17/6/07

Η κοκκινοσκουφίτσα

Η κοκκινοσκουφίτσα.

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα πολύ καλό κοριτσάκι και ηπάκουο μάλιστα.
Μία μέρα της ήπαι η μαμα της, η γιαγιά σου είναι άροστι γιαφτό πάρε αυτό το καλαθάκι και τρέχα στην γιαγιούλα σου, και να προσέχις τον άγριο λίκο.
Τότε η κοκκινοσκουφίτσα μια καί δυό με πολύ χαρά ετρεξε να πάει στήν γιαγιά της.Και ξαφνικά ήδε το όμορφο δάσος. Και αποφάσισε αφού ήχαι πολύ χρόνο να κάτσι να μαζέωει μερικά από αυτά. Όμως ακούστηκε ένας θόρυβος, και μέσα από τούς θάμνους να και ξεπροβάλει ενας τεράστηος λίκος.
Που πας κοριτσάκι; Πάο στην γιαγιά μου. Και που είναι η γιαγιά σου, εκι πέρα στο σπιτάκι και της λέει ο λίκος θα κανουμε αγονες. Εγώ θα πάω απ' αυτόν τον δρόμω, κι εσύ απο εκίνον εντάξι;
Πρώτος έφτασε ο λίκος και ανιξε την πόρτα. Ώμος η γιαγιά δεν έβλεπαι καλά καί την έκαναι μια χαψιά.Μετά 'πολίγο εφτασε και η κοκκινοσκουφίτσα. Γιαγιά γιατή έχης τόσο μεγάλα αυτιά, για να ακούο καλίτερα και γιατή έχης τόσο μεγάλο στόμα για να σε φάο καλήτερα.
Αλλά αυτή την όρα περνούσε ένας κινιγός. Καί ηδε των λίκο με φουσκομένη την κιλιά και σκεύτηκε μάλον κάτι θα έχει φάει.Καί πήρε το μπιστόλι του και μπάμ ο λίκος έμινε ξερός. Αλλά πριν προλάβι να δει ξεπρόβαλε η γιαγιά και μετά 'πολίγο βγίκε και η κοκκινοσκουφίτσα.

Ζωή. Μαθήτρια Α΄ τάξης Δημοτικού.

1 σχόλιο:

Ιουστίνη Φραγκούλη είπε...

Αγαπημένε Θύμιε,
Η Ζωή είναι η εν δυνάμει Θεά της αφηγηματικότητας. Αν στην Α Δημοτικού γράφει έτσι, θα αποτελέσει μεγάλο ανταγωνιστικό πρόσωπο στη συγγραφική μας κοινότητα. Να μου τη φιλήσεις και να την στροβιλίσεις στην αγκαλιά σου απο μένα.
Πολλές καλοκαιρινές αγκαλιές