21/6/07

Γιορτή Μητέρας



Για την γιορτή της Μητέρας. Ζωή

20/6/07

Ξαφνική βροχούλα



Και ξαφνικά έπιασε βροχούλα.
Ζωή

19/6/07

Η Βασίλισσα των Γλυκών


Η Βασίλισσα των Γλυκών περπατά σε ένα μονοπάτι από γλυφιτσούρια.
Ζωή

Το τσίρκο

Το τσίρκο.

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ο μπαμπάς αρκούδος και το αρκουδάκι του. Μιά μέρα το αρκουδάκι είπε στον μπαμπά του :
Θέλω να πάμε στο τσίρκο.
Θα πάμε αν κάτσεις καλά..
Στο ηπόσχωμε μπαμπούλι μου.
Ληπόν ανέβα πάνω και βρούμ το μιχανάκι έφιγαν.
Όταν φτάσανε στο τσίρκο πλιροσαν τα ισιτήρια και μπικαν μέσα. Προτα προτα ενφανίστικε ένας κλόουν. Μετά ηρθε ένας ελέφαντας. Και ξαφνικά και ένα φίδι.
Μετά αφου τελίοσε το τσίρκο πίγανε εφχαριστημένοι σπίτι τους.

Ζωή

17/6/07

Ένα ψάρι που δεν ήξερε ...να κολυμπάει

Από το βιβλίο που διάβασα:
"Ένα ψάρι που δεν ήξερε ...να κολυμπάει". Ζωή

Έντρομο και με την αγωνία ζωγραφισμένη στα μάτια του, το μικρό ψαράκι ακούει την συμβουλή του μεγάλου, που με σιγουριά του δίνει το ρυθμό, έχοντας σαν σφυρίχτρα ένα κοχύλι.

Η κοκκινοσκουφίτσα

Η κοκκινοσκουφίτσα.

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα πολύ καλό κοριτσάκι και ηπάκουο μάλιστα.
Μία μέρα της ήπαι η μαμα της, η γιαγιά σου είναι άροστι γιαφτό πάρε αυτό το καλαθάκι και τρέχα στην γιαγιούλα σου, και να προσέχις τον άγριο λίκο.
Τότε η κοκκινοσκουφίτσα μια καί δυό με πολύ χαρά ετρεξε να πάει στήν γιαγιά της.Και ξαφνικά ήδε το όμορφο δάσος. Και αποφάσισε αφού ήχαι πολύ χρόνο να κάτσι να μαζέωει μερικά από αυτά. Όμως ακούστηκε ένας θόρυβος, και μέσα από τούς θάμνους να και ξεπροβάλει ενας τεράστηος λίκος.
Που πας κοριτσάκι; Πάο στην γιαγιά μου. Και που είναι η γιαγιά σου, εκι πέρα στο σπιτάκι και της λέει ο λίκος θα κανουμε αγονες. Εγώ θα πάω απ' αυτόν τον δρόμω, κι εσύ απο εκίνον εντάξι;
Πρώτος έφτασε ο λίκος και ανιξε την πόρτα. Ώμος η γιαγιά δεν έβλεπαι καλά καί την έκαναι μια χαψιά.Μετά 'πολίγο εφτασε και η κοκκινοσκουφίτσα. Γιαγιά γιατή έχης τόσο μεγάλα αυτιά, για να ακούο καλίτερα και γιατή έχης τόσο μεγάλο στόμα για να σε φάο καλήτερα.
Αλλά αυτή την όρα περνούσε ένας κινιγός. Καί ηδε των λίκο με φουσκομένη την κιλιά και σκεύτηκε μάλον κάτι θα έχει φάει.Καί πήρε το μπιστόλι του και μπάμ ο λίκος έμινε ξερός. Αλλά πριν προλάβι να δει ξεπρόβαλε η γιαγιά και μετά 'πολίγο βγίκε και η κοκκινοσκουφίτσα.

Ζωή. Μαθήτρια Α΄ τάξης Δημοτικού.