας και δεν θα σας αφήσω να το μυρίσετε... (εδώ εύχεται να μην απαντήσει για να τον τυραννίσει η ξανθιά χαχα)

Καταλαβαίνω ότι πέρασες όμορφα...ναι ο Μιχάλης για κάποιες ηλικίες ήταν ο τραγουδιστής των εφηβικών μας ονείρων... Γράφω μόνο κάτι που δεν γράφτηκε πολύ Το φιλανθρωπικό του έργο μπήκε και στο βιβλίο Γκίνες.

Πωπω Εκανα σχολιο εγγραφή Σε τυράννησα για να διαβάσεις έ? πες μου πες μου πόσο υπέφερες? χαχα

ZouZouna είπε...

Γιάννη, Ημην και στην παραλία. Ολα τα προλαβαίνω. Οταν είναι να "δείρω" περνώ, μην πέσει τίποτα κάτω και δεν προλάβω...

Και αφού φάγαμε γλυκό, τους συγχωρεμένους τι τους θέμε. Τέρμα, τους έκοψαν την σύνδεση, δεν θα μας τηλεφωνήσουν ποτέ!!! Πάρτο απόφαση !
καλά δακρύζω κι εγώ όταν θυμώνω μαζί τους, που μας παράτησαν!

Επι του θέματος! Φτιάνω μουσακά, φτιάν'ς γλυκό?

Ra Ma είπε...

betty κάνε ερωτήσεις, έχω απαντήσεις για όλα τα λάθη που έκανα!!!

Χαίρομαι που σου άρεσε!!! Να είσαι καλά βρε!!!!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

BUTTERFLY ...ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνεις!!!!
Όσον αφορά τις δημιουργίες θέλω να ...πρωτοτυπώ! :))

χα,χα Το είδα το βραβείο, θα περάσω να το παραλάβω (να χαλαρώσουμε πρώτα λίγο εδώ!). Υπάρχει επίσημο ένδυμα? :)

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Skouliki με κατάλαβες λοιπόν ε? Εσύ μικρό μου που να το βάλεις έστω και ένα κομμάτι???

Μπρόκολα και καρότα? α μπα τίποτα σε κρέας παίζει???

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Ζουζούνα ...μόνος μου ήμουν, μόνος το έφαγα!!!

Τώρα τελευταία σε έχει πιάσει η Άνοιξη και όχι η αϋπνία!!! Και από 3part conference εγώ δεν γνωρίζω, δεν είχαμε τέτοιους διαόλους στην εποχή μου!

Καλά μπάνια!!!

Ra Ma είπε...

Yanni εμείς θα βάλουμε να ψήσουμε!!! Τα μπρόκολα για αυτούς που δεν έχουν δόντια! χο,χο,χο

Η Ζουζούνα λέει πως ήτο παραλία!

Καλημέρες!!!

βασίλης είπε...

Πολύ καλό! Και νόστιμο... Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!

Ra Ma είπε...

Μάνια έχετε δίκαιο, με την έξαψη της δημιουργίας ξέχασα να αναφέρω πως...

...λούζουμε ανελέητα την ψημένη ζύμη με το κρύο σιρόπι, προκαλώντας μεγάλο σοκ. Όσο περισσότερο βάζουμε τόσο καλύτερα είναι. Η ζύμη απελπισμένη προσπαθεί μάταια να επιπλεύσει, γιατί στο τέλος αφήνεται, ρουφάει όλο το σιρόπι και πνίγεται!

Απ΄ότι κατάλαβα η βιοχλαπάτσα ήταν γαιτί μου κάηκε το σιρόπι?

...Λοιπόν σας λέω πως την έπιασα με το χέρι μου να την στραγγαλίσω! Γλιστρούσε όμως και άφηνε ανάμεσα στα δάκτυλά μου κάτι σαν μεμβράνες. Το χέρια μου έμοιαζαν σαν αμφίβιου ζώου! (Αφού προσπάθησα να τραβήξω φωτο) Μετά τη δάγκωσα και τη γεύτηκα ...ήταν τόσο γλυκιά και ...κανελομένη!!!

Άρωμα βανίλιας ...πόσο καλά γνωρίζεται τις αδυναμίες μου :)

Πέρασα όμορφα και περνάω κάθε φορά που το ξαναδιαβάζω!

Καλημέρα ...γλυκέ μου τύραννε!!! :))

Ra Ma είπε...

Ζουζούνα θα σε phoneύσω! Όλο υπονοούμενα είσαι, κάτι παίζεται!!!

Δεν λέω ποτά όχι για ένα ...ταψάκι μουζάκα!!!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Bασίλη βλέπω το avatar σου, τα πορτοκάλια και έχω μια διάθεση να τα ...τεμαχίσω!!! χα,χα,χα :))

Καλημέρα και να περνάς καλά!!!

Ra Ma είπε...

δεσποιναριον μου ...σε ξέχασα!!!

Καλά έχεις καταλάβει. Όταν μένω μόνος κάτι μου συμβαίνει. Θα έλεγα γενικώς κάτι με τη χημεία μου!!! χο,χο,χο

Το καπελάκι το βγάλαμε??? :)

Καλημέρα!!!

katrine είπε...

Μας λιγώσατε και μας πείσατε σιροπιαστά, τελείως πόσο καλός είστε στη Χημεία, αλλά έχω την εντύπωση πως σας βγαίνει ένας "παγοκόπτης" μέσα από αυτή διαδικασία!Όχι??
Eσείς αγαπητέ μου RM θα χαράζατε με το μετάξι!!
Καλημέρα , σας ασπάζομαι

La Gigi είπε...

δεν υπαρχεις λεμε παιδακι μου :))
κορυφαιο!!

Ra Ma είπε...

Σας πληροφορώ katrine, πως η χημεία ήταν το χειρότερό μου μάθημα!!!!
Πάντα δε υπάρχει ένα παγοκόπτης ...κάτω απ’ το κρεβάτι μου!!!

Μετάξι ε? λέτε? ...μη μου βάζετε ιδέες τώρα!!!

Καλή σας ημέρα (σε όλες σας δλδ!)

Ra Ma είπε...

melissoula αν και γνώριζες την αρχή, κατάλαβα πως σου άρεσε!!!

Δύσκολο ήταν το κείμενο? Λες να κάνω ένα sort version για Fava? χο,χο,χο

Καλημέρα και καλή δουλειά!!!

betty είπε...

Πώς τα κατάφερες με τη Χημεία?

Μαγείρεψες μόνος σου για σένα?? Έγκλημα!!!

:) :) :) Έχω μια φίλη που όταν με παίρνει τηλέφωνο καταλαβαίνω ότι είναι μόνη της μόνο από τον ήχο του γέλιου της! καλά να περνάς!

επί λέξει είπε...

Έλα, έλα, σου είπα για τη σοκολάτα και πήρες θάρρος... Δεν ντρέπεσαι καλοκαιριάτικα που θέλουμε να δείξουμε κοιλιακούς να μας παρασύρεις;

:) :) :) :)

Ό,τι διάβασα και ό,τι είδα με γλύκανε!!

Natalia είπε...

χαλβας φουρνου με φρεσκο βουτυρο και σαντιγυ...
η γειτονισα σταματησε το πιανο με τοση φασαρία? :)

δοκιμασε κατι πιο light, για αρχαριους, την επομενη φορά

ενα μιλκ σεικ? μια σοκολατα βιενουά?

natalia

prasino liker είπε...

Μarconi αυτο το γλυκο ειναι γεματο απο τις ονειρικες φωνες του καλοκαιριου.Εχει μυριαδες δοσεις απο γλυκα συναισθηματα και σου ευχομαι παντα να περνας ομορφα.
Βεβαια ειναι το γλυκο που ταιριαζει στο σκοτεινο δωματιο.Εκει θα το γευθουν οι εκλεκτοι.Ισως το πνευμα του Μichael Jackson βρεθει προς τα εκει .
Καλο υπολοιπο καλοκαιρι.

Ra Ma είπε...

betty αν έκανα έγκλημα, να με συλλάβει η αστυνομία της συντροφικότητας, γιατί από αυτήν της κουζίνας δεν την γλυτώνω!

Η φίλη σου μήπως πρέπει να αποφασίσει να αλλάξει ...οικογενειακή κατάσταση? (...λέμε τώρα)!!!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

aa χα,χα,χα ήξερα ότι χρειαζόσουν ένα σιροπιαστό και στο έφτιαξα!!!

Όσον αφορά τους κοιλιακούς έχω ένα θεματάκι με τη 5η φέτα μου! Λίγο γύμνασμα θέλει ακόμα και είμαι έτοιμος για παραλία! :)))

Καλημέρα και καλά να περνάς!!!

Ra Ma είπε...

Natalia η γειτόνισσα όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά συνέχιζε να παίζει λες πως με έβλεπε ακολουθώντας το ρυθμό μου. Το κρετσέντο της με βρήκε να βανδαλίζω μανιωδώς με τα χέρια μου το γλυκό, για να καταλήξω αποκαμωμένος, χορτασμένος από ικανοποίηση και πεσμένος πάνω στον πάγκο της κουζίνας! :))

Το παράκανα ε? Ναι, έχεις δίκαιο, θα σκεφτώ κάτι πιο εύκολο την επόμενη φορά!

Έχουμε και κάτι φωτογραφήσεις να κάνουμε, μην ξεχνιόμαστε ε?

Πολλές καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

likeraki πολύ μου άρεσε αυτό που έγραψες!!! "ονειρικές φωνές καλοκαιριού"!!! Αν και στη πραγματικότητα επρόκειτο για κραυγές απόγνωσης!! :))

Σκέφτηκα να το βάλω στο Σκοτεινό Δωμάτιο αλλά τελικά δεν το αποφάσισα!
Το πνεύμα του Τζάκο, δεν το βλέπω να βρίσκει ησυχία με αυτά που συμβαίνουν και δεν ξέρω αν θα βρει ποτέ δλδ!

Καλημέρα και σε σένα καλό καλοκαίρι!!!

Skouliki είπε...

Ολο και καπου θα μπει !!!
το πως θα το βγει μετα ειναι μεγαλο θεμα..οχι γλυκα !!!
:)) επεισα κανεναν ??
μπαα εε



καλο καλοκαιρι να εχουμε φιλακια

Artanis είπε...

Δεν έχω φούρνο επειδή η κάτω αντίσταση απέθανε αιφνιδίως...
Βρήκα όμως δανεικόν, και θα φτιάξω το γλυκό ανήμερα της εορτής μου...
θα σε ενημερώσω...
Καλό μήνα και καλά να περνάς...

So_Far είπε...

Pali sthn kouzina ? Ka8e kalokairi se pianei mou fainetai
Egw pali ola ayta, ta lew @e3eligmena peiramata organikhs xhmeias" alla de ftaiw eida tis antidraseis
Sthn ygeia mas, me vordigaleio 8a mas xreiastei nomizw
Na pernas kala !

Ra Ma είπε...

Skouliki ...άσε καλύτερα μπρόκολα και φυλλαράκια!!!

Φιλιά και καλό καλοκαίρι Doritsa!!!

Ra Ma είπε...

Artanis μου, αν ακολουθήσεις τη συνταγή μου ...να κλείσεις παράθυρα για να μην τρομάξουν οι γείτονες!!! χα,χα,χα

Περιμένω με αγωνία, γιατί εγώ ...δεν το πέρασα το μάθημα!!!!

Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

So_Far μου, ... είσαι τόσο far!!!

Κάθε καλοκαίρι βρίσκω ευκαιρία (είμαι μόνος) και κάνω την κουζίνα χάλια!!! Το πρόβλημα δεν είναι να την καθαρίσω αλλά να την καθαρίσω όταν θα έχω όρεξη!!! χο,χο,χο

Στην υγειά μας αν και ο Βορδιγάλειος πολτός μπορεί να μας πειράξει λίγο! Τι σου έμεινε και σένα από τον Καζαμία!!! χα,χα,χα

Φιλιά!

fevis είπε...

Α, καλά... Να το κοιτάξεις αυτό ναι? Και τώρα στις διακοπές, κάνε πολλές βουτιές με το κεφάλι μπας και συνέλθεις χωρίς να χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή...:-))))))

La Gigi είπε...

μην υποψιαστώ ότι θα φύγεις και θα μας αφήσεις με το σορόπι... :)))

Side21 είπε...

Καλή χώνεψη ...
και Καλά μπάνια !!!

Ra Ma είπε...

Fevis σου υπόσχομαι ...πως θα το κοιτάξω. Νοιώθω ήδη ...ενοχές!!!
Ελπίζω οι κρύες βουτιές να μου καθαρίσουν το μυαλό από τις μυασμένες σκέψεις!!!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

melissoula μπα, δεν βλέπω άλλη ανάρτηση στο μήνα!!! Αλλά μια φωτό με θάλασσα θα τη βάλω το Σάββατο που θα φύγω...

Καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

Side21 ...τώρα??? Ήδη σκέφτομαι να το ξανακάνω χο,χο,χο

Καλά να περάσετε και εσείς!!!

Ανώνυμος είπε...

άστε Μαρκονάκο...έφαγα διακόσιες χιλιάδες σιροπιαστα στιος διακοπές...από Βίκυ με βλέπω να γίνομαι..Μις πίγκυ!
σματς!

Ra Ma είπε...

Biky darling με λίγη γυμναστική όλα γίνονται!!!

Θα τα πούμε άμα τη επιστροφή!!!! Καλά να περνάς!!!

Artanis είπε...

Αν και νομίζω οτι μάλλον έχασα ένα σχόλιο σου το ξαναγράφω: Το γλυκό το έφτιαξα χθες και βρήκε τέ-λει-ο...
(Έφερα τεχνικό να μου φτιάξει το φούρνο)
Και σήμερα πρωί, είναι ακόμα καλύτερο...
Σε φιλώ λοιπόν, καλά να περάσετε...

Heliotypon είπε...

Στην πρώτη αντίδραση πού βρέθηκε το Η;