22/2/09

Υδάτινος Κόσμος


Στον "Υδάτινο Κόσμο" (Waterworld) –φουτουριστική ταινία του 1995 με τον Kevin Costner- παρουσιάζεται η αγωνία του ανθρώπινου είδους να επιβιώσει σε μια Γη καλυμμένη με νερό και παράλληλα η αναζήτηση ενός όμορφου κομματιού γης -όπως αναφέρει ο θρύλος- που ονομάζεται Dryland. Οι άνθρωποι ζουν σε προχειροφτιαγμένες πόλεις που επιπλέουν και σε άλλα διάφορα σκάφη ενώ το χώμα ως υλικό είναι δυσεύρετο και πανάκριβο στις συναλλαγές.

Tο σενάριο δεν φαίνεται εξωπραγματικό, αφού η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1°c, σε συνδυασμό με το λιώσιμο των πάγων και την διαστολή των υδάτων, μπορούν να οδηγήσουν την άνοδο της στάθμης των ωκεανών μέχρι και του ενός μέτρου. Η άνοδος δεν θα είναι ομοιόμορφη και αν δεχθούμε την αναφορά του IPCC (Intergorvernental Panel Of Climate Change) για τις κλιματικές αλλαγές και το νερό, θα δούμε απώλειες εδάφους στην Ουρουγουάη (0,05%), στην Αίγυπτο (1%), στις Κάτω Χώρες (6%), στο Μπαγκλαντές (17,5%) και στην ατόλη Μαγιούρο στην Ωκεανία με τα νησιά Μάρσαλ, Κιριμπάτι και προς Μαλβίδες (μέχρι 80%).

Υπολογίζεται πως 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα πληγούν μέχρι το 2100, από τις πλημμύρες και τις συνέπειες από το οικοσύστημα, και αυτό αναγκαία θα οδηγήσει στη δημιουργία "κλιματολογικών μεταναστών". Προκαλεί έκπληξη το γεγονός, πως παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, ο άνθρωπος εξακολουθεί να ανοικοδομεί σε αυτές τις στις παρόχθιες περιοχές.

Η απάντηση στο πρόβλημα έρχεται με το όραμα του Βέλγου αρχιτέκτονα Vincent Callebaut, ηλικίας μόλις 31 ετών και το project του: Lilypad: a floating ecopolis for climate refugees. Επισκεφτείτε το site, υπάρχουν καταπληκτικές φωτογραφίες από αυτό το project και από πολλά άλλα.

Η Lilypad (=νούφαρο) είναι μια πλωτή αμφίβια πόλη –η μισή κάτω από το νερό- η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 50.000 άτομα, εξασφαλίζοντας ενεργειακή αυτάρκεια από την αξιοποίηση κάθε πράσινης παραγόμενης ενέργειας (ηλιακής, αιολικής, παλιρροϊκής, υδραυλικής, οσμωτικής, βιομάζας), με μηδενικές εκπομπές άνθρακα και με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Στο κέντρο κάθε πόλης θα υπάρχει μια δεξαμενή γλυκού νερού, βυθισμένη στη θάλασσα, για τη συλλογή και τον καθαρισμό των βρόχινων υδάτων ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και ως σταθεροποιητής της πλωτής πόλης. Η λειτουργικότητα της δομής, είναι βασισμένη σε τρεις μαρίνες και τρία βουνά ενώ το σύνολο καλύπτεται από κατοικίες με κήπους, χώρους εργασίας και διασκέδασης που διασχίζονται από ένα δίκτυο δρόμων πλαισιωμένους με καλλιέργειες. Ένας επιπλέον στόχος είναι η ανεύρεση νέων τρόπων συμβίωσης με τη θάλασσα και η κοινωνικοποίηση των κατοίκων (παλαιών και νέων) με κατάλληλους για συναντήσεις κοινόχρηστους χώρους.

Για μια ακόμα φορά, η φύση ήταν η πηγή έμπνευσης για το εντυπωσιακό δημιούργημα του Vincent Callebaut.

Η πλωτή δομή των τμημάτων της ecopolis, είναι εμπνευσμένη από τα μεγάλα νούφαρα Victoria Regia του Αμαζονίου, έχοντας μεγεθυνθεί κατά 250 φορές. Το υδρόβιο αυτό φυτό, πιο γνωστό και ως Victoria Amazonica, έχει εξαιρετική πλαστικότητα και ανακαλύφθηκε το 1801 από τον Γερμανό βοτανολόγο Thaddeaus Haenke, που το αφιέρωσε στη Βασίλισσα Βικτόρια της Αγγλίας. Παρόμοια, η διπλή επιφάνεια της Lilypad, είναι φτιαγμένη από ίνες πολυεστέρα, επικαλυμένο με ένα στρώμα διοξειδίου του τιτανίου το οποίο αντιδρά στην υπεριώδη ακτινοβολία, επιτρέποντας την απορρόφηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η Victoria Amazonica έχει το μεγαλύτερο από τα λουλούδια του νερού στον κόσμο. Προέρχεται από τα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής και είναι επίσης γνωστή ως "υδάτινο τέρας", λόγω του μεγέθους των φύλλων αφού μπορούν να έχουν διάμετρο έως και επτά πόδια, ενώ τα τεράστια λουλούδια μπορούν να φτάσουν σχεδόν τα δύο πόδια. Περιέργως, τα άνθη της ανοίγουν μόνο το βράδυ. Λίγο πριν την ανθοφορία και σε αναμονή των πρώτων τεράστιων λουλουδιών που θα έχουν λευκό χρώμα, ο τόπος ευωδιάζει με ένα άρωμα ανανά., ενώ το επόμενο βράδυ, το χρώμα των λουλουδιών αλλάζει σε ρόζ ή κόκκινο ρουμπινί ανάλογα το είδος του φυτού. Οι θρύλοι του Αμαζονίου λένε πως, η Victoria Regia θα ανοίξει πλήρως τα γιγάντια λουλούδια της κατά τη διάρκεια της πανσελήνου και όταν ο ουρανός θα είναι καθαρός.



Σας μεταφέρω έναν τοπικό θρύλο -όπως ειπώθηκε από τον Charito Ushiñahua- και που έχει να κάνει για την ονομασία του νούφαρου:

Ήταν κάποτε μια κοπέλα από μια φυλή ιθαγενών που μεγάλωσε ακούγοντας από τον πατέρα της και αρχηγό της φυλής, ιστορίες για το θρύλο του Πολεμιστή του Φεγγαριού. Αυτός ο Πολεμιστής, ήταν ένας δυνατός και τρομερός Θεός, αλλά και πολύ όμορφος που ζούσε στο φεγγάρι. Όταν η κοπέλα ήταν μικρή, κοιτούσε το φεγγάρι και θυμόταν τις ιστορίες του πατέρα της, με αποτέλεσμα να ερωτευθεί τον Θεό Πολεμιστή. Η αφοσίωσή της ήταν τόσο μεγάλη, που μεγαλώνοντας αρνήθηκε να παντρευτεί, παρά την ενθάρρυνση από την οικογένειά της, επιμένοντας πως κάποια μέρα θα γνωρίσει τον αληθινό έρωτα, τον Πολεμιστή του Φεγγαριού. Κάθε πανσέληνο παρέμενε ξύπνια κοιτώντας τον ουρανό, προσπαθώντας να δει το πρόσωπο το φανταστικού εραστή της. Μερικές φορές έτρεχε μέσα στη ζούγκλα με τα χέρια τεντωμένα, προσπαθώντας να πιάσει τις ακτίνες του φεγγαριού για να κρατήσει τον Πολεμιστή Θεό της. Ωστόσο, ποτέ δεν κατάφερε να τις πιάσει και έτσι η μεγάλη αγάπη της ζωής της εξακολουθούσε να παραμένει ένα ανέφικτο όνειρο.

Τα χρόνια περνούσαν και μάταια γονείς και φίλοι, προσπαθούσαν να την πείσουν πως ο Πολεμιστής Θεός ήταν απλώς μια ψευδαίσθηση. Ωστόσο, μια νύχτα με πανσέληνο, που το φεγγάρι έλαμπε τόσο όσο ποτέ άλλοτε, η ινδιάνα παρθένα μπήκε στη ζούγκλα αποφασισμένη να πιάσει τον Πολεμιστή Θεό και να τον κρατήσει μαζί της μέχρι την αιωνιότητα. Έφτασε στη λίμνη και βλέποντας την αντανάκλαση του φεγγαριού στην επιφάνειά της, πίστεψε πως τελικά ο εραστής της είχε κατέβει στη γη και κολυμπούσε στα νερά της. Πεπεισμένη πως ήταν αυτός, έπεσε στο νερό να τον βρει. Δυστυχώς, η αντανάκλαση του φεγγαριού ήταν μόνο μια ψευδαίσθηση και η κοπέλα τελικά πνίγηκε στη λίμνη στην αναζήτηση του φανταστικού εραστή της.

Ο Πολεμιστής του Φεγγαριού -που σύμφωνα με τον μύθο των Ιθαγενών, μπορεί πραγματικά να υπάρχει- λυπήθηκε για το όμορφο κορίτσι που του είχε αφιερώσει τη ζωή της και την την αγάπη της, και που τελικά την έχασε σε μια ύστατη προσπάθεια να είναι μαζί του. Με τη δύναμη να την φέρει πίσω στη ζωή, αποφάσισε να την μετεμψυχώσει σε ένα αστέρι δεμένο με τη γη. Και έτσι την έκανε ένα αστέρι των νερών του Αμαζονίου. Αυτό το αστέρι είναι το γιγάντιο λουλούδι του φυτού που κυριαρχεί σαν βασίλισσα ανάμεσα σε όλα τα άλλα υδρόβια φυτά. Με άλλα λόγια η νεαρά ιθαγενής μεταμορφώθηκε σε ένα τεράστιο πλωτό φυτό, την Victoria Regia, της οποίας τα μεγάλα άνθη ανοίγουν μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο θρύλος λέει, πως η Victoria Regia ανοίγει πλήρως τα γιγάντια λουλούδια της κατά τη διάρκεια της πανσέληνου και όταν ο ουρανός είναι καθαρός, επιτρέποντας σε αυτή να δει την πραγματική της αγάπη, τον Πολεμιστή του Φεγγαριού.


Στο PODCAST παίζει το Moonchild από τον Johnny Lytle που η πρώτη ηχογράφηση έγινε τον Ιούλιο του 1962 στη Νέα Υόρκη. Jazz διάθεση για τις τσουχτερές μέρες του φλεβάρη και λίγο πριν τις απόκριες. Καλή σας ακρόαση!!!

Πηγές:
1) Vincent Callebaut, Curriculum Vitae
2) Lilypad, A Floating Ecopolis For Climate Refugees
3) IPCC (Intergorvernental Panel Of Climate Change)
4) IPCC - Climate Change and Water
5) Victoria Amazonica
6) The Native Legend of the Victoria Regia


64 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Kαταπληκτικά! Και η πόλη και ο θρύλος!
Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε την καταστροφή. Μια χαρά και τώρα μπορεί να γίνει η πόλη!
καλή βδομάδα

Kaveiros είπε...

Ωραίο ακούγεται!Δε ξέρω όμως, πόσες τέτοιες πόλεις, χρειάζονται για την Αθήνα...τη Νέα Υόρκη....κτλπ.

Ra Ma είπε...

Μια χαρά sofia τη βρίσκω και εγώ την ιδέα και πραγματικά με εντυπωσίασε ο τρόπος λειτουργίας. Αν είναι με αυτό το τρόπο να έρθουμε πιο κοντά στη θάλασσα, να μάθουμε να ζούμε μαζί της και να γίνουμε ως συγκάτοικοι καλύτεροι άνθρωποι ...δεν χρειάζεται να περιμένουμε!

Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Δεν ξέρω kaveire αν υπάρχει ανάγκη για μας, το πολύ-πολύ να χτίσουμε τα σπίτια μας πιο ψηλά στο βουνό! Κυριολεκτικά θα πάρουμε τα βουνά!!!Στην Ολλανδία και Σαουδική Αραβία έχουν πρόβλημα και οι πετρελαιάδες -που έχουν τα φράγκα- έχουν δείξει ενδιαφέρον. Φαντάζεσαι μαι τέτοια πόλη να κυκλοφορεί ελεύθερα στη θάλασσα??? Μήπως αποκτήσουν τα σύνορα και η ιθαγένεια άλλη έννοια? λέω τώρα!

Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!!!

Ανώνυμος είπε...

ίσως και αυτή να είναι μια λύση να μην αφανιστεί το ανθρώπινο είδος...
πολύ ρομαντική και τρυφερή ιστορία...που δυστυχώς πάντα έχουν άσχημο τέλος...
καλό σου βράδυ Marconi!

------ είπε...

Ραδιόφωνε ετοίμασε τα βατραχοπέδιλα!!!!

Skouliki είπε...

ναι ναι θελω
ετσι να γινει
ναι ναι
και μετα θα κανει αποδραση
ο παλιοκωστας με το υποβρυχιο
ναι ναι !!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Πολύ ενημερωτικό το ταξίδι σου στο μέλλον, που καθόλου παραμυθένιο διαγράφεται, αλλά προτιμώ να μείνω στο θρύλο και το παραμύθι
Καλές Αποκριές!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

δεσποιναριον είπε...

Μαρκονακη, οι προβλεψεις δεν εινα αβασιμες και υοαρχει πιθανοτητα να γινουν πιο γρηγορα απο οτι φανταζομαστε αφου δεν μπορει να προβλεψει κανεις συντονιστικη συμμετοχη αλλων καιρικων παραγοντων.
Τι ωραια που αρχιζουμε την εβδομαδα! Σε φιλω.

Ανώνυμος είπε...

Την βλέπω την δουλειά μετα 200 χρόνια ο άνθρωπος να ζεί σε πλωτές η υποβρύχες πόλεις και η dryland να είναι ενας μύθος κάτι σαν την Ιλιάδα πρίν την ανκάλυψη του Σλιμαν.
Αν ψάξεις λίγο στό Der Spiegel Θα βρείς και άλλα!!!!!
Καλή εβδομάδα

Ra Ma είπε...

Καλώς την astrofegia από τα νέα της λημέρια!!!
Από λύσεις πάμε καλά, δεν καταλαβαίνω γιατί με την πρόληψη δεν τα πάμε!!!
Έλα ντε! Πως γίνεται όλες οι ρομαντικές ιστορίες να έχουν άσχημο τέλος?

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα Ράδιο Νανά ετοιμάζω μάσκα και μπρατσάκια γιατί δεν ξέρω τότε αν θα έχω δυνάμεις να κολυμπήσω!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα skouliki μέσα στην ενημέρωση σε βρίσκω!!! Πως τα καταφέρνεις έτσι...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Γλαρένια, το μέλλον προβλέπεται ...υγρό, εκτός των άλλων!
Οι θρύλοι είναι για να δίνουν μεγαλύτερο μυστήριο και γοητεία στην ίδια τους την ύπαρξη!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

δεσποιναριον ωραία την αρχίζουμε!!!!
Συμφωνώ αλλά θέλω να αναφέρω και αυτό που λένε οι σκεπτικιστές. Πως ούτως ή άλλως αυτό θα γινόταν, ο άνθρωπος επιταχύνει τη διαδικασία αλλά δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος και πως κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν λεφτά από αυτή την ιστορία (πχ Al Gore).

Καλημέρα και καλή εβδομάδα (που εργασιακά δεν θα την έχουμε)!!!

Ra Ma είπε...

Alexi έχουμε και ...το διάστημα ως προορισμό, μεγάλη επένδυση εκεί!
Έριξα μια γρήγορη ματιά στο site και είδα ένα ωραίο άρθρο για την φωτορύπανση. Έχω από παλαιότερα μαζέψει υλικό και το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον σαν θέμα.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

BUTTERFLY είπε...

Εκπληκτικο παραδειγμα του τι μπορει να γινει οταν οα ναθρωπος χρησιμοποιει τη φαντασια του για δημιουργια και οχι για καταστροφη!!!
Καλα αρχισε η εβδομαδα!

aKanonisti είπε...

Υπάρχουν πολλά σχέδια για τέτοιες πόλεις...
Εγώ ευελπιστώ πως τελικά δεν θα τις χρειαστούμε....
Υπέροχος και ο μυθος σου...όπως και η μουσική σου....
:-))

betty είπε...

Πάντα πρωτοτυπεί ο Μαρκονάκης με τα θέματά του :)
Αμα το καλοσκεφτείς και η γη πλωτή είναι κι όλοι μεσοπέλαγα αρμενίζουμε στο σύμπαν, άρα γιατί όχι και συμβίωση πάνω στο νούφαρο...σκέψου όταν θα έχει μποφώρ τι θα γίνεται :)
Το παραμυθάκι με αφησε με απορίες...ως συνήθως :) τις καλησπέρες μου!

Dr_MAD είπε...

οπότε να επισπεύσω τις διακοπές μου στο Κιριμπάτι, γιατί μετά δε θα το βρίσκω χμ χμ χμ

*αναμένεται εντυπωσιακότατη η ταινία!

Artanis είπε...

Καταπληκτική ιστορία...Τα λουλούδια πανέμορφα, και η ταινία που αναφέρεις, αγαπημένη μου...
Καλημέρα Μαρκόνι...

NdN είπε...

Κάθισα και διάβασα όλο το άρθρο για την πόλη και φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το project. Βέβαια έχω κάποιες τεχνικές απορίες, αλλά υποθέτω πως αν υπάρξει περίπτωση να κατασκευαστεί κάτι τέτοιο θα τα προβλέψουν όλα στην εντέλεια. Πάντως δεν είναι καθόλου απίθανο σενάριο να χρειαστεί μία τέτοια πόλη κάποια στιγμή.

Οσο για το παραμύθι είναι πολύ όμορφο. Κάθε φυλή, κάθε λαός έχει τους δικους του μύθους για να εξηγεί κάποια πράγματα.

Καλό βράδυ Marconi!

Ra Ma είπε...

BUTTERFLY ναι, δίκαιο έχεις, προφανώς όλα τα μεγάλα έργα και αυτά που έμεινα στην ιστορία από ένα όραμα ξεκίνησαν.
Επίσης είδες άμα ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τη φαντασία του ...τι ωραίες αποδράσεις κάνει!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Εσύ aKanonisti ως ειδική επί του θέματος θα έχεις να πεις πολλά! :)
Ίσως να μην χρειατούμε αυτές τις πόλεις, αλλά είναι βέβαιο πως η στάθμη του νερού ανεβαίνει και πως σε μερικές περιοχές υπάρχει πρόβλημα.
Οι Άραβες -που έδειξαν ενδιαφέρον- έκτισαν ...πάνω στην άμμο, άσχημα θα ήταν να επένδυαν σε κάτι τέτοιο?
Μουσικούλα αφιερώμένη σε σένα εξαιρετικά!:)

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

bettoula ...εσύ όπως πάντα με το βλέμμα στον ουρανό!!! Μου αρέσει όπως το έθεσες :)
Άμα κοπούν τα ρεμέτζα τι θα γίνει μου έλεγε ένας φίλος και γελάγαμε!!! Και αυτό γιατί είχε κάποιες φωτογραφίες έξω από το λιμάνι του Monte Carlo. Αυτά είναι θέματα του κατασκευαστεί! :))
Ο θρύλος είναι ...θρύλος, τι το ψάχνεις τώρα... χα,χα,χα

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα MAD ...προλαβαίνεις δε προλαβαίνεις! Αλλά να πάρεις μαζί σου βατραχοπέδιλα που λέει η Νανά και μπρατσάκια! :D
Ποιά ταινία αναμένεται? Ο Υδάτινος Κόσμος παίχτηκε το 95 αλλά τότε πεέπει εσύ να ήσουν πολύ μικρός!!!! χο,χο,χο
Αν δεν την έχεις δει, δες την!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Artanis όντως τα λουλούδια είναι όμορφα και ...τεράστια!!!
Είμαι λάτρης της επιστημονικής φαντασίας, οπότε καταλαβαίνεις πως η ταινία ενθουσίασε και εμένα!!!!

Καλημερα στη ΝΖ και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

<NdN από απορίες άλλο τίποτα! Πάντως και εγώ θα ήθελα να φτιαχτεί μια τέτοια πόλη, μόνο και μόνο για δω αν μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτά που υπόσχεται! Έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου στους πετρελαιάδες!!!

Οι θρύλοι είναι όμορφοι, αφήνουν πάντα κάτι 'ζεστό' μέσα σου εκτός το μυστήριο και το υπερφυσικό!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Crazy Tourists είπε...

1. Πολύ θα μου άρεσε να μπορώ να καλυμπάω υποβρυχίως χωρίς να χρειάζομαι αναπνευστήρα!!
2. Θέλω να ανέβω στο νούφαρο!!! Με κρατάει; Χαχα!!!

Τρελοτουρίστρια

La Gigi είπε...

μας υποχρέωσε ο Πολεμιστής... που ήταν να το σωσει το κορίτσι όταν πνιγόταν στα νερά της λίμνης!! και τι εγωιστής, την έφτιαξε έτσι ώστε να βλέπει μόνο αυτόν πφφφ άντρες....
είναι ωραία ιστορία πάντως δε μπορώ να πω :)

prasino liker είπε...

Marconi Στην LilyPad θα ηθελα να ζησω.Αραγε θα εχει εκει την υπεροχη μουσικη που εχεις επιλεξει;Για φαντασου οι δρομοι της πολης μας να ηταν φτιαγμενοι απο τα πεταλα ενος τεραστιου νουφαρου;Ο αερας ηδη μυριζει ανανα.Και ολα περιμενουν την επομενη πανσεληνο για να ανθισουν.
Ο δημαρχος των Μαλβιδων ηδη ψαχνει τοπο να μετακομισουν ολοι οι κατοικοι.Καπου 350.000.
Καλο σου βραδυ.Ελπιζω στην Lilypad να μην εχει τοσο κρυο και βροχη οπως αποψε.Κανονισε το.

Ra Ma είπε...

Crazy Tourists-tria το πρόβλημά σας λύνεται με μια απλή εμφύτευση! Έτσι θα μας λένε μετά από μερικά χρόνια!
Το νούφερο το βλέπω καλά να κρατεί! Έχει προδιαγραφές... :))

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

melissoula ...μην είσαι σκληρή!
Ο Πολεμιστής απλά δεν επενέβη και την άφησε να επιλέξει τον τρόπο να διαχειριστεί τη ζωή της. Θεός είναι όχι η Pamela Anderson (εννοώ ναυαγοσώστης!).
Το ότι την επανάφερε στη ζωή και δεν την έκανε όπως ήταν, δηλώνει πως δεν ήταν εγωιστής, να την έχει μόνο δική του δλδ. Παρ' όλα αυτά έδειξε ευαισθησία και της χάρισε αυτό που πάντα είχε, μια καθαρή οπτική της Σελήνης. Της έδωσε αυτή τη χαρά και την ελπίδα πως κάποια στιγμή τον δει. Αν δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει και λόγος ύπαρξής της! (πως με βλέπεις???)

Κατά τα άλλα πολύ τρέξιμο. Σε αφήνω βιαστικά...
Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Αχ βρε likeraki τι ωραία που το περιγράφεις! Να συμπληρώσω πως η ζωή όλων των κοτοίκων θα περιστρέφεται γύρω από τη φροντίδα και τη λατρεία του λουλουδιού, οργανώνοντας κάθε πανσέληνο γιορτή, αναμένοντας την εμφάνιση του Πολεμιστή Θεού!
Αυτό με τις Μαλβίδες δεν το γνώριζα!
Εδώ δεν βρέχει αλλά έχει πολύ κρύο!

Καλημέρα!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

AΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ.ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΟΛΥΜΠΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΜΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΚΟΝΤΑ;ΧΕ ΧΕ!!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Ra Ma είπε...

SΚΡΟΥΤΖΑΚΟέτσι μου αρέσεις με χιούμορ!!! :)
Μην ανησυχείς, δεν θα είναι επικίνδυνο το ταξίδι, άσε που μάλλον οι περισσότερες πόλεις θα είναι ..δεμένες.
Για το θησαυροφυλάκιο ...θα κάνουμε ειδική κατασκευή, την ...Lily_Volt_aren!!!

Καλημέρα!!!

Maria Tzirita είπε...

Καλά, αυτή η ανάρτηση είναι όλα τα λεφτά! Ο υδάτινος κόσμος το φυσικό μου στοιχείο! Πολύ πολύ απόλαυσα τα όσα διάβασα, να'σαι καλά Πειρατή μου! Σε φιλώ και σου εύχομαι καλό τριήμερο και καλή σαρακοστή!

Ra Ma είπε...

Χαίρομαι Maria αν σου έφτιαξα την διάθεση! Ξέρω, ξέρω, αν μπορούσες θα ζούσες σε ένα ...ενυδρείο!!! :)

Πολλές καλημέρες!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

KALO TRIHMERO!!!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Skouliki είπε...

ειναι επειδη ειμαι σταρ !

καλο 3μερο βρε ατιμο !

Justine's Blog είπε...

Καλή Αποκριά και Καλή Δευτέρα,
Πές στα παιδάκια να πετάξουν ψηλά τον χαρταετό για πάρτη μας. Να δούμε όλη την Αθήνα με το δικό τους βλέμμα.
Φιλιά γιορτινά απο μια πόλη που δεν γιορτάζει

Pastaflora είπε...

Μια τέτοια πόλη είναι ιδανική για να στήσει κανείς πειρατικό σταθμό!

Ra Ma είπε...

Γλαρένια ευχαριστώ πολύ, περάσαμε θαυμάσια!!!!

Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή!!!

Ra Ma είπε...

skouliki ...star, όνομα και πράμα!!!

Καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

Ιουστίνη μου, περάσαμε πολύ όμορφα. Αν και δεν ήσασταν εδώ, να σε ενημερώσω πως ο χάρτινος αετός με τη γοργόνα και το δελφίνι πήγε στα ύψη, αφού πρώτα μας ταλαιπώρησε λίγο ο ανύπαρκτος αέρας! Πήγαμε στη Ραφήνα, τέσσερες καλούμπες αμολήσαμε και στο τέλος κάπου έσπασε ο σπάγκος και η γοργόνα με το δελφίνι κατέληξαν εκεί που ανήκαν ...στη θάλασσα. Είχαμε κάτι δράματα με τη μικρή αλλά το ξεπεράσαμε!!!

Φιλιά απ' όλους μας!
Καλημέρα, καλό μήνα και καλή Σαρακοστή!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα κυρία pastaflora μου, αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Ακόμα και η τελευταία μου stereo κατασκευή στα FM με τα 4 watt, θα ήταν αρκετή!
Εκεί να δεις ...αφιερώσεις!!!!

Καλημέρα, καλό μήνα και καλή Σαρακοστή!!!

KitsosMitsos είπε...

Η σύνδεση που έκανες μεταξύ των τριών (ταινία, φουτουρισμός, νούφαρο) απλώς σκίζει! Ξαναδιαβάζω για να κατανοήσω...

Natalia είπε...

αν ποτέ βρεθώ στον Αμαζόνιο κι έχει πανσέληνο, θα ψάξω για την Victoria Regia...

καλό μήνα marc

υγ δεν έβαλες το post της πρωτομηνιάς, και δεν ξερω τι εργασίες θα κάνω αυτό το μήνα :)

Ανώνυμος είπε...

Όπως πάντα και αυτό ένα ποστ υψηλού επιπέδου
Έκλεισα και τη μουσική για να το διαβάσω και εννοείται ότι τα συγκεκριμένα μουσικά ακούσματα είναι εξαιρετικά - αν και ό,τι βάζεις εσύ εδώ είναι άψογο
Την καλημέρα μου εκεί, εδώ είναι προχωρημένο μεσημέρι

"Ground Control to Major Tom" είπε...

Τι υπέροχος μύθος...

Πόσα άνθη δεν είναι δεμένα με θρύλλους, που όταν τους ακούς μετά τα αντικρύζεις διαφορετικά όλα...

Όσο για την φουτουριστική πολιτεία...
Αχρείαστη να είναι αλλά δε θα έλεγα για μα μόνιμη κατοικία πάνω της;)

Καλό σου Μήνα Μαρκόνι :)))

Ra Ma είπε...

KitsMits ...κάνω ότι μπορώ! χα,χα,χα
Σε έχουν φάει και τα ραδιοφωνικά τώρα και ...ούτε ένα τηλέφωνο!!!!!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

αχ! ναι Natalia πολύ όμορφο θα είναι αυτό, αλλά τώρα θα ξέρεις την ιστορία της!
Ο Καζαμίας τελείωσε για εφέτος, πρέπει να βρω κα΄τι άλλο, αλλά αν σώνει και καλά θέλεις εργασίες, πήγαινε στο περσυνό post! :))

Να κανονίσουμε με την ευκαιρία και μια φωτογράφιση στον Αμαζόνιο!!!

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

Με κάνετε και κοκκινίζω So_Far μου με τα καλά σας λόγια!!!
Μείνε συντονισμένη και για την επόμενη μουσικούλα ...έκπληξη!
Με το καλό να επιστρέψεις!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Έχεις δίκαιο Ground Control to Major Tom, με άλλη ματιά βλέπεις τα πράγματα μετά, περισσότερο ...με της ψυχής!
Ελπίζω να σταματήσει η άνοδος των υδάτων για το καλό όλων μας, αλλά μεταξύ μας, στη πολιτεία αυτή θα άρεσε και σε μένα να μείνω! Ε ρε εκπομπές!

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Skouliki είπε...

xm ελπιζω να το εννοεις αυτο ε
απο βαθιααααααααααα μεσα σου
και να μην κοροιδευεις
διοτι τοτς θα ριξω την καταρα της παρανυχιδας

Ra Ma είπε...

skouliki ...μην κουνιέσαι σε ακούω λέω!! Και δεν σε κοροϊδεύω, σε ...λατρεύω! :)

Καλημέρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια πελώρια λαχτάρα να ζήσω στη Lilypad!!

Skouliki είπε...

OEO σε λιγο θα ανεβασω ποστ που σημαινει θα εχεις προσκληση χιχιχι

Γιάννης Τ11 είπε...

Βαρετή ταινία, υπέροχος μύθος. Η πόλη; Σύντομα θα δούμε από κοντά τέτοια θαύματα.

Ra Ma είπε...

Ανώνυμε ...με παρασύρει ο ενθουσιασμός σου! Μαζί σου!

Καλό μεσημέρι!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα skouliki ...το είδα! Πολλά εργασιακά ζόρια προβλέπονται και για την επόμενη εβδομάδα... :(

Καλό μεσημέρι!!!

Ra Ma είπε...

Γιάννη Τ11 με βάζεις να σκεφτώ πως με εντυπωσίασε το όλο σκηνικό και η ιδέα. Ήταν μια υπερπαραγωγή, νομίζω η πιο ακριβοπληρωμένη για την εποχή της. Από τη στιγμή που ξεπερνάς τον εντυπωσιασμό, ναι γίνεται λίγο βαρετό.
Μάλλον βλέπω να τα προλάβουμε τα θαύματα!

Καλό μεσημέρι!!!

anepidoti είπε...

για αλλα μπήκα και χάθηκα στα νερά και τους ήχους σου, μαρκονάκι!!
υπέροχο ποστ, έχεις έναν τρόπο παιδί μου..
οι βρυκόλακες βρυκόλακες και
τα παραμύθια παραμύθια!
σαν ψαράκι νιώθω, έτοιμο για καταδύσεις!
τι καλά να προλάβω!λες να γίνουμε γοργόνες;χιχιχι
καλό απόγευμα!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα anepidoti και εγώ Μεγαλέξανδρος!!!
Ως ψαράκι στο ζώδιο, είμαι στα ...νερά μου!
Νάσαι καλά ...γοργόνα μου!!!