28/1/10

Έξυπνες Συσκευές


Δεν αισθάνομαι πολύ καλά σήμερα, νοιώθω λίγο άδειος. Μήπως να κάνω ένα check up?

Για να ελέγξω το χρονοπρόγραμμά μου… Χμμμ, το check up είναι προγραμματισμένο για μεθαύριο αλλά εγώ λέω να τρέξω τα διαγνωστικά προγράμματά μου τώρα! Άλλωστε η πρόληψη δεν έβλαψε κανέναν λένε...

Λοιπόν! Απογοητευτική η γενική εικόνα, με τα ράφια σχεδόν άδεια και έναν εγκαταλειμμένο καταψύκτη, που για να λέμε την αλήθεια έχει δει και καλύτερες μέρες στο παρελθόν. Να που εξηγείται γιατί τον τελευταίο καιρό δεν με ζορίζει πολύ η ψύξη!

Για να κάνω έναν ενδελεχή έλεγχο:

Τέσσερα γιαουρτάκια αγελαδινά που εδώ και τρεις εβδομάδες δεν έχουν μετακινηθεί από τη θέση τους. Πλησιάζουν οριακά την ημερομηνία λήξης και σίγουρα o composter θα το γιορτάσει στον επόμενο έλεγχο! Δεν βλέπω τους νοικοκυραίους μου φανατικούς του είδους, οπότε δεν χρειάζονται περισσότερα.

Μισό πακέτο βούτυρο, που είναι αρκετό σύμφωνα με τα στατιστικά μου και τέσσερα αυγά ληγμένα. Να ενημερώσω να πεταχτούν και να παραγγείλω άλλη μια τετράδα -βιολογικά. Αυτό που μου χαλάει τη διάθεση για ψύξη, είναι πως τους έχω ενημερώσει για τα ληγμένα εδώ και πέντε ημέρες αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε. Μήπως να το παίξω αυστηρός και να τους απειλήσω με άνοδο της θερμοκρασίας? Δεν θα έρθει το καλοκαιράκι ...θα τους δείξω εγώ!

Τυριά και ψωμί του τοστ αρκετά. Λαχανικά ανύπαρκτα, αλλά ούτως ή άλλως τον τελευταίο καιρό, μου τα αφαιρούσαν μονίμως απ’ τη παραγγελία. Μα δεν τρώνε λαχανικά; Θα ελέγξω τις εξετάσεις αίματος όλης της οικογένειας και ανάλογα θα πάρω πρωτοβουλίες, προτείνοντας στοχευμένη διατροφή. Στη χειρότερη περίπτωση, την επόμενη φορά που κάποιος θα μου πιάσει το πόμολο, θα του πάρω δείγμα αίματος για ανάλυση καμπύλης σακχάρου, ουρικού οξέως, χοληστερίνης και θα του κάνω μια γρήγορη λιπομέτρηση. Αν δω αυξημένα τα επίπεδα, θα αρνηθώ να ανοίξω τη πόρτα μου και άστους να χρησιμοποιήσουν το password του administrator!

Μισό μπουκάλι σαγκρία είναι πολύ λίγη, οπωσδήποτε να παραγγείλω άλλα δύο μπουκάλια. Η κατανάλωση παραδόξως έχει απελπιστικά αυξηθεί τον τελευταίο μήνα, εκτινάζοντας τα στατιστικά μου στον αέρα! Ενδεχομένως κάτι να έχει προκύψει.

Πέντε μπουκάλια μπύρες και δύο αφρώδους οίνου. Δεν είναι άσχημη ποσότητα, καλού κακού όμως να κάνω μια ερώτηση στη Τηλεόραση, μπορεί να έχει κανέναν αγώνα στο πρόγραμμά της για αυτή την εβδομάδα! Ελπίζω να εκτιμηθεί αυτή πρωτοβουλία μου και να μου αλλάξουν επιτέλους αυτά τα λάστιχα της πόρτας απ’ όπου έχω αρκετές απώλειες θερμοκρασίας και να μου ρυθμίζουν το δεξί μπροστινό ποδαράκι γιατί κουτσαίνω!

Παγωτό στα τελειώματα, άρα οπωσδήποτε μια οικογενειακή συσκευασία. Και τι είναι αυτά τα κλειδιά του αυτοκινήτου εκεί που θα έπρεπε να είναι το γάλα? Να δεις που κάποιος θα τα ξέχασε και επειδή κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις ανακοινώσεις μου, θα στείλω SMS στο τηλέφωνο επικοινωνίας!

Ας ρίξω και μια ματιά στη λίστα των εποχιακών φρούτων. Το πεπόνι τελείωσε, να παραγγείλω τουλάχιστον άλλα δύο, ένα καρπουζάκι που δεν θα πάει χαμένο και μερικά σταφύλια.

Προβληματίζομαι που με τις τελευταίες παραγγελίες δεν έρχονται τα εποχιακά φρούτα, ενώ αντιθέτως εμφανίζονται άλλα φρούτα εκτός εποχής ...και αυτό με τρελαίνει. Επίσης, παρατηρώ πως η κατάσταση του εσωτερικού μου, θυμίζει μέρες διακοπών, σαν τις παραγγελίες στα μέσα Ιουλίου. Λες να μην μου καταχώρησαν σωστά την τρέχουσα ημερομηνία μετά τις τελευταίες διακοπές ρεύματος? Καλού κακού ας τους υπενθυμίσω να ελέγξουν και αυτό.

Έχω και τις γειτόνισσες που με αποπροσανατολίζουν. Είμαι περίεργος να ρίξω και μια κλεφτή ματιά -με αυτό το σπασμένο πρόγραμμα που μου φόρτωσαν- στην ESKIMO του δίπλα διαμερίσματος. Ίσως να της πιάσω κουβεντούλα, χρησιμοποιώντας τα εποχιακά φρούτα ως πρόφαση! Θα είναι μια καλή ευκαιρία να τη γνωρίσω καλύτερα …είναι και "No Frost", εξελιγμένο μοντέλο! Υπάρχει και το άλλο καυτό μωρό του 1ου, η Hotpoint-Ariston μοντέλο του 2010 που δεν μου πέφτει καθόλου κρύα! Άσε τη γλυκιά Candy του 5ου η οποία –τι ειρωνεία- δεν έχει δει ποτέ μιλφείγ στα ράφια της! Τέτοια σκέφτομαι και ανεβαίνει η πίεση του ψυκτικού υγρού στα σωληνάκια μου, καλύτερα να ολοκληρώσω τη παραγγελία μου…

Λοιπόν, η παραγγελία δεν είναι μεγάλη (μα πως τη περνούν σε αυτό το σπίτι;) άρα μπορώ να την στείλω κατευθείαν στο Super Market. Πρώτα όμως να δω ποιο έχει τις καλύτερες τιμές...



Στο podcast ακούμε τον Κωνσταντίνο Β και το Eteroxromia από την καινούργια του δουλειά που μόλις κυκλοφόρησε. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους τον λατρεύουν! Καλή σας ακρόαση!!!

14/1/10

Ο Φάρος


Οι φάροι οδηγούν τους θαλασσοπόρους στη σωστή πορεία, τους δίνουν την σιγουριά ότι βαδίζουν καλά στους θαλασσινούς δρόμους μακριά από ξέρες και σκοπέλους.

Οι φάροι σήμερα αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά. Ταυτόχρονα κατάφεραν να καταστούν σύμβολα στη κοινωνία -άνθρωποι ή γεγονότα, που ως φάροι μας οδηγούν, με σκοπό να κάνουμε καλύτερους τους εαυτούς μας.

Οι φάροι χτίζονται σε βραχώδεις ακτές με αυστηρή γεωμετρική όψη, καθαρές γραμμές και απουσία αρχιτεκτονικών υπερβολών. Στην πραγματικότητα δεν σε καλούν να τους προσεγγίσεις αλλά να τους αποφύγεις, δείχνοντας έτσι την σωστή διαδρομή. Στη κοινωνική μας ζωή, συνήθως οι φάροι σε καλούν να τους ακολουθήσεις, να τους γνωρίσεις, να τους μιμηθείς.

Δεν έχει σημασία που θα ανταμώσεις τον φάρο. Πάντα σου δείχνει το σωστό δρόμο, ακόμα και όταν τον συναντήσεις πάνω σε μια ξέρα μεσοπέλαγα, ακόμα και όταν τον συναντήσεις σε ανιδιοτελείς πράξεις ή σε ευγενείς ανθρώπους και ιδέες, ακόμα και όταν τον συναντήσεις σε μια ψυχή που έχει ξεπεράσει τα όρια -σχεδόν κατεστραμμένη. Τα επικίνδυνα περάσματα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αποφεύγονται.

Στις φωτογραφίες είναι ο Φάρος Μελαγκάβι, μερικά χιλιόμετρα μετά το Λουτράκι και μετά την λιμνοθάλασσα της Βουλιαγμένης. Ακριβώς κάτω από το φάρο υπάρχει το Ηραίον, το ιερό της Ήρας, απ΄όπου είναι οι υπόλοιπες φωτογραφίες. Η πρώτη πανοραμική φωτογραφία του φάρου είναι συνένωση τεσσάρων άλλων (υπάρχουν και κάποιες ατέλειες). Το καμπαναριό είναι από ένα εκκλησάκι στη λιμνοθάλασσα, ένα παιχνίδι των σύννεφων και του ήλιου, ένα παιγνίδι με το φως και το σκοτάδι.



Στο podcast ακούμε τους The Go Find που μας έρχονται από το Βερολίνο και το τραγούδι τους Everybody Knows It's Gonna Happen Only Not Tonigh. Καλή σας ακρόαση!!!