29/3/08

Στη Ζαρντινιέρα

Τελευταία έχω προβληματιστεί με τις βασικές αρχές και ιδεώδη του blogging. Ποιος είμαι, που πάω, τι κάνω και ένα σωρό άλλες ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις. Προσπαθώ να δω τη κατάσταση από μακριά, σαν ένας παρατηρητής, να δω τι κάνω καλά, τι λάθος, να αυτοπροσδιορίσω την ψηφιακή μου ταυτότητα. Για αυτό το λόγο κάνω διάφορους πειραματισμούς...

Τελειώνει και αυτός ο μήνας. Πρέπει να ετοιμάσω τον Καζαμία του Απριλίου ενώ τις τελευταίες μέρες δουλεύω στο "Σκοτεινό Δωμάτιο" που θα ανοίξει τη πόρτα του στη συνέχεια.

Προς το παρόν θα σας γνωρίσω τη μαμά γάτα με τα νεογέννητά της. Ανακαλύψαμε την οικογένεια στην ζαρντινιέρα, με κλειστά ακόμα τα μάτια των μικρών και τους προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες –γάλα και φαγητό. Χαζέψαμε την αγάπη και τη στοργή της μάνας και τα παιχνίδια που έκαναν τα μικρά μεταξύ τους. Τέλος μας χάρησαν όμορφες πόζες.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους σας.


47 σχόλια:

Maria Mikro Analogo είπε...

Υπέροχα είναι! Ετοιμαζόμαστε κι εμείς για γεννητούργια με τη γάτα μας :)
Καλό σ/κ!

Unknown είπε...

To blog σου αδελφέ είναι πολύ αξιόλογο κι ευτυχώς ξεφεύγει απ 'τα αυτοαναφορικά ιστολόγια που υπάρχουν εκεί έξω. Ωραία θέματα και σε βασμός στους αναγνώστες.

Τα γατάκια αξιολάτρευτα! Είχα ένα το καλοκαίρι αλλά rip...
Καλό Σ/Κ!

faraona είπε...

Θυμιο μου
ελπιζω ο προβλιματισμος σου με το blogging να μην σημαινει...απομακρυνση...

Οσο για τα γατακια δεν εχω λογια...μονο επιφωνηματα!ΑΧΑΧΑαααχουταααα!!πσςςς, πσςςςς,γουτσου γουτσουουουυ!!!Παει με χαζεψες τελειως.

φιλια

Pastaflora είπε...

Ανοίγεις μια μεγάλη συζήτηση τώρα: τελικά μέσα από το μπλόγκινγκ κάνουμε κάτι ή απλά κυνηγάμε φιλάρεσκα την ουρά μας; Για μένα το παιχνίδι παίζεται στην επικοινωνία και το συντονισμό με άτομα στο ίδιο μήκος κύματος. Θα βρεις κάποιες "αδερφές ψυχές", θα συζητήσεις, θα μοιραστείς πράγματα και με τον καιρό θα πάψεις να νιώθεις ο τρελός του χωριού.

Kaveiros είπε...

Ψαχνεις*ακρη βρηκες?

Sidepap21 είπε...

Ποιός είμαι; Πού πάω; Τι κάνω;
Μεγάλες απαιτήσεις έχεις φίλε ...
Δε φτάνει μόνο μια ζωή,
για ν' απαντήσεις στα ερωτήματα ...
Κι άντε πες πως βρήκες τις απαντήσεις, τι έγινε !!!
Κοίτα να είσαι "ΕΣΥ" και να βιώνεις με τον καλύτερο τρόπο το "ΕΔΩ" και το "ΣΗΜΕΡΑ".
Αν θές τη γνώμη μου ...
επειδή σε παρακολουθώ καιρό τώρα ...
Μια χαρά είσαι !!!
Να χαίρεστε τα "μωρά" σας ...

Ra Ma είπε...

@Μαρία, με το καλό βρε!!!!

Καλό ΣΚ!!

Ra Ma είπε...

@Samael, περνάνε ώρες-ώρες τέτοιες σκέψεις. Απλά θα ήθελα περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να προετοιμάζω πράγματα. Όλα καλά.

Καλό Σαββατόβραδο!!!

Ra Ma είπε...

@Faraona, όταν καταπιάνομαι με κάτι θέλω να το κάνω όσο πιο ωραίο μπορώ! Και όταν βλέπω πως για πολλούς λόγους δεν έχω το αποτέλεσμα που θέλω κάτι με πιάνει!!! Άσε που ρίχνω τρελλό ξενύχτι!

Τα γατάκια τα έβαλα γιατί δεν προλάβαινα να ...ανεβάσω κάτι άλλο!!! χα,χα,χα
Ωραία δεν είναι?

Καλή αυριανή!

Ra Ma είπε...

@Θεία pastaflora, στο 'ίδιο μήκος κύματος' και θα πω δυο πράγματα:
1) για τη γνώση/ερεθίσματα διαβάζοντας τους άλλους και αυτή που αποκτώ προσπαθώντας να καταπιαστώ με ένα θέμα και
2) για την επικοινωνία. Πέρα από τα σχόλια και την επαφή που τελικά έχει καταντήσει καθημερινή, η προσωπική γνωριμία με καινούργιους ανθρώπους. Και πράγματι όσους έχω γνωρίσει από κοντά με έχουν κερδίσει.

Τώρα που το βλέπω μου βγήκε κάπως αγχωμένη η αρχή ε??

Καλό βράδυ!!!

Ra Ma είπε...

@Kaveiros, ...ψάχνω ακόμα!!! Έχω βάλει ένα ...πλάνο που δεν διακρίνω την άκρη του!!!

Πάντως ταλαιπωριέμαι με ένα videaki, έχω φάει απίστευτες ώρες που είναι νυχτερινές να το φτιάξω και τελικά, το βγάλω δεν το βγάλω το ευχαριστήθηκα πολύ φτειάχνοντάς το!!! Αυτό εννοούσα όταν έλεγα επιραματισμούς. Όταν το δεις θέλω ναμου πεις.

Καλό Σαββατόβραδο.

Ra Ma είπε...

@Sidepap21, τελικά πρέπει να μου βγήκε προβληματισμένο!!!!
Σωστές οι παρατηρήσεις σου. Αυτό προσπαθώ να κάνω, να είμαι ο εαυτός μου και είναι μια καλή συμβουλή για όλους.
Πλάκα-πλάκα και εγώ σας διαβάζω... άσχετα αν δεν σας αφήνω μηνύματα! Καλό ε?

Ευχαριστώ φίλε, καλό Σαββατόβραδο.

Dr_MAD είπε...

Κι εσύ γατόνια? Μα τι έχουμε πάθει όλοι μας! χαχαχα

Καλό Σαββατόβραδο και κατεψυγμένα φιλιά από την Ιγκλετέρα :-D

anamella είπε...

Γιατί τέτοιο άγχος ????

Τα γατάκια τέλεια ????
Γιατί μόνο γατάκια όλοι και όχι σκυλάκια ?????

Καλό Σ/Κ

prasino liker είπε...

Marconi Δεν χρειαζεται να εχεις αμφιβολιες για τα κειμενα σου.Να ξερεις οτι ο τροπος που μεταδιδεις αγγιζει τις ψυχες μας.Εχεις πολλους θαυμαστες και θαυμαστριες.Ακομα και τα γατακια ηθελαν να σε ακουσουν.
Εμεις περιμενουμε τις εργασιες που θα μας αναθεσεις για τον Απριλιο.
Καλο σου βραδυ.

δεσποιναριον είπε...

Ποια αληθεια ειμ' εγω και που παω..
με χιλιες δυο εικονες στο μυαλο!

Αυτα τα υπαρξιακα με πιανουν συχνα, αλλα το εχω αναγαγει σε παιχνιδι οπως ειπε η αγαπητη πασταφλωρα κι εχω αρχισει να αισθανομαι εντος των συνορων.

Δηλαδη η γατα γεννησε στη ζαρντινιερα;
Καλημερουδια.

Ra Ma είπε...

@MAD, καλημέρα γιατρέ μου! Καλά που βρέθηκες πάλι εσύ?

Καλά να περάς!!!!

Ra Ma είπε...

@anamella, έλα μου ντε! Πάει ...έφυγε!!

Δεν σας είπα ότι τα γατάκια ήταν στην εξοχή. Στη πολυκατοικία είναι αδύνατον θα έχουμε στο σπίτι μας, είμαστε ψηλά. Όμως έχουμε στο κήπο μας μια οικογένεια που την συντηρούμε! Κάθε πρωί μας καλημερίζει στην στη πόρτα! Τα σκυλάκια μου φαίνεται μεγάλη ευθύνη!

Καλημέρα!!!

Ra Ma είπε...

@Likeraki, είσαι πολύ ευγενική και πάντα με έναν καλό λόγο!
Πλησιάζει το Πάσχα και οι δουλειές που έχουμε είναι όντως πολλές!!! χα,χα,χα. Πολύ όργωμα μας περιμένει και πρέπει να καταπολεμήσουμε την ευδεμίδρα στα αμπέλια!!!! χα,χα,χα

Καλό μεσημέρι!!!

Ra Ma είπε...

@δεσποιναριον, μια χαρά είμαστε!!!! Παιχνίδι επικοινωνίας!!! η Θεία έχει δίκαιο.

Ξαφνικά είδαμε τη γάτα στη το περασμένο ΣΚ σε ζαρντινιέρα με τα μικρά της στο εξοχικό. Εκείνες τις μέρες πρέπει να τα έκανε γιατί δεν είχαν ανοίξει ακόμα τα μάτια τους.

Καλό μεσημέρι!!!

So_Far είπε...

H αρχή του κειμένου σας αγαπητέ Radio Marconi όχι απλά βγήκε αγχωμένη αλλά και ... απειλητική. Ευτυχώς που διαβάζω διαγώνια και συνειδητοποίησα έγκαιρα ότι απλά ήταν ένας προβληματισμός.
Ένας προβληματισμός που δεν είναι μόνο δικός σας, αλλά και άλλων bloggers..
Απάντηση; Χμ! ποιος έχει άραγε; κανείς μας. Νομίζω ότι η αξία είναι ακριβώς αυτή: αναρωτιόμαστε άρα κατά κάποιο τρόπο υπάρχουμε χωρίς συγκεκριμένη απάντηση αλλά με ψηφίδες απαντήσεων.
Θα συμφωνήσω με την Πασταφλώρα ότι είναι σημαντική η επικοινωνία με άτομα που εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος. Είναι σαν χέρι που σε κρατάει σε εύκολα και δύσκολα.

Αυτά από μια blogger που επίσης έντονα αναρωτιέται τον τελευταίο καιρό "τί δουλεια έχω εγώ στη μπλογκόσφαιρα;"

Ra Ma είπε...

@So_Far, είναι γεγονός ότι κάπως βγήκε η αρχή και δεν το πήρα χαμπάρι. Ίσως γιατί ήμουν πιεσμένος που δεν προλάβαινα το άλλο που ετοίμαζα! Μου φάνηκε "ξεπέτα"!

Εν τω μεταξύ διαβάζω κάτι υπέροχα κείμενα (βλέπε Faraona) και μετά αρχίζουν τα ερωτήματα σαν το δικό σου! Σκέφτομαι και αυτό που είχες γράψει κάποτε, για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα αυτής της ιστορίας. Διαβάζω και τους προβληματισμούς των άλλων και ...παρασύρομαι!!!

Σκεφτόμουν ότι αν σταματούσα να γράφω τουλάχιστον θα είχα χρόνο να κάνω σχόλια σσε εσάς. Οπότε σταμάτα να αναρωτιέσαι!!! :)

Από την άλλη νοιώθω σαν να είμαστε μια γειτονιά και αυτό μου αρέσει! Θα ήθελα μόνο να έχω περισσότερη μουσική και γλυκά για τους καλεσμένους μου...

Τελικά άφησα τους προβληματισμούς μου στη ...ζαρντινιέρα, να παίξουν τα γατάκια!

Γεια σου γειτόνισσα!!! και Καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

Κουκλάκια είναι φίλε.Να τα χαίρεσαι και να τα προσέχεις.Είσαι καλά εσύ;Βαθυστόχαστος μπήκες...

Ra Ma είπε...

@island, πως μου βγαίνουν ...βαθυστόχαστα, δεν μπορώ να καταλάβω!!!! Όλα καλά!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Σπύρος είπε...

Καλημέρα Θύμιο κορυφαίες οι φώτος :) όσο για τους προβληματισμούς και εγώ να σου πω στο ίδιο σημείο βρίσκομαι λες να βρούμε τι άκρη του νήματος; ποιος ξέρει άραγε..:)

Εκπληκτικές οι φώτος σου, με τα γατάκια :) Να εισαι καλα :) Καλη βδομάδα :)

betty είπε...

Παιδιά εγώ ακριβώς στον προβληματισμό βρίσκομαι...τι κάνω εδώ, γιατί ήρθα, τι θέλω να γράφω και γιατί, πού πάω...αλλά μου έχει πέσει τόσο βαρύς ο προβληματισμός που φαίνεται κιόλας από την αποχή μου...θα απέχω, δεν ξέρω για πόσο!!!
φιλιά καλέ μας φίλε, εσύ μπορείς να γράφεις για πάρα πολύ καιρό!!!!

Marina είπε...

Καλημέρα αναζητητή. Αναρωτιέσαι γιατί υπάρχουν γραφείς των μπλόγκ, ποιά τα ιδεώδη, ποιές οι αρχές.
Τα ιδεώδη ζούν μέσα στα όνειρά μας, ίσως να μας καθοδηγούν όποτε τους το επιτρέπουμε. Καμμία σχέση με την αποτύπωση κάποιων στιγμών της ζωής μας εδώ. Η ποικολομορφία των γραφόμενων πελώρια, βλέπεις ανθρώπους να γράφουν ποιήματα, ωδές, για νεράϊδες, στοιχειά, παραμύθια ή για την αναζήτηση αγριόχορτων, θεωρείς ότι ζούν στα σύννεφα και άμα τους γνωρίσεις είναι μέσα στη πραγματικότητα, μέσα στη υποχρεώσεις ως το λαιμό. Είναι άλλοι που ξεσπαθώνουν βρίζουν, φωνάζουν, τσακώνονται και λές πώ! πώ τι Ανδρούτσοι θα είναι αυτοί και αμα τους γνωρίσεις να είναι ίσως υπάλληλοι που σκύβουν συνεχώς το κεφάλι, δέσμιοι των ευθυνών της πραγματικότητας.
Οι φυγές κανέναν δεν έβλαψαν. Το μπλόγκ θα μπορούσε να είναι η έκφραση ενός άλλου εαυτού μας.
Βεβαια όταν γράφει κανείς και διαβάζεται απο ένα τόσο αλλοπρόσαλλο κοινό χρειάζεται να ξέρει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του. Π.χ. αν αποφασίσει καποιος να βρίσει πατόκορφα τον κ. Δημοσιογραφόπουλο, ή να πεί δημόσια ότι έφαγα στου Πεντελικόπουλου και ήταν αίσχος, ίσως να χρειαστεί να αντιμετωπίσει τη πραγματικότητα που θα τον καλέσει να αναλάβει το βάρος των λόγων του. Αν είναι αλήθεια, να έχει επιχειρήματα, αν είναι συκοφαντίες, πάλι να έχει επιχειρήματα, δές τι έγινε με το Press.gr.
Μέσω των μπλόγκς μιλάμε. Για ότι μας απασχολεί σαν πολίτες, σαν κράτος, σαν άνθρωποι. Σαν αντιστεκόμενοι ίσως. Απλά είναι θέμα έκφρασης δημόσιας.

Fatale είπε...

Θύμιο μου καλημέρα και καλή μας εβδομάδα..!!!

Οι προβληματισμοί σου μάλλον έχουν προβληματίσει όλους τους συν-μπλόγκερς στο παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον..

Τα γατάκια τέλεια..
και η μανούλα γάτα ταλαιπωρημένη η κακομοίρα!!

Φιλιά

fevis είπε...

Πεθαίνω για φοβερές ρόδινες μουσούδες!!!!!!! Θεϊκά τα γατάκια.... Όσο για το blogging νομίζω πως η συνταγή είναι απλή... Follow your hart...:-)

An-Lu είπε...

Ματάκια μουυυυυυ!!!
Γιατί να είμαι αλλεργική μαμότο ;-)

Roadartist είπε...

Τέλεια τα γατόνια σου!!
Καταπληκτικά :) Οσον αφορά τους προβληματισμούς σου, θα σε μαλώσω βρε! Εσύ δεν μου έγραφες στο email οτι 'αξιζει.." :) Νομίζω οτι την άκρη εσύ ειδικά θα την βρεις σίγουρα :) Φιλιά πολλά, καλό απόγευμα και μια καλή εβδομάδα :)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Καλέ μη βασανίζετε το μυαλό σας... Φτάνει όλη μέρα που τρέχουμε, δε φτάνουμε και ούτε πρόκειται ποτέ να φτάσουμε...

Εδώ μέσα όλο και κάτι μαθαίνουμε.

Απολαμβάνω το ήρεμο βλέμμα της μαμάς-γάτας με την αίσθηση της σιγουριάς.
Τα μωρά θα είναι απόλαυση σε καμιά 25ρια μέρες που θα παίζουν και θα δαγκώνονται

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

KitsosMitsos είπε...

Να και κάτι καλό που μπορεί να βγει από μία ζαρντινιέρα...

rain είπε...

Το απίστευτο θαύμα της φύσης..
Τοσο άψογα υπολογισμένο, τοσο αρμονικά πλασμένο..
Απίστευτη η ομορφιά της νεας ζωής..

Ra Ma είπε...

@Loc, Οι προβληματισμοί υπάρχουν ακριβώς για να ...προβληματιζόμαστε!

Καλη εβδομάδα και καλό ξημέρωμα.

Ra Ma είπε...

@betty, άσε τις αποχές γιατί αν χάσω και σένα ...πάει το πουλάκι! Τα άστρα περιμένουν να μας οδηγήσεις...
Σαν να έχω βρει το κέφι μου φαίνεται!

Καλό ξημέρωμα.

Ra Ma είπε...

@Marina, πρέπει να σου πω όταν σε διάβασα μου έφτιαξες τη διάθεση. Εντάξει το παράκανα και εγώ στην αρχή με την πομπώδη εισαγωγή μου.

Θέλω να πω ότι με βρίσκεις σύμφωνο σε όσα λες. Θέλω να πω κάτι για τις φυγές που λές. Νομίζω ότι ο άλλος εαυτός που βγάζει κάποιος πρέπει να είναι αυτός που βρίσκει τρόπο έκφρασης μέσα από το blog, όχι όμως να είναι ψεύτικος γιατί κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί.

Ευχαριστώ για τα λόγια σου.

Ra Ma είπε...

@Fatale, προβληματισμοί ήταν, πάνε έφυγαν!

Η μαμά γάτα πρέπει να ήταν πολύ κουρασμένη. Εφαγε πάρα πολύ, ήπιε πολύ γάλα και δεν την ενοχλούσε που ήμασταν ακριβώς δίπλα. Ένοιωσε άνετα. Δεν τη βλέπεις που έχει γύρει το κεφαλάκι της!

Φιλιά και καλό ξημέρωμα.

Ra Ma είπε...

@fevis, μου άρεσαν και μένα πολύ. Ακολουθώ τη συμβουλή σου!!!!

Καλό ξημέρωμα.

Ra Ma είπε...

@An-Lu, πρέπει να είναι καταδίκη να σου αρέσουν και να είσαι αλλεργική. Μάλλον κατάρα θα το έλεγα!!!!
Τουλάχιστον χάζεψε τις φωτογραφίες :)

Καλό ξημέρωμα!

Ra Ma είπε...

@Road, έλα ντε, εγώ σου τα έλεγα αυτά, μπράβο μου!!!

Φιλιά και καλό ξημέρωμα.

Ra Ma είπε...

@Γλαρένια, το ότι μαθαίνουμε είναι σίγουρο. Και για καινούργια πράγματα αλλά και για ανθρώπους, καλούς ή κακούς! Όλα συνυπολογίζονται θετικά.

Η μαμά νοιώθει ότι δεν απειλείται, μετά από το βασιλικό γεύμα που της προσφέραμε και αυτό το βγάζει προς τα έξω!!!

Καλό ξημέρωμα.

Ra Ma είπε...

@KitsMits, η καλύτερη ατάκα!!!! Θα συμπλήρωνα ίσως, από μια ζαρντινιέρα με ξερά! Εύγε! Κορυφαίο!

Καλό ξημέρωμα.

Ra Ma είπε...

@rain, αυτά κάνει και η φύση και εμείς θαυμάζουμε. Στα άλλα τα πιο δύσκολα, μένουμε με το στόμα ανοιχτό θαυμάζοντας το μεγαλείο!!!

Καλό ξημέρωμα.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑΑΑΑ!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ανώνυμος είπε...

μια χαρά ειναι η ψηφιακή σου ταυτότητα...ακρως απολαυστική,διασκεδαστική ενημερωτική...θες τιποτ'αλλο;!

Ra Ma είπε...

@cook, καλά είναι και όταν δεν πάει παραπέρα θα το σταματήσουμε! Ε, και καμιά φορά με πιάνει το ανικανοποίητο!!!!