10/12/11

Merry Christmas Baby


Ο Δεκέμβρης έχει ήδη αρχίσει να χάνει τις μέρες του. Φορώντας ένα κομψό βραδινό σύνολο να αναδεικνύει την προσωπικότητά του -σαν να βγήκε από περιοδικό μόδας- ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις μέρες των Χριστουγέννων. 

Εκείνη, 
κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ της. Δεν έχανε την ευκαιρία να απολαμβάνει το τσάι της σε αυτούς τους αναπαυτικούς βαθύ μπλε καναπέδες, χαζεύοντας περιοδικά ή επιτρέποντας στον εαυτό της να κάνει όνειρα μαζί του για τις μέρες που θα έρθουν ή δεν θα έρθουν... 

Πλησίασε την κούπα με το τσάι στο πρόσωπό της και άφησε τη ζέστη που ανέδυε, διαποτισμένη με το φίνο και λεπτό άρωμα πορτοκαλιού να χαϊδέψει την επιδερμίδα της. Πάντα συνόδευε το μαύρο τσάι της με φρέσκο γάλα, και σχεδόν πάντα -όταν το απολάμβανε εκτός σπιτιού- ξεχνούσαν να της το σερβίρουν και ζητούσε πάλι ευγενικά το "φρέσκο γάλα" λες και η λέξη φρέσκο ακύρωνε ολόκληρη την πρόταση που την περιείχε. 

Εκείνος, 
είχε κληρονομήσει μια παλιά γραφομηχανή Remington που με αυτήν ο πατέρας του είχε γράψει ένα από τα ωραιότερα best seller των τελευταίων δέκα χρόνων. Δεν ήθελε να την αποχωριστεί και δεν έχανε ευκαιρία να την χρησιμοποιεί. Υπήρχαν στιγμές που το μόνο που έσπαζε την ησυχία τού σπιτιού ήταν το νταπ-νταπ των μεταλλικών στοιχείων που χτυπούσαν με δύναμη τον κύλινδρο, και που μέσω της μελανοταινίας άφηναν ευδιάκριτα το ίχνος τους πάνω στο λευκό φύλο χαρτιού. 

Του άρεσε να της γράφει και να της αφήνει σύντομα μηνύματα ανάμεσα σε σελίδες βιβλίων ή περιοδικών, σε λογαριασμούς που θα έπρεπε να πληρωθούν, στο μικρό τσεπάκι της τσάντα της για τα τσιγάρα, κάτω απ΄ το μπουκαλάκι με άρωμά της και όπου αλλού μπορούσε να φανταστεί -ακόμα και στο πρώτο συρτάρι της ντουλάπας της, ανάμεσα στα ακριβά της εσώρουχα. 

Εκείνη, 
έπιασε και ξεδίπλωσε το τελευταίο του μήνυμα που ανακάλυψε: 

Baby,

κατά κάποιο τρόπο με έχεις παντρευτεί. Όχι όπως πραγματικά θα ήθελες, αλλά όπως όταν έχεις ένα παλιό και ακριβό αυτοκίνητο που θέλεις να το ξεφορτωθείς και δεν βρίσκεται κανείς να το αγοράσει.

PS. Αυτά τα Χριστούγεννα δεν θα είμαστε μαζί. Μου λείπεις. 

Χαμογέλασε και προχώρησε στην επόμενη σελίδα, στο μεγάλο αφιέρωμα της έκδοσης: "Αναζητώντας το τέλειο νυφικό - Χειμώνας 2011"




Στη μουσικούλα ακούμε τον B.B. King να μας ερμηνεύει μοναδικά το Merry Christmas Baby, ενώ σκέφτομαι πως κοντεύει ένας χρόνος που έχω να γράψω εδώ, όχι πως έχω κάτι να πω.... 

Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας! :)