1/10/08

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008



"Στείλε μου, θεέ μου, δάκρυα
να σβήσω τη φωτιά μου,
γιατί δεν το πιστεύουνε
πως καίγεται η καρδιά μου"


Καλό Μήνα σε όλους!


Ήταν ο τέταρτος μήνας του Αττικού Έτους. Ονομάστηκε Πυανεψιών από τα ιερά Πυανέψια ή Πυανόψια, εορτή προς τιμήν του Απόλλωνα. Είναι ο Οκτώβριος, που πήρε το όνομά του από το λατινικό octo (οκτώ), αφού στα ρωμαϊκά χρόνια ήταν ο όγδοος μήνας ,για να καταλήξει να γίνει ο δέκατος, στριμωγμένος ανάμεσα στα “μ” του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου!

Τον Οκτώβριο του 1582 (στην Ελλάδα το 1924), έγινε η μετάβαση από το Ιουλιανό στο Γρηγοριανό ημερολόγιο από τον Πάπα Γρηγόριο τον 13ο και επειδή έπρεπε να προστεθούν μέρες, την 4η Οκτωβρίου ακολούθησε η 15η. Επίσημα είναι ο δέκατος μήνας του έτους, ο δεύτερος του φθινόπωρου, ο μήνας που αλλάζουμε τα ρούχα στις ντουλάπες και στρώνουμε τα πατώματα.

Ας αφήσουμε τα εγκυκλοπαιδικά και ας ασχοληθούμε με τον άντρα και τη γυναίκα σκορπιό!

Αποφασιστικός να κερδίσει κάθε πόλεμο με τους εχθρούς του και να αντιμετωπίσει κάθε αντιξοότητα είναι ο άντρας σκορπιός. Φιλόδοξος, εργάζεται σκληρά να δημιουργήσει μια πετυχημένη καριέρα αλλά συναισθηματικά μπερδεμένος. Ψάχνει να βρει διέξοδο στην ερωτική του ζωή.... Η γυναίκα ξεχωρίζει για τη βαθιά και μυστηριώδη ομορφιά της. Δυναμική και με πρόσωπο στο οποίο διαγράφεται μια στοχαστική αυστηρότητα! Επηρεάζεται συχνά από το περιβάλλον και νοιώθει να εξαρτάται από αυτό.

Πάμε γρήγορα-γρήγορα να δούμε τις δουλειές που έχουν να γίνουν αφού οι καλοκαιρινές ημέρες του μήνα θα μας βοηθήσουν στις γεωργικές μας εργασίες.

Αγροτικές Εργασίες Κατά Το Μήνα Οκτώβριο

Γεωργία. Η μαγική λέξη είναι οργώματα! Σκορπίζουμε και παραχώνουμε όσο μπορούμε, τα φωσφορικά λιπάσματα και τη κοπριά. Προς το τέλος του μήνα, που το χώμα έχει πολύ υγρασία, απ΄ολα τα σιτηρά, πρώτα αρχίζουμε τη σπορά της βρώμης. Αφού πέσουν πολλές βροχές και συνήθως μετά το σιτάρι, σπέρνουμε το κριθάρι. Μαζεύουμε τη πατάτα -ενώ ετοιμάζουμε το έδαφος για τη σπορά της καλοκαιρινής πατάτας- και σπέρνουμε κουκιά, ρεβίθια στις θερμότερες περιοχές, φακή, βίκο και λαθούρι.

Δενδροκομία. Στις δενδροκαλλιέργειες κάνουμε βαθύ όργωμα και ταυτόχρονα λιπάνσεις. Προσοχή στα ξυνόδεντρα που πρέπει να τα προστατεύσουμε από τα σκουλήκια. Ξύνουμε και ασβεστώνουμε κορμούς, κλαδιά, αφαιρούμε τις ξερές φλούδες που μετά τις καίμε. Συνεχίζουμε στις ελιές μας την καταπολέμηση του δάκου και του πυρηνοτρήτη, ενώ ξεκινάμε το μάζεμα του ελαιόκαρπου στις πρώιμες ελιές με το χέρι ή με προσεκτικό ράβδισμα.

Αμπελουργία. Συνεχίζεται ο τρύγος των όψιμων επιτραπέζιων σταφυλιών και των κρασοστάφυλων. Καθαρίζουμε και ξελακκώνουμε τα κλήματα για να συγκρατήσουμε το νερό των φθινοπωρινών βροχών, ενώ ταυτόχρονα, κάνουμε και τη βασική λίπανση. Και μη ξεχάσουμε ανήμερα του Αγίου Δημητρίου να ανοίξουμε τα βαρέλια με το νέο κρασί της χρονιάς! Στην υγειά μας!

Λαχανοκομία
. Φυτεύουμε λάχανα, κουνουπίδια, γλυκοπατάτες, πράσια, παντζάρια. καρότα και όψιμα φασόλια. Αρακά θα σπείρουμε μόνο στις νότιες περιοχές ενώ στις βόρειες κατά την άνοιξη.

Ανθοκομία
. Αυτό το μήνα θα ξεριζώσουμε τις ντάλιες και τις πατάτες τους για να τις διατηρήσουμε σε ξερή και ζεστή άμμο. Θα σπείρουμε πανσέδες, καμπανούλες, μενεξέδες, παπαρούνες, για να κάνουμε τη μεταφύτευση την Άνοιξη. Φυτεύουμε επίσης μοσχεύματα από γεράνια, γαρίφαλα, κυκλάμινα κ.ά.

Πτηνοτροφία. Πρέπει να φροντίσουμε τη διατροφή στις κότες μας με φύραμα από χόρτα και καρπούς. Σε λίγο που θα πιάσει το κρύο, οι κότες θα σταματήσουν να βγαίνουν στο προαύλιο και θα μένουν κλεισμένες στο θάλαμο χωρίς ήλιο, για αυτό είναι ανάγκη στο φύραμα να προσθέσουμε μουρουνόλαδο, που με τη βιταμίνη D θα τις προστατέψει από τη ραχίτιδα.

Κτηνοτροφία. Αρχίζουμε να κατεβάζουμε τα κοπάδια στα χειμαδιά. Συνεχίζουμε τη σπορά γρασιδιών και των πρώιμων κτηνοτροφικών φυτών. Μέχρι τα μέσα του μήνα στα νότια και ζεστά μέρη σπέρνουμε τριφύλλι.

Λέει ο σοφός λαός μας:

- Αϊ Δημητράκι μου, μικρό καλοκαιράκι μου.
- Όποιος σπέρνει τον Οκτώβρη, έχει οκτώ σειρές στ΄αλώνι
- Οκτώβρη και δεν έσπειρες, τρία καλά δεν έκαμες
- Αν δε χορτάσει ο Οκτώβριος τη γη, πούλησε τα βόδια σου και αγόρασε σιτάρι

Hint:

Να μη ξεχάσουμε ότι η 31 Οκτώβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης. Ετοιμαστείτε να γράψουμε έκθεση με δώρο τον κουμπαρά από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!

Για καλή χρονιά σποράς, στη Θράκη συνηθιζόταν παλαιότερα το έθιμο της Τζαμάλα, όποιος έχει χρόνο μπορεί να το διαβάσει.




Στο PODCAST παίζει η Ισπανίδα Bebe και το Siempre Me Quedará, με ένα ξεχωριστό ύφος, γεμάτο ενέργεια και επιρροές από pop, σύγχρονη ροκ, reggae, ska ακόμα και flamenco! Μπορείτε να κλείσετε τη μουσική και να τη δείτε στο βιντεάκι.

"
Πάντα μου απομένει, η απαλή φωνή της θάλασσας, για να ξανανασάνω την βροχή που πέφτει, πάνω σ’αυτό το σώμα και μουσκεύει, το λουλούδι που μεγαλώνει μέσα μου, για να μπορέσω να ξαναγελάσω. Και κάθε μέρα είναι μια στιγμή, για να ξαναρχίσω να σε σκέφτομαι", μας ερμηνεύει με την αισθησιακή της φωνή. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους και όλες εσάς που έχετε τη καλοσύνη να μου κάνετε παρέα. Καλή σας ακρόαση!!!

82 σχόλια:

δεσποιναριον είπε...

Συνεπης οπως παντα φροντισες παλι να ενημερωθουμε για τις .. αγγαρειες μας. Αυτο με τα μοσχευματα των γερανιων δεν ισχυει για τα δικα μας κλιματα. Τα καιει η παγωνια, πφ.. καζαμια αμερικεν εχεις; Εαν οχι θα αρκεστω να κατεβασω τα κοπαδια στα χειμαδια. Καλο μηνα Μαρκονακη μου.

VAD είπε...

Γειά σου, Καζαμία μου!
Οταν τραβήξεις το πρώτο γιοματάρι,στείλε μου καναδυό νταμιτζάνες μπρούσκο,μου λείπει!
Καλό μήνα,Ασύρματε φίλε...

So_Far είπε...

Kαλημέρα καλημέρα και καλό μας μήνα !
Λοιπόν ο Οκτώβρης πάντα μου άρεσε και τώρα που διαπίστωσα ότι δεν έχει και πολλές δουλειές μου αρέσει περισσότερο.
Βέβαια οι δουλειές είναι στατικές γι' αυτό θα ακολουθήσω το δεσποινάριον στα πρόβατα αυτό το μήνα,
Στην Αμπελουργία όπως καταλαβαίνεις έχω διαπρέψει με τον βορ(δ)ιγάλειο πολτό οπότε δεν περιμένω να ανοίξουν τα βαρέλια, την έχω ήδη "ακούσει"
Τα υπόλοιπα από κοντά

Φωτεινή S είπε...

Kαλό μήνα, Radio Marconi,
αλλά άφησες παραπονεμένο τον Ζυγό και πήγες στον Σκορπιό που είναι το Νοέμβριο.Και περίμενα (σαν Ζυγός που είμαι) αστρολογικές προβλέψεις!

Adonios GK είπε...

Γεμάτος μήνας δηλαδή ο Οκτώβριος!
Μήνας προετοιμασίας για ότι έρχεται...
Πολύ καλή η επιλογή σου για την Bebe και πολύ όμορφο το ποιηματάκι στην αρχή...

Καλό μήνα και καλή σου μέρα φίλε.

νατασσΆκι είπε...

Ωραίες δουλειές έχει τούτος ο μήνας, όντως! Να έχει καλό καιρό μόνο...
:))

Καλό μήνα, καλή συνέχεια στο Φθινόπωρο !

La Gigi είπε...

ωραίος είναι ο Οκτώβρης!! το τέλος του μυρίζει Χριστούγεννα, τι καλά!!
Πάντως εδώ τα κοπάδια έχουν κατέβει στα χειμαδιά καιρό τώρα.
Καλημέρα Μαρκονάκι και το τραγούδι ζεμ μποκού, ταιριάζει με το πρώτο πρωινό του Οκτώβρη εδώ στο βορρά!

Crazy Tourists είπε...

Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο να έχουμε!! Καιρός να αρχίσουμε τις εκδρομές!! :)
Καλημέρα!!

Τρελοτουρίστρια

Valisia είπε...

Πάντως τις περισσότερες μέρες έχει μια καλοκαιρία.Θυμάμαι πριν 5 χρόνια που κατέβηκα από Αγγλία για 5 μέρες κι είχε τόοοοοοοοση ζέστη που ούτε χαλιά ούτε χειμωνιάτικα σου πήγαινε η καρδιά σου να κατεβάσεις.
Πάντως τώρα με την δροσούλα άντε και με λίγη βροχούλα θα περάσουμε μούρλια κάτι οκτωβριανά απογεύματα με τσάι και ζεστό κέικ καρότο.

Pastaflora είπε...

Ο Οκτώβριος είναι πάντα ο μήνας της ανασυγκρότησης, του "αρχίζω γυμναστήριο και μαθήματα ικεμπάνα", με δυο λόγια είναι η εποχή που αφήνουμε πίσω μας την καλοκαιρινή ραστώνη και σηκώνουμε μανίκια για το χειμώνα που έρχεται. Και για όλους τους παραπάνω λόγους τον αγαπώ πάρα μα πάρα πολύ.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα και καλο μηνα!!!
το τραγουδι υπεροχο...

Sophia Kollia είπε...

Καλό μήνα,
τι ωραία που δεν έχω τέτοιες δουλειές. Πολύ κουραστικές μου φαίνονται!

mrs Smith είπε...

Kαλημέρα και καλό Οκτώβρη:))))
Λοιπόν, τι ωραία!! την bebe δεν την γνωρίζω. Νέο άκουσμα :)))

Ζούμε πραγματικό Φθινόπωρο εφέτος!!! Περίεργο δεν είναι ?
Λίγο καλοκαίρι ακόμη όμως, το ήθελα...Τα νεροπίστολα και τα μαγιώ με κοιτούν με μια λύπη...ή εγώ τα κοιτώ?

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ναι..ναι... ΚΑΙ έτσι είμαι η σκορπίνα...αλλά βρε ψυχήμήπως μπέρδεψες τα ζώδια; Στο Ζυγό βρισκόμαστε....

Αααα... και δε θα το πιστέψεις...
φύτεψα λούπινα... Η μαμά μου τα συζητούσε πολύ και από περιέργεια πήρα μια χούφτα από την Ευριπίδου να δω πώς ήταν οι καρποί (περίεργοι αλήθεια..σαν κουμπιά..) αλλά και το φυτό.
Πάντως αν δεν πάει καλά...εσύ θα φταις...
;-))))

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

faraona είπε...

Επιτέλους ξεκολλησαμε απο τα εντόμους-εντόμους...
ωραιον το ποστακιον για το μηνα Οκτωβρη.Εβαλα μαρουλακι και πρασσα.
Λοιπον και τωρα προσκληση.
Εγω δεν σ εχω καλεσει ποτε σε παιγνιδι αλλα πιστευω οτι αυτο που θα δεις στην Αψινθο ,θα το κανεις ΕΣΥ ειδικα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ.Για ελα να δεις...και αν δεν σ αρεσει μην το παιξεις δεν χανεται ο κοσμος.Ε?Νομιζω?

An-Lu είπε...

Καλό Μήνα!
Ψάχνω να βρω κάτι για σπορά καφέ στη πλατεία Συντάγματος αλλά δεν έχει κάτι ο καζαμίας!
;-)

Dr_MAD είπε...

Καλό μήνα μαρκονάκοοοοο

"χειμαδιά"? WTF? Είναι αυτό που λέμε ή κάτι άλλο??? (πόσο trash είμαι θα μου πεις τώρα)

Ra Ma είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!!!!!
Χθες ο μήνας ξεκίνησε εργασιακά πολύ ...άγρια αλλά τελείωσε πολύ γλυκά και όμορφα, με τη συνάντηση της Πηνελόπης στο Public και την παρουσίαση του βιβλίου της "Ο Τζόνι κι εγώ".


δεσποιναριον, διάβασες από πάνω ε? Ζήηηηλιααααα!!!!

Λοιπόν ο καζαμίας απευθύνεται αυστηρά στην Ελλάδα μας και μάλιστα στους ...παππούδες μας! Φαντάζομαι πως οι καλλιέργεις, οι εργασίες και τα μέσα έχουν εξελιχθεί και είναι τώρα αν μπορώ να το πω, 'πιο εύκολα'. Ένα πράγμα σαν μημόσυνο είναι!!!

Η melissoula τα κατέβασε τα πρόβατα στα χειμαδιά, οπότε μπορεί να βάλει ένα χεράκι!!!!

Καλημέρα!!! (και κάνει μια περίεργη ζέστο-υγρασία...)

Ra Ma είπε...

Του Αγίου Δημητρίου VaD, ανοίγω τα βαρέλια και σε περιμένω! Θα βλέπουμε παρέλαση και θα τα πίνουμε... (Λέμε τώρα!!!!)

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

So_Far μου, μάλλον ...διαγώνια τις πέρασες τις εργασίες μου φαίνεται, γιατί είναι αρκετές! Το δεσποινάριον χρειάζεται βοήθεια και δεν νομίζω να σου την αρνηθεί!!!!
Έχεις χρεωθεί με τον βορδιγάλειο πολτό, οπότε βάλε ένα σφηνάκι να πάνε τα φαρμάκια κάτω! Στην υγειά μας! χικ!!!

Είστε καταπληκτική συνοδός!!!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Λες βρε Φωτεινή να έκανα τέτοιο λάθος!!! Το διάβασα και παρακάτω αυτό...
Θα συμβουλευτώ τον καζαμία μου, και αν χρειαστεί θα προβώ σε διοθώσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας!!!! :))

Καλημέρα!!!

νατασσΆκι είπε...

Εγώ που είμαι "προσεκτική" σου αναγνώστρια, πάντως
(καλά, έχω καλή μνήμη απλά :p)
τον είδα το Ζυγό εδώ :)

Καλημέρα σας :)
Χαρήκαμε που σας είδαμε :)
(και ξεχάσαμε να σας πούμε για το σκιουρο-έντομο, την άλλη φορά ;) )

Φιλιά

Ra Ma είπε...

Adonie, έχουμε δουλειές λέμε!!! Και ο μήνας θα έλεγα ότι είναι ...το χαλάκι του χειμώνα!!!

Η Bebe και το συγκεκριμένο άσμα, μου αρέσει πολύ. Το ποιηματάκι που βάζω πάνω δεν είναι δικό μου!, είναι από το πίσω μέρος των ημερολογίων. Κάθε φορά προσπαθώ να κάνω την καλύτερη επιλογή!

Καλημέρα!!!

Σπύρος είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΘΥΜΙΟ!!! Βασικά καλό χειμώνα :) !! εχει και ο χειμωνας τις δικες του ομορφιες...ΟΠΩΣ ΛΕΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ...ειναι ζουζουνιαρης !! χα χα χα χα !

Ra Ma είπε...

Πάνω στην ώρα το νατασσάκι!!! Διάβασα και την ...σημαντική σου επισήμανση περί Ζυγού!!! Έχεις δίκαιο και τώρα θυμάμαι ότι την περασμένη φορά μου είχε κάνει εντύπωση και είχα ψάξει τις ημερομηνίες.
Πάντως δεν συμπίπτουν οι μήνες με τα ζώδια, βλέπω δλδ Ζυγός(23/9-22/10) και Σκορπιός(23/10-22/11).

Χαρήκαμε που σας ξαναείδαμε αν και δεν μπορέσαμε να πούμε πολλά!
Φιλιά και καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

melissoula, με τον Οκτώβρη τέρμα τα αστεία! Αν και εσείς εκεί είστε κάτι μήνες μπροστά!!! Εμείς όταν θα τρελαινόμαστε με τις ντουλάπες και τα χαλιά, εσύ θα πίνεις το καφεδάκι σου στο τζάκι και θα χαζεύεις τη λίμνη!!!
Βάλε και ένα χεράκι, το δεσποιναριον θα κατεβάσει τα ζα στα χειμαδιά! Το τραγουδάκι αφιερωμένο εξαιρετικά!!!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα Τρελοτουρίστες ποιός σας πιάνει δηλαδή!!!!
Άντε να πάτε χειμωνιάτικα σε κανένα εξωτικό μέρος να ζηλέψουμε!
Μην ξεχάσετε να πάρετε ...μπαταρίες μαζί σας!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Θυμάμαι και εγώ Valisia, που λέγαμε ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα με κοντομάνικο!
Μου αρέσει η σκηνή που περιγράφεις, είμαι και εγώ του ...σπιτιού! Εσένα πάντως σε βλέπω έτοιμη να κάνεις την ...Oκτωβριανή σου Eπανάσταση, έχουν πέσει οι άμυνες, αν με εννοείς ;)

Πολλές καλημέρες!!!

Ra Ma είπε...

Κυρία pastaflora μου, σηκώνουμε πραγματικά τα μανίκια και για τις δουλειές που πρέπει να κάνουμε στο σπίτι! Δεν θα πω το τι γίνεται κάθε σαιζόν με τις ντουλάπες... Και είναι ουσιαστικά ο μήνας που βάζουμε στόχους γιατί αν περιμέναμε από το χαβαλέ Σπτέμβρη...

Αααα, αλλάζουν τις στολές τους και τα σώματα ασφαλείας!!!!!

Καλημέρα pastaflorini!!!

Ra Ma είπε...

una mama μου είδα και κάτι φωτογραφίες σας από κάποιο καλοκαίρι! Ωραίες!!!!
Το τραγουδάκι ήταν για το κλίμα το ...χουχουλιάρικο αλλά καθυστερεί λίγο!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

sofia, δύσκολη η ζωή του αγρότη! Πέρα από τη σωματική κούραση είναι και το άγχος της παραγωγής που έχει να κάνει και με τον καιρό.
Για κάποιο λόγο αυτή η ενασχόληση με τη γη, αυτή η επαφή με το χώμα ...μου αρέσει!

Πολλές καλημέρες!!!

faraona είπε...

A kai κατι αλλο.
Αυτο :

"Λαχανοκομία. Αυτό το μήνα θα ξεριζώσουμε τις ντάλιες και τις πατάτες τους για να τις διατηρήσουμε σε ξερή και ζεστή άμμο. Θα σπείρουμε πανσέδες, καμπανούλες, μενεξέδες, παπαρούνες, για να κάνουμε τη μεταφύτευση την Άνοιξη. Φυτεύουμε επίσης μοσχεύματα από γεράνια, γαρίφαλα, κυκλάμινα κ.ά."

ειναι λαχανοκομια?
κι εγω μεχρι τωρα νομιζα οτι ηταν ανθοκομια...
αααααα θα μας τρελλανεις.

Unknown είπε...

Πέρασα να πω μια καλησπέρα και καλό μήνα φυσικά! Δεν τον χάνω τον καζαμία!

"Να μη ξεχάσουμε ότι η 31 Οκτώβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης. Ετοιμαστείτε να γράψουμε έκθεση με δώρο τον κουμπαρά από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!"=>Αποταμίευση, ναι...εχμμμ..γκουχ γκουχ, μήπως περισεύει και τίποτα; :)

Skouliki είπε...

καλο μηνα

οι μερες καλε περνανε και δεν καταλαβαινω τιποτα ..τι εγινε τι γινεται ..τι ωρα ειναι ..βρεχει χιονιζει ..αμαν παλι δεν βρισκω χρονο λεμε ααααααααααααα

να πω απο τωρα τι θελω για τον αγ.βασιλη εεεεε?

ZouZouna είπε...

Kαλό μήνα, καλλιεργώ καρότα και λάχανα εγώ, στον κόσμο μου !!! Αντε να δω τι θα βγεί!
Ρε συ, τις κότες τις προστάτευε απο την ραχίτιδα το μουρολόλαδο. Εμάς απο τι μας προστάτευε? Απο το ίδιο λέει η μάνα μου που την ρωτησα μόλις!
Τσ, τσ, τσ! Ενα με τις κότες μας είχαν !
φιλί κοτίσιο!

Ra Ma είπε...

mrs Smith δεν μπορεί κάπου θα έχεις ακούσει τη Bebe! Έχει κάποια τραγουδάκια που τα παίζουν ακόμα τα ραδιόφωνα και μπορείς να τα βρεις στο youtube. Το συγκεκριμένο μου αρέσει πολύ. Το προηγούμενο από τους New Order το άκουσες?

Πράγματι έχουμε θερμοκρασίες εφέτος που στατιστικά είναι πιο χαμηλές για την εποχή. Το ...περίεργο είναι ότι θα ξαναμελετήσω τους Σκεπτικιστές (σχετικά με το κατά πόσο η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι υπεύθυνη στην καταστροφή του περιβάλλοντος).

Τα νεροπίστολα, κουβαδάκια και τα συναφή, γρήγορα στην αποθήκη...

Καλό βράδυ!!!

Kaveiros είπε...

Ρε συ, πάλι στα χωράφια?!Μας έχεις ταραξει κάθε μήνα!Πονεί η μέση μου!:)

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα Γλαρένια ο ήλιος βρίσκεται στον σκορπιό, το λέει ο καζαμίας!!!

"Από τους αρχαίους χρόνους ανάμεσα στα άγρια χορταρικά έπαιζε σημαντικό ρόλο και το Λούπινο, σαν τροφή για τους ανθρώπους και για τα ζώα. Ο Διοσκουρίδης, θεμελιωτής της φαρμακολογίας, ξεχώριζε δύο είδη λούπινα, ένα γλυκό και ένα πικρό, που είχαν και τα δύο θρεπτικές ιδιότητες.
Ο Αθηναίος λέει ότι τα λούπινα είναι, σαν τα ρεβίθια, μια τροφή για τους πεινασμένους. Ακόμη και στον 19ο αιώνα, οι κάτοικοι της Μάνης, που ξεχώριζαν για τη φτώχεια τους, ήταν γνωστοί σαν «λουπινοφάγοι»".

Ε ρε τι μαθαίνουμε!!!
Καλό βράδυ!!!!

Ra Ma είπε...

Τι μάτι είναι αυτό ρε παιδάκι μου!!!! faraona για σένα λέω!!!

Ο δαίμων του τυπογραφίου έκοψε μια ολόκληρη παράγραφο, αλλά κατόπιν της παρατηρήσεώς σου, το διόρθωσα. Τι να κάνω? Όποιος τη νύχτα περπατεί... λέει η παροιμία. Δεν προλαβαίνω ούτε να σας απαντήσω, πόσο μάλλον να σας διαβάσω...

Θα περάσω από Αψινθο το ...συντομότερο!!!

Καλό βράδυ και ευχαριστώ για τη παρατήρηση, ...βελτιώνομαι!!!

Ra Ma είπε...

An-Lu, τι σύμπτωση ήταν αυτή να συναντηθούμε τυχαία!!!! Χάρηκα!
Η πλατεία Συντάγματος είναι ειδική περίπτωση, εκεί οι πολιτικοί ...σπέρνουν λόγια!!! (τι είπα τώρα!)

Καλό βράδυ και όλα να πάνε καλά!!!!

Ra Ma είπε...

MAD, δώσε βάση:

"Αγρίμια κι αγριμάκια μου, λάφια μου μερωμένα
Πέστε μου που 'ναι οι τόποι σας, και που τα χειμαδιά σας.
Βουνά 'ναι μας οι τόποι μας, λέσκες τα χειμαδιά μας,
τα σπηλιαράκια των γκρεμνών η φύλαξή μας ούλη."

Σε παραπέμπω στο Νίκο Ξυλούρη και στα ριζίτικα! Τι, έτσι εύκολα θα σου πω ???? ;))

Καλό βράδυ!!!!

Ra Ma είπε...

LOC, μπορεί να έπεσε η θερμοκρασία, άσε που ανεβαίνει πάλι δλδ, δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι είμαστε στο κατώφλι του χειμώνα!

Καλό βράδυ ...ζουζουνιάρη!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα πρόλαβες SAMAEL τις εκθέσεις και τον μπλε κουμπαρά?
Και να τον κερδίσουμε ...δεν υπάρχει μια να βάλουμε μέσα!Το δε μέλλον φαντάζει εφιάλτης!

Καλό βράδυ ...ποιοτικέ!!!

Ra Ma είπε...

skouliki, μια από τα ίδια! Ο καιρός στο κέντρο σήμερα ήταν ανεκτός, χωρις βροχές, λίγο παραπάνω ζεστός αλλά με υγρασία!

Δεν βρίσκες χρόνο γιατί είσαι σε ...πρόγραμμα???? Λέμεεεεεε τώραααα!!!

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

Zouzouna, η ραχίτιδα προσβάλει συνήθως τα οστά των μικρών παιδιών από έλλειψη βιταμίνης D. Λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν βαριά περιστατικά.

Είδες η σοφή μητέρα!!! Κικιρίκου!!!

Καλό σου βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

Kaneire απέφευγε να μπαίνεις εδώ πρώτη του μήνα. Μοιράζονται δουλειές!!! χα,χα,χα,χα

Καλό βράδυ!!!

faraona είπε...

Mαρκονακι μου?
Δεν εχω ματι...ειμαι υπερ του δεοντος παρατηρητικη...τοσο που με νευριαζω.
Στην Αψινθο εννοω το παιγνιδι με τις ερωτησεις ...ε τωρα αν θες παιξε και με τα τραγουδια.
Εγω σε καλεσα παντως για το αλλο που σηκωνει πολυ σεναριο.

Roadartist είπε...

Καλημέρα!!!
Καλό μήνα@!!!!
Αγρότης έπρεπε να γίνεις..χααα το έχεις νομίζω.. :)

mrs Smith είπε...

Μόλις ανακάλυψα ότι έχασα το ποστ με το μαμούνι :)))))))) Απορώ !!!!
Γιατί είχα μια περιέργεια όταν το είχες αναφέρει και το περίμενα...
Το διάβασα σήμερα όμως. ¨Ομορφο ζωϋφιο ! Έχω ακούσει new order, αλλά το Crystal όχι. Μου αρέσουν και αυτοί οι ήχοι :)))))

Μελέτησες τους σκεπτικιστές περί της ανθρώπινης επέμβασης στον πλανήτη? Δέχομαι προτάσεις για διάβασμα :))) Με ενδιαφέρει.

τα κουβαδάκια, έξω θα μείνουν:) Είμαι αθεραύπευτα αισιόδοξη ως προς τον καιρό :)
Καλό μεσημέρι :)))))

δεσποιναριον είπε...

A τωρα το ειδα αυτο.. που πηγες κι εσυ στην Πηνελοπη! Κακουργα ξενητεια, τι χανω η αφρων!

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Καλό μηνα marconi! Ωραιες οι νταλιες, αλλα για τους φικους που εχω στο μπαλκονι μου δεν λες τιποτα και ανησυχω μην μου παθει κατι! Μουρουνελαιο στις κοτες? Σκεψου οτι το διαφημιζουν για καλο και οτι πρεπει να το τρωμε και τα αλλα διποδα, δηλαδη εμεις! Μπλιαχ! Α και ξεχασες οτι εκτος απο την παγκοσμια ημερα αποταμιευσης ειναι και η παγκοσμια ημερα του αυγου καπου μεσα στον Οκτωβρη. Μην ξεχασουμε λοιπον, να παρουμε οσα αυγα εχουμε στο σπιτι και να τους κανουμε ενα περιποιημενο αυγουλισιο παρτι! Τι καλα να ζουσαμε στο 1582.. Απο τη μια μερα στην αλλη θα ειχαμε περασει 11 μερες .. Ουτε δουλεια, ουτε τιποτα και το μηνιατικο στην ωρα του! Καλό σαββατοκυριακο!

Ra Ma είπε...

faraona μου, ματάρες μου! Μόλις μαζεύτηκα και στο σπίτι αρχίζει άλλο τρέξιμο!
Κατάλαβa τα είδα όλα, το ...υπονούμενο ότι "δεν μιλάμε σε συνέδριο για τα κολεόπτερα" είναι σύμτωση??? :))

Καλό βράδυ!!!
(ελπίζω να σε επισκεφτώ απόψε)

Ra Ma είπε...

Λες Road να την κάνω αγρότης??

Ο VaD που μεγάλωσε στους αγρούς, λέει ότι έκαναν αμάν να μάθουν γράμματα για να φύγουν από τα χωράφια! Με ...φρέναρε!!!!

Καλό βράδυ!!!

. είπε...

Καλό μήνα και σε σένα Μαρκόνι!

Ra Ma είπε...

Πυγολαμπίδα το λένε mrs Smith όχι ...μαμούνι :))
Χαίρομαι που σου άρεσε το άσμα!

Λέω να ξεκινήσω από το Are you a CO2 Sceptic? και βλέπω...

Ο καιρός είναι για μπάνιο!!!!

Καλό βράδυ!!!!

Ra Ma είπε...

Είδες δεσποιναριον τι ωραία πραγματάκια που κάνουμε εδώ. Είμασταν με So_Far και Παύλο. Το βιντεακι το ειδες στη Ριτσα ε?

Καλό βράδυ!!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα βρε Μπουρμπουλήθρα πολύ καλό να ζούσαμε το 1582!!!
Ααααα, στις ντάλιες δεν είμαι ειδικός!, μην πάρω και κανέναν στο κεφάλι μου :)

Την ημέρα του αυγού, μαζεύουμε όλα τα παλιά αυγά και πηγαίνουμε Σύνταγμα. Με το σύνθημα τα πετάμε στα παλληκάρια που δουλεύουν σκληρά, στο όμορφο μεγάλο κτίριο πάνω από τον Άγνωστο! Super!!!!

Είδες οι κότες?? Με το μουρουνέλαιο δεν χάνουν και τη νοστιμιά τους! Τώρα όλο κάτι ύποπτα συσκευάσματα τους δίνουν.

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

Ανασαιμιά σου εύχομαι καλό μήνα και καλό Σαββατοκλυριακο!!!

Γρήγορα-γρήγορα εμείς εδώ πάμε για μπάνια, γάλατα και ύπνο, για να αρχίζουν μετά τα πλυντήρια και τα απλώματα. Αααα, όλα αυτά τα συνοδεύω με ....μουρμούρα!!! χα,χα,χα

Να είσαι καλά!!!

Natalia είπε...

καλό μήνα marc

ευχαριστούμε για την αφιέρωση, το τραγούδι και την καλή συντροφιά σου

υγ αφου διαβασα προσεκτικα το post σου, παω τωρα για όργωμα. Εχει βρεξει κι ειναι νωπα έξω...

patsiouri είπε...

Kαλέ!!!!
3 χρόνια την έδινα τη Λαογραφία μέχρι να την περάσω!

prasino liker είπε...

Μarconi καλο μηνα να σου ευχηθω. Ετσι να ξεκινησω με τις ευχες μηπως και αποφυγω τις εργασιες.Υπεροχη η μουσικη και ναι παντα μενει η φωνη της θαλασσας στην ψυχη μας.Αν και πιστευω οτι εμενα θα με ακολουθει και στο αλλο ταξιδι το αιωνιο.
Να σαι καλα Marconi.Καλο Σαββατοκυριακο.

VAD είπε...

Μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού!Να μην εμποδίσω την...κλίση και την επιθυμία κανενός!Οποιος θέλει ας δοκιμάσει!Ας ρωτήσουμε και τους σημερινούς αγρότες!
Καλή σου μέρα ,Ασύρματε φίλε...

Skouliki είπε...

οχι καλε ακομααααααααααααα !!!

ακομα ηδη στο σταδιο "εξω κηπος"

αμα μπω σε προγραμμα τιτλος "μεσα Δαφνι " θα σε ενημερωσω να με ενημερωσεις για τις συνεπειες

Ra Ma είπε...

Άργησα λιγάκι Natalia να σου απαντήσω, ελπίζω να πρόκαμες τα οργώματα γιατί ο καιρός έφτιαξε!
Και εγώ σε ευχαριστώ για τη παρέα, είσαι από τις ξεχωριστές παρουσίες :)

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα βρε patsiouri, τι τράβηξες και εσύ! Σου έμεινε τίποτα?

ΚΑλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

likeraki, απέφευγε τις επισκέψεις εδώ, στις αρχές του μήνα, υπάρχει κίνδυνος να χρεωθείς δουλειές!
Είπαμε, είσαι του καλοκαιριού και της θάλασσας!

Καλό μήνα και καλό βράδυ να έχεις!!!

Ra Ma είπε...

VaD ξέρω, είναι διαφορετικά όταν κάνεις τον αγρότη για βιοποριστικούς λόγους. Εγώ που δεν το βλέπω από ...οικολογικής άποψης μου φαίνεται ωραίο.
Το τέλειο θα ήταν να ασχοληθώ όταν θα πάρω ...σύνταξη!

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

skoyliki, μου αρέσει που συνενοούμαστε!!!!
Έτοιμη σε βλέπω σου λέωωωωωωω!!!!!

Καλό βράδυ!!!

------ είπε...

Βρε ραδιόφωνε που τάμαθες εσυ ολα αυτα τα αγροτικά;;;
Στο Radio-agriculture?

mrs Smith είπε...

:)))))

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα βρε Νανά που το σκέφτηκες αυτό! Άκου Radio-agriculture!!!! Πολύ καλό!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!!

Ra Ma είπε...

mrs Smith, το χαμόγελο είναι ή για το link ή για τα ...λουλούδια που δεν έστειλα! ή για το ...προξενειό ή ...για να πάει καλά η εβδομάδα!!!

Όπως και να είναι
καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

mrs Smith είπε...

χα χα χα χα χα χα χα
Μα για όλα !
Μα να αναρωτιέσαι ΚΑΙ για το χαμόγελο !!!!
Σα να τρόμαξες...μου φάνηκε :))))

Καλή εβδομάδα :)))

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα mrs Smith, αν και προς στιγμή μου φάνηκε το χαμόγελο σαν ...παγωμένο, δεν τρόμαξα!
Θέλω να σου γράψω κάποια πράγματα αλλά όπως πάει εδώ το πράγμα κάθε μέρα και χειρότερα! Τρίμηνο βλέπεις...

Καλό απόγευμα!!!

Maria Tzirita είπε...

Καλό μήνα Πειρατή! Μόλις τελειώσει η χρονιά θα τυπώσω τις πληροφορίες σου για κάθε μήνα και θα τις κάνω λεύκωμα! Να'σαι καλά, καλή βδομάδα!

Skouliki είπε...

νικησαααααααααααααα
ααααααααααααααααααααααααααααα
ααααααααααααααααααααααααααααααα

Ra Ma είπε...

Maria T χα,χα,χα ...μπορείς να αγοράσεις από το super market το καζαμία! Θα έχεις επιπλέον εορτολόγιο και ...ονειροκρήτη!!!!

Καλό μήνα!!!!

Ra Ma είπε...

skouliki σε έκανα copy/paste στη νέα ανάρτηση που είχα αποφασίσει να είναι τα σχόλια κλειστά! Μετά την μεγάλη σου κραυγή χαράς, δεν άντεξα και τα επέτρεψα!!!

mrs Smith είπε...

παγωμένο το είδες? χα χα χα χα χα
Κατά τα άλλα...με την ησυχία σου :))))

KitsosMitsos είπε...

Μετά τον καζαμία μήπως μας έχεις κρυμμένο και κανέναν καζαμπούμπου; Για να ξέρουμε δηλαδή...

Ra Ma είπε...

mrs Smith αστειεύομαι καλέ!!! Και ...ευχαριστώ για τη κατανόηση!

Ra Ma είπε...

KitsMits Μου θύμισες τους ...Καζαγκούγκου, βέβαια εσύ ήσουν πολύ μικρός τότε, ίσως αγέννητος? χο,χο,χο
Περίμενε και θα δεις!!!