25/9/08

Φτερωτός Φίλος


Το καλλίγραμμο κορμί της Ιταλίδας με το τέλειο μαύρισμα, στεκόταν εμπόδιο [ένα πράγμα, σαν μαγνήτης ήταν] στο βλέμμα μου προς τη θάλασσα. Οι κυρίες της παρέας, σχολίαζαν τις ατέλειες της κοπέλας [εγώ προσωπικά δεν διέκρινα καμία, …εκτός το μικροσκοπικό μαγιό] και ειδικά τον επίσης εντυπωσιακό συνοδό της, που την είχε ...μην στάξει και μη βρέξει!

Η Κινέζα μασέρ που πρόσφερε παρά θιν’ αλός υπηρεσίες, κάθισε στη κούνια να ξεκουραστεί και να ξεδιψάσει πίνοντας μια πορτοκαλάδα, ενώ εμείς αγοράζαμε από γλυκύτατη νεαρά, υπέροχα βραχιολάκια από μέταλλο και γυαλί, για το λαιμό και τα πόδια. Ένας έγχρωμος κουβαλώντας με τα χέρια του δεκάδες τσάντες, ξάπλωσε για λίγο, ξεκουράστηκε και συνέχισε το δρόμο του, ενώ ένας άλλος που είχε περάσει πιο νωρίς, πουλούσε μακριά ανάλαφρα φορέματα, τα οποία είχε κρεμάσει σε μια βέργα που στηριζόταν πάνω στο σβέρκο και στους ώμους του.

Καθημερινά αυτός που μας έκανε να πεθαίνουμε στα γέλια ήταν ό Ντόνατς: o τύπος δηλαδή που πουλούσε ντόνατς! Δυο φορές πηγαινόφερνε τη παραλία με το δίσκο και πετούσε κάθε τόσο μόνο μια κοφτή λέξη: ντόνατς! Τη πρώτη φορά νόμισα ότι κάποιος έψαχνε το σκύλο του… Τον ακούγαμε από μακριά να έρχετε [ή …να ψάχνει το σκύλο του] και με κόπο συγκρατούσαμε τα γέλια μας. Τις τελευταίες μέρες μάλλον μας πήρε χαμπάρι και περνούσε από μπροστά μας σιωπηλός…



Ο μικρός φτερωτός φίλος που εμφανίστηκε από το πουθενά, ήταν αυτός που έκλεψε τη παράσταση. Με τρία άλματα άραξε στη πετσέτα μου, πάνω στη ξαπλώστρα, κάτω από την ασφάλεια της ομπρέλας, μάλλον για να χαλαρώσει! Άπλωσα το χέρι, ανέβηκε πάνω στη παλάμη μου και άρχισε να ποζάρει. Δεν έχασα χρόνο, έβγαλα τη μηχανή και άρχισα τα macro! Ομολογώ πως ήταν πολύ συνεργάσιμος! Μετά από 15 λεπτά διαρκούς φωτογράφισης, έκανε ένα απότομο τίναγμα των φτερών του και απογειώθηκε για να επισκεφθεί τη δίπλα ξαπλώστρα!



Δεν βγήκε και άσχημα στις φωτογραφίες, όμως δεν έχω ιδέα περί τίνος ζωυφίου πρόκειται! Αν κάποιος ξέρει ας με ενημερώσει, όπως και αν κάποιος θέλει να του δώσει ένα όνομα μπορεί να το κάνει ελεύθερα!


Το PODCAST παίζει το Crystal Days από τους New Order και το album τους Get Ready του 2001. Διαχρονικές και φαινομενικά αφελείς pop φόρμες, με το φλέγμα στη φωνή του Sumner και την επιτηδευμένη ευγένεια των μελωδιών, είναι ότι ακριβώς χρειάζεται για να ανεβάσουμε τη διάθεση και να βγάλουμε τη γλώσσα στον Σεπτέμβρη που ήρθε και αποφάσισε να στογγυλοκαθήσει. Καλή σας ακρόαση!

67 σχόλια:

δεσποιναριον είπε...

Ιουυυυυυυ!!!! (μεταφραση απο το αμερικανικο eeeewwwwww!!!) Πλακε ριγε βρωμουσα! Οχι δεν ισχυριζομαι οτι το ξερω αλλα θα μπορουσε.. δε θα μπορουσε; Καλημερα Μαρκονακη.

VAD είπε...

Καλά,βρε ιερόσυλε,από την καλλίγραμμη Ιταλίδα αρχίζεις ,και τελειώνεις με την ...κατσαρίδα της άμμου;

Ανώνυμος είπε...

το εντομο δεν το ξερω, ουτε το εχω ματαξαναδει. αλλα μου κανουν εντυπωση οι ριγες του και η μουριτσα του που αποκαλυπτεται με τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα της χαρη στην καταπληκτικη σου φωτογραφικη μηχανη φανταζομαι. τι μηχανη ειν αυτη κυριε μαρκονι?
καλημερα και καλο σαββατοκυριακο να εχετε : ))

Ra Ma είπε...

δεσποιναριον, να στο ..ρετουσάρω λίγο: Πεντανομίδα η Ριγώδες της οικογένειας των Πλακέ Coleoptera χο,χο,χο. Ενημερωτικά, πεντανομίδες λένε τις βρωμούσες :))

Εμένα μου κάνει με ήρωα της ταινίας "Η εποχή των παγετώνων"!!!

Πάω να ψάξω για τον ορισμό του Vad από κάτω, γιατί ο κ.καθηγητής κάτι ξέρει μου φαίνεται!!!

Καλημέρες και καλή ξεκούραση!!!

Ra Ma είπε...

Αν δεν κατάλαβες Vad, με έβαλες σε μια διαδικασία και έχω δει εως τώρα ...εκατοντάδες ίσως και πάνω από χίλιες φωτογραφίες!!!

Αν αποδειχθεί ότι ανήκει στη κατηγορία των κατσαρίδων, θα αφαιρέσω τη πρώτη παράγραφο για την καλλονή εξ Ιταλίας, πάραυτα!!!

Θα συνεχίσω την αναζήτηση του Μακρυλαίμιου Ριγωτού του Αμμώδη των Κατσαροειδών!

Καλημέρα!!!!

Ra Ma είπε...

una mama μου, το εντυπωσιακό είναι, πως όταν φωτογραφίζεις από κοντά προσέχεις λεπτομέρειες που πολλές φορές είναι άκρως εντυπωσιακές.

Το ζουζούνι είναι πολύ μικρό, στη πρώτη φωτο είναι πάνω στο δάκτυλο. Ακόμα και εγώ στη φωτογραφία πρόσεξα τα χρώματα στο σώμα του, τη μακρυά μουσούδα και τις ...κεραίες του.

Στεκόταν ακίνητο, είχε πολύ φώς για αυτό βγήκε κάπως καλά. Έχω μια Olympus με x10 zoom οπτικό, αλλά μου αρέσουν τα κοντινά και έχω αρχίσει σκέφτομαι για κάτι ακριβό! (που δεν είναι εποχές για τέτοια τώρα!)

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο!!!

Kaveiros είπε...

Ο φτερωτός σου φίλος, έδωσε κάτι το ξεχωριστό!

VAD είπε...

Ασύρματέ μου,έστω και άθελά μου,καλά έκανα!Ψάξε,η γνώση δεν τελειώνει ποτέ,και είναι δύναμη!Βρωμούσα ή κατσαρίδα,πέρασε ποτέ απ'το μυαλό της ότι θα γίνει ανάρτηση απ'τον Μαρκόνι;!Χα!
Καλό Σαββατόβραδο...

Ανώνυμος είπε...

χμμμ...ειναι πολλα τα κριματα σου Μαρκονη...βαρυς ο πελεκυς επανω σου...
10 βουρδουλιές για το δωρο γενθλιων που θες να μου κανεις με τον τζονακο
αλλες 10 για τη σημερινη αναρτηση με καινουργιο εντομο...
αλλες 100 για το οτι λιγουρευόσουν την Ιταλίδα
αλλες 1000 για το οτι ξενυχτας με το laptop σου....

σου είπα ποιος θα αναλαβει τη χαρα να σε συνετισει;...η Μ....ξερει ακριβώς ΠΟΥ να χτυπησει....

χαχαχιχι :))

roadartist είπε...

Βρε μαρκονι τι έκανε ο τύπος με τα Ντόνατς;
Τόσο ήλιο που είχε 'φάει' ο κακομοίρης..
Απο τις φωτο στο χέρι σου κολλησα..χαχαχα ;)

Ra Ma είπε...

Kaveire, μορφή το έντομο και χαριτωμένο!!!

Καλό ξημέρωμα!!

Ra Ma είπε...

Vad, ελα μου ντε! Πάντως καθόταν στο χέρι μου και δεν δυσανασχετούσε. Λες να ήξερε ότι θα έβγαινε στον αέρα???? χο,χο,χο
Δεν έχω ακόμα σταματήσει το ψάξιμο. Ίσως το ψάχνω λανθασμένα στα κολόπτερα!

Καλό ξημέρωμα!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα ουπς, πόνεσα!!!! Βρε cook τέτοια απέχθεια για τα έρμα τα έντομα?

Εντάξει, όχι άλλη ανάρτηση με έντομα και δεν λιγουρευόμουν την Ιταλίδα! Πάντως οι γυναίκες μας, μετά τις πρώτες μέρες, κατέβαιναν πρωι-πρωι στη παραλία και έπιαναν τις ξαπλώστρες μπροστά από το ζευγάρι και καλά να είναι πιο κοντά στα παιδιά που έπαιζαν στην άκρη της θάλασσας!!!

Οι μόνες ώρες για να μην ακούω μουρμούρα για τον υπολογιστή είναι οι ...μεταμεσονύκτιες!!!

Καλό ξημέρωμα!!!

Ra Ma είπε...

Ο Ντόνατς Road ήταν άπαιχτος, είναι ο τύπος στη φωτό με το πράσινο μπλουζάκι. Αν τον ακούσεις είναι πράγματι σαν να ψάχνει για το σκύλο του!!! Ακ'ομα το σκέφτομαι και γελάω μόνος μου.

Καλό ξημέρωμα!!

. είπε...

Οι τελευταίες εικόνες από μια παραλία! Πόσο μακρινή μου φαίνεται πια αυτή η εποχή με τόσο βροχή και το καλοριφέρ αναμένο! Και έχουν περάσει μόλις 2 εβδομάδες που απολάμβανα τον ήλιο και τη θάλασσα σε μια ξαπλώστρα στη παραλία πίνοντας φραπέ με μπέιλις!

Καλή σου μέρα Μαρκόνι!

Υ.Γ
Το ζουζούνι γιατί το ψάχνεις; Σκέφτεσαι να το μανατζάρεις για φωτομοντέλο; :P

VAD είπε...

Nα δώσω ιδέα και να τρέχεις πάλι;
Σκατομπούρμπουλας του αλμυρού νερού!

Sophia Kollia είπε...

Το ζουζούνι έχει μούρη αρμαντίλο, και πόδια κατσαροιδή, έχει ρίγες σαν την ζέμπρα και κεραία ανοικτή.
Να το πούμε αρμάντους-κατσαροζέμπριους!
καλημέρα

νατασσΆκι είπε...

Λοιπόν, το έδειξα του Άκη, και μου είπε ότι οι ρίγες του θυμίζουν το σκιουράκι μας :p
:))))

Θα περιμένω να το βρεις!

Φιλιά, καλή βδομάδα :)

δεσποιναριον είπε...

Εγω βλεπω οτι ασχολεισαι με ασκημομουρικα ζωϋφια και εχεις παραμελησει τις φθινοπωρινες βιτρινες. Πως τα καταφερες και εχειι μεινει μπηχαϊντ δε μπορω να καταλαβω.

rain είπε...

ΑΡΝΟΥΜΑΙ!
ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ?
ΦΕΥΓΩ!(ηχηρό κλείσιμο πόρτας..)

Ra Ma είπε...

Μα Ανασαιμιά, ανάψατε καλοριφέρ? Γεγονός είναι ότι τη ψυχρούλα του την έχει! Πόσο γρήγορα άλλαξε ο καιρός ε?

Τον Ριγωτό Μακρυλαίμιους τον φωτογράφισα μπας και ανακάλυψα κανένα νέο είδος!!! Αλλά και για μοντελάκι δεν μου φαίνεται άσχημη ιδέα!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Vad, το σχόλιό σου ...έκανα πως δεν το διάβασα!!! Εσύ θέλεις να με καταστρέψεις. Το Σαββατοκύριακο είχα μεγάλη μουρμούρα στο σπίτι λόγω Internet!!! Μου φαίνεται ότι σε λίγο θα με στείλουν ...να κάνω παρέα στον σκατομπούρμπουλα!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα sofia ...επιστημονική η προσσέγγισή σου!!! Το κάνω bold και το συμπληρώνω Aρμάντους Kατσαροζέμπριους του γένους των Ανοικτοκεραιώπτερων! Άπαιχτο λέμε!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

νατασσάκι δύσκολα μου βάζεις! Κατ' αρχήν πρέπει να μειώσω το internet γιατί πέφτει ...παντόφλα! Σκιουράκι ε? Τι λές για το Γραμμοσκίουρος ο Αμμώδης!

Φιλιά, καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

Γλυκούλικο είναι βρε δεσποιναριον!!! Άσε, με τις βιτρίνες έχω ...ξενερώσει, μετά από τότε που μου έβαλε χέρι ο σεκιουριτάς!!! Και έχει κάτι βιτρίνες... Προσπαθώ με τα ζωίφια να πάρω κεφάλι!!! (Όχι ε?)

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

νατασσΆκι είπε...

Ωχ! Κι εσύ;
(εδώ να δεις -με "απειλούν" οι άντρες ότι θα μου κλειδώσουν το λάπτοπ! Ανήκουστα πράγματα, σου λέω!!)
:)))))

Καλημέρες, καλό κουράγιο συνάδελφε ;)

Ra Ma είπε...

Που πας βρε rain??? Ένα αστείο κάναμε στον ...Σεπτέμβρη που ήρθε φουριόζος!!!! Έλα να του βγάλουμε μαζί τη γλώσσα! Μουυυυυυ :P

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

νατασσάκι, τώρα που δεν είμαι μόνος, νοιώθω καλύτερα!!! Aυτό που δεν ξέρω είναι τι είναι χειρότερο: να γκρινιάζει ο άντρας ή η γυναίκα? Μάλλον η γυναίκα γιατί έχει τον τρόπο να γίνεται ...ανυπόφορη!!! xo,xo,xo

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το φτερωτό ζωάκι, αλλά μια φώτο της ιταλίδας δεν έβαλες (πόσο μάλλον του συνοδού!!). Να δούμε και μεις οι αντικειμενικοί αν έχει όντως ατέλειες!!!

Pastaflora είπε...

Μεγάλη φάτσα ο μικρός!

leila είπε...

περναω το θεμα της ιταλιδας και πηγαινω ισα στο θεμα της φωτο! του μικρου ζουζουνιου που δεν ξερω να σου πω τι ειναι ακριβως, αλλα μπορω να σου δω τα φωτα μου ως εξης:
Κατα την ταπεινη μου αποψη σωστα ψαχνεις στα εξης στοιχεια:
Βασίλειο: Ζώα (Animalia)
συνοματαξια: Αρθρόποδα(Arthropoda)
υποσυνομοταξία: Εξάποδα (Hexapoda)
ομοταξία: Έντομα (Insecta)
ομως τα εντομα εχουν πολλες ταξεις! και οχι μονο τα κολεοπτερα!

Tαξη:
Coleoptera (κολεοπτερα) εδω ανηκουν τα περισσοτερα αλλα ανηκει και το της φωτογραφιας;
Lepidoptera (πχ. πεταλουδες)
Blattodea (πχ. κατσαριδες)
Ορθόπτερα (Orthoptera) (πχ. ακριδα και σε αλλη υποταξη τα τζιτζικια)
Odonata: (πχ.Λιβελλούλες)

με λιγη βοηθεια απο το διαδικτυο συμπληρωσα οσα δεν ηξερα και μιας και το εντομακι θυμιζει κατι απο αλλες κατηγοριες, δεν κοιτας και στις αλλες ταξεις των εντομων;
με μικρες κεραιες και χωρις φτερα, οποτε θα απεκλυα την ταξη που ανηκουν οι πεταλουδες και οι λιβελουλες..

κριμα που λειπει κι ενας φιλος εντομολογος για εργασια στο εξωτερικο! θα τον ρωτουσαμε και θα μας ελεγε μια επιστημονικη αποψη.. εγω παντως που ειχα προβλημα στο σπιτι με κατι εντομακια, αυτον φωναζα για να με .. ψεκασει για να τα διωξω.. οχι οτι το εντομακι της φωτο ειναι αντιπαθητικο.. καθε αλλο, φαινεται φιλικο!!

καλη σου μερα και αν το βρεις εσυ η καποιος αλλος, θα χαρουμε να αυξησουμε τις γνωσεις μας για το τι ..εντομο κυκλοφορει στον ελλαδικο χωρο..

leila είπε...

α, ναι, ξεχασα ενα παραδειγμα των κολεοπτερων.. ειναι η μελισσα!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα laxanaki αφήστε τα βουνά και πηγαίνετε σε παραλλίες!!!

Ο Ιταλός κοιπόν ήταν με γκρίζο πολύ κοντό μαλλί, ηλιοκαμένος γυμνασμένο κορμί και μαγιό από τα κολλητά τα "τετράγωνα". Όλη την ώρα στην περιποίηση την είχε, να της φέρει καφέ, χυμούς, φρούτα, αγκαλίτσες, χαδάκια κλπ!!!
"Χάθηκε να ήσουν και εσύ έτσι?" ήταν η ερώτηση που μου έκαναν κάθε τόσο!!! Κατά μια έννοια καλά κάναμε που ...μπήκαμε μπροστά τους!!!!

Καλή εβδομάδα!!!

Ra Ma είπε...

pastaflora μου, αγαπημένη μου χαιρστάιλιστρια, η μεγάλη φάτσα του μικρού, συμπληρώνεται και από μια ...μεγάλη μύτη!!! Πάντως είναι ομορφούλης και χαριτωμένος!!!

Καλή εβδομάδα και καλές δουλειές στο ιστιοκομμωτήριον!!!

Ra Ma είπε...

Πολλές πληροφορίες leila!!! Αν νομίζεις πως με τα κριτήρια που μου έδωσες, μείωσα την αναζήτησή μου ...γελάστηκες!!! χα,χα,χα
Μελέτησα και εγώ ιντερνετικά το "γενεαλογικό δένδρο" και όσα περισσότερα διάβαζα τόσο περισσότερο βυθιζόμουν στην άγνοια!
Κρίμα που δεν είναι εδώ ο γνωστός σου να βοηθήσει. Πλάκα-πλάκα έχω δει πάνω από χίλιες φωτογραφίες και έχω φάει πολλές ώρες ψαξίματος και δεν με παίρνει άλλο γιατί θα φάω ...ξύλο!

Πάντως παρατήρησα πως η μύτη του μοιάζει με του ...γουρουνιού. Θα τολμήσω να το ονομάσω ως Κατσαρίγες Εξάπους του γένους Ρινόχοιρους!!!

Καλή εβδομάδα!!!

Skouliki είπε...

που να ανεβει πανω στην πετσετα σου και ενα σκουλικι δηλαδη τι εχει να γινει

ναααααααααααααααααααααααα οι αναρτησεις σελιδες ολοκληρες :))

Ra Ma είπε...

Ανέβα εσύ skouliki μου στη πετζέτα και θα σε κάνω ...εξώφυλλο!!!
:))

Valisia είπε...

Έχεις μια εμμονή τώρα τελευταία με τα ζωύφια και δη με αυτά τα αεροπετούμενα.
Κούκλος ο μικρός σου φίλος!
Αυτό με το "ντόνατς" μου θύμισε το ταξίδι μου στη Νιγηρία που όταν μπαίναμε στο λεωφορείο(λεωφορείο να το κάνει ο Θεός δηλαδή) αυτός που έπαιρνε τα λεφτά για τα εισητήρια έβγαζε το κεφάλι του έξω αναγγέλοντας την προορισμό..
Yaba-Yabaaaaaaa...

faraona είπε...

Μαρκονι μου ετσι οπως το περιγραφεις νομιζα τελικα οτι ο μικρος φτερωτος σου φιλος θα πηγαινε να επισκεφτει το μικροσκοπικο μπικινι της κοπελας.
Παρεπιπτοντως τρεις ερωτησουλες.
1.Γιατι το μικροσκοπικο μπικινι θεωρειται ατελεια?
2.Γιατι τωρα τελευταια εχεις κολλημα με τα εντομα?
3.Γιατι λες οτι ο Σεπτεμβρης στρογγυλοκαθησε...αφου αποχωρει?

Μακια.

Ανώνυμος είπε...

Φανταστείτε ο Marconi να φωτογράφιζε στην παραλία με τηλεφακό κάποιες άλλες αιθέριες υπάρξεις... Ποπό τι θα γινόταν! Ενώ τώρα με τα έντομα...

Ra Ma είπε...

Valisia, λες να μου μείνει κανένα κουσούρι???? χα,χα,χα
Μέχρι Νιγηρία πήγατε για ...φωτογράφιση????? Αυτό το Yaba-Yabaaaaaaa μου θυμίζει ...flinstones!!!!

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

Νομίζω faraona πως ναι, οφείλω να δώσω μερικές εξηγήσεις και αμέσως το κάνω:

1. Το μικροσκοκοπικό μπικίνι πάνω σε ένα τέλειο σώμα φαντάζει σαν παραφωνία στη δημιουργία, σχεδόν σαν ατέλεια.
2. Έντομα (εν+τομή), οι τομές του κάθε αρθρόποδο του ζωικού βασιλείου είναι ίδιο των σημαδιών που κληρονομούμε και κουβαλάμε πάνω μας στο σύντομο πέρασμα από αυτή τη ζωή, είναι πηγή έμπνευσης για επανάσταση, για πραγματικές τομές στη ρουτινιάρικη καθημερινότητα.
3. Εμπνεύστηκα από τον Σεπτέμβρη του Τσαρούχη, τον άντρα στον πίνακα με το καλοσχηματισμένο κορμί. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ άλλη έκφραση, με τα γυμνασμένα από τον τρύγο οπίσθιά του όταν κάθισε στη καρέκλα από το "στρογγυλοκάθισε". Το απλώς "κάθισε" θα ήταν απλά προσβολή προς το έργο του.

Ελπίζοντας πως σε κάλυψα σου στέλνω τα φιλιά μου, τα χαμογέλά μου, την αγάπη μου!
Καληνύχτα!!!

Ra Ma είπε...

χα, Πειραματικέ οι μάσκες έπεσαν! Στην πραγματικότητα το να φωτογραφίζω έντομα ήταν απλά το πρόσχημα για να πάρω τη μηχανή μαζί μου στην παραλία!!!!

Καλό βράδυ και μην τα μαρτυράς όλα!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ουάου......
Πολύ περίεργο έντομο, δεν το έχω ματαδεί...
Κοίτα ρίγες...ματάρες.... "προβοσκίδα ελεφνατίσια"... ποδάρες... νυχάρες γαμψές...
Εκείνο το κέρατο στη μύτη του κάνει χρέη ραντάρ, ως φαίνεται.
Απίθανη η φωτογράφιση!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

tzonakos είπε...

Ρε συ κοτζάμ Ιταλίδα, το έντομο φωτογράφισες ;
Καλα, αν βρείς κι άλλο τσάκω το για δωράκι στην cook.
:)
Λοιπόν...
--- πρώτον :
Πολύ καλές οι φωτό που έβαλες. Φαντάζομαι απο τις 30 που τράβηξες αυτές θα ειναι απο τις καλύτερες, εύγε.
--- δεύτερον :
Θα βάλω κι εγω τα έντομά μου να μάθεις. Και δίπλα ειχα Σερβιέττες πώς τις λένε, απο τη Σερβία, δίμετρες.
--- τρίτον :
Πάω να ψάξω να βρω τι στο καλό ειναι αυτό.
--- τέταρτον :
Δεν εχει τέταρτον, πάω κι έρχομαι.

Μη γελάς.

Ra Ma είπε...

Πες τα Γλαρένια γιατί μου το είπανε, κατσαρίδα, βρωμούσα, ζέμπρα και ...σκιουράκι!!! Δεν μπορώ άλλο...

Όλα ωραία και αρμονικά τα έχει το άτομο! Θα το ονομάσω Μπίλι Μπο έτσι για να σκάσουν μερικοί-μερικοί!!! :))

Καλό βράδυ γλάρε μου!

Natalia είπε...

σιγουρα θα σε σκοτωσω...
ειμαι δυο ωρες βυθισμενη στο field guide to insects και ψαχνω... ψαχνω..

μοιαζει καπως με το stripped blister beetle, αλλά αυτη η μυτη τα χαλάει

μαλλον στα coleoptera ανηκει, ίσως καποιο μεσογειακο ειδος

συνεχιζω απτοητη

Ra Ma είπε...

cook θέλω να σου πω πως δεν συμφωνώ να σου δώσουμε το ζωίφιο ως δώρο! [TZON θα σου εξηγήσω άλλη ώρα... ξέρω τι λέω, έχουμε δεχθεί και οι δύο απειλές!!!]

1. Τράβηξα 7-8 φωτο, αλλά είχε πολύ φως, και στεκόταν ακίνητο!!!
2. χα,χα,χα καλό, για βγάλε τα δίμετρα έντομα να δούμε λεπτομέρειες!!!
3. Ψάξε να δω τι θα βρεις, εγώ απέτυχα!!!! άσε που είναι λόγος διαζυγίου...
4. Γελάω ρε ΤΖΟΝ, τι να κάνω, μια ζωή την έχουμε!!!!

Καλό βράδυ να έχεις!!!

tzonakos είπε...

Τάρι, τάρι τάρι, τάρι,
του Μαρκόνι το σκαθάρι
το 'δε η cook
κι έχει σαλτάρει,
τάρι, τάρι, τάρι, τάρι,
μη σε πάρουνε χαμπάρι
τράβα μάκρο στο μπαλκόνι,
και rename σε ...Μακρόνι :)

------------------------------

Διαφωνώ, μάλλον ειναι της οικογένειας Hemiptera Miridae αλλα δεν ξέρω ποιό απ όλα.

Ra Ma είπε...

Τα κολεόπτερα Natalia τα έχω εξαντλήσει. Αυτή η γουρουνίσια και ...sexy μύτη τα χαλάει όλα!!! χα,χα,χα

Είδα το Σάββατο πάνω από χίλιες φωτο χωρίς αποτέλεσμα! Με κατηγόρισαν για αδιαφορία στο σπίτι και σταμάτησα για να πάμε κινηματογράφο όπου είδαμε τον WALL-E. Καταπληκτική ταινία και στη συνιστώ ανεπιφύλακτα! Για αυτό σου λέω, ...άσε το έρμο το ψάξιμο και πήγαινε βόλτα!!!!

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα,χα ρε TZON είσαι ταλέντο!!!
Και επειδή είμαι περίεργος θα ψάξω με αυτό που έγραψες... όχι τώρα γιατί με αγριοκοιτάνε και πρέπει να το παίξω αδιάφορος!!!!
Μεγάλη πίκρα, δεν έχω βρει το κόλπο ακόμα...
Καλό βράδυ από Macroni!!!! χα,χα,χα

Natalia είπε...

τα κοιταζω και τα hemiptera...
δεν βλεπω ομοιοτητες
πηγαινε κοιμησου marc
εγω ψαχνω

Dr_MAD είπε...

εμένα σα μεταλλαγμένο μου φαίνεται πάντως. με τόσο πλαστικό που τρώει τα τελευταία χρόνια να μου πεις...

Ra Ma είπε...

Natalia περιμένω ...status report! :))
Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Λες MAD να πρόκειται περί μεταλαγμένου? Πάντως τώρα που το λες μου κάνει σε ...μυρμιγκοφάγο!
Καλημέρα!!!

fevis είπε...

Ιιιιιιιι!!!! Το είχε άνθρωπος απάνω του αυτό το πράμα 15 λεπτά και δεν τσίριξε? (σιχαίνομαι τα έντομα, σόρρυ..) :-)

VAD είπε...

Καλά να πάθεις με τους σκατομπούρμπουλες που ανακατεύεσαι!Πες το επιστημονικά όπως θες,σκατομπούρμπουλας του κερατά είναι,βάψτο μαύρο και θα δεις!

La Gigi είπε...

τι να πω.. περπατούσε αυτό το πράμα πάνω στο χέρι σου? για 15 λεπτά?? θα με είχε ακούσει όλη η επικράτεια το λέω καθαρά.
Ιταλίδα ακούμε και Ιταλίδα δε βλέπουμε.. γιατι δεν το αποθανατισες το κορίτσι βρε? φοβήθηκες μη σου την πέσει ο εντυπωσιακός συνοδός?
όσο για τις βιτρίνες, εμένα δεν μου την έχει πει κανείς και αρχίζω να αναρωτιέμαι τι είναι αυτά που κάνεις και σε κυνηγούν οι σεκιουριτάδες.
φιλάκια Μαρκονάκι

irlandos είπε...

Αγαπητέ Μαρκόνι,

Δεν είμαι εντομολόγος, όμως έχω ειδικευτεί σε μία συγγενή ειδικότητα της ζωολογίας. Νομίζω λοιπόν ότι μπορώ να βοηθήσω, με όσα θυμάμαι από τη Συστηματική: Πρόκειται σίγουρα για είδος Κολεόπτερου, της οικογένειας των Curculionoidae (πιθανώς κάποιο είδος του Γένους Dryophthorus ή κάποιου άλλου παραπλήσιου).

Για να βοηθήσω λίγο περισσότερο, βρήκα και μια ιστοσελίδα με αντιπροσωπευτικά γένη και είδη της οικογένειας αυτής, εδώ

Αύριο θα ρωτήσω και έναν ειδικό συνάδελφο και εάν έχω κάποια παραπάνω πληροφορία, θα επανέλθω.

Φιλικά,
Ιρλανδός

Υ.Γ.: Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είσαι πραγματικό ταλέντο εντομολόγου !!

Natalia είπε...

αυτό μπηκα να πω κι εγω

ανηκει σιγουρα στα coleoptera και μαλιστα στην οικογενεια των curculionidae, γνωστα και ως snout, λογω του μεγαλου ρυγχους.

παω να κοιμηθω ήσυχη

Ra Ma είπε...

fevis ...δεν είναι βρε και τόσο αποκρουστικό!!!! Είναι πολύ μικρό και καθαρό απ' ότι φαίνεται!

Καλό βράδυ :)))

Ra Ma είπε...

Μου φαίνεται VaD πως όταν κάνατε μάθημα για τα έντομα, ήσουν με τους φίλους σου στο ...Νείλο για καφέ!!! Ευτυχώς που βλέπω φως πιο κάτω!!!! Άκου ...σκατομπούρμπουλας!

Καλό βράδυ δάσκαλε!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα βρε melissoula είπαμε ...σιγανό ποταμάκι! Ντρέπομαι να φωτογραφίζω ανθρώπους :(
Πρέπει να με δεις όταν φωτογραφίζω βιτρίνες. Πάω όταν δεν έχει κόσμο και κάνω διάφορα ...αεροπλανικά για να παγώσω το κάδρο!!! Μάλλον αυτό ...τρομάζει τους σεκιουριτάδες!!!!!

Φιλάκια και καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

Αγαπητέ irlande οι πληροφορίες σου θησαυρός.

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως πως διέκρινες το ταλέντο!!! Πάντως πέρα από τη πλάκα που κάναμε, διάβασα αρκετά για τα έντομα και είδα πολλές φωτογραφίες. Κίνησε το ενδιαφέρον μερικών από τη παρέα και το έψαξαν περισσότερο. Νομίζω ότι αυτά είναι από τα θετικά της ιστορίας.

Η πληροφορία όπως ξέρεις είναι δύναμη. Οποιοδήποτε νέο είναι ευπρόσδεκτο! (Επίσης σε απόλαυσα με τις δεκαοχτούρες!)

Ευχαριστώ και καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

Natalia ...δεν τα πήγες και άσχημα!!! Βλέπω πως οδηγήθηκες στα ίδια συμπεράσματα!
Ελπίζω τουλάχιστον να απόλαυσες το ταξίδι στο κόσμο των εντόμων!

Ευχαριστώ και σου εύχομαι καλή ξεκούραση, εγώ πρέπει να κάνω τώρα ανάρτηση καζαμία!

Καλό βράδυ!!!!

Σπύρος είπε...

ΓΚΡΡΡΡΡ!!!!!!ΘΥΜΙΟ θα σε μαλώσω...ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ !!!?

Μάνια Σ. είπε...

εψαχνα στοιχεία για τις πυγολαμπίδες και έπεσα στην εγγραφή σου...
εκπληκτική :)
Οταν ήμουν μικρή της κολλούσαμε με σάλιο στο κούτελο χαχα
Θα δανειστώ κάποια στοιχεία :)