18/11/07

Motocross

Όταν το ξυπνητήρι χτύπησε στις 5:30 καθόλου δεν ενοχλήθηκα! Αντίθετα, ετοιμάστηκα γρήγορα-γρήγορα και στις 6:30 ήμουν στο σημείο συνάντησης. Φορτώσαμε τις δύο μηχανές στο τρέϊλερ, το συνδέσαμε στο τζιπ και αφού πρώτα κάναμε μια στάση στον Ασπρόπυργο για τον καθιερωμένο καφέ και κρουασάν ξεκινήσαμε για τον προορισμό μας, λίγο μετά την Πάτρα.

Μετά από δύο ώρες φτάσαμε στο Πετροχώρη, στη πίστα που θα γινόταν ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΟΜΕ. Το Σάββατο (10/3/07) την πρώτη ημέρα έγιναν τα δοκιμαστικά και οι χρονομετρήσεις για την κατάταξη ενώ την επόμενη ο κανονικός αγώνας. Υπήρχαν αθλητές που είχαν υποστήριξη από ομάδα τεχνικών και σπόνσορες, και υπήρχαν οι ερασιτέχνες με τα μικρά βαν ή τρέϊλερ που έτρεχαν για την διασκέδασή τους.

Στην εκκίνηση, η ένταση και η αδρεναλίνη ανεβαίνουν στο maximum. Όταν στέκεσαι πίσω από τη μπάρα και περιμένεις να πέσει για να ξεκινήσει ο αγώνας οι παλμοί ανεβαίνουν και τα γόνατα κόβονται.



Γίνονται αγώνες σε διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα τον κυβισμό των μηχανών. Στον παρακάτω μετά την εκκίνηση, από τα σπρωξίματα έγινε ατύχημα, μάλλον σοβαρό αφού έβγαλαν τον αναβάτη από την πίστα στον 4ο γύρο του αγώνα.



Τρομερή εντύπωση μου έκαναν τα πιτσιρίκια. Με την βοήθεια τρίτου μερικά ανέβαιναν στη μηχανή τους και ήταν όλα άψογα. Εδώ λίγο πριν την εκκίνηση κάποια αυτοσυγκεντρώνονται και κάποια άλλα σχεδιάζουν την στρατηγική τους.



Η σκόνη, η μυρωδιά της βενζίνης, ο θόρυβος από τις μηχανές και τα εντυπωσιακά άλματα συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία.




Μετά από κάθε αγώνα γίνεται η απαραίτητη συντήρηση και όποιος μπορεί ρίχνει και ένα υπνάκο όπου βρει!



Αν και θα μπορούσα να γράψω πολλές σελίδες (το έχω αυτό!) θα σας πω μόνο ότι γυρίσαμε κουρασμένοι, πεινασμένοι και μέσα στη σκόνη. Παρ’ όλα αυτά όμως ήταν ένα Σαββατοκύριακο που γέμισε τις μπαταρίες μας.

Το post εξαιρετικά αφιερωμένο στον Σπύρο τον LOCKHEART, ξέρει αυτός!

37 σχόλια:

betty είπε...

Ευτυχώς που δεν ήσουν ανάμεσα σε αυτούς που απέσυραν με το κουταλάκι! Εγώ μια φορά έπεσα με μηχανή και δεν ξανανέβηκα παρά από ανάγκη άλλη μια κι αφού έταξα στην Παναγία και όλους τους αγίους...Τέτοια δε θέλω να βλέπει ο γιος μου γιατί παθιάζεται...κι είναι γενικώς πολύ μαζεμένο και δειλό θα λέγαμε παιδί, αλλά αυτό είναι κάτι που με ανησυχεί ακόμη περισσότερο. Έχω παρατηρήσει ότι άνθρωποι που ασχολούνται με ριψοκίνδυνα πράγματα, σε μικρή ηλικία, ήταν πολύ προσεκτικά παιδιά που πρόσεχαν εξαιρετικά την ασφάλειά τους!!

Μαριλένα είπε...

Kι εμείς ξέρουμε για τον Σπύρο, αμέ: είναι γιατί έχει πάθος κι αυτός με τις μηχανές κι έχει και εμπειρίες τρομακτικου πεσίματος!!
(Σπύρο, ειπαμε: προσοχή και προσοχή και προσοχή).

Θέλω να ρωτήσω, τι είδους γονέας είναι αυτός που αγοράζει τετοιο "παιχνίδι" στο παιδί του;
Το βρίσκω εντελως απαράδεκτο (και προκλητικό συνάμα).

Καλη Κυριακή φωτογράφε-ραδιοπειρατή-ιστολόγε και να τα περάσετε όμορφα σήμερα
:))))

υγ
και μη νομίζεις πως ειμεθα εκτός νοήματος: ο άντρας μου απο τα δεκάξι του οδηγεί μηχανάκι, πέρασε στα εικοσικάτι σε μια bmw (την οποία μόλις κάναμε το πρώτο παιδί την πουλήσαμε) και τώρα πια μηχανάκι μονο στην Αίγινα).

ΤΣΟΥΠΡΑΛΙΝΑ είπε...

Γουσταρωωωωωωωωωωω!!!!!!!!Αδρεναλινη στο φουλ!!!!!!!!

Ra Ma είπε...

@betty, θέλω να σου πω (αν και μπορεί να απογοητεύσω κάποιους), για να μην ανησυχείς ότι εγώ ...μόνο φωτογραφίες τράβηξα!!!

Ισχύει αυτό που λες. Όσους γνωρίζω και από την παρέα στους αγώνες, οδηγούν από μικροί και τώρα πράγματι είναι προσεκτικοί οδηγοί. Υπάρχουν και πολλοί που αντί για μυαλό στο κεφάλι τους έχουν μαγκιά!!!

Καλό βράδυ!

Ra Ma είπε...

@Μαριλενα, καλά το είπες... φωτογράφος!

Συνήθως μαζί με τους μπαμπάδες πάει και όλη η οικογένεια. Το παιδάκι θέλει να κάνει ότι και ο πατέρας του (το πρότυπο), και ο κάθε μπαμπάς-οδηγός θέλει να καμαρώσει το γιό του... Κάπως έτσι ξεκινάνε!

Το συζήτησα και με τους φίλους μου τότε, γιατί και εμένα μου έκανε εντύπωση. Μου είπαν μια περίπτωση που ο πατέρας μιλούσε άσχημα και έβριζε το γιό του για την κακή του εμφάνιση στον αγώνα! Αυτό είναι απαράδεκτο. Σίγουρα κακό του έκανε.

Θεωρητικά, λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας, τα παιδιά γίνονται καλοί οδηγοί, είναι καλή γυμναστική, υπάρχει μεγάλη ένταση, συναγωνισμός και συναδελφικότητα, μεγάλη εκτόνωση και είναι ακριβό χόμπι! Νομίζω αν γίνεται με τη σοβαρότητα που πρέπει δεν είναι κακό.

Τα περισσότερα παιδιά που είδα ανήκαν σε ομάδες, που δυστυχώς σημαίνει ότι υπάρχει πίεση και άγχος για καλό αποτέλεσμα (όπως και σε όλα τα ομαδικά αθλήματα πρωταθλήματος)

Πάντα θα ήθελα να είχα μια BMW από τις παλιές, τις γερμανικές!

Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Θύμιο!!!!
...και ήμουν ετοιμη να σε ρωτήσω σε ποια φωτο είσαι εσυ και η μηχανή σου :))
θαυμάσιο το άθλημα,...αλλά μακρια απο τα παιδια μας :)

Ra Ma είπε...

@ΤΣΟΥΠΡΑΛΙΝΑ, super ε????

Που να το ζεις από κοντά.Όλα στα κόκκινα!!!

(τι το ήθελα και το έγραψα αυτό! σαν να προκαλώ το skouliki να δηλώσει όλα στα ροζ!)

Καλό α-βρυκολάκιαστο βράδυ!

Ra Ma είπε...

@cook, σας μπέρδεψα ε? Ήμουν αρνητικός με το sport, αλλά όταν το γνώρισα βρήκα αξιόλογους ανθρώπους, βρήκα να υπάρχει άμιλλα, συντροφικότητα, να βοηθά ο ένας τον άλλο, πραγματικά κάπως αλλιώς το είχα στο μυαλό μου.

Τώρα τα παιδιά μας.... Προτιμώ να ξεδίνει εκεί με το μηχανάκι παρά στους δρόμους και τη νύκτα της Αθήνας! (Παναγία μου τι με περιμένει!!!)

Όταν θα γράψω για ιστιοπλοΐα θα βάλω και παλιότερη φωτογραφία, να δεις τον κουμπάρο σου στα νιάτα του και σε δράση!

Καληνύχτα!

Roadartist είπε...

τι ωραίες...Αν και φοβάμαι μόνο και που τους βλέπω..τους ζηλεύω για το θάρρος και την εμπειρία που ζουν! Πρέπει να αισθάνεσαι πραγματικά ελεύθερος ..

ZouZouna είπε...

Α, α, α! θα σε μαλώσω. Ενα Ράδιο, που σέβεται τον εαυτό του, ενημερώνει και τους ακροατές του, δεν τα λέει κατόπιν εορτής. Τσ, τσ, τσ !Ευτυχώς και οι φωτός με ψιλο-αποζημίωσαν !!! για να δω αν δέχονται επεξεργασία να τις βάλω desktop !
Εχω χρόνια να παρακολουθήσω αγώνες, έχω χρόνια που πούλησα την τελευταία μεγάλη αγάπη μου ((Yamaha).
Συμφωνώ για τα παιδιά. Είναι και πιο προσεκτικά, σ' ότι μαθαίνουν.
Την καλησπέρα μου!

Ra Ma είπε...

@Roadartist, δεν είναι καθόλου εύκολο να βγάλεις έναν αγώνα. Χρειάζεσαι πολλή προπόνηση και καλή φυσική κατάσταση. Δεν κάνεις βόλτα στη πίστα με τη μηχανή! Αν πιάσεις τα μπράτσα ενός οδηγού μετά τον αγώνα από την προσπάθεια είναι τόσο σφικτά σαν πέτρα!

Πρέπει να κάνεις σωστά τα άλματα (τα γνωστά σαμαράκια), πως θα σηκωθείς στον αέρα και πως θα πέσεις, αν είναι στροφή πως θα μπεις και πρέπει να έχεις τεχνική αλλοιώς... κινδυνεύεις! Σε μερικά δύσκολα άλματα θέλει θάρος!

Πάντως πριν πάνε σε ένα αγώνα, έχουν επισκεφτεί τη πίστα και έχουν κάνει προπόνηση αρκετές φορές. Διαβάζουν τη διαδρομή και αποφασίζουν τη τεχνική που θα ακολουθήσουν κατά περίπτωση.

Καλό βράδυ.

Ra Ma είπε...

@Αγριο ΚερασοΖouzouna, (δεν μπορώ γελάω με το όνομα), δυτυχώς τις έχω σε χαμηλή ανάλυση και συμπίεση για το web. Αν σου αρέσει κάποια πες μου να στην στείλω.

Αυτά τα χορευτικά στον αέρα είναι πολύ εντυπωσιακά!

Ώστε μηχανόβια ε?

Καλό σου βράδυ.

Σπύρος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΥΜΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ !! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ :)

ΤΕΛΕΙΟ!!! Αδρεναλίνι, ελευθερία, αντανακλαστικά, δύναμη, ταχύτητα , συναγωνισμός.....και τέλος ΘΕΑΜΑ! ! !

Ζηλέυω πρέπει να πέρασες τέλεια :):)
Ειδικά οι φώτος απο τα πιτσιρίκια ειναι super :) Να είσαι καλα , Σε ευχαριστώ και πάλι . . μόλις είδα το ποστάκι σαν να πήρα πως το λένε ρε παιδί μου την δόση μου ...χε χε:) Να είσαι καλά :!

Μην ξεχνάμε να λέμε ...απο δρόμους μέχρι αγώνες..ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ!! ΠΡΟΣΟΧΗ , ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ !

Ανώνυμος είπε...

Birdy exeis apolyto dikio, to sport einai super, akoma kai otan eisai mono 8eaths. 8ymamai th prwth fora pou eixa paei kai eixa trabh3ei foto, hmoun poly yperhfanh pou eixa kataferei na tsakwsw tous drivers se eylogh apostash apo ta crossakia en wra odhghshs. Nice pics. kalhmera

Μαριλένα είπε...

Nαι, τέτοια είχαμε: μια γερμανική, παλιά (της κατοχής :D) 250αρα!!

Μας έβγαινε το λάδι για να βρούμε ανταλλακτικά: τότε δεν υπήρχαν παρά ελάχιστα.

Και λόγω του ότι ήταν παλιά, ήταν και ευαισθητούλα λιγο :))

Δοξασμένες εποχές ομως, αχχχ :)

καλημερα και καλη βδομάδα :))

Ra Ma είπε...

@LOCKHEART, γειά σου Σπύρο. Σκεφτόμουν να γράψω το post και τότε διάβασα τις ημερομηνίες σου με τα σημαντικά γεγονότα. Οπότε ήταν ευκαιρία για μια αφιέρωση, τι πειρατικό είμαστε!!!

Να είσαι πάντα καλά μπλογκογείτονα!!!

Ra Ma είπε...

@apo katw, Οι φωτο ήταν δύσκολες γιατί ήμουν πολύ μακρυά. Με zoom x 10 τις τραβούσα, ειδικά αυτές στον αέρα με manual εστίαση και με τον ουρανό από πίσω....

Γιατί δεν ανεβαίνεις για καφέ?????

Από δω θα λέμε καλημέρα????

Ra Ma είπε...

@Μαριλενα,
πολύ μου αρέσουν αυτές οι παλιές μηχανές. Θυμάμαι είχε μια BMW ένας συμμαθητής μου και γείτονας. Αχ, τι θεικός ήχος ήταν αυτός που έβγαζε! Ακόμα και η συντήρησή τους έχει την ομορφιά της.

Καλημέρα.

ZouZouna είπε...

Tις ανέβασα στο desktop μια χαρά, μην σκοτίζεσαι! (σαν hobbιστας φωτογράφος απο τα 5 μου, κάτι καταφέρνω).
Οσο για το όνομα, ήταν Ζουζούνα όταν άνοιξα το blog, μετά ο Μπαμπάκας, που είχε μποστάνι με βάπτισε όπως και άλλους "φρούτο και λαχανικό" και έτσι έγινα "Αγριο - Κεροσο". Μπορείς να με αποκαλείς όπως θες. Το Αγριο, εδω που τα λέμε, είναι το καταλληλότερο ! Καλημέρα !
Α, Με Harley (παλιές) έπαιζα στα νιάτα μου, λόγω μπαμπά, φίλου κλπ!
Το cross δεν είναι το καλύτερό μου αλλά για έναν αγώνα δεν λέω όχι.

Σπύρος είπε...

Tην επόμενη φορά αντε να πας σρ αγώνα motogp να φέρεις υλικό :):):):)

Μαριλένα είπε...

Λόγω ειδικού ήχου, την είχα βαφτίσει "καϊκι" :)))

μα σαν καίκι έκανε πραγματικά, και ξεχώριζα απο χιλιόμετρα μακριά (ειδικά στις διακοπες που υπήρχε άκρα ησυχία) αν ερχόταν ο άντρας μου ή καποιο άλλο μηχανάκι :))

Skouliki είπε...

ελα .......δεν το ηξερα οτι ασχολησε.. θα εκπλαγεις αμα σου πω...αλλα δεν θελω απο εδω μεσα

Skouliki είπε...

ελα .......δεν το ηξερα οτι ασχολησε.. θα εκπλαγεις αμα σου πω...αλλα δεν θελω απο εδω μεσα

Ra Ma είπε...

@Μαριλενα, η λέξη που μου έρχεται όταν άκουγα να δουλεύει η BMW του φίλου, είναι... "αβίαστα". Γλυκύτατος και χαρχαληστικός ήχος.

Ra Ma είπε...

@skouliki, αν μου πεις ότι αναγνώρισες τον τύπο που κοιμάται στο βαν ...θα εκπλαγώ!

Skouliki είπε...

δεν εννοω αυτο εννοω οτι ο θειος μου ειναι πολυ γνωστος στον χωρο και σιγουρα τον ξερεις και εγω απο μικρη ειμαι εκει στα events αυτα

Roadartist είπε...

Χρειάζεται μεγάλη δόση ΤΡΕΛΑΣ!..

prasino liker είπε...

Πολυ ωραιες φωτο.Παντα διερωτωμαι πως δεν τους ριχνει κατω οταν χρειαστει να στριψουν που σχεδον ακουμπουν τον δρομο.Με τρελαινει η ταχυτητα ,αλλα επειδη φοβαμαι τον δρομο νιωθω ασφαλης με φουσκωτο στην θαλασσα.
Παντα να περνατε ομορφα.

Natalia είπε...

ωραίες φωτο...

ίσως είμαι η μόνη που δεν έχω ανέβει σε μηχανή, αν και νομίζω ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερη αίσθηση

πάντως πρέπει να έχεις καλό και σταθερό χέρι για να βγάζεις τέτοιες εικόνες
καλησπέρα radio marconi

Ra Ma είπε...

@Αγριο...Zouzouna, με Harley ε? Μπροστά της οι cross είναι πολύ άγριες!

@LOC, να είσαι σίγουρος για την επόμενη φορά.

Ra Ma είπε...

@Roadartist, το είχα παρεξηγήσει το άθλημα, το είχα συνδυάσει με... αλητείες, αλλά καμία σχέση. Είναι ωραία που μαζεύονται φίλοι, παίρνουν τις μηχανές τους και πάνε για προπόνηση τα Σαβατοκλυριακα. Έχει και ένταση!

Ra Ma είπε...

@prasino liker, όλα έχουν την τεχνική τους! Οι στροφές δεν είναι τίποτα, να δεις που πρέπει να πηδήσουν 2 συνεχόμενα τουμπάκια και πρέπει να μην χάσουν τον έλεγχο στον αέρα και να προσγειωθούν στο σωστό σημείο με τον σωστό τρόπο... Θέλει εξάσκσηση.

Με την ιστοπολοία που μου αρέσει θα γράψω άλλη φορά.

Καλημέρα και να περνάς καλά.

Ra Ma είπε...

@Natalia, μου αρέσει να τραβώ φωτογραφίες, παλιά είχα κάνει μαθήματα για ασπρόμαυρη και τις εμφάνιζα με τα χημικά. Θέλει και αυτό λεφτά και εξοπλισμό!

Αυτές τις τράβηξα από μακρυά, κάποιες είναι πολύ καλές.Γενικά τραβάω πολλές, οπότε κάποιες θα είναι καλές. Αυτές που έχω ανεβάσει, τους έχω αλλάξει την ανάλυση και μετά έχω ρίξει την ποιότητα στο 40%, γιατί είναι πολλές και για να μην αργεί να φορτωθεί η σελίδα!

Καλή σου ημέρα.

Skouliki είπε...

ελα λεμε εχω ετοιμο καφεεεεεεεεεεε

ZouZouna είπε...

Πάρε τους φίλους σου κι ελάτε απο εμένα. Εχω πάρτυ.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Καλεεεε... που πήγε το χθεσινοβραδυνό σχόλιό μου;
Να τα ξαναπω...

Από μένα δε θα ακούσεις πως τρελαινομαι για το άθλημα.

Αφού αρέσει στο lockheart όμως, χαλάλι του η αφιέρωμα, το βρ΄κα και όμορφη και ευγενική χειρονομία.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ra Ma είπε...

Γειά σου Γλαρένια, με τα αγόρια δεν περάσατε την φάση "μηχανές"? Από κοντά το sport έχει μεγάλη ένταση και θέαμα!

Δεν το ήξερα αλλά από ένα post του Σπύρου κατάλαβα ότι του αρέσει το άθλημα, άσε που είχε και κάτι δύσκολα ατυχήματα...

Καλημέρα!!!