20/3/09

Η Γριά Γαία


«Σκατά» είπε και έξυσε τον παχουλό πισινό της. Μετά, σκούπισε τα λερωμένα από τα πυώδη μπιμπίκια δάχτυλά της πάνω στη βρώμικη καφέ μπλούζα της, έφτυσε μια ροχάλα στο διάστημα και συνέχισε κούτσα-κούτσα το δρόμο της.

«Αϊ στο διάολο» είπε, «πως κατάντησα έτσι!»

Τα τελευταία 500 χρόνια δεν ένοιωθε καθόλου καλά. Για την ακρίβεια ένοιωθε πως πάει από το κακό στο χειρότερο. Ήταν και αυτή η σαπίλα που ανέδυε!

Μα πόσο καιρό είχε να κάνει ένα καλό μπάνιο; Θυμήθηκε τον Νώε και υπολόγισε πως θα είχαν περάσει τουλάχιστον 4.500 χρόνια! Και τώρα τελευταία είχε αρχίσει ξανά να ζεσταίνεται και να ιδρώνει! Η βρώμα και η ξινίλα που μόνιμα πλέον την συνόδευαν, δεν την ενοχλούσαν. Τα είχε συνηθίσει όλα, όπως και αυτές τις ξαφνικές αιμορραγίες, τα γδαρσίματα και την έντονη φαγούρα σε όλο το γερασμένο κορμί της.

Αχ, που είναι αυτές οι ωραίες, οι παλιές καλές εποχές, τότε που φλέρταρε με τον ωραιότατο κόκκινο Άρη και η Σελήνη τους κρατούσε φανάρι! Πού είναι οι τσακωμοί που είχε ρίξει με την λαμπερή Αφροδίτη για τα δακτυλίδια του παγωμένου Πλούτωνα! Πού είναι τα πειράγματα που έκανε στον γίγαντα Δία, τάχα πως είχε 69 δορυφόρους και έχασε τους έξη για να του μείνουν οι 63! Και τι ιστορία έρωτα και πάθους έζησε με τον Ερμή, τότε που δεν την ένοιαζε αν θα έκανε σχεδόν 58 εκ. χλμ κάθε βράδυ για να βρεθεί στη καυτή αγκαλιά του! Αχ, που είναι αυτές οι ωραίες, οι παλιές καλές εποχές, τότε που στα πόδια της σφάζονταν όλοι οι πλανήτες!

Και όλα αυτά όταν ήταν νέα, όταν παλλόταν από ενέργεια, όταν έσφυζε από ζωή, όταν ήταν γαλανομάτα, πράσινη και δροσερή σαν τα κρύα τα νερά!

Ως κεραυνός εν αιθρία εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα στην ζωή της ωραίας Γαίας. «Παράσιτα» διέγνωσε ο μπαμπάς Ήλιος και από τότε βάλθηκε με κάθε τρόπο να τα εξοντώσει. Τι και αν μπήκε στο σολάριουμ του πατέρα της και αφέθηκε στις καυτές ακτίνες του μπας και τα ψήσει! Τι και αν μπήκε μέσα σε έναν καταψύκτη μπας και τα παγώσει! Τι και αν παρακάλεσε κάποιους κομήτες που γύριζαν στη γειτονιά και χάζευαν αδιάκριτα να της ξύσουν τη πλάτη μπας και τα ξεφορτωθεί! Τα παράσιτα εξαφανιζόντουσαν, όμως μετά από χιλιάδες χρόνια πάντα ξαναγυρνούσαν, και κάθε φορά πιο πολλά, πιο επίμονα, πιο ενοχλητικά...

«Θα αλλάξω τροχιά!» είχε ανακοινώσει σε μια έκρηξη οργής, «θα κάνω τις βόλτες μου κοντά στον Ουρανό», ευτυχώς όμως ποτέ δεν πραγματοποίησε την απειλή της.

Όταν απελπισμένη, δήλωσε πως θα πάρει μερικές στροφές γρηγορότερα μπας και ξεφορτωθεί τους παρείσακτους από πάνω της, παίζοντας ταυτόχρονα με τα μαγνητάκια-πόλους που είχε στις τσέπες της, οι άλλοι αντέδρασαν έντονα, φοβούμενοι πως θα ξεβολεύονταν από τη τροχιά τους. Αλλά μήπως αυτοί είχαν το πρόβλημα?

Τα τελευταία χρόνια, αν και έβαφε τα μάτια της με περισσότερο μπλε, αν και άπλωνε πάνω της περισσότερο μακιγιάζ πράσινου, αν και φορούσε περισσότερο άρωμα λουλουδιών και δάσους, ένοιωθε απαίσια και τις προσπάθειές της μάταιες. Ο αέρας της βρώμαγε όλο και περισσότερο αποσύνθεση, πετρέλαιο, κάπνα και καμιά φορά κάτι σαν μπόχα από αίθουσα αναμονής παρακμασμένου οίκου ανοχής! Οι καταπράσινοι πνεύμονές της είχαν σε μεγάλο ποσοστό καταστραφεί. Το δέρμα της είχε ξεραθεί και γεμίσει ρυτίδες. Ο τσιγαρόβηχας που την έπιασε την αποτελείωσε...

Υπέφερε, και ήταν σωστός εφιάλτης! Χρειαζόταν επειγόντως μια αλλαγή, μια ανανέωση.

Η γριά Γαία άφησε μια κλανιά και αποφασισμένη τράβηξε κατά το ντους.



Podcast: Στις 18 Ιουνίου του 2005 παρακολούθησα στο γήπεδο του Beach Volley στο Φάληρο -σε μια συγκλονιστική βραδιά- τους Kraftwerk, το συγκρότημα σταθμός στην electro μουσική σκηνή. Έβλεπα τις τέσσερις φιγούρες με το αυστηρό γκρι κουστουμάτο ντύσιμο πίσω από πανομοιότυπους σταθμούς εργασίας με τα laptop τους …συγκινημένος, αδυνατώντας να πιστέψω πως τους είχα μπροστά μου ...και τα τραγούδια τους ακούγονταν τόσο φρέσκα! The robots, Vitamin, The model και άλλα πολλά. Δάκρυσα με το Radioactivity -group με οικολογική συνείδηση- που το ακούμε από το podcast βελτιωμένο από τη συλλογή της περιοδείας τους. Καλή σας ακρόαση!!!

85 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Τέλεια ανάρτηση!!!!
Απίστευτη η σύλληψη της δομής της ιστορίας σου.

Πυορροεί, σαπίζει και βρωμάει το χνώτο της
Τα καταφέραμε ωραία...
Αρνείται να γιορτάσει τον αυριανό ερχομό της ΄Ανοιξης.
:-(

Πάντα απίθανες οι μουσικές σου επιλογές

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ανώνυμος είπε...

Μαρκονη εχω μεινει να μη ξερω τι να γραψω. Οτι πιο ρεαλιστικο εχεις γραψει. Με κανει να θελω να δραπετευσω απο τη γη, αλλα επειδη δεν μπορω, θυμωνω και σταναχωριεμαι.

betty είπε...

Marconi μας αποτελείωσε η...κλανιά της Γαίας! Ευτυχώς που άυριο θα βρέχει. :)
Για τους Kraftwerk τι να πω, η μουσική τους μια αδυναμία εφηβική και το model το καλύτερό μου, δεν θυμάμαι το όνομα του πειρατικού που το έβαζε τότε συχνότερα απ'τους άλλους, θυμάμαι όμως πολύ καλά ότι είχε πολλές παρεμβολές και νευρίαζα.
Για άλλη μια φορά έγραψες μουσικα και από φαντασία δεν το συζητάμε...καλό βράδυ :)

Pastaflora είπε...

Νομίζω ότι θα'ρθει η μέρα που θα πλαντάξει από τη στεναχωρια της... Και τότε...

faraona είπε...

Ε τι να σου κάνει?
Μια γρια γυναίκα ειναι...
Και πάλι καλα δεν λές?

VAD είπε...

Αν αποφασίσει να ξεπλυθει α λα Νώε,την κάτσαμε τη βάρκα,ώρα να πιάνουμε Ολυμπο,αφού δεν εχουμε Αραράτ:)))

Ra Ma είπε...

Κατ' αρχή θέλω να πω, πως χρησιμοποίησα λέξεις που δεν είναι στο καθημερινό μου λεξιλόγιο. Απλά ήθελα να δώσω έμφαση και να το κάνω πιο σκληρό και ...αηδιαστικό. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, τα έχουμε κάνει 'οίκο ανοχής' ενώ από 'ανοχή' της φύσης είμαστε 'ζωντανοί' και πως στην πραγματικότητα δεν κινδυνεύει η γη αλλά η ίδια μας η ύπαρξη και κινδυνεύει από ένα απλό ...προυτσ!

Γλαρένια σου άρεσε??? Κυκλοφορεί ένα σύνθημα πως η Γη πονάει μαζί μας. Καλό σαν σαν σκέψη, αλλά στην πραγματικότητα αν δει πως δεν τα καταφέρνει, δεν το έχει σε τίποτα να μας αφανίσει.
Νομίζω πως αύριο είναι ημέρα για το νερό, αν το ήξερα θα έγραφα κάτι..

Ισημερία σήμερα, καλή Άνοιξη Γλαρένια μου!!!

Ra Ma είπε...

despinarion τουλάχιστον χαμογέλασες?
Σιγά-σιγά ανοίγει ο δρόμος για το διάστημα, αλλά σκ@τ@ τα έχουμε κάνει και εκεί, διάβασες που κινδυνεύουν οι δορυφόροι από διαστημο-σκουπίδια?
Τουλάχιστον να σβήσουμε τα φώτα το άλλο Σάββατο για μια ώρα, αυτό είναι εύκολο.

Καλημέρα, πρώτη μέρα της Άνοιξης σήμερα!!!

Ra Ma είπε...

betty είναι να μην κάνει προυτσ! Η βροχή έχει σταματήσει προς στιγμή αλλά θα πρέπει να εξαφανιστώ από το σπίτι λόγω ...καθαριότητας!
Θα σου θυμίσω λοιπόν τον Σάκη τον DNA που έβαζε εκείνες τις εποχές στα μεσαία το Model!!!

Καλημέρα bettoula!!!!
(μη κάψεις πάλι το φαγητό!)

Ra Ma είπε...

VaD για ένα ντουζάκι πήγε, τώρα δεν ξέρω αν αποφασίσει να γεμίσει τη ...μπανιέρα!!!
Ο Μύτικας είναι δικός μου, βρες δίπλα εσύ χα,χα,χα

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

pastaflora μου, αν αποφασίσει να πλαντάξει ...τη κάτσαμε τη βάρκα που λέει και ο VaD! Καλού κακού να έχουμε έτοιμα τα διαστημόπλοια!

Καλημέρα μανούλα!!!

Ra Ma είπε...

faraonitsa πως μπερδεύτηκα με τη σειρά...
Μπορεί να είναι γριά γυναίκα αλλά υπήρξε νέα και ...γνωρίζει!!! χα,χα,χα
Ευτυχώς που μέχρι τώρα δείχνει ανοχή, γριά είναι θα δυστροπήσει που θα πάει? Είναι να μην το πάρει απόφαση!!!

Καλημέρα και καλή Άνοιξη!!!

cook είπε...

τι θαυμασιο κειμενο!να το δωσεις ατην Μ να το διαβασει στους μαθητες της...ειμαι σιγουρη οτι πολυ θα αρεσει και περισσοτερα θα καταφερει απο τις γενικοτητες που τους βαζουν να μαθαινουν στα βιβλια τους...

La Gigi είπε...

κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο!!!
από την αρχή ως τη μουσική που διάλεξες Μαρκ :)

NdN είπε...

Marconi, δεν ξέρω τι να γράψω. Εξαιρετικό το κείμενο σου, πολύ ζωντανό.

Σε όσα συμβαίνουν στον πλανήτη είναι σόγουρο ότι κάποια στιγμή δεν θα αντέξει. Είδη για πολλά είδη η ζωή γίνεται πολύ δύσκολη και βαίνουν προς εξαφάνιση. Μπορεί να μην είμαστε εδώ για να το ζήσουμε, αλλά θα έρθει και αυτή η στιγμή για τον άνθρωπο.

ZouZouna είπε...

Kαταπληκτική η αρχή. Μην περιμένεις να το διαβάσω κι όλο! είναι κι αυτή η υπόκρουση που με τσακίζει. Φεύγω γρήγορα...
Keep going, εσύ έχεις παιδιά να τους "παραδώσεις".

Sidepap21 είπε...

Και πολύ ευγενής
η γαία μας ...
Η κλανιά της είναι το λιγότερο
μπροστά στην περιποίηση που της
επεφύλαξε το "είδος" μας !!!
Τέλεια η electro - music ...
Καλό Σ.Κ.

Ra Ma είπε...

cook λες στα μικρά παιδάκια??? Αν άλλαζα κάποιες λέξεις και εκφράσεις θα συμφωνούσα!
Ευχαριστώ, να είσαι καλά!

Καλημέρα cookitsa μου!!!

Ra Ma είπε...

Τρελαίνομαι melissoula ...να έχω ευχαριστημένους αναγνώστες!!! Ζωντανή διαφήμιση του blog μου είσαι!!! :)))

Πολλά φιλιά και πολλές καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

NdN ...εγώ να δεις πόσα blog διαβάζω και δεν αφήνω σχόλια!
Έχουμε πάρει έναν δρόμο ενδεχομένως χωρίς επιστροφή. Έχουμε τη λογική να φτιάχνουμε μαθηματικά μοντέλα και να κάνουμε προβλέψεις για το μέλλον, έχουμε και τη εξυπνάδα να βγάζουμε χρήματα από αυτό (διαλέξεις, δωρεές, χρήματα σε οργανώσεις, χρηματιστήριο ρύπων). Εύχομαι κάποιοι να προσγειωθούν γρήγορα.

Εμείς μπορούμε να κλείσουμε το ρεύμα το άλλο Σάββατο για να δείξουμε πως μπορούμε να καθυστερήσουμε την κατρακύλα.

Καλημέρα Λονδίνο!!!

Ra Ma είπε...

Ζουζούνα δεν είναι μεγάλο για να το διαβάσεις, ούτε δυσνόητο!!! η μουσικούλα ...της εποχής μας :))
Κάτσε γιατί έτσι όπως πάμε μπορεί να μην έχω για να τους παραδώσω!

Πολλές καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

Sidepap21 χα,χα, έχεις δίκαιο! Έχει πολλούς τρόπους για να μας ξεφορτωθεί από τη καμπούρα της. Το προυτς δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να το κάνει!
Τι να πω για το είδος μας, την έχουμε τιμήσει υπέρ του δέοντος, ...κοινώς ξεσκίσει!!!
Χαίρομαι που σου άρεσε η μουσικούλα!

Πολλές καλημέρες!!!!

Artanis είπε...

Μετά όταν τα λέω στον Ίωνα, με αποκαλεί μηδενίστρια...Ενδιαφέρουσα η μουσική υπόκρουση...
Καλησπέρα απο ΝΖ Μαρκόνι...

prasino liker είπε...

Marconi λιγο καλοπιασμα θελει.Λιγη αγαπη παραπανω ,μουσικη που να την ηρεμει και ανθρωπους να την φροντιζουν.Προσπαθει να μας δωσει λιγη χαρα με τα χρωματα της ,μηπως και μας αφυπνισει.Ποναει και αυτη και ξερει οτι ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα απο δω και περα .Γερασε και φοβαται την αντιστροφη μετρηση.Εκλιπαρει τα παιδια της να προσεχουν .Φοβαται αλλα και ελπιζει.
Καλη Κυριακη να εχεις.
Mην χρησιμοποιεις λεξεις που δεν σου ταιριαζουν .Την χτυπας ακομα πιο πολυ και δακρυζει για την ανημπορια της.

Γιάννης Τ11 είπε...

Οι Kraftwerk είναι καταπληκτικοί, σαν δεινόσαυροι που αρνούνται να εκλείψουν.
Η κυρά Γαία υπάρχει για 4 και βάλε δισεκατομμύρια χρόνια. Μέχρι να την καταπιεί ο ήλιος μας έχει άλλα τόσα τουλάχιστον. Όχι μόνο δεν είναι "γραία" αλλά ακόμα είναι σχετικά νέα. Άσε που η ζωή υπάρχει για πολύ λιγότερο. Η Γαία θα αντέξει μια χαρά και χωρίς εμάς. Αν τα κάνουμε μαντάρα θα ξεχαστούμε. Πιστεύω όμως ότι ποτέ δεν είναι αργά.
Και μια μιλάμε για το μέλλον και οικολογία, διάβασες τη συνέχεια του Υπερίωνα; (2 βιβλία: "Endymion" και "Rise of Endymion" - δεν γνωρίζω βέβαια αν υπάρχουν μεταφρασμένα).
Τελειώνοντας σε ευχαριστώ για τη καταπληκτική μουσική.

Kaveiros είπε...

Μη τα πάρει και πραγματοποιήσει την απέιλή της..Τη βάψαμε!

"Ground Control to Major Tom" είπε...

Τύφλα να έχουν οι αγαπημένοι Monty Pythons!

Surreal μέχρι το κόκκαλο!

Απίστευτος είσαι:)))

Maria Tzirita είπε...

Αγριεύτηκα λιγάκι ομολογώ, και με το κείμενο και με τη μουσική!
Καλή βδομάδα να έχεις Πειρατή μου!

Skouliki είπε...

σουρρεαλισμος και φαντασια

αρπαξες ?

Roadartist είπε...

Απορώ πως μας αντέχει......
Καλή εβδομάδα!

kou-kou είπε...

Να ένας τρόπος να εξηγήσουμε στα παιδιά το πρόβλημα του περιβάλλοντος αρκεί να βγάλουμε τις κακές λέξεις[πχ..αντ'ι για σκατά περιττώματα..αλλά θα καταλάβουν τη λέξη περιττώματα;]
όπως και να έχει...ο αλληγορικός τρόπος γραφής σου μου αρέσει!Καλημέρα!

BUTTERFLY είπε...

Δεν νομιζω να εχω διαβασει καλυτερη περιγραφη της καταστασης, της παρακμης της γης απο εμας "τα παρασιτα"! Καλημερα!

Sophia Kollia είπε...

μπλιάξ αλλά καλόοοοοο! Και πολύ σωστόοοοοο!
Για την συναυλία σε ζηλεύω...
καλημέρα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΩΡΑΙΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΑΝ ΘΥΜΩΣΕΙ Η ΚΑΗΜΕΝΗ Η ΓΙΑΓΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ...ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

Ra Ma είπε...

χα,χα μηδενίστρια Artanis!!! Εγώ θα κατέταζα τον εαυτό μου πιο κοντά στους σκεπτικιστές!
Μαύρα μεσάνυκτα φαντάζομαι είναι στη ΝΖ.
Σσσσ... καλό ξημέρωμα!!!

Ra Ma είπε...

likeraki πολύ γλυκό αυτό που έγραψες, πολύ μου άρεσε! Μη σου πως ένοιωσα και άσχημα για τα λόγια μου :(

Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή! Η συμβίωση είναι δύσκολη και εμείς δεν έχουμε τη διάθεση να βοηθήσουμε τη κατάσταση!

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Γιάννης Τ11 έχουν γράψει ιστορία και με τη μουσική τους αλλά και με το ήθος τους.
Ποιητική αδεία το κείμενο θέλει τη Γη ...γιαγιά και ταλαιπωρημένη! Η αλήθεια είναι πως το πρόβλημα το έχουμε εμείς. Η Γη έχει τους μηχανισμούς να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις, δεν είναι ένας βράχος που απλά ταξιδεύει στο διάστημα. Πιστεύω ότι όλα δείχνουν, πως τα πράγματα έχουν πάρει έναν δρόμο. Εμείς επιταχύνουμε ή επιβραδύνουμε τις καταστάσεις.
Επίσης έχουμε την 'λογική' να ανακαλύπτουμε τρόπους αντιμετώπισης και σε αυτό βοηθά και η ΕΦ (...πως τα σύνδεσα έτσι!) Δεν έχω τελειώσει τη Μέρι (λίγος χρόνος) οπότε ο Υπερίωνας περιμένει. Δεν τα γνωρίζω τα άλλα ...έχω καιρό να επισκεφθώ βιβλιοπωλείο :(

Νάσαι καλά, καλή εβδομάδα!!!
(Το Τ11 αεροπλάνο είναι?)

Ra Ma είπε...

Kaveire ποιητά μου, λες να αρχίσει να παίζει και με τα μαγνητάκια τώρα??? χα,χα,χα

Καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Ground Control to Major Tom χα,χα τιμή μου να βρίσκομαι δίπλα σε τέτοια ονόματα έστω και για αστείο!!!
Ώρε-ώρες το παρακάνω! χα,χα,χα Χαίρομαι που σου άρεσε!

Ευχαριστώ και καλή εβδομάδα ...με έγχρωμα όνειρα!!!

Ra Ma είπε...

Maria για αυτό το έγραψα, για να ...αγριέψουμε! Για να θυμηθούμε την ώρα της Γης το ερχόμενο Σάββατο! :))
Η μουσική βρε από τα παλιά και αγαπημένη!!!!

Καλή εβδομάδα ...Μάτια μου!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα skouliki και όπως έλεγε ο Τζιμάκος, μην παίρνετε ναρκωτικά ...δεν φτάνουν για όλους! χα,χα,χα

Καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Road ..τι να κάνει η έρμη! μπορεί και αλλοιώς? Είναι σαν τους γάμους που λες το ναι με το περίστροφο του πεθερού στον κρόταφο!
Αν δει πως δεεεεν.... τότε τη βλέπω να ρίχνει μια ζειμπεκιά και όποιος αντέξει!

Καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα kou-kou ακόμα και η λέξη γριά είναι άγνωστη στα παιδιά...
Νομίζω πως τα παιδιά αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και ανησυχούν περισσότερο από εμάς. Όταν θα μπουν στην παραγωγική διαδικασία ...θα τα ξεχάσουν όλα!!! (Ελπίζω πως όχι)

Αν έριξες χαμόγελο διαβάζοντάς το, κατάφερα το στόχο μου!!

Καλή εβδομάδα!!!
(κρυφτό πότε θα παίξουμε?)

Ra Ma είπε...

BUTTERFLY στην αρχή είχα γράψει μήκυτες αλλά το παράσιτα μου φάνηκε πιο κοντά!
Δεν έχουμε καταλάβει πως το μέλλον της ανθρωπότητας, το κρατάμε στα χέρια μας. Ή θα θέλαμε αν δεν ήταν γεμάτα από φράγκα!!!

Καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

sofia αηδία ε? χα,χα,χα αυτό ήθελα να περάσω :)

Δυστυχώς αν δεν κάνω λάθος ήταν η τελυταία χρονιά που πήγα σε συναυλία!(Ιιιι πως πέρασαν τόσα χρόνιαααααα!!!!) Και γίνονται τόσες πολλές και καλές...

Καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ αν σε πάρει κακομοίρη μου χαμπάρι πως έχες το χρήμα και δεν κάνεις κάτι την έβαψες! Το καλό που σου θέλω!!!

Καλή εβδομάδα!!!

Crazy Tourists είπε...

Σκατά δε λες τίποτα...

Τρελοτουρίστρια

patsiouri είπε...

Κατι στιγμές το σκέφτομαι, κάτι άλλες καλή ώρα το χαίρομαι που δε θέλω να κάνω παιδιά.
Ανατρίχιασα...

Artanis είπε...

marconi mou kalispera...Perna na deis kati sto blog...
Filia...

Natalia είπε...

δικό σου είναι αλήθεια?

ουτε καν τσεκαρα αν όλες οι πληροφοριες ειναι σωστές... χαχαχα

το πνευμα σου εχει ξεπερασει τα επιγεια... εισαι για αλλους αστρικους γαλαξίες :)

ok marc, άξιος

Ra Ma είπε...

Crazy Tourists-tria εντάξει καλέ ...μερικές φορές γίνομαι υπερβολικός! ;)

Καλό ξημέρωμα να έχετε!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα έλα τώρα patsiouri μου ...ψάχνεις για δικαιολογίες???
Χωρίς πλάκα αναρωτιέμαι και εγώ τώρα τελευταία όλο και περισσότερο!

Καλό ξημέρωμα!!!

Ra Ma είπε...

Artanis το είχα δει πριν μου το πεις! Αμ πως!!!!

Καλό ξημέρωμα!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα Natalia γιατί αναρωτιέσαι δεν με έχεις ικανό? Τα νούμερα που έγραψα είναι απολύτως σωστά, φροντίζω μέσα στη ...παραφροσύνη μου να δίνω σωστά στοιχεία για τους μυημένους!
Σε έχω χάσει, σε ποιους γαλαξίες γυρνάς ...φλερτάροντας και πίνοντας σαμπάνια! χα,χα,χα

Νάσαι καλά βρε, τα φιλιά μου!!!

So_Far είπε...

Καταπληκτικό ποστ, αν σου πω δε, ότι κάθε φορά που είμαι "down town" σκέφτομαι ότι μπορεί να αφήσει μια περιποιημένη κλανιά και να μας στείλει αδιάβαστους...
Θυμάσαι το βιντεοκλιπ του The Robot? Που όλοι το βρίσκαμε πρωτοποριακό και πολύ προχωρημένο;
Την καλημέρα μου

βασίλης είπε...

Αχ η γραία γαία... Θέλει κι αυτή έρωτες. Μακάρι να την κάναμε ερωτεύσιμη και πάλι.. όμορφο ποστ!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα So_Far μου, τρομοκράτισσα κανονική ε???

Και ναι, στη συναυλία το The Robot το έπαιξαν τα ρομπότ! Εκεί να δεις κλάμα!!! Χάρηκα μια κοπελίτσα που μιλούσε στο κινητό και έλεγε πως ευχαριστεί τη μάνα της που την έμαθε να ακούει μουσική!!!

Καλημέρα και καλό ταξίδι ...δραπέτισα!!!

Ra Ma είπε...

βασίλη ναι, μάλλον το φάρμακο και στην περίπτωσή της είναι ο έρωτας! Σίγουρα όλο και κάτι μπορούμε να κάνουμε, σε πρώτη φάση ας κλείσουμε συμβολικά αύριο το βράδυ το ρεύμα!

Καλημέρα!!!

So_Far είπε...

Εμ.... έτσι και κάνει κανένα αστείο στο peak δε θα βρουν τίποτα μην το ψάχνεις
Τέλος πάντων, ο ήλιος είναι λαμπερός και τα βουνά αφράτα ( ναι ναι θα το ρίξω στη δημοτική ποίηση με σουρεαλιστικές προεκτάσεις )
Να είσαι καλά και να προσέχεις

Yannis Kapnidis είπε...

Πάρα πολύ ωραίο κείμενο και πετυχαίνει το σκοπό του... τουλάχιστον σ'εμένα τον πέτυχε.

Μπορεί η γη να παραπονιέται για τα χάλια της και με το δίκιο της, πρέπει όμως κι εμείς -επειγόντως- να αρχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε, ξεκινώντας από την καθημερινότητά μας και τροποποιόντας τις απαιτήσεις μας.

Tina είπε...

Απλά τέλεια! Πώς τα καταφέραμε έτσι; Φοβάμαι μη γίνει αυτό το τελειωτικό "πριτς" και πάει η Γη για ντουζάκι κι εμείς για βρούβες! Η μουσική που ακούγεται είναι φοβερή!
Καλό ξημέρωμα!!!

Valisia είπε...

Δεν δέχομαι ότι η Γαία μπορεί να γεράσει.Σε όλες τις εκφάνσεις της εξέλιξης υπάρχουν κύκλοι.Μόνο που τώρα ο κάθε κύκλος έχει αλλάξει ταχύτητα.Όλα γίνονται με κεκτημένη ταχύτητα.Δεν οδεύουμε-προς Θεού-στην καταστροφή.Κι αν πράγματι πιστέψουμε ότι οδεύουμε είμαι σίγουρη ότι ο ανθρώπινος νους για μια ακόμα φορά θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας για ΖΩΗ.

Theogr ο κηπουρός είπε...

Για μια καλησπέρα και καλή εβδομάδα πέρασα. Να είσαι καλά.

La Gigi είπε...

ουπς!! τι εγινε? εσβησαν τα φωτα??
πως να σου πω δλδ οτι οι Kraftwerk ειναι συγκλονιστικοί???????

Ra Ma είπε...

Σουρεάλ So_Far μου, είναι και ο μήνας της ποίησης άλλωστε!
Ανταποδίδω τις ευχές γιατί απ΄ότι λες θα είναι από τα δυσκολότερα ταξίδια σου!

Καλημέρα όπου και να σε βρίσκω!!!

Ra Ma είπε...

Hellenic Potion το κείμενο βγάζει έναν σαρκασμό! Η Γη στην πραγματικότητα δεν παραπονιέται, έχει έναν δρόμο να κάνει απλά εμείς την πάμε λίγο τροχάδην!

Συμφωνώ πως ο κάθε ένας να κάνει αυτό που μπορεί, πρώτα-πρώτα ...θα κάνει καλό στη τσέπη του, χωρίς βέβαια να νοιώθει τύψεις αν δεν το κάνει! Το πρόβλημα είναι οι μεγάλες βιομηχανίες που δεν καταλαβαίνουν τίποτα (είναι βλέπεις ...καπιταλιστές) και οι κυβερνήσεις που είναι αδιάφορες!

Πολλές καλημέρες και ευχαριστώ!!!

Ra Ma είπε...

Tina ποιητική αδεία -ξέρεις εσύ από αυτά- όλες οι υπερβολές που έγραψα!!! Λες να ξεκινήσει για ντουζάκι και τελικά να γεμίσει τη μπανιέρα της????
Μήπως να της γράφαμε και κανένα ποιηματάκι να την κάνουμε να νοιώσει καλύτερα???

Μουσική αφιερωμένη εξαιρετικά σε σένα και στην παρέα σου (όπως λέγαμε κάποτε!)

Πολλές καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

Valisia ας κάνουμε μια διαφορετική προσέγγιση λοιπόν!

Όντως η γη δεν είναι γερασμένη, κάνει τους κύκλους της και ναι, αναλογικά με τα χρόνια έχουμε πατήσει το fast forward! Ούτε συμπορεύομαι με τη καταστροφολογία που πολλοί εκμεταλλεύονται για να πλουτίσουν! Είναι γεγονός, πως οι παραδοσιακοί πόροι σε μερικά χρόνια θα στερέψουν για αυτό και ήδη έχει ξεκινήσει ο πόλεμος για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην ενέργεια στο επόμενο στάδιο -οι Άραβες που έχουν φράγκα και κάνουν επενδύσεις? και μην γελιόμαστε, η πυρηνική ενέργεια θα παίξει σημαντικό ρόλο έστω και υποστηρικτικά. Ο άνθρωπος θα βρει τρόπους (ίσως να έχει βρει) για να αντιμετωπίσει τη κρίση ...με γνώμονα πάντα το κέρδος!!! Αυτά τα φράγκα θα μας φάνε!!!

Από την άλλη δείχνουμε μια άλογη συμπεριφορά προς το περιβάλλον με έλλειψη ευαισθησίας και απουσία της πολιτείας, βλέπε Ασωπός. Η Γη χέστηκε!, ο κόσμος που ζει εκεί ξεκληρίζεται από το καρκίνο και όχι μόνο εκεί! Αυτό είναι καταστροφή και ευθυνόμαστε εμείς (όχι εσύ και εγώ, εννοώ το γένος!).
Από που να το πιάσεις το θέμα ε?

Πολλές καλημέρες και καλή ξεκούραση!!!

Ra Ma είπε...

κηπουρέ μου, τι θα κάνουμε με το κήπο μας? Ο δίπλα το έχει ρίξει στα λιπάσματα και μολύνει και το δικό μου μέρος!!! (Πλάκα-πλάκα αυτό είναι αλήθεια)

Να είσαι καλά, καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

melissoula τα ξανα-ανάψαμε! Συμβολικό ήταν, δηλώσαμε πως είμαστε εδώ, έχουμε οικολογική ευαισθησία και πως μπορούμε να συντονιστούμε με ολόκληρο το κόσμο σε ένα σκοπό (όχι πάντως για να σπάμε βιτρίνες!)

Οι Kraftwerk ...πρωτοπόροι και που να έβλεπες τα ρομπότ που έπαιζαν το The Robots! Μικρό παιδί ήμουν, γέρασα και αυτοί εκεί ...φρεσκαδούρα! Δεν τα κάνουν για τα φράγκα, έχουν οικολογική συνείδηση και καμία σχέση με τα παραδοσιακά συγκροτήματα με ποτά, drugs και γυναίκες στα παρασκήνια. Αυτό που βλέπεις στη σκηνή ισχύει και για τις προσωπικότητές τους. Με ήθος και άψογοι απ' όλες τις πλευρές.

Πολλές καλημέρες!!!

La Gigi είπε...

ήρθα πρωί πρωί (λέμε τώρα) και είδα ότι τα άναψες ξανά! σε έχω καταλαβει βρε Μαρκ οτι εισαι ευαισθητος απο ολες τις αποψεις!

Ra Ma είπε...

Το ήξερα melissoula και τα άναψα για μην ...σκοντάψεις!!!! :))
(είδες ευαισθησία???)

KitsosMitsos είπε...

Ο σουρεαλισμός δωσμένος μέσα από ένα παραμύθι. Καθόλου κακή ιδέα!
Δε μου λες εσύ, αφού το'χεις, γιατί δεν κάνεις κανένα podcast; Ακόμη και να διάβαζες τις ιστορίες σου πάλι κέρδος θα ήταν! Για σκέψου το...

zekia είπε...

καταπληκτικό κείμενο...

Ra Ma είπε...

Γειά σου KitaMits podcastζή!
Αν σου πω ότι έχω στήσει live feed για ζωντανή εκπομπή τι θα πεις? Είμαι πολύ μπροστά λέμε!!! Κάνω τα βράδυα δοκιμαστικές εκπομπές με μουσική, video και κάμερα αλλά θέλει πολύ δουλειά ακόμα! Δεν έχω και χρόνο...

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

zekia γράφω και καμιά υπερβολή για να διασκεδάσουμε το πόνο μας!

Ευχαριστώ και πολλές καλημέρες!!!

Skouliki είπε...

ελα καλο μηνα

βγαλε τα σκατα επιτελους

αχαχαχχαχ

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα,χα,χα,αχα,χα,χα,αχ θα με πεθάνεις Skouliki χααα,χα,αχ,χα

Μύρισε? έχω φωνάξει τον αχόρταγο!!!

Φιλιά ...στα μούτρα σου!!!

anepidoti είπε...

μαρκονάκι το ευφάνταστον!πάει, μ' αποτελείωσες!
εκεί με τον τσιγαρόβηχα, άσε, μαζί με την γη θα...φύγω!χιχιχι!τι καλά! αργεί ακόμη η γη, άρα αργώ κι εγώ!
μεταξύ μας, ας κάνει ένα λίφτινγκ, σε καλό χειρουργό όμως, όχι ό,τι νάναι!!
καλό μήνα!

Artanis είπε...

Μαρκόνι μου καλημέρα απο ΝΖ (εδώ έχουμε 8.20 το πρωί...) Το φυτό που σου είχα αφιερώσει στο πρώτο μέρος "Λουλούδια στα Λουλούδια", προέρχεται από την Κίνα και ονομάζεται Clerodendrum trichotomum (Verbenaceae familly)
Το συγκεκριμένο της φωτό του ποστ, είναι το harlequin glorybower...
Και να πάρεις όσες και όποιες φωτό θες, να σου αρέσουν κάποιες...
Φιλιά πολλά...Καλό μήνα σου είπα;

Ra Ma είπε...

anepidoti ...το ενεπίδοτον, ευχαριστώ! Μήπως να εξετάσεις το θέμα τσιγάρο? λέμε τώρα...

Ενωμένα τα δικά μας χέρια, σχηματίζουν τα χέρια του χειρούργου που ανάλογα τη συμμετοχή θα έχει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα! Τι είπα τώρα!!! (με εμπνέεις!) Θέλω να πω, μήπως να έβαζε ο κάθε ένας μας το χεράκι του? :)

Καλό ΣΚ να έχεις!!!

Ra Ma είπε...

Artanis αυτά τα επιστημονικά ονόματα των φυτών ...με ξετρελλαίνουν!!! Ω ρε κάτι σκιές που θα κάνει ...για ξάπλες!!! Μου ταιριάζει χα,χα,χα

Ευχαριστώ πολύ, να είσαστε καλά, φιλιά!!!

An-Lu είπε...

Εξαιρετική η ανάρτηση!!!

Ra Ma είπε...

Νάσαι καλά An-Lu ...γοργονίτσα! Το είχα αρκετό καιρό το post αλλά τελικά κατάφερα και το άλλαξα! Να ξεβρομίσουμε που λέει και το skouliki! :))

Καλό βράδυ!!!

Σπύρος είπε...

Θα την πεθάνουμε την ΓΑΙΑ μας ειναι το μονο σιγουρο !