26/7/08

Sex με άλλες 9


Ζω στο Ρερ, στην αρχαιότερη πόλη του κόσμου. Ο χρόνος εκεί κυλά διαφορετικά απ΄οτι εδώ στη Γη. Εκεί έχουμε πάντα Έτος Ένα. Κατά την Γκέθενι Θερν, τη μέρα της Πρωτοχρονιάς, η Χρονιά Ένα γίνεται η προηγούμενη χρονιά, η χρονιά που έρχεται γίνεται Χρονιά Ένα και αυτό συνεχίζεται. Για σας είμαι ένας Ξένος, ένας Ταξιδευτής, ένας Παρατηρητής.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω στις ερωτήσεις σας, χωρίς να είμαι βέβαιος αν θα μπορέσω να γίνω κατανοητός. Θα προσπαθήσω όμως.

1. ΣΕΞ... α) είμαι γυναίκα με προτίμηση στους άντρες, β) είμαι άντρας με προτίμηση στις γυναίκες, γ) είμαι γυναίκα με προτίμηση στις γυναίκες, δ)είμαι άντρας με προτίμηση στους άντρες, ε) είμαι απ΄ όλα με προτίμηση σε όλα.

Μέχρι να ενηλικιωθούμε, δεν έχουμε ούτε φύλλο ούτε σεξουαλικότητα και οι ορμόνες μας δεν μας ενοχλούν καθόλου. Όταν έρθει ο μήνας που θα μπούμε σε κεμέρ, χάνουμε τον έλεγχο του κορμιού μας και γινόμαστε απλά μια μηχανή του σεξ. Όλοι μετατρέπονται σε κάτι με το οποίο μπορείς να ζευγαρώσεις, ουσιαστικά όμως παραμένει ένας πρωτόγονος τρόπος διαιώνισης του είδους μας. Κάποιοι από εμάς επιλέγουν να περάσουν μισό μήνα στον Οίκο Αποχής όπου οι Μύστες της Χαντάρα σε μαθαίνουν να ελέγχεις το κεμέρ κάνοντας εξάσκηση στην Απέκσταση. Μπαίνεις σε κεμέρ αποκτώντας εκείνη τη στιγμή το φύλο του άντρα ή της γυναίκας, όταν όμως βγαίνεις από το κεμέρ, δεν έχεις φύλο, είσαι απλά ένας εξουθενωμένος ενήλικας.

2. HOBBY. α) μαγειρική - γυμναστήριο, β) μασάζ - ποδηλασία, γ) ταξίδια - τοξοβολία, δ) συναυλίες - κολύμπι, ε) μοντελισμός - βόλτες με το σκάφος

[Ουππς, αυτή τη ξέχασα! Ετυτυχώς με καλύπτει η 7, ουφ!]



3. ΤΕΧΝΗ. α) μουσική, β) χορός, γ) κινηματογράφος - θέατρο, δ) λογοτεχνία, ε) ζωγραφική - γλυπτική - αρχιτεκτονική

Στο τόπο μου η τέχνη είναι συνυφασμένη με τους Κελαηδιστές. Οι ανιχνευτές ταλέντων βρίσκουν παιδιά που τα υιοθετεί το Ωδείο, τα ανατρέφει και τα φροντίζει για όλη τους τη ζωή. Κάποιοι γίνονται Βόγγοι και αυτοί που ξεχωρίζουν Κελαηδιστές. Η φωνή είναι δώρο που μπορεί να ηρεμεί ή να οξύνει τα πάθη. Θυμάμαι τη φωνή του Άνσσετ, ήταν ευλογία και κατάρα γιατί έχει την ιδιότητα να αντικαθρεφτίζει τις ελπίδες και τους φόβους του ακροατηρίου, να μεγεθύνει τα συναισθήματα. Μπορούσε η φωνή του να καταπραΰνει την ταραγμένη συνείδηση κάποιου έως και να τον οδηγήσει στη τρέλα και στο χάος.

4. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ. α) αριστερά, β) κεντροαριστερά, γ) κεντροδεξιά, δ) δεξιά, ε) πάρτο αλλιώς

Δεν υπάρχουν στη πατρίδα μου τάσεις ή κόμματα, όλοι είναι επαναστάτες. Υπάρχει το δίκτυο διοίκησης και διαχείρισης που ονομάζεται Συντονιστική Επιτροπή Παραγωγής και Διανομής. Πρόκειται για ένα σύστημα συντονισμού όλων των συνδικάτων, των ομοσπονδιών και των ατόμων που ασκούν παραγωγική εργασία. Δεν κυβερνάει, μόνο συντονίζει τη παραγωγή. Δεν ασκεί μαμμία εξουσία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε να με υποστηρίζει ούτε να με εμποδίζει. Το μόνο που κάνει είναι να με ενημερώνει για τη στάση της κοινής γνώμης απέναντί μου.

5. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ. α) μαθηματικά - γεωμετρία, β) χημεία - φυσική, γ) έκθεση και γλώσσα, δ) ιστορία - γεωγραφία, ε) θρησκευτικά και γυμναστική

Κάθε ώρα γεννιούνται και πεθαίνουν μυριάδες τρισεκατομμύρια μικροσκοπικά πλάσματα, μικρόβια, βακτήρια -οι παρίες της φύσης- που μόνο χάρη στον αριθμό τους θεωρούνται υπολογίσιμα. Δεν αντιλαμβάνονται πολλά πράγματα, δεν υποφέρουν. Για μας, ο θάνατος ενός τρισεκατομμυρίου απ΄ αυτά δεν θα είχε ποτέ την ίδια βαρύτητα με το θάνατο ενός ανθρώπου. Αλλά στην κλίμακα μεγεθών κάθε πλάσματος, από τα απειροελάχιστα μικρόβια ως τον πιο μεγαλόσωμο άνθρωπο, η ζωτική ορμή πάντα σε ίση ένταση υπάρχει, όπως τα κλαδιά ενός ψηλού δέντρου, που αν αθροιστεί ο όγκος τους, ισούται με αυτό των ριζών του και οι ρίζες με τη σειρά τους έχουν τον ίδιο όγκο με τον κορμό. Για αυτό λατρεύω τη βιο-λογική.

6. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ PET. α) γατάκι, β) σκυλάκι, γ) ψαράκι, δ) πουλάκι, ε) κροκοδειλάκι

Έχουμε στο σπίτι μας ένα από αυτά τα παχυά καφετιά χαρχάλια. Τον δικό μας τον λέμε Ρούγκο, ένας στρογγυλός, άγαρμπος μπόγος εγωκεντρικής στοργής. Συνηθίζει να τρίβεται πάνω στα πόδια μας, να μας κοιτάζει με τα μεγάλα και εκφραστικά μενεξεδιά μάτια του, με τα λεπτά σαν γούνα φτερά του, να σκαλίζει τον πισινό του με το μαλακό κίτρινο ράμφος του και να φωνάζει «Γουόνκ!».

7. ΔΙΑΚΟΠΕΣ. α) στη θάλασσα, β) στο βουνό, γ) στη Μύκονο, δ) στη Γαύδο, ε) στην Αθήνα

Μου αρέσει να είμαι στη θάλασσα με το σκάφος μου. Να χαζεύω τα κίτρινα καγκουροπούλια με τα μεγάλα ακίνητα φτερά τους, να κράζουν τη καλοσυνάτη τους περιφρόνηση στα στοιχεία της φύσης σαν μια συγχορδία από τούμπες και να ακολουθούν τον ίδιο άνεμο, ψηλά πάνω από το μοναδικό μου κατάρτι. Να κυβερνώ το ιστιοπλοϊκό με τη λαγουδέρα, τη σκότα και τον πισινό του πράσινου βελουτέ παντελονιού μου. Να διορθώνω τη γωνία της μπούμας για να σβήσουν οι ρυτίδες στη μαΐστρα και να αντισταθμίζω την αλλαγή με τη λαγουδέρα για να κρατώ σταθερή τη πορεία.

8. ΧΡΩΜΑ. α) λευκό, β) κόκκινο, γ) μωβ, δ) μπλε, ε) μαύρο

Όλα τα χρώματα της σκουριάς και της δύσης, καφεκόκκινα και ανοιχτοπράσινα, αλλάζουν ασταμάτητα στα μεγάλα φύλλα καθώς φυσά ο άνεμος.Οι ρίζες των χαλκόχρωμων ιτιών,χοντρές και μπλεγμένες φάνταζαν πράσινες δίπλα στο τρεχούμενο νερό, όπως ο άνεμος, κινείτο αργά με πολλούς στρόβιλους και φαινομενικές παύσεις, σκοντάφτοντας σε βράχους, σε ρίζες, φύλλα που κρέμονταν ή ήταν πεσμένα κάτω. Αυτό το χρώμα μου αρέσει, του δάσους.



9. ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. α) κρεβατοκάμαρα, β) κουζίνα, γ) τουαλέτα, δ) σαλόνι, ε) πατάρι

Αφήνομαι στη μεγάλη βεράντα μας που σαν μισοφέγγαρο αγκαλλιάζει την εσωτερική ακτή της μικρής λιμνοθάλασσα της νήσου Λόριεν, στηριγμένη πάνω σε πασσάλους και πάνω από το αγκυροβόλιο των πλοίων. Ένα γαλήνιο και αμετάβλητο φόντο που το διακόπτει το πέταγμα των μεγάλων ναυτόδειλων, που σε μια έκρηξη αφρών σκίζουν την επιφάνεια της θάλασσας με τα μπροστινά τους πόδια, βγαίνουν στον αέρα, απλώνουν τις διάφανες δερμάτινες μεμβράνες τους, μαζεύουν τον άνεμο και με μια ακρίβεια και χάρη ξαναβουτούν με ένα κοροϊδευτικό τίναγμα της ουράς τους.

10. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ. α) 7 ώρες, β) 7 ημέρες, γ) 7 μήνες, δ) πάνω από 7 χρόνια, ε) ε, όχι και 7 χρόνια.

Είτε 7 ώρες, είτε 7 ημέρες, είτε 7 μήνες, είτε πάνω από 7 χρόνια, η αγάπη είναι πάντα αγάπη.


Με το παιγνίδι αυτό άνοιξα βιβλία κλειστά, 10 έως και 18 χρόνια. Τα κειμενάκια (ή περίπου) ήταν από τα βιβλία: "Ο Αναρχικός των Δυο Κόσμων", "Η Λέξη για τον Κόσμο είναι Δάσος" και "Τα γενέθλια του Κόσμου" της Ursula Le Guin (την είχα αναφέρει εδώ και εδώ), "Ο Αρχιτραγουδιστής" του Orson Scott Card, η "Πασίφικα" του Norman Spinrad και "Η Μουσική του Αίματος" του Greg Bear.

Ενδιαφέρουσα είναι η άποψη του Spinrad για το το πολίτευμα στη Πασίφικα: ηλεκτρονική δημοκρατία, η απόλυτη ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα άμεσης επέμβασης στα πολιτικά δρώμενα για κάθε πολίτη. Ουσιαστικά το βιβλίο είναι μια μελέτη πάνω στο ρόλο των φύλων, το φεμινισμό, τα ΜΜΕ, την ηλεκτρονική δημοκρατία. Και έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα: την προσπάθεια ανατροπής του δημοκρατικού πολιτεύματος από δύο αντιμαχόμενες, ακραίες παρατάξεις χωρίς να πρoδώσουν οι ίδιοι τις αρχές που δεν σέβονται οι εξωπλανητικοί υπονομευτές.

Να είσαι καλά melissoula και So_Far!

Στο PODCAST διάλεξα να ακούσουμε τους Material και το Ruins (Sybmutation Dub) από το Hallucination Engine. Θυμίζει λίγο Ανατολή και είναι κάτι μεταξύ ethnic και jazz. Αφιερωμένο σε αυτούς που μετρούν τις μέρες μέχρι τις διακοπές τους και ονειρεύονται ένα ταξίδι στη μαγευτική Ανατολή! (Δεσποινάριον για σένα λέω!!!). Καλή σας ακρόαση!!!

29 σχόλια:

VAD είπε...

Σχόλιο μόνο στον τίτλο:Σιγά η πατρίδα κοιμάται....

δεσποιναριον είπε...

Χμ παρατηρω οτι εβαλες κι εσυ πιασαρικο τιτλο. Αλλα σε ολα τα αλλα απαντησες με υπεκφυγες, γλυστρας απο δω γλυστρας απο κει, δυσκολο να σχηματισει καποιος γνωμη περι του ατομου σου Σεφ Μαρκ. Τς τς τς.
Φιλια!!!!

Ra Ma είπε...

χα,χα,χα VaD πολύ καλό!!! Ο τίλος επιτυχία!
Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

δεσποιναριον, μόλις μπήκα στο σπίτι. Ήρθα από κέντρο (πάντα ποδήλατο, είμαι ένας freegan!) και φωτό από Attica. Κάποια στιγμή ήρθε ένας σεκουριτάς και μου είπε ότι απαγορεύεται. Πολύ γέλιο!!!!
Ο τίλος της ανάρτησης όλα τα λεφτά. Αφού είχα το τίτλο και λέω δεν αντι-γράφω και δυο προτάσεις!!!! χο,χο,χο
Σου ετοιμάζω email....
Καλό βράδυ!!!

prasino liker είπε...

Marconi καλησπερα
Να σου ευχηθω καλο υπολοιπο καλοκαιρι.Να εχεις πολυ ομορφες διακοπες με την οικογενεια σου και να εισαι παντα ενας ταξιδευτης.Σε ολους τους κοσμους σε ολους τους προορισμους.
Δεν σε εχω ξεχασει ολο αυτο τον καιρο.Εχομε πολλους φιλοξενουμενους προγραμματισμενους και μη.Γινεται ενας ψιλοχαμος στο σπιτι.
Πολυ γλυκο το κειμενο σου και η μουσικη.
Καλο σου βραδυ.

Σπύρος είπε...

Kαλημέρα θυμιο...τι να πει κανεις...κείμενο με υπογραφη μαρκόνι τελειο...απαντησες σαν παραμυθι..:)

Unknown είπε...

"Ενδιαφέρουσα είναι η άποψη του Spinrad για το το πολίτευμα στη Πασίφικα: ηλεκτρονική δημοκρατία, η απόλυτη ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα άμεσης επέμβασης στα πολιτικά δρώμενα για κάθε πολίτη. Ουσιαστικά το βιβλίο είναι μια μελέτη πάνω στο ρόλο των φύλων, το φεμινισμό, τα ΜΜΕ, την ηλεκτρονική δημοκρατία."

Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο φαίνεται, θα το ψάξω!
Ηλεκτρονική δημοκρατία ε; Χμμ...έτσι κι αλλιώς όλοι έχουμε την ψευδαίσθηση πως συμμετέχουμε με κάποιον τρόπο μέσα από τα blogs,αν και έχουμε δύναμη δεν την αξιοποιούμε όπως θα έπρεπε.

Καλησπέρα Marc!

faraona είπε...

Πσσσσσςςςς!!!Δεν αλλαζεις επαγγελμα?

Θα πλουτισεις.

Η Φαραωνα ομιλησε!

Τα υπολοιπα θα στα πω στις διακοπες...χεχε!Εχεις να ακουσειειεις....ετοιμασου

Ra Ma είπε...

likeraki, βρισκόμαστε στους καλύτερους μήνες σου! Είμαι σίγουρος ότι το απολαμβάνες. Ούτε και εγώ σε έχω ξεχάσει, υπάρχουν κάποιοι που για κάποιο λόγο μου είναι ξεχωριστοί.
Υγεία εύχομαι και μάζεψε ...ήλιο γιατί ο Σεπτέμβρης δυο ανάσες είναι!!!
Καλό σου βράδυ!

Ra Ma είπε...

Όχι που θα έλεγα αλήθεια Loc!!! Ακόμα εκεί είσαι????
Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

SAMAEL είναι βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του '79. Το βιογραφικό του Spinrad θαυμάσιο. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον Τελευταίο Παγκόσμιο Πόλεμο (1988), Τα χρόνια της Αρρώστιας (1991) που μου θύμισαν το AIDS και το Ο Τζακ Μπάρον και η Αιωνιότητα (1969).
Το θέμα είναι πως μέσα από συγγραφείς ΕΦ διαβάζεις προχωρημένες ιδέες, όπως το Αναρχικός των δυο Κόσμων της Le Guin που ουσιαστικά είναι η μελέτη δυο συτημάτων, οι επιπτώσεις πάνω στη διαμόρφωση του ατόμου, της κοινωνίας και γενικότερα η αγωνιώδης αναζήτηση ενός μοντέλου για ανθρωπινότερη ζωή. Το συνιστώ!
Καλο βράδυ φίλε.

Ra Ma είπε...

Έχεις καμμιά πρόταση μάντησα faraona? χα,χα
Μετρώ τις μέρες...
Καλό σου βράδυ ...νηματο-χτυπημένη!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Xα...
Α-ΠΑΙ-ΧΤΟ!!!!!
ΑΧΤΥΠΗΤΟ!!!!!
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!!!

΄Εκανες, ως συνήθως, την ανατροπή σου και τον επιδέξιο ελιγμό σου, όπως και η δεσποινάριον επισημαίνει..

Το μόνο που αφήνεις να φανεί είναι πως είσαι μεγάαααλος κελαηδιστής...
;-))))
Καλή σου εβδομάδα!!!

Φιλί και Γλαρένιες διακοπές

zouzouna είπε...

Mέχρι να παρω μπρος να καταλάβω τι θέλει να πει ο συγγραφέας, θα μου πάρει εμένα.. Οπότε την καλημέρα μου και βλέπουμε για τα υπόλοιπα ! (μόλις πέρασα και βαφή, να μην πάει χαμένη) !!!)
υ.γ. κάνε κάνε παρέα, κόλλησες !! μην σου πω τίποτα !!

Ra Ma είπε...

Γλαρένια, είδες τι κελαηδιστής είμαι!!! χα,χα,χα
Έχω και αυτό το χαρχάλι στα πόδια μου που σκαλίζει συνέχεια τον ποπό του...
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!!

Ra Ma είπε...

Χαλαρά zouzouna, πάμε από τον τίτλο και θα καταλάβεις. Sex με άλλες 9 ερωτήσεις είναι κανονικά αλλά τον έκανα όπως είπε το δεσποιναριον, πιασάρικο!!!!
It's clear now?
Καλημερούδια!!!

Skouliki είπε...

εξυπνο να δωσεις απαντησεις μεσα απο αποσπασματα βιβλιων και πιασαρικο ..υπεκφυγη αλλα μια χαρα

Side21 είπε...

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση
των ερωτήσεων γενικώς ...
Έχω την εντύπωση όμως ... ότι
αποφύγατε την ουσία βασικών ερωτημάτων !!!
Δε μας πείραξε βέβαια αυτό ...
Συμπεράσματα εξήχθησαν από την
κεντρική ιδέα των γραφομένων ...
Η μουσική ... αποκάλυψη.
Καλά να περνάς ανάμεσα στα κύμματα
της επιφάνειας και του αέρα ...

νατασσΆκι είπε...

Εξαιρετικό!
Από τη μια έκπληξη στην άλλη, Σεφ!
:)

πολύ καλά το "έφτιαξες" τι να πω!

Καλές διακοπές, μαζί θα φύγουμε την Παρασκευή μάλλον.
Να περάσεις καλά, να ξεκουραστείς και να γεμίσεις μπαταρίες

Φιλιά!

La Gigi είπε...

δε σε ξανακαλω πουθενα, τα κανεις όλα τελεια. α να χαθεις πια.
φιλιάα

Theogr ο κηπουρός είπε...

Πέρασα να ενημερώσω για κάποια νέα που δεν θα έλεγα ότι είναι ευχάριστα και αφορούν τα blog. Δεν περνάς να τα μάθεις από κοντά;

Ra Ma είπε...

skouliki αφού εσύ ξέρεις...
Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

Η αλήθεια είναι Side21, ότι κάποιος μπορεί να βγάλει πολλά συμπεράσματα!!!
Η μουσική πολύ καλή για όσους τους γνωρίζουν. Θα απλώσω τα φτερά μου και θα πετάξω πάνω από τα κύμματα από Παρασκευή!!!
Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

νατασσάκι, εύχομαι να είμαστε συνέχεια με εκπλήξεις, ωραίες είναι και δεν βαριέσαι!!
Να περάσεις και εσύ με την οικόγενειά σου καλά!!!!
Φιλιά και καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

Δως μου παιγνίδι melissoula να του αλλάξω τα φώτα. Σε καλό σου με έκανες να γελάσω βραδυάτικα!!!!
Καλά να περνάς στο νησί!!!

Ra Ma είπε...

Theogr να είσαι καλά γιατί έχω μείνει πίσω στην ενημέρωση. Κάποιοι ενοχλούνται και το χειρότερο είναι ότι αυτοί είναι τα μεγάλα συμφέροντα.
Καλό βράδυ!!!

BUTTERFLY είπε...

Εξαιρετικο! Η πιο ενδιαφερουσα και δημιουργικη προσεγγιση αυτου του παιχνιδιου! Μακαρι να υπηρχε ο τοπος που περιγραφεις...θα ηταν ευλογημενος!

Natalia είπε...

τωρα το ειδα...
συγνώμη

ήθελα να ήμουν στην εσωτερική ακτή της μικρής λιμνοθάλασσας της νήσου Λόριεν...

ειναι πολύ μακριά άραγε από τη γη?

πολυ ωραιο ποστ...

Ra Ma είπε...

Πρέπει να σου πω Natalia πως όταν το έγραφα δεν μου πολυάρεσε. Όταν το διαβάζω τώρα το απολαμβάνω!
Τα βιβλία τα έβαλα για να σπάσει την ασπρίλα, κάτι πρέπει να κάνω για αυτή...
Μου αρέσει η ΕΦ γιατί σου περιγράφει τόπους, ανθρώπους, μηχανές, διαδικασίες ακόμα και ολόκληρα πολιτικά συστήματα που δεν υπάρχουν, είναι στο μυαλό του συγγραφέα, με το γράψιμο στο μεταδίδει και κυριολεκτικά σε ταξιδεύει σε μέρη μαγικά και ...ονειρεμένα!
Χαίρομαι που σου άρεσε!!!