12/9/08

Η Κασετίνα


«Με τρώει η μύτη μου» είπε το μολύβι με τα αυτοκινητάκια και η ροζ ξύστρα έτρεξε αμέσως και του την έξυσε.
«Σου έκανα μια μυτούλα, σκέτη μούρλια, σχεδόν …Γαλλική!», είπε η ξύστρα με ικανοποίηση και συμπλήρωσε ναζιάρικα «πρόσεξε μόνο μην τσιμπήσεις κανένα μας!»

Από το πρωί η κασετίνα με το γλυκό αρκουδάκι Winnie, τους είχε ανακοινώσει πως οι διακοπές τους έλαβαν τέλος! Θα έπρεπε να ξεσκονιστούν, να καθαριστούν και γενικά, να περιποιηθεί ανάλογα ο κάθε ένας τον εαυτό του, γιατί από την επόμενη μέρα θα πήγαιναν σχολείο. Τώρα, αφού έκανε πρώτα μια γενική καθαριότητα στις δυο εσωτερικές της θήκες, ελέγχει τα φερμουάρ και τα λάστιχα που θα συγκρατήσουν τους πολύχρωμους μαρκαδόρους και ξυλομπογιές. Πρέπει να είναι προσεκτική. Δεν υπάρχουν περιθώρια για απροσεξίες και ατυχήματα!

Λίγο πιο δίπλα οι μαρκοδόροι έκαναν φασαρία στη προσπάθειά τους να βρει ο κάθε ένας το λευκό καπάκι του. Κάποιοι έφτασαν σε ακρότητες, γιατί κάποια καπάκια ήταν πατημένα και κάποια άλλα δαγκωμένα! Σε μια έντονη διαφωνία, ο χάρακας για να τους χωρίσει μπήκε ανάμεσά τους και το μολύβι πρόλαβε να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή πριν πιαστούν από τις έγχρωμες μύτες τους!

Η γόμα, πρώτα έσβησε από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα τις ώρες της προηγούμενης χρονιάς. Στη συνέχεια, έπαιρνε φόρα και σαν οδηγός μονοθέσιου αγωνιστικού, φρέναρε χαριτωμένα πάνω στο μπλοκάκι σημειώσεων, σε μια τελευταία προσπάθεια να απαλλάξει τα λάστιχά της από την μουντζούρα, εξ’ αιτίας των περσινών σβησιμάτων.

Την πιο πολύ δουλειά την είχε η ξύστρα. Όλο της το απόγευμα ήταν κλεισμένο σε ραντεβού με τις πολύχρωμες ξυλομπογιές για περιποίηση μύτης.



Το ψαλιδάκι ήταν το πιο καθαρό! Γυάλιζε από τη χαρά του. Το μόνο που έκανε ήταν να κόψει κάποιες κλοστίστες της κασετίνας που πετούσαν αδιάκριτα και ένα φύλο από το μπλοκάκι σημειώσεων που είχε λερωθεί ανεπανόρθωτα από τα τεστ χρήσης και χρώματος των μαρκαδόρων, των ξηλομπογιών, των μολυβιών και των μπλε και κόκκινων στυλό.

Αφού όλοι τακτοποιήθηκαν στις θήκες τους φορώντας τα λαστιχάκια ασφαλείας, η κασετίνα έκανε την τελευταία επιθεώρηση. Το μολύβι και πολλά καπάκια ήταν δαγκωμένα. Καμιά ξηλομπογιά δεν είχε το ίδιο ύψος με τις άλλες και πόσο μάλλον με το μολύβι νάνος! Η γόμα ήταν μισή και η ξύστρα με σπασμένες γωνίες. «Σαν λεγεωνάριοι μετά τη μάχη και τη χαρά από το πλιάτσικο της πόλης» σκέφτηκε, «όμως καθαροί και περιποιημένοι!» πρόσθεσε με καμάρι. Μόνο το μηχανικό μολύβι στεκόταν στο ύψος του!

Τράβηξε και έκλεισε με μια χορευτική και θεατρική κίνηση το φερμουάρ σκεπτόμενη:

«Δόξα το Θεό που υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και θα βγάλουμε και αυτή τη χρονιά, διαφορετικά μας βλέπω να κάναμε παρέα με τις παλιές εφημερίδες και περιοδικά στην ανακύκλωση!»

ΥΓ. Έντονες φήμες αργά το απόγευμα κυκλοφόρησαν και δημιούργησαν πανικό στη παρέα της κασετίνας, για τη κάλυψη μιας ελεύθερης θήκης. Το μηχανικό μολύβι που είναι ο σοβαρότερος της παρέας, είχε τη πληροφορία πως τον νέο ένοικο τον λένε Διαβήτη και η αγαπημένη του ασχολία είναι να γυρίζει γύρω-γύρω!


To PODCAST δεν μπορεί να παίζει κάτι άλλο, παρά το Another Brick in the Wall, Pt. 2 των Pink Floyd. Ελπίζω οι νέες γενιές να μην είναι μερικά ακόμα τούβλα σφηνωμένα στο τοίχο! Εξαιρετικά αφιερωμένο στο tzonako γιατί κάτι μου λέει πως έχει σκάσει χαμόγελο! Καλή ακρόαση!!!

88 σχόλια:

Kaveiros είπε...

Τι μου θυμισες...

νατασσΆκι είπε...

Χαχαχαχα!!!

Καλή χρονιά!!!

:)

ναι, τελειο και το τραγουδι!
Φιλιά, καλό ΣΚ!

VAD είπε...

Μα πώς μιλάνε όλα τα άψυχα ,μόλις τα πιάσει η πένα σου!!!

Ra Ma είπε...

Kaveire, ...όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο, καθόσουνα στο διπλανό θρανίο!
Καλό ξημέρωμα!

Ra Ma είπε...

νατασσάκι, χα,χα για να χαμογελάσουμε τα γράφω! Εσίς ψωνίσατε ή τα αφήσατε για αύριο? Το αστεράκι σου καλά?
Το ...απόλυτο τραγούδι!
Φιλιά βρε και καλό ξημέρωμα!

Ra Ma είπε...

Είχα ξεκινήσει Vad, μια ανάλυση περί ...συντονισμού των πυγολαμπίδων και επειδή θα πάρει πολύ ακόμα (δεν ξέρω αν θα το τελειώσω...)είπα να γράψω κάτι με τις γνωστές υπεβολές μου!!!
Αν δεν βαριέσαι διάβασε αυτό .
Καλό ξημέρωμα εκεί κάτω να έχετε!!!

VAD είπε...

Φίλε Μαρκόνι,όταν πρωτομπαίνω σ'ένα μπλογκ,το ξεψαχνίζω για τα καλά και ύστερα αποφασίζω αν μου κάνει.
Τι νόμιζες,φίλε,εσύ θα μου γλύτωνες;Χα!
Καλό Σαββατοκύριακο....

Valisia είπε...

Απλά υπέροχο!
Τα παιδιά σου δίνουν έμπνευση...
Διαβάζεις ακόμα comics;

Ra Ma είπε...

Vad, ο υπερκατάσκοπος των δύο ηπείρων!!!
Καλημέρα!!!!

Ra Ma είπε...

Παλιά Valisia διάβαζα από comics ότι έπεφτε στα χέρια μου. Φανατικός του MAD (είχα όλα τα ελληνικά τεύχη) από το σχολείο και της Βαβελ. Τώρα διαβάζω ΕΦ, ηρωϊκή με μάγους, δράκους και ξωτικά, και τρόμου. Μάλλον με έχουν επηρεάσει ανεπανόρθωτα οι ...εκδόσεις ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ με τους Douglas Adams και Terry Pratchett. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν τέτοιο χιούμορ!
Καλημέρα και καλό ΣΚ!!!

Maria Tzirita είπε...

Πειρατή, όταν ήμουν στο δημοτικό, όλα αυτά τα πραγματάκια που περιγράφεις, είχαν το δικό τους όνομα το καθένα και φυσικά μιλούσαν μεταξύ τους, χαίρονταν και λυπόντουσαν μαζί με μένα... Η φαντασία μου οργίαζε, κάθε τι αποκτούσε ψυχή και γινόταν αναπόσπαστο μέρος της ζωής μου... Πολύ με συγκίνησες με αυτή σου την ανάρτηση, ειλικρινά. Να'σαι καλά, καλό σαβ/κο!

La Gigi είπε...

Ακόμα ένα καταπληκτικό ποστ!!!!!! Δε μπορεί θα γίνεις βιβλίο Μαρκονάκι...
Το μυτηκιουρ των ξυλομπογιών ανεπανάληπτη σύλληψη!!!
Εγώ δεν είχα ποτέ την ίδια τσάνα ή κασσετίνα στο σχολείο γιατί αφενός οι δυο μικρότεροι μου τα διέλυαν όλα και αφετέρου είχα μια λαρτζ γιαγιά που κάθε Σεπτέμβρη κατάφερνε να φουσκώνει μαγικά τον κουμπαρά μου με αρκετά χιλιάρικα για τα καινούρια μου σχολικά!
Καλημέρα και καλή χρονιά να έχετε :)

faraona είπε...

Kαλη σχολικη χρονια Μαρκονι.
Εισαι σκηνοθετης παιδι μου τοχω πει εγω.

φιλια

νατασσΆκι είπε...

είναι τέλειο έτσι που τα γράφεις, νόμιζα ότι τα άκουγα!
:))

Μια χαρά είμαστε, όλα έτοιμα από μέρες :)

Καλή σχολική χρονιά και σε σας :))

Φιλιά, καλό ΣΚ

δεσποιναριον είπε...

Μαρκονακη!! Τι ποστ ειναι αυτο; Η κασσετινα πρωταγωνιστρια της σακκας και το περιεχομενο ενας μικρος κοσμος. Μωρε συγγινηθηκα εγω. Κασσετινομανης απο παντα ηθελα μεχρι και φοιτητρια να καυβαλαω κασσετινα αλλα ντρεπομουνα. Κι εκεινο το μοιρογνωμονιο, ηθελε τοοοσο χωρο απο μονο του ε; Καλη χρονια καμαρι μου στα αγγελουδια σου!

betty είπε...

Kαλή χρονιά Μαρκονάκη! Θα ήθελα φέτος να είμαι μια επιμελής μαθήτρια, ίσως μια τέτοια κασετίνα μου δώσει ένα κίνητρο :)

NdN είπε...

Καλή χρονιά Μαρκόνι,

Ομορφη η ιστορια σου, σαν να βλέπω ταινία κινούμένων σχεδίων.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Alexis B είπε...

Λοιπόν, καλή νέα σχολική χρονιά.
Καλό ταξίδι στόν κόσμο της γνώσης

Ra Ma είπε...

Εμένα Maria T, η φαντασία μου οργιάζει τώρα!!! Με έχε πιάσει ένα πράμα, με καθυστέριση και με ένταση! Από τα δικά μου παιδικά χρόνια, θυμάμαι λίγα, ζω όμως τώρα των παιδιών!!!
Καλό ΣΚ!!!

Ra Ma είπε...

Ναι, ναι melissoula, η λέξη που έψαχνα ήταν μυτηκιουρ!!!! δεν μου ερχόταν και το έκανα περιποίηση μύτης!
Και εμείς τρίτη χρονιά φέτος και πήραμε ...τρίτη τσάντα!!! Μεταξύ μας τα πήρα, το θεώρησα υπερβολή!!!! Η κασετίνα παρέμεινε η ίδια αλλά κάτι πήρε το αυτί μου για αντικατάσταση!!!
Ευχαριστούμε για τις ευχές και καλό ΣΚ!!!

Ra Ma είπε...

faraona μου, έχω το σενάριο και ψάχνω για επενδυτή!!! Αν υπάρχει ενδιαφέρον ο director Marc είναι εδώ!!!
Φιλιά μωρέ και καλό ΣΚ!!!

Ra Ma είπε...

νατασσάκι, σύντομα και στις οθόνες σας... Εδώ που τα λέμε θα μπορούσα να το κάνω ...φωτορομάντσο!!!!
Φιλιά και καλό ΣΚ!!!

Ra Ma είπε...

Εδώ δεσποιναριον έγινε το Αλου Μινόχαρτο πρωταγωνιστής, δεν θα γίνει η κασετίνα?
Έχεις δίκαιο για το μοιρογνωμόνιο,τεράστιο, ήταν όμως μαζί με το διαβίτη, ο λόγος που λάτρεψα τη γεωμετρία!!!!
Φιλιά στη Γουάσινκτον!!!

Ra Ma είπε...

betty, έχω καταντήσει να βγαίνω στα παράθυρα και να σε αναζηταω! Κάτι σαν net-κούκος!!! Φτιάξτε αυτό το δίκτυο επιτέλους!
Ελπίζω φέτος να είσαι επιμελές ...σπουργιτάκι!
Καλό ΣΚ και χαιρετίσματα σε όλους.

Ra Ma είπε...

NdN, ετοιμάζω ταινία λέμε και το Radio Marconi Pictures!!! Τρέμε Walt Disney!!!!
Καλό ΣΚ στο Λονδίνο!!!

Ra Ma είπε...

Alexi ευχαριστούμε!!! Έχουμε καβαλήσει το τραίνο της γνώσης και δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβουμε ως το τέλος!!!!
Καλό ΣΚ over !!!

Sophia Kollia είπε...

Τι έκπληξη! Αν θα ήθελες να διάβασεις το ΜΑΥΡΟ ΜΟΛΥΒΙ στα παραμύθια μου. Θα μπορούσε να συνδεθεί !
Καλή Κυριακή

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Εξέπεμψες σε όλα τα μήκη κύματος...

Λατρεμένο και διαχρονικό το τραγούδι

ακαλη σασ σχολικη χρονια!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ανώνυμος είπε...

Και εμείς αρχίσαμε τη σχολική μας χρονιά και αγοράσαμε καινούρια τσάντα και κασετίνα γιατί οι παλιές κουρελιάστηκαν Αν και μεταξύ μας... teacher leave those kids alone! Sofia, αφού είσαι στην Κάρυστο, μην αμελήσεις να ακούσεις τις συναυλίες της Cavo Doro Blues Band όποτε παίξουν γιατί αυτό είναι πια σπάνιο γεγονός...

Σπύρος είπε...

Καλη σχολική χρονιά σε όλα τα παιδια :)!!! φιλια Θυμιο...αχ τι μας θύμησες τώρα ;;;;

Pastaflora είπε...

Πολύ μου άρεσε το "μυτηκιούρ" που έγραψε η Μελισσούλα, κατοχυρώνεται στο μέγα Πασταφλωρικόν λεξικόν! Εύχομαι με τη σειρά μου καλή χρονιά στα μπομπιράκια σου και ... μακροημέρευση σε όλους τους κατοίκους της κασετίνας.

. είπε...

Φοβερό Μαρκονάκο μου! 'Οσο για τη ξύστρα έχει ήδη έτοιμη δουλειά να την περιμένει μόλις τελειώσει το σχολείο. Βοηθός του Φουστάνου να διορθώνει μύτες!!

Και οι Pink...πάντα μοναδικοί!

fevis είπε...

Και εγώ έχω σκάσει χαμόγελο.... Καλή σχολική χρονιά να έχουν τα παιδιά μας, μικρά και μεγάλα!!!!

KitsosMitsos είπε...

Τα παιδιά σου είναι πάρα μα πάρα πολύ τυχερά διαβάζοντας τέτοια γραφόμενα από τον πατέρα τους.
Εύγε και πάλι!

Ra Ma είπε...

Το διάβασα sofia αν και δεν με πείραξε που το έψαξα γιατί ήταν ...καμουφλαρισμένο!
Βρε το παραμλυθι σου μια χαρά είναι, αρχή-μέση-τέλος και ηθικό δίδαγμα, εμένα είναι λίγο αλλού για αλλού!!! Το μυστικό είναι ότι κρύβει πολιτικές προεκτάσεις που δεν τις ...τόνισα! χα,χα,χα
Καλό βράδυ!!!!

Ra Ma είπε...

Γλαρένια,χα,χα,χα, το θυμάσαι όταν βγήκε αυτό το τραγούδι??? Αθάνατο και επίκαιρο, ένα πράμα σαν να μην άλλαξε τίποτα τόσα χρόνια!!!
Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

Πειραματικέ πότε μωρέ προλάβατε και τη κουρελιάσατε????
Σε βρίσκω πλήρως ενημερωμένο και για τους bloggers αλλά και με τα δρώμενα!!!!! Αχτύπητος....
Άστα αυτά όμως γιατί έχουμε projects να ολοκληρώσουμε....
Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

Loc, σου θύμισα όταν ήσουν μαθητής και η μητέρα σου σε έπιανε από το αυτί και σε πήγαινε σχολείο!!!! χα,χα,χα
Καλό βράδυ!!!!

Ra Ma είπε...

pastaflorini, το 'μυτηκιούρ' ήταν θεϊκό!!!! Οι κάτοικοι της κασετίνας σου στέλνουν τις ευχαριστίες τους και αν μπορέσετε να κόψετε τη μετάθεση του διαβήτη καλό θα τους κάνετε!!!
Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα Ανασαιμιά εύστοχες οι επισυμάνσεις σου. Η ξύστρα είχε σωστή βοήθεια στον επαγγελματικό προσανατολισμό! χα,χα λες μετά τη συνεργασία με τον μαιτρ να αλλάξει το όνομα της σε Φουστύστρα!
Οι Floyd από τους αγαπημένους μου.
Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

fevis δεν μπορώ να σε φανταστώ χωρίς χαμόγελο!!!! Καλή χρονιά λοιπόν αν και τα μεγάλα παιδιά έχουν μπει σε άλλα μονοπάτια!!!
Καλό βράδυ!!!!

Ra Ma είπε...

KitsMits λες να κάνω λάθος που δεν τους τα διαβάζω???? χα,χα,χα
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Νάσαι καλά μωρέ και καλό βράδυ!!!!

Roadartist είπε...

γρρρρρ..θελω να ξαναπαω σχολειο!!!
....με πιανει μια τετοια διαθεση παντα σεπτεμβριο..
Αλλα παει..μεγαλωσαμε :(
Ωραιες αναμνησεις μου ξύπνησες.. φιλάκια!

"ζαχαρούλα.." είπε...

από τις πιο όμορφες αναρτήσεις σου!!!!

φιλάκια καλέ μου.. καλή εβδομάδα να έχουμε!!! καλημέρες!!!!!

ZouZouna είπε...

Oλοι σκάσαμε χαμόγελο! και όχι μόνο. Ηρθαν σκονισμένες αναμνήσεις και χτύπησαν το μυαλουδάκι. Ξύλινη κασετίνα, ξυλομπογιές μικρές απο το ξύσιμο... ταξιδεμένες απο την Κίνα, φυλαγμένες καλά, υπόλοιπο γόμας με βουρτσάκι...
Ηλικίας...42 ετών

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα βρε Road τέοια διάθεση!!!! Δεν θες να πιστέψεις ότι μεγαλώσαμε ...λιγάκι???

Τρώγαμε σε μια ταβέρνα εκτός Αθηνών και πιάσαμε κουβέντα με έναν παππού και μας είπε:
"Αν ήξερα ότι θα ζούσα τέτοια ευτυχία, θα ήθελα να γεννηθώ παππούς"

Ζούμε άλλες όμορφες στιγμές τώρα.
Φιλιά και καλή εβδομάδα!

Ra Ma είπε...

ζαχαρούλα, χαίρομαι που σου άρεσε!!! Να περνάς καλά!!!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!

Unknown είπε...

Αχ!Πάντα μα πάντα ο Σεπτέμβρης στα παιδικά μου χρόνια ισοδυναμούσε με αρχή φυλάκισης! Απεχθανόμουν τόσο πολύ τις προετοιμασίες για το σχολείο και όλο το κλίμα του "κάθε κατεργάρης στον πάγκο του".

Πάντως είχε την πλάκα του να παίρνω καινούρια τετράδια, τσάντα κτλ. Βέβαια μετά 1-2 μήνες δεν ήθελα να τα βλέπω.

Περασμένες εποχές :)

Καλημέρα!!

ΥΓ.Τα σχολικά έχουν φτάσει σε απίστευτα ψηλές τιμές!

Ra Ma είπε...

Ζουζουνα, ουυυυυυυ, αυτό πλέον είναι ...συλλεκτικό!!! Δεν της αξίζει μια ανάρτηση της κινεζούλας?
Φιλιά και καλή εβδομάδα!
Ο αδέκαστος!!!!!!

Ra Ma είπε...

SAMAEL, μου φαίνεται ότι ήσουν ...αντιδραστικό στοιχείο :))
Αυτό με τον κατεργάρη και το πάγκο του και εμένα με χαλούσε!
Σε μένα μάλλον αυτά τα χρόνια πέρασαν ...ονειρικά! Λίγα θυμάμαι, αλλά δεν πιεζόμουν και τόσο!!!
Τα σχολικά είναι ένα έξοδο που δεν μπορείς να το προσπεράσεις!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

ZouZouna είπε...

... μην μου βάζεις ιδέες !! είμαι τρελλή εγώ. ναι αξίζει.. προσεχώς...

Ανώνυμος είπε...

οι κασετινες ηταν παντα και θα ειναι το ομορφοτερο αξεσουαρ του σχολικου εξοπλισμου...καλη σχολικη χρονια!!!

Justine's Blog είπε...

Τάχωσε πάλι ο πατερούλης, είδα. Κι εσύ απτόητος τρυφερός πατέρας παιδιών προσχολικής ηλικίας.
Μπράβο σου, που έπεσες κάτω απ΄την κερασιά, γιατί η μηλιά είναι πολιτικό όν και το δείχνει.
Φιλάκια απο φθινοπωρινό Μόντρεαλ

Justine's Blog είπε...

Και η μουσική tres a propos και εις μνήμην του Wright που έφυγε κι αυτός για τις γειτονιές του ουρανού.

Ra Ma είπε...

Είναι πολύ καλή ιδέα Zouzouna!!! Προτείνω να το κάνεις...
Καλημέρα!!!!!

Ra Ma είπε...

Έχεις δίκαιο una mama μου, η κασετίνα είναι η ...πινελιά στον εξοπλισμό!
Καλημέρα και καλή σχολική χρονιά!!!

Ra Ma είπε...

Τι είπε Ιουστίνη μου ...δεν ξέρω.
Γενικά, άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με την άποψή του, μου αρέσει που υπάρχει κάποιος κάποιος και κάνει επισημάνσεις. Ενοχλούνται πολλοί, το ξέρω, έχει απειληθεί και συκοφαντηθεί στο περελθόν. Είναι και αυτός ο χώρος το ίδιο βρώμικος με τους άλλους. Οι αγώνες δεν γίνονται μόνο στους δρόμους με σηκωμένα τα χέρια. Για να καταφέρεις να κάνεις έστω και μια αλλαγή χρειάζεσαι υποστήριξη αλλά αυτό το ξέρεις καλύτερα από μένα.
Φέτος θα παραιτηθεί, κουράστηκε. Από μικρό παιδί ήθελε να κάνει αυτό που κάνει τώρα, μια αλλαγή, ένα διακαιότερο σύστημα. Το άσχημο είναι ότι δεν θα υπάρξει κανείς να συνεχίσει... Οι περισσότεροι φοβούνται να μιλήσουν και οι υπόλοιποι είναι βολεμένοι. Έχεις καταλάβει ότι τον θαυμάζω ε?

Τους Floyd όσες φορές και να τους ακούσω δεν τους χορταίνω!!!

Φιλιά και καλημέρα στο Μόντρεαλ!!

Ra Ma είπε...

Αχ ναι Ιουστίνη, πέθανε χθες ο Richar Wrigh στα 65 από καρκίνο όπως και δυο μήνες πριν ο Syd Barrett!
Πέρασε στην αιωνιότητα και φαντάσου ήταν αυτοδίδακτος πιανίστας! Κρίμα γιατί είχαμε μια ελπίδα να τους δούμε άλλη μια φορά όλους μαζί.
Αυτό που με στεναχωρεί είναι που ...ξεκολλάνε ένα-ένα τα κομμάτια που με ενώνουν με το παρελθόν μου...

Crazy Tourists είπε...

Δεν παίζεσαι!!!
Τέλειο!! :)

Τρελοτουρίστρια

BUTTERFLY είπε...

Γλυκες αναμνησεις, απο αυτες που φερνει παντοτε ο Σεπτεμβρης, δοσμενες με εναν υπεροχο, σχεδον παιδικο τροπο! Χαμογελο!

La Gigi είπε...

ωω καλέ τι διαβάζω καταχωρήθηκε η θεική μου λέξη σε λεξικό? τι τιμή!!
χοχο

Ra Ma είπε...

Γεια σου Τρελλοτουρίστρια!!! Ετοιμάζετε κανένα νέο ταξιδάκι?
Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

BUTTERFLY, έτσι είναι! Τόσα χρόνια ο Σεπτέμβρης ήταν το τέλος των διακοπών και η αρχή της νέας σχολικής χρονιάς. Εύκολα το ...ξεπερνάς? Τα καλύτερά μας χρόνια!
Καλημέρα!!!!

Ra Ma είπε...

Έγραψες πάλι melissoula λεξιπλάστρια!!!!
Καλημέρα!!!

Δήμητρα είπε...

Πανέμορφο το ποστ.Ότι πρέπει για μας τα μεγάλα παιδιά.
Καλώς σε βρήκα στο μπλογκάκι σου.Θα κεράσεις γλυκό;;

Ra Ma είπε...

Για σου δήμητρα!!! Και βέβαια κερνάω γλυκάκι ΕΔΩ!!!
Καλημέρα!!!

leila είπε...

προσωπικα, χαμογελω γιατι σκεφτομαι τη χαρα που εχουν τα ανιψουδια μου και ολα τα ιδιας ηλικιας παιδακια με ολα αυτα τα ομορφα που συλλεγουν στην αρχη καθε σχολικης χρονιας.. αλλα η κασετινα, ειναι η απολυτη ντιβα!

Natalia είπε...

πώς θα γίνει να μπω κι εγώ στη συντροφιά τους? ας είμαι και κλεισμένη στην κασετίνα...

έχεις καμια γνωριμία με το διαβήτη?

καληνύχτα marc
και να αριστεύσεις εφέτος...

Σπύρος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΥΜΙΟ...EXΩ ANOIXTH ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ :) ΑΝ ΘΕΣ ΕΛΑ..ΦΙΛΙΑ

Ra Ma είπε...

leila είναι μεγάλη χαρά για τα παιδιά η τσάντα και η κασετίνα. Η δε κασετίνα με το έγχρωμο περιεχόμενό της, συμφωνώ πως είναι το απόλυτο gadget! Και το τι κυκλοφορεί ...δεν λέγεται!!!
Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

Natalia δεν θα με πιστέψεις! Χθες βράδυ τα έπινα με το διαβήτη και του έλεγα για σένα! Του έδωσα και link για να σου κάνει σχόλια! Απίστευτο?
Εφέτος είμαι αποφασισμένος να πάρω Α' και πολλά αυτοκόλλητα!!!
Καλημέρα!!!!

Ra Ma είπε...

Loc και να μην μου το έλεγες θα το έβλεπα! Μη βλέπεις που δε με βλέπεις (καλό?) ...ενημερώνομαι!!!
Ευχαριστώ και καλήμέρα!!!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημερούδια καλέ μου.. εδώ δρόσισε αρκετά.. 16 οι βαθμοί!!!!!

καλή δουλειά!!!!!!!

mrs Smith είπε...

Με αποτυπωμένο το χαμόγελο που γεννήθηκε από το ποστ σου, φέρνω στο νού μου την σκηνή με την κιμαδομηχανή από την ταινία των Pink Floyd (Την έχεις δεί.Δεν ρωτώ :))
Ύμνος το τραγούδι που έβαλες!
Δεν είμαι όμως σίγουρη εάν το περιεχόμενο της κασετίνας θα το σιγανομουρμουρίζει :)
Άσε που προβλέπω τσακωμό μεταξύ του σοβαρού της παρέας και του διαβήτη...
Σχολείο, παιδεία... και ένα μεγάλο ερωτηματικό...

Καλή χρονιά να έχει :)))))

Skouliki είπε...

λεγε με και ξυστρα :))

μα τι φαντασια εχεις βρε παιδι μου εσυ !!! μπραβοοοοοοο !! οεο !!

Ra Ma είπε...

ζαχαρούλα.., η δροσιά εξακολουθεί και σήμερα. Το ΣΚ μια από τα ίδια. Βρε λες να ξεχάσουμε τα ...μπάνια?
Σημερινές καλημέρες!!!!!

Ra Ma είπε...

mrs Smith ναι, ύμνος το τραγούδι, είχαμε και κάτι ...απώλειες, το έγραψα παραπάνω. Ένα-ένας την κάνει με το χειρότερο τρόπο!

Το μηχανικό μολύβι το φαντάζομαι με ύφος και φουλάρι στο λαιμό. Αγέραστος και είναι ο τύπος που γουστάρουν όλες της παρέας! Το παίζει γόης και βλέπει τον διαβήτη -ο οποίος έχει την δυνατότητα να ...ανοίγει τα πόδια του και να κάνει φιγούρες- ως αντίζηλο για τα μάτια της ροζ ξύστρας!

Καλημέρα με χαμόγελα!!!!

Ra Ma είπε...

Κατά φωνή η ροζ ξύστρα!!!! Σφάζονται λέμε για τα μάτια σου!!!
Και η φαντασία μου skouliki δεν εξαντλείται εδώ! λέμεεεεε τώωωωωωρα!!!
Καλημέρες!!!!

Dr_MAD είπε...

Χαχαχα! Είναι σα να πηγαίνουμε ξανα σχολείο τώρα με τα παιδιά μας. Πολύ διαφορετικές οι καταστάσεις όμως.

Και ναι, αν ήμουν ένοικος της κασετίνας, θα ήμουν ο διαβήτης!!!

Giousurum είπε...

Kali xronia...esto kai me mia mikri kathysterisi....
Oso gi ato tragoudi pou paizei....
Ektos apo ta paidia as to "xarisoume" kai ton rick wright...
kathe fora pou to akouo thymamai tin skini stin tainia me ta paidia pou peftoun stin kreatomixani...
kalo vrady..

Ra Ma είπε...

Που είσαι Γιατρέ μου? Θα γίνουμε γειτόνοι?
Εσύ ο διαβήτης ε???? Το περίμενα!!! Κακά ξεμπερδέματα θα έχουμε...
Εγώ προτειμώ το ...'χάρακας'!
Καλό ξημέρωμα!!!!

Ra Ma είπε...

Giousurum, έχω διαβάσει το άρθρο σου και θα ...ορκιζόμουν ότι σου έχω αφήσει σχόλιο!!!
Μεγάλη απώλεια, κρίμα και είχαμε μια ελπίδα πως θα τους ξαναβλέπαμε όλους μαζί! Πέρασε στην ιστορία με το Echoes!
Καλό ξημέρωμα και ...καλή σχολική χρονιά!!!

tzonakos είπε...

Καλό, Μαρκόνι εξαιρετικό φίλε μου !
Πολυ ωραίο !

Crazy Tourists είπε...

Πάντα ετοιμάζουμε καινούρια ταξιδάκια!!!! Δε λέμε όμως πού!!
Καλό φθινοπωρινό (επιτέλους) απόγευμα!!

Τρελοτουρίστρια

Ra Ma είπε...

Επιτέλους TZON το είδες!!!! :)))
Παω για πυγολαμπίδες γιατί σήμερα είχαμε γενέθλια, κλείσαμε τα 4 και μόλις μαζευτήκαμε...
Να είσαι καλά, καλό μεσημέρι!!!

Ra Ma είπε...

Τρελοτουρίστρια, μην λέτε που, αλλά να φέρετε πολλές φωτογραφίες! Και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ...μπαταρίες!!!!!
Η αλλαγή καιρού σαν να μας ήρθε απότομα μου φαίνεται!
Καλό μεσημέρι!!!!

Ανώνυμος είπε...

lovely!!
πρεπει να γραφεις ιστοριούλες να τις διαβαζει η Μ στη ταξη :)

...να τα εκατοστήσετε :)

Ra Ma είπε...

Λες cook μου? Προς το παρόν δεν ...με διαβάζει. Σαν καλό να μου ακούγεται αυτό!
Καλημέρα!!!