14/4/09

Τετέλεσται


Η Σταύρωση είναι η κορύφωση του Θείου Δράματος. Για την Ορθοδοξία η Μεγάλη Παρασκευή είναι η πιο θλιβερή μέρα του χρόνου.

Στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο ιθ' καταγράφονται τα τελευταία λόγια του Ιησού Χριστού:

25 Οι μεν ουν στρατιώται ταύτα εποίησαν. Ειστήκεισαν δε παρά τω σταυρώ του Ιησού η μήτηρ αυτού και η αδελφή της μητρός αυτού, Μαρία η του Κλωπά και Μαρία η Μαγδαληνή. 26 Ιησούς ουν ιδών την μητέρα και τον μαθητήν παρεστώτα ον ηγάπα, λέγει τη μητρί αυτού· Γύναι, ίδε ο υιός σου, 27 είτα λέγει τω μαθητή· Ιδού η μήτηρ σου. Και απ΄εκείνης της ώρας έλαβεν ο μαθητής αυτήν εις τα ίδια. 28 Μετά τούτο ειδώς ο Ιησούς ότι πάντα ήδη τετέλεσται, ίνα τελειωθεί η γραφή, λέγει· Διψώ. 29 σκεύος ουν έκειτο όξους μεστόν· οι δε πλήσαντες σπόγγον όξους και υσσώπω περιθέντες προσήνεγκαν αυτού τω στόματι. 30 ότε ουν έλαβε το όξος ο Ιησούς είπε· Τετέλεσται, και κλίνας την κεφαλήν παρέδωκε το πνεύμα.

Έργο του Πάολο Βερονέζε

Τετέλεσται. Όλα πια τέλειωσαν. Με μια λέξη ο Ιησούς δήλωσε πως η αποστολή του ολοκληρώθηκε, οι προφητείες εκπληρώθηκαν κατά γράμμα, το θέλημα του Πατέρα έγινε.

Εύχομαι σε όλους εσάς Καλή Ανάσταση ·ότι και αν σημαίνει αυτό για τον καθένα μας.

Στο PODCAST ακούγεται η μουσική του Peter Gabriel για την ταινία "The Last Temptation Of Christ" ("Ο Τελευταίος Πειρασμός"), του δικού μας Νίκου Καζαντζάκη, που την αποθανάτισε κινηματογραφικά ο Martin Scorsese. Παρακολουθώντας αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της εκκλησίας, δεν ξεχνώ τα λόγια του πατέρα μου: Μη χάνεις τη πίστη σου.

76 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Μη χανεις την πιστη σου! Ο,τι κι αν σημαινει πιστη για τον καθενα, σιγουρα με την Εκκλησια αυτη καθ' εαυτη σχεση δεν εχει. Πιστη στο Θεο η στον ανθρωπο, πιστη στην αγαπη, πιστη στα ονειρα...η πιστη κινει βουνα!
Καλη Ανασταση!

Ra Ma είπε...

BUTTERFLY αν κάποιος θα είχε πραγματικά λόγους να βρίζει την εκκλησία (εννοώ τους εκπροσώπους και το γενικά το στήσιμο) είμαι εγώ.
Εσύ θα καταλάβεις, γιατί βλέπω την αισθησία σου για τους ανθρώπους που αδικούνται. Θα σου γράψω όποτε μπορέσω δυο πράγματα για να καταλάβεις τι εννοώ.
Οι αγώνες δικαιώνονται, μπορεί όμως να περάσουν χρόνια και τέλος μένει η ικανοποίηση πως έκανες το σωστό. Και αυτή η πίστη πως κάνεις το σωστό, σε κάνει δυνατότερο.

Καλή Ανάσταση πεταλουδίτσα!

Kaveiros είπε...

'Αμποτε!

zouzouna είπε...

Τα λόγια του πατέρα σου σοφά.
Η πίστη δεν είναι αναγκαστικά στον Χριστό ή στο υπέρτατο ον. Η πίστη στον εαυτό μας, θεωρώ πως είναι πάνω απο όλα!
Καλή Ανάσταση, Υγεία και Χαρά στις οικογένειες όλων.


υ.γ. Θέλεις σχόλιο για την
μουσική?
Θέλεις σχόλιο για την ταινία?

Valisia είπε...

Καλέ,αμήν.Χωράει συζήτηση;Άσε που κάθε τέλος φέρνει μια καινούρια αρχή.

Talisker είπε...

Εγω , που νομιζω οτι καταλαβαινω ,
εχω να πω οτι η πιστη
εχει τους μεγαλυτερους εχθρους στην εκκλησια

και τους καλυτερους συμμαχους
στο μυαλο και στη ψυχη.

ΚΑΛΞ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !
-απο καρδιας!

cook είπε...

κρατω την πιστη μου καλυτερα και απο θησαυρο...

καλη ανασταση Μαρκονακι μου να εχεις με ολη την οικογενεια σου :)

Maria Tzirita είπε...

Καλό Πάσχα Πειρατή, να περάσεις όμορφα με τους αγαπημένους σου και να νιώσεις την ανάσταση βαθιά μέσα στην ψυχή σου... Φιλιά και την αγάπη μου!

anepidoti είπε...

καλό πάσχα, μαρκονάκι μου!!!!
όπως εσύ το εννοείς!!!!
και οι υπόλοιποι ο καθένας και η ανάστασή του!!
σε φιλώ γλυκά!!!
:-)

VAD είπε...

Καλο Πάσχα,μαζί με όσους αγαπάς...

Pastaflora είπε...

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν η ίδια η εκκλησία ακολουθούσε αυτό που κηρύττει (και το οποίο είναι το μόνο οι εκπρόσωποί της συχνά ξεχνούν): την αγάπη.
Τις καλύτερες ευχές για τις μέρες που έρχονται...

NdN είπε...

Καλό Πασχα Marconi και καλά να περάσεις με τους αγαπημένους σου.

Τα λόγια του πατέρα σου πολύ σωστά και νομίζω πως δεν αναφέρονται αποκλειστικά στο θέμα της θρησκείας, αλλά πρωτίστως στην πίστη στις δυνατότητες σου.

Να είσαι καλά!

La Gigi είπε...

Καλή Ανάσταση Μαρκονάκι!

Ra Ma είπε...

Kaveire ποητά μου με αυτό το 'άμποτε', με στείλατε αδιάβαστο!
Καλή Ανάσταση χωρίς άμποτε!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα zouzouna άσε τη μουσική και τη ταινία! Θα μπορούσα να σου πω κάποιες διαφορές για αυτά που λες, χωρίς να έχω διαφωνήσω -άλλη φορά! :)
Ναι, και αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, δεν μπορείς να σταθείς στα ποδάρια σου!
Καλά να περάσετε!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλο Πάσχα και από μένα καλέ μου Ράδιο Μαρκόνι... σοφός άνθρωπος ο πατέρας σου και κάθε του κουβέντα με προεκτάσεις ...
Κάθε ευχή καλέ μου φίλε κάθε ευχή


So_Far

Ra Ma είπε...

Valisia πολύ σωστό. Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει κάτι αν πρώτα κάτι άλλο δεν τελείωνε. Το θέμα είναι άμα τελειώνει με θυσία, η νέα αρχή είναι ...σοφότερη? :/

Καλημέρες και καλά να περάσεις!!!

Heliotypon είπε...

Αδέρφια αν θέλετε να πιστεύετε δικαίωμά σας και επιλογή σας. Αλλά, πέραν από τους συμβολισμούς της ανοιξιάτικης αναγέννησης της φύσης, δεν θα πρέπει να δίνουμε πίστη σε θρησκευτικά μυθεύματα για τα οποία καμία απόδειξη δεν μας έχουν δώσει. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε κάποιος να πιστεύσει οποιαδήποτε "ιστορία" έτυχε (ή πέτυχε) να επικρατήσει. 'Αλλωστε η ποικιλότητα των θρησκειών στον κόσμο, με τις διαφορετικές εξιστορήσεις, μας δείχνει ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε καμμία. Αν πάντως σας βολεύει να "πιστεύετε" βοήθειά σας. Να περάσετε καλά.

Ra Ma είπε...

Talisker πολύ όμορφο (και σοφό) αυτό που έγραψες!
Δυστυχώς ο άνθρωπος ότι να κάνει παραμένει άνθρωπος με όλες του τις αδυναμίες. Η απληστία πλήττει και την εκκλησία.
Καλημέρα και Καλή Ανάσταση να έχετε και εσείς!!!

Ra Ma είπε...

cook τέτοιες μέρες πηγαίναμε με τον παππού μου στην Αγία Τριάδα και καθόμασταν στο δεξί ψάλτη. Η betty μου έλεγε πως ήσασταν ακριβώς από πίσω!!!
Για μένα η πίστη είναι σαν αυτή που έχεις όταν πέφτεις να κοιμηθείς και ξέρεις πως το πρωϊ θα ξυπνήσεις.

Καλημέρα και ελπίζω να τα πούμε από κοντά!!!

Ra Ma είπε...

Maria πάντα αυτές οι μέρες είναι αφορμή για κάποιες σκέψεις.
Καλημέρα και καλό Πάσχα και σε εσας!!!

Ra Ma είπε...

anepidoti θέλω να πιστεύω πως αυτές οι μέρες της Μ. Εβδομάδας μας βάζει σε κάποιες σκέψεις. Ο κάθε ένας με τις δικές του ...πιστεύω λάθος?

Καλημέρα και καλά να περάσετε!!!

Ra Ma είπε...

Να είσαι καλά VaD!
Εύχομαι τα ίδια και σε εσάς!
Καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

Αυτό που λες pastaflora μου (περί έλλειψης αγάπης) σε διαβεβαιώ πως το έχω νοιώσει μέχρι το κόκαλο που λένε!
Καλημέρα και πολλές ευχές στην οικογένεια!!!

Ra Ma είπε...

NdN σωστά λες, αν και το συγκεκριμένο το ανέφερε σε ένα περιστατικό με την εκκλησία.
Αν δεν πίστευε στην ελευθερία του λόγου και του ανθρώπου, αν δε πίστευε πως μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς όφελος των αδικημένων και καταπιεσμένων, αν δεν πίστευε πως η εκκλησία δεν είναι τσιφλίκι κανενός, δεν θα έκανε τόσα πολλά πράγματα στη ζωή του και που τον θαυμάζω για τους αγώνες που δίνει μέχρι σήμερα.
Να περάσετε καλά!!!

Ra Ma είπε...

Που είσαι βρε melissoula??? Αθήνα ακόμα???
Καλή Ανάσταση!!!

Ra Ma είπε...

So_Far μου, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Εύχομαι να πάνε όλα καλά με το project.
Πολλές ευχές και από μένα!!!

Ra Ma είπε...

Heliotypon διάβασα πολύ προσεκτικά όσα έγραψες.
Κατ’ αρχή, αν προσέξεις θα δεις πως κάνω μια απλή αναφορά σε ένα ιερό για πολλούς κείμενο που αναφέρει τις τελευταίες στιγμές στου Χριστού και τη σημασία του γεγονότος για την Ορθοδοξία αφού αυτές τις ημέρες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλοι συμμετέχουμε (ακόμα και με την άδεια από τη δουλειά που παίρνουμε). Ούτε καν αναφέρω τα άλλα ευαγγέλια που το περιγράφουν διαφορετικά, δεν είναι αυτός ο σκοπός. Θα μπορούσε να είναι μια αναφορά όπως αυτή που έχω κάνει στους αρχαίους Έλληνες και στον ύμνο προς τη θεά Γαία...

Ο κάθε ένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει και έχει να κάνει με την οικογένεια, τα βιώματα, τις πνευματικές του ανησυχίες. Δε νομίζω πως όλοι αυτοί που έχουν γράψει εδώ πιστεύουν στο γεγονός καθεαυτό, ούτε αυτό φαίνεται και για μένα σε αυτό που έγραψα.

Συμφωνώ πως υπάρχουν συμβολισμοί αλλά για μένα δεν σταματούν στο επίπεδο της ανοιξιάτικης αναγέννησης, τους θεωρώ πιο ουσιαστικούς. Θα μπορούσα να σου πω απλά και ουσιαστικά πως συμβολίζει τη ματαιότητα. Ούτε τόσο εύκολα θα έδινα τον χαρακτηρισμό μυθεύματα, όπως δεν τον δίνω και στα πιστεύω άλλων θρησκειών. Δεν είναι συνταγή που θα πετύχει αν και η παιδεία παίζει ρόλο. Ποιος είμαι εγώ που θα διαγράψει τη θυσία και τους αγώνες τόσων ανθρώπων, που θα απορρίψει τόσα συγγράμματα που γράφτηκαν ανά τους αιώνες, πως θα τραβήξω τη γραμμή? Ακόμα και την αυτοθυσία στο όνομα του Αλλάχ των κομάντο-μουσουλμάνων, όσο μάταιη και να μου φαίνεται δεν είμαι σε θέση να κρίνω! Δες τι γίνεται στη Ρωσία τώρα, υπάρχει η τάση να βαπτίζονται ορθόδοξοι έχοντας την ανάγκη να αποκτήσουν μια «ταυτότητα» και προφανώς δεν είναι τυχαίο που γίνεται αυτό τώρα, σε μια τέτοια πολιτική καμπή, μπορείς να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους πως κάνουν λάθος?

Ως άνθρωπος που πιστεύει πως δεν βρέθηκα από ένα καπρίτσιο της φύσης εδώ (φαντάζομαι έχω αυτό το δικαίωμα), έχω μελετήσει όσο μπορώ άλλες θρησκείες και φιλοσοφίες, παλιές και νέες, δεν έχω αυταπάτες για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για αποκτήσουν πιστούς (εξ ου και οι παρόμοιες ιστορίες και ημερομηνίες), και όσο περισσότερο διαβάζω τόσο ανακαλύπτω την άγνοιά μου και επιλέγω να είμαι πολύ προσεκτικός έως και να φτάνω στα άκρα, μη συμμετέχοντας σε τέτοιες κουβέντες.

Καταλήγω πως περισσότερο μας «ξεβολεύει» να πιστεύουμε γεμίζοντάς μας ενοχές παρά το αντίθετο! Και τα λέω εγώ που δεν σηκώθηκα ποτέ Κυριακή να πάω τα παιδιά μου εκκλησία και τα τελευταία 30 χρόνια πηγαίνω μόνο το Πάσχα και απ’ έξω!

Sorry για τη πολυλογία ε? να περάσεις καλά όπου και να βρεθείς!!!

δεσποιναριον είπε...

Καλη Ανασταση. Σταθμοι στη ρουτινα της καθημερινοτητας μπορει να ειναι οι γιορτες και οτι αντιπροσωπευουν, αλλα χωρις αυτες ποσο βαρετη θα ηταν η ζωη μας. Μονο και μονο που σκεφτομαστε, ανατρεχουμε και προβληματιζομαστε μας κανει καλο. Μαθαμε να ειμαστε καλοι και να αγαπαμε; Τοτε παμε καλα! Χιλιες ευχες Μαρκονακη μου.

Roadartist είπε...

Καλή Ανάσταση Μαρκόνι σε σένα και στους αγαπημένους σου Φιλάκιααα!!!! :))

Dr_MAD είπε...

'Μη χάνεις την πίστη σου'...

μεγάλη κουβέντα μαρκονάκο. Μακάρι όλοι μας να το έχουμε βαθιά χαραγμένο στο μυαλό μας αυτό. Καλή Ανάσταση σε όλη την οικογένεια :)

Ανώνυμος είπε...

καλή Ανάσταση Μάρκον!
Μη χάνουμε την πίστη μας..πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά!Το καλό...το δυνατό...το αληθινό!
Να είσαι καλά εσύ και η οικογένεια σου!

Φωτεινή S είπε...

Καλό Πάσχα, Radio Marconi,
με τους αγαπημένους σου , πάντα με υγεία!

Side21 είπε...

Από καρδιάς εύχομαι ...
μια ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ !!!
με υγεία κι ευτυχία κι η Ανάσταση
να φέρει την Άνοιξη στις ψυχές όλων
μας με αγάπη και ανθρωπιά ...

Ra Ma είπε...

Ευχαριστώ πολύ δεσποιναριον!!!
Ο προβληματιμός είναι η αιτία που πάει ο κόσμος παραπέρα!
Πολλές ευχές και από μένα!!!

Ra Ma είπε...

Να είσαι καλά Roadartist!
Να περάσεις και εσύ τέλεια και ξεκούραστα!
Καλή Ανάσταση με πολλές ευχές!!!

Ra Ma είπε...

MAD ναι είναι μεγάλη κουβέντα αν σκεφτείς πως για 2 χρόνια δεν πληρωνόταν, είχε 3 μικρά παιδιά και δάνειο σπιτιού. Τελικά διακαιώθηκε...
Καλή Ανάσταση να έχεις με τη μικρή σου!!!

Ra Ma είπε...

Βικυ-darling είπαμε, εμείς είμαστε του ανώμαλου δρόμου και η πίστη είναι απαραίτητη σε γενναίες δόσεις.
Έτσι όπως το πας, σε λίγο θα με λές ...Μάρκο!
Πολλές καλημέρες και να περάσεις όμορφα!!!

Ra Ma είπε...

Φωτεινή ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!
Να περάσετε και εσείς όμορφα!!! Φαντάζομαι για μπάνια θα είναι στα μέρη σας!!! :)

Ra Ma είπε...

Side 21, από το στόμα σου και στου Θεού το αφτί δεν λένε!
Καλό Πάσχα και να περάσεις όμορφα με την οικογένειά σου!!!

Justine's Blog είπε...

Αγαπημένε μου,
Τα Ευαγγέλια αποτελούν υπόδειγμα γραμμικής λογοτεχνικής αφήγησης, γι αυτό δεν χορταίνω να τα διαβάζω ή να τα ακούω τις Κυριακές στην εκκλησία του πατερούλη.
Καλή Ανάσταση με την οικογένεια. Να μου χαιρετήσεις και τον αγωνιστή πατέρα σου.
Με απολλή αγάπη

kat. είπε...

να έχουμε όλοι μας ένα υπέροχο πάσχα..
ας αφήσουμε το πνεύμα των γιορτινών αυτών ημερών να μπει μέσα μας..

"Ground Control to Major Tom" είπε...

Μαρκόνι μου,
Ήρθε "βαρύ" το Πάσχα αυτό για μένα.
Έφυγε, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, ένα νεαρό συγγενικό μου άτομο...
Το μόνο που θέλω να ευχηθώ για σένα και για όλους εμάς εδώ, είναι Υγεία και Γαλήνη, όλα τα υπόλοιπα άλλα έπονται...
Τίποτα άλλο...
Καλό Πάσχα για σένα και την οικογενειά σου εκ βάθους καρδίας :)

βασίλης είπε...

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.. Να χαίρεσαι την οκογένεια και ό,τι αγαπάς. Αγάπη σε όλο τον κόσμο να φέρει το νέο Φως.

Σπύρος είπε...

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΡΚΟΝΑΚΙ :) ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ :) ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ :)!

Natalia είπε...

Το "τετέλεσται" παρ' ότι είναι μια λέξη που δείχνει την κορύφωση του θείου δράματος, εν τούτοις ακούγεται πάντα στ' αυτιά μου σαν μια λέξη αισιόδοξη, σαν προσμονή για την Ανάστάση, που έρχεται...

Καλή Ανάσταση marc
ό,τι κι αν σημαίνει και για σένα...

Δήμητρα είπε...

Kαλή Ανάσταση Μαρκονάκι μας...Πολλές ευχές και φιλιά από καρδιάς!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΧΑΡΆ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

fevis είπε...

Καλή Ανάσταση και από μένα όμορφε... Να χαίρεσαι την - επίσης όμορφη- οικογένεια σου και να είστε πάντα γεροί, τυχεροί και ευτυχισμένοι!!!! Φιλιά...

MOLEMOU είπε...

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και χαμόγελο!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Χρόνια Πολλά Μαρκονάκο, με χαρά και με πίστη σε σταθερές.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη φίλε Μarconi...
χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη σε σένα και την οικογένειά σου...!
Φιλιά πολλά!

prasino liker είπε...

Marconi ,
σκεψεις ομορφες και τρυφερες ας ακολουθουν παντα την ζωη μας.Ας ειμαστε παντα αποδεκτες της αγαπης του Χριστου και ας ελπιζουμε σε ενα καλυτερο αυριο.
Να εισαι καλα και πολλες ευχες.Σε σενα και την οικογενεια σου.

Skouliki είπε...

χρονια πολλαααααααααααα
:)

La Gigi είπε...

Μαρκ!!! Χρονια Πολλα! Άντε γύρνα πίσω τώρα λέμεεεεε

KitsosMitsos είπε...

Τις θερμές ευχές μου.
Καλησπέρα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

rain είπε...

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά μαρκονάκι! Οσο για αυτό που λες την πίστη μου δεν την χάνω αλλά ποτέ δεν είχα πιστεψει στην εκπροσώπηση του Θείου και τους αντιπροσώπους του!
Μάλλον μπερδεμένα το'πα αλλά κατάλαβες εσύ!

Ra Ma είπε...

Ιουστίνη οι ευχές σου ...μεταβιβάστηκαν!
Χρόνια Πολλά και φιλιά σε όλη την οικογένεια!

Ra Ma είπε...

kat. ελπίζω να πέρασες και εσύ όμορφα!
Το μήνυμα των ημερών είναι από τα πιο δυνατά και ναι, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι!
Χρόνια Πολλά!!!

Ra Ma είπε...

Ground Control to Major Tom το διάβασα και πραγματικά λυπήθηκα. Είναι πολύ άσχημο να συμβαίνει αυτό σε νέους ανθρώπους. Θεωρώ πως δεν πρέπει: γονιός να χάνει το παιδί του.
Χρόνια Πολλά με υγεία εύχομαι, γιατί πλέον βλέπω και πολλούς κοντά μου να φεύγουν ξαφνικά.

Ra Ma είπε...

βασίλη ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!! Η αγάπη είναι και το μήνυμα της Ανάστασης.
Χρόνια Πολλά!!!

Ra Ma είπε...

LOCKHEART Χρόνια Πολλά ...κλειδοκράτορα!!!! Πάρα λίγο να κάναμε Πάσχα μαζί φέτος!!!

Ra Ma είπε...

Natalia το "τετέλεστε" είναι μια δήλωση, σαν το "νενικήκαμεν" των αρχαίων Ελλήνων. Σε αυτή τη περίπτωση όμως, με το τέλος ξεκινά μια καινούργια αρχή και αυτό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα.

Χρόνια Πολλά και ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!

Ra Ma είπε...

Δημητρούλα ευχαριστώ πολύ!
Χρόνια Πολλά με υγεία και αγάπη!!!

Ra Ma είπε...

Γλαρένια μου ευχαριστώ για το λαγουδάκι!!!
Χρόνια σας Πολλά με υγεία!!! Φιλιά!

Ra Ma είπε...

Fevis χα,χα,χα συνεχίζεις τα ΄...διαπλεκόμενα ε?
Ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω τις ευχές!!!
Φιλιά και Χρόνια Πολλά στην οικογένεια!!!

Ra Ma είπε...

MOLEMOU ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Να χαίρεσαι τα ...μαναράκια σου!
Εδώ έχουμε σπόνσορα το χαμόγελο, ας μας βγαίνει και καμιά φορά λίγο μαύρο!
Χρόνια Πολλά!!!

Ra Ma είπε...

PAVLO ...καλημερούδια, μου έλειψε!!!
Κρατάμε γερά, έχουμε γερές βάσεις!
Χρόνια Πολλά!!!

Ra Ma είπε...

astrofegia ευχαριστώ και ανταποδίδω για τις όμορφες ευχές σου!
Χρόνια Πολλά!!!

Ra Ma είπε...

likeraki οι όμορφες και οι θετικές σκέψεις δεν έβλαψαν κανένα. Έχουμε τους "δέκτες" μας ανοιχτούς και είμαστε αισιόδοξοι.
Χρόνια Πολλά και από μένα!!!

Ra Ma είπε...

Skouliki smats-smouts ...αυτό ήταν το φιλί της αγάπης :)
Χρόνια Πολλά!!!

Ra Ma είπε...

melissoula ...δεν γυρίζω λέμε!!!
Χρόνια Πολλά!!!

Ra Ma είπε...

KitsMits σιγά καλέ ...με έκαψες!!!
Ευχαριστώ και ανταποδίδω φίλε!
Χρόνια Πολλά!!!

Ra Ma είπε...

SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ ευχαριστώ πολύ φίλε!
Αληθώς Ανέστη και Χρόνια Πολλά!!!

Ra Ma είπε...

rain χα,χα,χα ...σε κατάλαβα!
Χρόνια πολλά σε όλους σας!!!