1/4/08

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008



«Ό,τι κι αν πάθω στη ζωή
για σε δε μετανοιώνω,
γιατί το πρώτο σου φιλί
μου τόδωσες με πόνο»


Καλό μήνα σε όλους!

Ο χρόνος κύλησε παραπέρα και να που ο ήλιος έφυγε από τον Κριό και μπήκε στον Ταύρο. Αυτό είναι καλό για τον άνδρα Ταύρο που είναι σαγηνευτικός, γοητευτικός με υψηλό και μυώδες παράστημα και αναπτυγμένη την αίσθηση της δικαιοσύνης (να θυμηθώ να δω πότε γεννήθηκε ο ...Βασίλης Κόκκινος). Κορίτσια, μου φαίνεται ο ιδανικός άντρας αφού έχει ανάγκη και για μια σταθερή σχέση. Οι λέξεις που τον εκφράζουν είναι αποφασιστικότητα, σταθερότητα και υπομονή. Η γυναίκα ταύρος, επειδή βρίσκεται κάτω από την επίδραση της Αφροδίτης, είναι θηλυκή με μέτριο ανάστημα. Έχει ευαισθησία στην ομορφιά για αυτό αγαπά τα λουλούδια, την εξοχή, την εποχή της Άνοιξης, τις όμορφες και χαρούμενες διακοσμήσεις. Διακρίνεται για την μεγάλη της φαντασία.

Για να δούμε τι δουλειές έχουμε να κάνουμε αυτό το μήνα. Τσάπες, φτυάρια, ψεκαστήρες, κλαδευτήρια ανά χείρας και πάμε... Τι, δεν γνωρίζετε τι είναι τσάπα και κλαδευτήρι? Μην ανησυχείτε γιατί έχω προνοήσει για όλα. Φωτογραφικό υλικό για να λυθούν όλες σας οι απορίες! Και μην ακούσω μετά: δεν ήξερα, δεν ήξερα...

Αγροτικές Εργασίες Κατά Το Μήνα Απρίλιο

Γεωργία. Το σκάλισμα είναι η αγαπημένη δουλειά του γεωργού. Όπου να βρεθεί και να σταθεί, ρίχνει και ένα σκαλισματάκι. Σκαλίζουμε λοιπόν τα σιτηρά και επειδή είναι εποχή για το ψώμωμα και χρειάζονται πολλή υγρασία πρέπει να βγούμε νικητές στη μάχη που θα δώσουμε με τα ζιζάνια. Μάχη δίνουμε μόνο όταν ο καιρός είναι ήσυχος. Συνεχίζουμε τη σπορά καλαμποκιού και βαμβακιού ενώ στα καπνοχώραφα συνεχίζουμε τις προετοιμασίες κάνοντας το τελευταίο όργωμα. Tip: στην περίπτωση που βρέξει μετά το όργωμα καλό είναι να κάνουμε άλλο ένα γιατί αν δεν το κάνουμε, το χώμα δεν θα δουλεύεται καλά. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε ένα-δυο σβαρνίσματα για να κονιορτοποιηθεί το χώμα της επιφάνειας. Με λίγα λόγια, για να μην υπάρχουν σβώλοι! Συνήθως τα οργώματα τα κάνουμε με ένα μηχάνημα που λέγεται τρακτέρ, για όσους δεν γνωρίζουν είναι στη φωτογραφία δίπλα.

Αμπελουργία. Ο κανόνας είναι: σκάλισμα στα νοτιότερα, σκάψιμο στα βορειοτέρα. Τα αμπέλια που έχουν σκαφτεί σε τρούλους τα τσαπίζουμε και τα ισοπεδώνουμε. Και να μην ξεχάσουμε το βλαστολόγημα ή αργολόγημα. Για μην μένουμε με απορίες, εννοώ ότι βγάζουμε τους παραπανίσιους βλαστούς. Περονόσπορος, σκαθάρι, σκουλήκι, μπάστρα και ευδερμίδα καραδοκούν να μας κάνουν μεγάλες ζημιές. Όπλα μας ο βορδιγάλειος πολτός, το θειάφι και το καθαρό ντι-ντι-τι. Προσοχή, οι δοσολογίες με συνταγή του αρμόδιου γιατρού!

Λαχανοκομία. Φυτεύουμε μελιτζάνες, ντομάτες, πιπεριές, κοκκινογούλια, σαλάτες, καρότα, λάχανα, αγγούρια, σπανάκι, μαρούλια, πεπόνια, καρπούζια κλπ. Στα ψυχρά μέρη βάζουμε πατάτα. Δεν ξεχνάμε το πότισμα με αρκετό νερό και να συγκομίσουμε τα πρώιμα φασολάκια, μπιζέλια και φράουλες. Γεμάτα είναι τα μανάβικα από δαύτες!

Δενδροκομία. Συνεχίζουμε να φυτεύουμε τα αειθαλή, καλό πότίσματα και σκαλίσματα (άντε πάλι!). Εργαλεία σκαλίσματος παρατίθενται σε φωτογραφίες.

Κτηνοτροφία. Το χόρτο είναι άφθονο και δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα με τη χλαπάτσα και τον τυμπανισμό. Για αυτό θα πρέπει να αφήνουμε στον ήλιο το χλωρό χορτάρι για να φεύγει η υγρασία και να ξεραίνεται. Το άλλο που πρέπει να κάνουμε είναι να ευνουχίσουμε τα αρνιά και τα γουρούνια (πολύ βαρύ μου φαίνεται αυτό). Αν δεν μπορούμε μόνοι μας ας φωνάξουμε τον ειδικό και ας φύγουμε όσο πιο μακριά γίνεται.

Πτηνοτροφία. Συνεχίζουμε τις εκκολάψεις των νεοσσών. Σφάζουμε τα κοκόρια που γεννήθηκαν το Γενάρη γιατί δεν συμφέρει να συνεχιστεί η διατροφή τους (πω, πω χασάπηδες καταντήσαμε και στυγνοί επιχειρηματίες). Αυτά που κρατάμε για αναπαραγωγή μαζί με τις πουλακίδες, τα ταΐζουμε με σπασμένους σπόρους.

Ανθοκομία. Μεταφυτεύουμε στην οριστική τους θέση τα λουλούδια που θα μας δώσουν άνθη, όπως τα γεράνια, πελαργόνια, μοσχομπίζελα, γλανδιόλες και ήλιοι. Προσοχή στη μελίγκρα, σύμμαχος μας τα ανάλογα φυτοφάρμακα (πολύ φυτοφάρμακο πέφτει μου φαίνεται!).

Μελισσοκομία. Επειδή η βασίλισσα γεννάει συνέχεια, πρέπει να ελέγξουμε αν οι κυψέλες έχουν τροφή. Τώρα θα κάνουμε και ένα κόλπο. Χτυπάμε ρυθμικά με πέτρα τη κυψέλη και το ορφανό ή αδύνατο σμήνος βγαίνει έξω και το οδηγούμε στη νέα κυψέλη. Προσοχή οι ερασιτέχνες να φορούν τον ανάλογο εξοπλισμό.

Λέει ο σοφός λαός μας:
- Αν ζεις μετρημένα, ποτέ δεν θα είσαι φτωχός

- Ο ύπνος του ενάρετου ανθρώπου είναι γλυκός
- Η πείνα είναι κοφτερή και από το σπαθί
- Η τεμπελιά είναι μητέρα της δυστυχίας


Οι τελευταίοι προβληματισμοί, μου έχουν εξαφανίσει κάθε διάθεση για blogging! Για να μην ταλαιπωρώ τον εαυτό μου, τους δικούς μου ανθρώπους και εσάς, αποφάσισα να αποχωρήσω. Σαν να ακούω τον Μεταξόπουλο να λέει, "λυπάμαι αλλά δεν μπορείτε να συνεχίσετε έτσι, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, το επίπεδο υψηλό και η τεχνική σας όχι τόσο καλή, δεν έχετε πολλές δυνατότητες!" Ευχαριστώ όλους εσάς που ανταλλάξαμε δυο κουβέντες μέσα από τη καρδιά μας. Δεν θα χαθούμε, άλλωστε τώρα θα έχω το χρόνο να σας επισκέπτομαι.

---------------------------------------------------------------------
PS.
Ελάτε καλέ, με πιστέψατε? Ένα ψεματάκι είπα και εγώ λόγω της ημέρας. Και απ’ ότι είδατε δεν το συνέχισα, δεν άντεξα και το μαρτύρησα! Συγχωρήστε με!

54 σχόλια:

betty είπε...

Ωραία περιέγραψες τον άντρα Ταύρο(κρίμα που ήδη έκανα επιλογή από Ζυγό!)και την γυναίκα Ταύρο επίσης...Αλλά μιας κι είμαι κι εγώ μια Ταυρίνα θίγομαι που δεν λες ότι επίσης είμαι ιδανική σύντροφος. Χαχαχα :)

Maria Mikro Analogo είπε...

Καλό μήνα αρσενική Παγιατάκη :P Φιλιά και καλημέρα! :D

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Και δε μου λες; Αν έφευγες πού θα μάθαινα εγώ, πως τώρα πρέπει να μεταφυτέψω τα μοσχομπίζελά μου;.
Ειλικρινά, φέτος απέκτησα και τέτοια φυτώρια. Να δω αν θα δούμε και λολλούδια
Ουφφφφφφφ...........
Με πέθανες συντοπίτη μου....
:-))))

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΜΗΝΑ και του χρόνου να μας ξαναγελάσεις...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ra Ma είπε...

@betty, τι να πώ εγώ, τα άστρα τα λένε αυτά!!! Και δηλώνω ότι είσαι μια ιδανική σύζυγος :))

Ra Ma είπε...

@Μαράκι, χα,χα,χα, μπορείς να με λες και Βίκυ!!! Ο Καζαμίας Μαρία μου τα λέει, εγώ συνθέτω!

Καλό μήνα ;)

Ra Ma είπε...

@Γλαρένια, δεν άντεξα να το γράψω ούτε για αστείο!

χα,χα,χα δεν ξέρω τι είναι τα μοσχομπίζελα, αλλά είμαι σίγουρος ότι πρέπει να τα μεταφυτεύσουμε!!!
Επίσης αν ακολουθείς τις οδηγίες μου δεν φέρω καμιά ευθύνη για την ...καταστροφή του κήπου σου. χα,χα,χα

Το Πάσχα θα κατεβείτε πατρίδα?

Φιλιά και καλό μήνα.

ZouZouna είπε...

Ο Καζαμίας σε .... "μάρανε"
Που να μην σου πω, δεν ξέρεις τι είναι τα μοσχομπίζελα. Κάτι μπιζέλια που μοσχομυρίζουν όταν τα βάλεις στην κατσαρόλα !!!! χι χι χι !!!
Το λαθούρι? το ξέρεις? αυτό....
Θες να σου το ζωγραφίσω κιόλας?

Roadartist είπε...

Καλό μήνα !!!!
Ασχετο..μα τι βιβλία είναι αυτά που διαβάζεται εσείς οι άντρες??? χαχα δεν τα μπορώ αυτού του είδους καθόλου.. :) Καλό μεσημεράκι !!

Roadartist είπε...

Το παραπάνω σχόλιο πήγαινε στους "αχυράνθρωπους"..."πιο τρομακτικό δεν γίνεται".. :) χαχαχα

An-Lu είπε...

Καλό μήνα...αναμένω φράουλες χωρίς φυτοφάρμακα ;-)

Dr_MAD είπε...

Μπου!
Καλό μήνα :-D

PS: Και το βράδυ θα σου ρίξω πρόσκληση για ιδιαιτέρως ενδιαφέρον παίγνιο. Τσέκαρέ το αύριο ή κάποια στιγμή τέλος πάντων

faraona είπε...

Ελα Θυμιο...
καλη Πρωταπριλια
εδω φυτευουμε μετα τις 20 Απριλη και λεω να γιορτασω πρωτα τα γενεθλια μου στις 22 και μετα να καταπιαστω μ αυτα ...
Φετος θα βαλω και κολοκυθακια μικρακαι μεγαλες κολοκυθες για πιττα.
Πολλα φιλια.

koulpa είπε...

xaxa.. για τα ζώδια μαύρα μεσάνυχτα..
για τα αγροτικά.. χωμα.. αυτό το άγνωστο..
γιά τις αναχωρήσεις.. καλή προταπριλιά:):)
Καλησπέρα και καλό μήνα:):)

Ra Ma είπε...

@Zouzouna, μα μοσχομπίζελα και πελαργόνια, τα τελευταία ψητά στη σχάρα τα ξέρω....

Πως το είπες? λαθούρι?

Ra Ma είπε...

@Road, πρώτη φορά τον διαβάζω αυτόν. Πρέπει να σπυ πω ότι με έχει κερδίσει μετις περιγραφές του. Αξίζει να γράψω ένα μικρό απόσπασμα.
Η ιστορία γνωστή. Οι γονείς πεθαίνουν σε ατύχημα και ο γιός ανακαλύπτει ραμμένο στην πολυθρόνα του πατέρα του ένα χαρτάκι που έλεγε ότι δεν έχουν πεθάνει! Εκεί είμαι τώρα...

Καλό???? θα σου το στείλω! χα,χα,χα

Ra Ma είπε...

@An-Lu, πολύ ...φυτοφάρμακο! Ούτε τις δικές μου δεν τρώω (λέμε τώρα!)

Καλό μήνα.

Ra Ma είπε...

@MAD, δεν μου αρέσουν καθόλου τα υπονοούμενα!!!! Με τρομάζεις!!! Αλλα τι να κάνω, ο γιατρός μου πάνω απ' όλα!

Καλό μήνα!!!

Ra Ma είπε...

@Faraona, μου αρέσει το χώμα, να το σκαλίζω, να το φροντίζω, να ξαπλώνω πάνω του, να μένω σε ισόγειο!

Τώρα όλο αυτό λες να είναι γιατί περιμένω να μου φερθεί και αυτό αργότερα με ευγένεια? (Ας αφήσω τους προβληματισμούς για την ώρα!)

Με λίγα λόγια σας ζηλεύω! Και μην ακολουθείς αυτά που γράφω, ...ζημιά θα κάνεις!

Καλό μήνα με φιλιά.

Ra Ma είπε...

@koulpie, και εγώ μαύρα μεσάνυκτα έχω!!! Σου φάνηκα σχετικός? χα,χα,χα

Απλά έχω κληρονομήσει κάτι καζαμίες από τους παπούδες και κάθε μήνα κάνω ένα ποτ-πουρί! Από την άλλη μαθαίνω και τι φρούτα και λάχανα κυκλοφορούν κάθε εποχή και μου αρέσουν οι λέξεις και οι περιγραφές για τις διάφορες εργασίες.

Η αλήθεια είναι ότι το απολαμβάνω!!!!

Καλό μήνα.

δεσποιναριον είπε...

Πολλη δουλεια στον κηπο εχει βρε Μαρκονη μου ο Απριλης. Μαλλον θα παω απο τον μαναβη instead.
Ασε το αλλο ποθ με προβληματισε "Ο ύπνος του ενάρετου ανθρώπου είναι γλυκός" Παω να ξομολογηθω μπας και μου κολλησει υπνος! Καλο μηνα!

Penthesila είπε...

Φραουλες γιγαντες εχουν στα μαναβικα!καποιοες φορες φοβαμαι να περασω κοντα μη και μου επιτεθει καμια απο δαυτες!μακαρι να μπορουσα να φυτεψω δικες μου...Καλο μηνα καλο μηνα!

prasino liker είπε...

Καλο μηνα Marconi.Ας ειναι γεματος απο γλυκες μυρωδιες ,γευσεις και ομορφη διαθεση.Διαβασα για τις εργασιες,αλλα πειραζει που φωναξα κηπουρο για να περιποιηθη λιγο τον κηπο;Καποια τα καταφερνει η μητερα αλλα τα υπολοιπα ας τα αναλαβει ο ειδικος.Εγω μια χαρα τα καταφερνω στο ποτισμα.
Στην αρχη το πιστεψα το ψεμματακι.Την πατησα.Ευτυχως που δεν ειναι αληθεια.
Και του χρονου.

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα φίλε ραδιοπειρατή.Για μια στιγμή ψάρωα με την τελευταία σου παράγραφο.Μιας και είναι ήδη τώρα 2 του μηνός.Αλλά είδα την υποσημείωση και ησύχασα.Μην ταλες έτσι απότομα.Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε.Καλη συνέχεια...

Ra Ma είπε...

@δεσποιναριον, μπαίνει η άνοιξη και η φύση ...οργιάζει. Χρειάζεται ένας ...έλεγχος!
χα,χα,χα μου άρεσε αυτό με το στοιχάκι! Μήπως να φτειάξουμε το exomologitirio.blogspot.com? Σαν καλή ιδέα ιδέα μου ακούγεται!

Καλό μήνα!

Ra Ma είπε...

@Penthesila, μακριά από τις φράουλες γίγας! Μπαλκόνι έχεις για πειραματισμούς? Και εγώ το σκέφτομαι γιατί έχω ...ξεπαραδιαστεί στα βιολογικά!!!

Καλό μήνα βασίλισσα!

Ra Ma είπε...

@likeraki, νομίζω ότι πολύ λίγες θα είναι από εδώ και πέρα οι άσχημες μέρες, οπότε ποιός σε πιάνει!!!!
Καθόλου δεν πειράζει για τον κηπουρό! Θα έλεγα και ναι στο αυτόματο πότισμα!
Το ψεματάκι δεν άντεξα να το συνεχίσω!

Καλό μήνα και να είσαι καλά!!!

Ra Ma είπε...

@island, χα,χα,χα εσύ είσαι μεγάλος άνθρωπος??? Τι να πω εγώ!!!!
Πάω να ακούσω τις μουσικές σου.

Καλό μήνα!!!

So_Far είπε...

Καλημέρα, ωσάν Ταυρίνα νιώθω κολακευμένη με τα ωραία σας λόγια για τις εκπροσώπους του ζωδίου.
Για τις εργασίες θα επανέλθω αργότερα, αν και γνωρίζω από τσάπες και αξίνες !

Σπύρος είπε...

Καλό μήνα ΘΥΜΙΟ και σε όλους :)!..Αγιος μήνας ...:) Αντε μετα το Πασχα και με την βούλα καλοκαιράκι:)

Ra Ma είπε...

@So_Far, ...έπρεπε να το μαντέψω! Σαν αρκετές Ταυρίνες μέτρησα μου φαίνεται.
Ειλικρινά χαίρομαι που αναγνωρίζετε και εδώ μέσα κάτι το ωραίον!!!!

Ra Ma είπε...

@LOC, τρεις πόντους μακρυά είσαι από το LOV! Τα καρπούζια μου θύμιζες με τη βούλα που είπες :)

So_Far είπε...

Αγαπητέ Θύμιο, το μάθημα γεωργίας το περνάω, γιατί τα κατάλαβα όλα. Στο αμπέλι εκεί με τα βόρεια και τα νότια μπερδεύτηκα, όσο για το βορδιγάλειο πολτό θα τον ήθελα σε σφηνάκι για να φεύγει η κούραση !
Και εκεί που λέτε Θύμιος που νόμιζα ότι τα πάω μέτρια, έρχεται το μοσχομπίζελο και με αποτελειώνει...
συγνώμη είναι λουλούδι; δεν το ήξερα... και το πιο ωραίο είναι ότι ασχολούμαι και με τα άνθη της βεράντας τρομάρα μου..
Αυτά με τους ευνουχισμούς και τα κοκοράκια με αποτρέπουν από κτηνοτροφία και πτηνοτροφία ( όχι δηλαδή ότι θα είχα και κάποια τύχη αν ασχολιόμουν )
Ξέρετε είναι πολύ ωραίο αυτό που γράφετε κάθε πρώτη του μήνα...
όλοι αγαπάμε το χωριό μας και είναι ευκαιρία να το θυμόμαστε...

ΥΓ Το πρωταπριλιάτικο αστείο σας δεν το σχολιάζω, ούτε για αστείο , θα κάνω αντίσταση με γνωστή μας φίλη !
Να είστε καλά !

Ra Ma είπε...

@Αγαπητή So_Far, χα,χα,χα η ιδέα να πίνουμε σφηνάκια βοριγάλειου στα bars είναι πολύ καλή!!! Μην το δει κανένας διαφημιστής μόνο….

Θα αδράξω την ευκαιρία για να πω δύο λόγια για το άγνωστο μοσχομπίζελο!!! Είναι σκληρό, ετήσιο, αναρριχόμενο και υψηλό φυτό αν και τελευταία κυκλοφορούν και χαμηλές ποικιλίες! Τα φύλλα είναι ωοειδή και οξύληκτα! Τα άνθη μοιάζουν με πεταλούδα, είναι αρωματικά και σε πολλά χρώματα. Προτιμά ηλιόλουστες τοποθεσίες.

Τώρα θα έρθω στο καλύτερο! Αναπτύσσεται εύκολα, εμφανίζει μεγάλη ποικιλότητα σε πολλούς χαρακτήρες, παρέχει δυνατότητα τεχνικής γονιμοποίησης, αυτογονιμοποιείται φυσιολογικά, δίνει μεγάλο αριθμό απογόνων και παρέχει δυνατότητα στατιστικής επεξεργασίας των αποτελεσμάτων. Για όλα τα παραπάνω συνιστάτε στα πειράματα του Mendel!!!! Δείτε και ΕΔΩ φωτογραφίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του.

Τελικά μου φαίνεται ότι εσύ, εγώ και η Ζουζούνα δεν το ξέραμε!!!!

Πλάκα-πλάκα, μάθαμε και δυο πράγματα σήμερα!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αχ, αυτό το Πάσχα και κάθε Πάσχα...έχυμε τον εξής προβληματισμό.
Πρόσεξε και αν βγάλεις άκρη....
Τα παδιά δε θέλουν να έρχονται...εγώ η ρου@@@@α πάλι θέλω να είμαι κοντά τους για το φρικασέ, που θέλουν την παραμονή...
Ο Γλάρος μου (και εγώ φυσικά) πάλι, θέλει τη Γλαρούπολη μα τις γλυσίνιες, τα ξυνά, τα ελαιόδενδρα, τα μπαμπού του, τα σπάρτα, τις μυρωδιές και τη μαγεία της Ηλειακής φύσης.
Θα μπορούσαμε να πάμε οι δυό μας... τί να κάνουμε όμως που ο ....άγιος ιεροψάλτης θέλει απόλυτη ησυχία για να αποδίδει τα μέγιστα τη μεγάλη Εβδομάδα... και εγώ η παράξενη γκρινιάζω το Γλάρο μου.."δεν καθόμουνα στο σπιτάκι μου με τα παιδάκια μου"....
΄Εβγαλες τώρα άκρη;

΄Οσο ήταν μικρά περνούσαμε τέλεια.
Είναι αριστούργημα κάτω..μα τί σου λέω τώρα...
:-)

Τα μοσχομπίζελα όταν ανθίσουν θα σου στείλω φωτο. Ειναι αρωματικά λοθλούδια και σε πολλά χρώματα

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
(υ/.γ. πάντως, αν κατα τύχη κατεβούμε, σίγουρα θα ιδωθούμε)

Unknown είπε...

Καλό μήνα!

"Ο ύπνος του ενάρετου ανθρώπου είναι γλυκός"=>Καμιά φορά ξυπνά απότομα όμως...

Με πάγωσες όταν διάβασα την τελευταία παράγραφο! Είχα ξεχάσει πως ήταν πρωταπριλιά χθες.

Το βιβλίο Αχυράνθρωποι αξίζει; Σκεφτόμουν να το πάρω τις προάλλες αλλά θέλω γνώμη πρώτα :)

Maria Tzirita είπε...

Καλό μήνα και καλως σας βρήκα! Ραδιοπειρατή, πρώτη φορά μπαίνω στο ιστολόγιό σου και ξαφνιάστηκα με τις "γνώσεις σου" περί μαναβικής, κηπουρικής και τα συναφή! Στη συνέχεια βέβαια κατάλαβα ότι μάλλον από κάπου τα κόπιαρες - όπως και να'χει εντυπωσιάστηκα! Πολύ καλό ιστολόγιο, πολύ χαρούμενη παρέα, θα σας επισκέπτομαι συχνά. Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ένα post για μας τα λαχανικά!! χιχιχιχιχι!! Καλό μήνα marc!!

rain είπε...

Ακου τώρα ποσοι και αντιφατικοί είναι Ταύροι στην δική μου ζωή:ο μπαμπάς μου, η μαμά μου, ο γιος μου και ο πρώην σύζυγος!!!!!
Όσο για τα υπόλοιπα θα τα εκτυπώσω και θα τα δώσω στο μπαμπά μου και τη μαμά μου που θα πάνε στο εξοχικό να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες!!!!!!
Απριλένια φιλιά

faraona είπε...

προχθες ηταν πρωταπριλια και ειπες οτι, ο,τι κι αν πεις θα φανει ψεμα.
Εγω το κρεμασα στο αυτι μου αυτο....
σΗΜΕΡΑ πΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ?

ΦΙΛΙΑ

Ra Ma είπε...

@Γλαρένια, όταν είπες πριν για τα μοσχομπίζελα ...νόμιζα ότι αστειεύεσαι!!! χα,χα,χα Τελικά βρήκα φωτογραφίες και είναι υπέροχα, το έχω στην από πάνω απάντηση. Στείλε φωτογραφίες να κάνουμε ένα αφιέρωμα!

Κατά τα άλλα, τα κατάλαβα όλα! Λογικότατα μου φαίνονται. Σας βλέπω ...σπιτάκι σας!!! Όσο τα παιδιά είναι μικρά δεν έχουν άποψη!!!! Πάντως αν καρά τύχη, ναιιιιι!

Καλό βράδυ.

Ra Ma είπε...

@SAMAEL, λέμε και κανένα αστείο καμιά φορά!

Το βιβλίο τώρα το άρχισα. Δεν έχω μπει στα ...σκληρά. Πάντως με έχει κερδίσει το γράψιμο. Θα αντιγράψω ένα απόσπασμα με τον τύπο που θάβει τους γονείς του:

"Αφού ο παπάς εξήγησε σε όλους ότι ο θάνατος δεν είναι το απόλυτο ψυχοπλάκωμα που δείχνει εκ πρώτης όψεως, βγήκαμε με τάξη από την εκκλησία ....Είπε και άλλα ο παπάς, παρηγορητικά ψέματα που ντύνουν αυτές τις περιστάσεις. Ίσως είχαν σημασία για μερικούς από τους παριστάμενους .... Έπειτα, δυο άντρες –που αυτή ήταν η δουλειά τους, το έκαναν κάθε εβδομάδα- κατέβασαν επιδέξια τα φέρετρα μέσα στη γη. Τα σκοινιά κύλησαν μαλακά μέσα στα χέρια τους και τα φέρετρα ακούμπησαν δυο μέτρα κάτω από το πλάτωμα όπου στέκονταν ακόμα οι ζωντανοί. Λίγες ακόμα φράσεις παρηγοριάς –στα γρήγορα τώρα, λες και η εκκλησία καταλάβαινε ότι τελείωνε ο χρόνος που είχε για να μας πείσει. Δεν μπορείς να βάζεις ανθρώπους σε ξύλινα κουτιά κάτω από τη γη και να μην πάρει χαμπάρι το κοινό ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Μια τελική χαμηλόφωνη δήλωση, κι αυτό ήταν. Τελείωσε. Τίποτα δεν θα συνέβαινε ξανά στον Ντόναλντ και τη Φιλίπα Χόπκινς. Τίποτα που να άντεχα να το σκεφτώ, τουλάχιστον."

Δεν έχω τίποτα με την εκκλησία αλλά αυτό του είδους το γράψιμο με ξετρελαίνει.

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

@Maria T, καλώς ήρθες! Σε ξάφνιασα ε? χα,χα,χα Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι απλή αντιγραφή. Από παλιούς καζαμίες διαβάζω και κάνω συρραφή με το δικό μου στυλ. Μου θυμίζουν τους περισσότερους παπούδες που τους είχαν δίπλα στο μαξιλάρι τους. Οι οδηγίες μάλλον είναι σωστές, αλλά καλού κακού ερωτήσεις στους ειδικούς!!!

Να τα λέμε, μικρά παιδιά είμαστε όλοι (σε περνάω 5 χρόνια) οπότε θα χρειαστούμε ...τις συμβουλές σου :)))

Φιλιά και καλό βράδυ!

Ra Ma είπε...

@laxanaki, είχα σκοπό να σου πω να κανονίσουμε παρέα για την ποδηλατοδρομία (άσε τη Ζουζούνα να ...γκρινιάζει! χα,χα,χα) αλλά μάλλον θα λείπω :(((

Καλό βράδυ και θα σου πω!!!

Ra Ma είπε...

@rain, xa,xa,xa εσύ πολιορκείσαι!!!! Πες μου, ο Καζαμίας λέει την αλήθεια??? Είναι όπως τα λέει??? ή μήπως έχουν ανάδρομο τον Ερμή χα,χα,χα.

Καλού κακού ρωτήστε και κανένα ειδικό για να μην καταστρέψετε τις καλλιέργειες!!!!

Φιλιά και καλό βράδυ!

Dr_MAD είπε...

Θα παίξεις!
Μόνο και μόνο επειδή το λέει ο γιατρός!

Αλλιώς έχει ένεση :-D

Ra Ma είπε...

@Faraona, τόξερα, τόξερα ότι θα μου την έλεγες!!!! Από την απάντησή σου κατάλαβα ότι δεν αστειεύεσαι!!! Μου την είχες στημένη!!!! :))

Μόλις (πριν 1 ώρα) μπήκαμε από παιδίατρο. Έχουμε 2 μέρες πυρετούλη και ψιλοτρέχουμε. Θα επανορθώσω....

Φιλιά και καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

@MAD, μάλιστα γιατρέ μου. Θα ακολουθήσω τη συνταγή σας.

Η πλάκα έιναι ότι έτσι απειλούσα σήμερα τον μικρό μου που πηγαίναμε παιδίατρο!!!

Καλό βράδυ!

Ra Ma είπε...

@MAD, επίσης τι διάβασα για το τέλος του χρόνου!!!! Θα τα κάνεις μπάχαλο και μετά Μπαχάμες?

Fatale είπε...

Marconi μου.....
Καλό μήνα ...!!!
εάν δεν έβλεπα τα ψιλά γράμματα ..θα σε αποχαιρετούσα τώρα ..χαχα

οι συμβουλές σου ήταν ξεκαρδιστικές..πολύ σε χάρηκα..διαθέτεις χιούμορ Μεγάλε..!!

Φιλιά Marconi

Skouliki είπε...

καλο μηναααααααα..

τι δεν θα φυγει κριμα ... αμα ειναι ετσι τοτε θελω να μαθω και αλλα εχω αποριες

μαθε με ερωτηση ..η καλη κοπρια απο το χρωμα φαινεται ?


σημ.χαχα

Ra Ma είπε...

@μαμά Fatale, είπα να πω ένα ψεμματάκι αλλά αμέσως το μαρτύρισα!
Άσχετο αλλά ο Ρατατούης ...άπαιχτος (μου δήλωσε η οικογένεια!!!)

Φιλιά εκεί πάνω!!!

Ra Ma είπε...

@skouliki, σε στεναχώρησα??? Θα μείνω να σου λύνω τις απορίες σου!
Ναι, στην ερώτησή σου. Το τι έχει φαέι το ζώο πριν, έχει μεγάλη σημασία! χα,χα,χα

Καλό Μήνα!!!

Ανώνυμος είπε...

απαισιε μαρκόνη....διάβασα μόνο την τελευταία παραγραφο κι εφριξα....μωρε τι λεει τούτος ,ειπα...ετοιμο είχα το μειλ που θα σε πυροβολουσα :)
(μετά ειδα και στα ψιλα...τι εκανες την πλακιτσα σου!)

Ra Ma είπε...

@cookitsa μου γλυκιά, ...λέμε και καμιά σαχλαμάρα να γελάμε!!!!! χα,χα,χα