28/2/10

Το Ξόρκι


"Εεεε! Στάσου μια στιγμή" της είπε και άπλωσε το χέρι του ή ότι άλλο θα μπορούσε να είναι αυτή η ορατή μάζα σταγονιδίων.


Εκείνη τίναξε με χάρη μπροστά το κεφάλι της, φωνάζοντάς του: "Φύγε, δεν σε θέλω άλλο".

Πρώτα τον κυρίευσε η έκπληξη, στη συνέχεια η στεναχώρια. Στο τέλος σκοτείνιασε και άρχισε να κλαίει. Δεν ήταν συνηθισμένος στην απόρριψη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, φύσηξε και ένα βοριαδάκι που το πήρε, το σήκωσε ψηλά και το διέλυσε.


Κάποιες σταγόνες έπεσαν σε ένα αμπέλι, που εκείνο το χρόνο θα έδινε στυφό μούστο. Κάποιες άλλες έπεσαν μέσα στο λεκανάκι της Κυράς του Δάσους. Εκείνη τις πήρε και τις πήγε στο φτωχικό καλύβι της. Γέμισε προσεκτικά επτά μπουκαλάκια -όσες και οι μέρες της εβδομάδας- χωρίς να χάσει σταγόνα.

Τα τοποθέτησε στο πανεράκι δίπλα στη πόρτα και ξάπλωσε κατάχαμα στις κουρελούδες να ξεκουραστεί. Παραμόνευε πολλές μέρες για να μαζέψει αυτά τα μοναδικά δάκρυα. Αύριο στο παζάρι, θα έπιανε αρκετά φλουριά πουλώντας το σπάνιο "ξόρκι του χωρισμού".




Στη μουσικούλα ακούμε τον Maximilian Hecker και το Help Μe, μια όμορφη μελωδία με ένα απλό μήνυμα:

You're leaving me a thousand times
But you don't know
You're healing me with your touch
But you don't know
You don't know
Help me

Μπορείτε να δείτε και το ασπρόμαυρο video του τραγουδιού ...με μια εν δυνάμει αγοράστρια του ξορκιού! Καλή σας ακρόαση και καλό μήνα για αύριο!!!

6/2/10

Ακαδημία #3


Τα στοιχήματα πως η χώρα μας θα χρεοκοπήσει έφτασαν στα 77,4 δισ. δολάρια, ενώ η ελβετική τράπεζα Edmont de Rothschild, δίνει πιθανότητα 78% προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο πρωθυπουργός ως άλλος Φιλέας Φογκ, με φουσκωμένα spreads κάνει τον γύρο του κόσμου, προσπαθώντας να πείσει τις ανερχόμενες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις να επενδύσουν στη χώρα μας. Από έγκυρες κυβερνητικές πηγές, διέρρευσε και σας αποκαλύπτουμε πρώτοι, τους πραγματικούς λόγους του επικείμενου ταξιδιού του πρωθυπουργού στις Ινδίες: Για το μάρμαρο.


Στην ερώτηση "ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο", νομίζω πως όλοι γνωρίζουμε την απάντηση.


Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να ακούσουμε το τραγουδάκι που επέλεξα, διότι το podcast δεν επιτρέπει το ανέβασμα νέων κομματιών από τις αρχές Φλεβάρη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρω έναν άλλο τρόπο για να παίζει η μουσική. Εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

Update: Μετά τη συμβουλή της aKanonistis και χωρίς δεύτερη σκέψη ανέβασα μουσικούλα στο DivShare. Ακούμε λοιπόν τους Αυστραλούς Devastations που είχαν παίξει σχεδόν πέρσι στο Gagarin, με τη φοβερή δήλωση του τραγουδιστή τους Conrad Standish (με αυτή τη νοσταλγική ερμηνεία): "αν μας κεράσετε μερικές μπύρες θα παίζουμε μέχρι το πρωί". Που νάξερε σε ποιους το έλεγε... Καλή σας ακρόαση!!!